10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 718 264
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 2 895
  • Варна
И моят е януари, пролази на 6 и проходи на 9  Laughing
Стига де... И мота вече лази. Надявах се прохождането да не е толкова рано. Аз не държа да се съревноваваме. Мисля за кръста си... Wink
Бор_яна , не се ядосвай. Няма здраво непроходило дете. А тези за които било "крайно време", според мен търсят причина да те ядосат
А според мен, просто не мислят какви ги дрънкат...

# 2 896
  • при късмета
Изобщо не е съревнование. Детето самО го прави, когато се почувства готово.
А на бабите изцепките с това какво трябва да правят на определена възраст са пословични  hahaha Да вземем на тези деца от три месечна възраст да им връчваме Война и мир, че да не изостават. На годинка - първия реферат по темата  hahaha

# 2 897
То тъпото е, че нашите баби така и не забелязаха, че детето лази, ходи...защото не обръщат никакво внимание на внуците. Но поне потвърждават, че прохождането не е свързано с усилията и мераците на бабите да се изтъкнат и похвалят Wink
 HappyKali, аз лично го ВРЪЗВАХ, за да не пълзи и ходи, човека си проходи сам самичък без проходилка или водене  Laughing 5 точковите колани не го държаха : ) Жали си кръста, ще си проходи детето като му дойде времето Simple Smile

# 2 898
Но поне потвърждават, че прохождането не е свързано с усилията и мераците на бабите да се изтъкнат и похвалят Wink
Аааа, то това ранно прохождане, проговаряне е благодарение на гена на свекървата моля, моля  Naughty  Mr. Green

# 2 899
  • до едно тепе
Има ли смисъл да ви обяснявам как ме гледат по площадките млади и образовани(уж) жени като им обяснявам, че не водя бебето,а я чакам сама да си проходи. После като вече са порядъчно опулени им показвам кометата(баткото) шумно прлитаща наоколо. Никога не съм го водила, пусна се когато реши,че не му е интересно да обикаля само покрай стените и може да мине напряко. Един ден казах на една да ми се обади като успее да накара детето си да проходи до1 г. Не ми се обади- детенцето проходи на 1,1. Та не само свекървите. Joy

# 2 900
Така им се пада, като не са подбрали свекърви по гена Wink

# 2 901
тоя разговор ми напомня за вица, дето 2 деца си говорели и едното казва: Ама аз съм много умен и бързо се развивам- на 9 месеца проходих! А другото отговаря: Ха, умен бил- аз пък се правех, че не мога да ходя и ме носиха до 4 годишна възраст!

# 2 902
тоя разговор ми напомня за вица, дето 2 деца си говорели и едното казва: Ама аз съм много умен и бързо се развивам- на 9 месеца проходих! А другото отговаря: Ха, умен бил- аз пък се правех, че не мога да ходя и ме носиха до 4 годишна възраст!
Joy днес ФБ ме подсети, че детето ми е проходило на тази дата, била е на 1г и 4 дена. Сигурно защото 2 дни преди това си тръгнаха всички гости-баби от кръщенето/РД, може пък да са направили нещо  Mr. Green

# 2 903
Интересна тема сте подхванали. Моето дете проходи преди да навърши 9 месеца/козирог/. Нито веднъж не е пълзяло. Започна да седи седнало след 6-я месец.
Мен бабите ме укоряваха, че го оставям да върви, защото щели да се изкривят краката му. То и да го стискаш пак си намира начин. Върти се, дърпа се, докато не го пуснеш на земята. Шило в торба стои ли?

Последна редакция: вт, 02 авг 2016, 19:37 от vasq_5

# 2 904
  • при късмета
Да, да, ще накараш дете да проходи! Като самО реши.
Явно на козирозите им е запазена марка.  Laughing
 Моя беше точно на 9 месеца и 3 дни. И по-рано щеше да се пусне, но си беше разбил горния венец и беше на ръце 2 седмици без прекъсване, защото където и да се допре, течеше кръв. Много трудно заздравя раната в устата. А и не искаше да го носят. Точно същия ден, вечерта го дадох на баща му, че да ида да слагам вечерята. Той както го е държал, го е пуснал на земята само за секунда, за да го обърне и да го гушне наобратно, с гръб към него. Като влязох той тъкмо се измъкна и буквално хукна по диагонал на стаята и стигна до другия край. Просто избяга. Повече не искаше да го носим. Лошото е, че и в количката не искаше. Какъв зор видях да намеря ботуши за ходене в сняг с този номер, още помня. Та те буйките за прохождане са с тези номера.

И аз съм проходила на сходна възраст, не е свекървенски ген.

# 2 905
  • Sofia
А козирог ли си? Simple Smile

# 2 906
  • при късмета
А козирог ли си? Simple Smile
Тц

# 2 907
ма ко, ти си изключение! Къде си тръгнала с козирозите? Joy  hahaha

# 2 908
И моите не са случили на свекърва. Късно съм проходила  и зъби  късно са ми поникнали.Говорела съм с изречения   и тогава зъбите.Ужас.Да  са питали   кога е проходила свекървата за хубави гени.
Абе,всеки   е себе си.
Чудя се  като са секцио  с две седмици по-рано от термина,близнаци ,дали се отразява ,дали  не се  "доизносва ",защото природата не може да се излъже.
И какво значение има,че наборчето ,родено на същата дата, е  развито  повече и ходи и  квото там зъби на 3  месеца и нещо,преди 4  със сигурност.
Да  е дълга нишката на живота им,да са щастливи хора,да им спори и  пречките преодолими.Да  извървят пътя си с любов.Другото  каквото дойде,както е писано.

# 2 909
На практика съм виждала как зорлем се кара 6-7 месечно да стъпва. Към днешна дата има проблеми с изкривяване.
Каката проходи на 1,2г без да е пълзящи, после имаше проблеми с говора. Тези неща са свързани.
Дребното проказа на 6-7, проходи на 11 м ( козирог естествено).
И двамата са бъбриви и " устата" като мен.

Общи условия

Активация на акаунт