10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 716 855
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 3 285
  • където ми харесва
Проблема е, че всички веганк, с които съм общувала са точно такива, каквито ги описах.
И като гледам, не само аз се сблъсквам с този феномен.

# 3 286
Оле, представих си свекърва веган  Mr. Green

# 3 287
А ако ви дойде мюсюлманка или хинду?

Аз се чудя на кой да честитя Великден и на кой да пожелая добра почивка  Mr. Green. С един колега, който по името подозирам, че е мюсюлманин си разменихме някакви поздрави. Той ми пожела  Mr. Green Хепи Истър, а аз се зачудих какво да му кажа и му казах, приятни почивни дни.

Ако ми дойде религиозна снаха, в чудо ще се видя.

# 3 288
Има страхотна френска комедия за 4 дъщери , не зная кой я е гледал. Превежда се нещо в смисъл "Какво се случва , за бога"  Joy Горещо я препоръчвам. Няма да разказвам , но започва с това, как в едно снобарско френско семейство, трите дъщери вече са в брак- едната за арабин , другата , за евреин , а третата-за китаец. И всички възлагат надежди на четвъртата. И ставааааа...още по-яко.
 Поучителен е и за тъщите  Joy Но има и свекърва в пейзажа , макар , че свекърът беше водеща фигура.

# 3 289
Оле, представих си свекърва веган  Mr. Green
Ау! Какво садистично въображение имаш! Laughing

Даун, успокоявам се, че каквато и снаха да избере Говендър Мой, той ще си живее с нея, а не аз. Но, ако е мюсюлманка или нещо екзотично, голям сеир ще падне, че Негова Светлост е католик. Всъщност, съвсем реално ми е интересно как ще решат един ден въпроса с религията на децата, защото в България католичките не са чак толкова много и е по-вероятно жена му да е православна. Дали ще оставят децата да изберат като пораснат или всеки ще дърпа към неговата църква?  newsm78 Аз пък съм се размислила за кръщенето на Нероден Петко.

# 3 290
По-добре за религията, отколкото снахата да е веган и да храни така внуците, мен ако питаш. Те тогава не знам как ще хапя език.
Ама и аз разчитам на това, че моят е страстен мръвкояд.

# 3 291

Даун, успокоявам се, че каквато и снаха да избере Говендър Мой, той ще си живее с нея, а не аз. Но, ако е мюсюлманка или нещо екзотично, голям сеир ще падне, че Негова Светлост е католик. Всъщност, съвсем реално ми е интересно как ще решат един ден въпроса с религията на децата, защото в България католичките не са чак толкова много и е по-вероятно жена му да е православна. Дали ще оставят децата да изберат като пораснат или всеки ще дърпа към неговата църква?  newsm78 Аз пък съм се размислила за кръщенето на Нероден Петко.

Ох, аз понеже съм спазваща Simple Smile обичаите и днес не работих нищо, та се дърлям в един местен форум . Хубавото е, че няма религиозни много и от двете страни. Имам приятел, който пре исляма, заради жена си, иначе не можеше да се ожени за нея. Тя е религиозна, но е от малайзийските мюсулмани и нито се покрива, нито родителите и се различават от местните. Ако не ми бяха казали, нямаше и да разбера.

# 3 292
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Blush католиците биват кръщавани в ранни години, но после сами, лично и осъзнато, трябва да приемат католицизма. или която те си решат религия  Peace

чета, чета и съм готова свещ да запаля, за това че нямам свекърва Blush батенцето и братовчедката ги парирам все още Blush

# 3 293
  • София
За мен не е проблем ако снахата е веган, вегетарианка, суровоядка  Laughing  Важното е да е здрава, децата също да бъдат здрави и да е наясно, че за някои неща са нужни добавки.  Познавам много вегетарианци и вегани, които с епогнусяват от месо или мляко, но са наясно с нуждите на организма и взимат добавки. И не виждам нищо лошо в това.
Много по-неприятни са ми силно месоядните, които не сядат без мръвка и само това ядат. Като цяло лакоми и тъпчещи хора не харесвам, които не могат да се разчупят и да хапнат нещо интересно.
Имала съм такива "гаджета", ужас  Laughing

Трудно бих понесла да е от един вид майки, които не харесвам...ама няма да ги описвам, че току виж някой се припознае и разсърди  Laughing  Личен избор си е, но ще ме боли за децата. Дано си възпитам "съкровището" , така че да не налита на такива...но не се знае.
Моята свекърва е такава изискана жена, с обноски...пък синът и си взе жена като мен.

Мен по-скоро би ме плашело половинката му да е религиозна...макар, че по-страшно ми изглежда да имам дъщеря с религиозен мъж(жените си патим повече от религиите). Ние не сме вярващи, но нямам против някой да вярва в нещо, да се причислява към дадена религия. Би ми било интересно да виждам какви традиции се спазват.

# 3 294
Хахахахахахахахах Уууииишшш хахаха пише Говендър Мой. Съжалявам не се сдържах ама това е култуво.

# 3 295
Ако е изкукала веганка, чакай да са здрави децата. Тогава ще те разнася по форуми и блогове, че се опитваш да дадеш на детето хляб, който е замесен с ЖИВА мая  Joy.

Напоследък на религиозността се гледа лошо, защото се свързва с екстремизма. Всъщност повечето религии поставят основни цености и морал и когато не се радикализират, няма нищо лошо в тях.

# 3 296
  • София
Не е ли по-възпитано да ти каже, че е веган и затова не може да ти уважи гозбите? Аз бих се притеснила защо след толкова подканяне не иска да опита нищо от това, което съм сготвила с толкова желание.

За мен, по- възпитано е да хапне, дори и малко, за да уважи труда на домакинята.
Всичко друго си е жив фасон- никой не е умрял, след като е хапнал нещо, което не му е по вкуса.

Някой назад в постовете, обясняваше, че етичните причини да не ядеш " животински трупове", не важат за " морковените трупове" и на другите зеленчуци.
Което не приемам по никакъв начин.
И животните, и зеленчуците са живи, затова трябва да сме благодарни че съществуват и ни служат, за да живеем.
Това, че едните били по- висши от другите, е без значение.

# 3 297
Не е ли по-възпитано да ти каже, че е веган и затова не може да ти уважи гозбите? Аз бих се притеснила защо след толкова подканяне не иска да опита нищо от това, което съм сготвила с толкова желание.

За мен, по- възпитано е да хапне, дори и малко, за да уважи труда на домакинята.
Всичко друго си е жив фасон- никой не е умрял, след като е хапнал нещо, което не му е по вкуса.

Не смятам, че доброто възпитание изисква от мен да изям нещо, което не бих близнала по принцип. И да, няма да умра, но не виждам защо е от огромно значение за някого да погаля егото му, като пристъпя някакъв свой принцип или убеждение.
Аз, например, не ям коприва/грах/зелен боб/шкембе и много други работи и няма сила на света, която да ме накара да опитам, независимо кой и как ги е приготвил. Ще се извиня учтиво, ще направя комплимент, че вероятно е отлично приготвено, но няма да я опитам. Ако човекът срещу мен също притежава добро възпитание ще приеме, че хората сме различни и ще си продължим виждането/гостито и т.н. Ако не, значи аз някъде съм объркала в преценката си и общуването с този човек ми е излишно. А и смятам, че не е възпитано да почнеш да повръщаш след като си опитал гозбата на някого и хич не комплимент за домакина (случвало ми се е точно с манджа с коприва).
Обратния вариант ми напомня на насилственото тикане с лъжицата в устата на дете с думите: "Яж, яж, то е много хубаво....

# 3 298
И аз не разбирам тази драма с яденето. Баща ми винаги ядеше в къщи преди гости и преди да отидем на ресторант. Намирах го за странно, но той казваше, че не иска да е гладен, ако не му хареса храната, а ако му хареса ще я изяде.

Аз бях много злояда и още си спомням ужаса с преследването с храна. На никой не бих го причинила.

# 3 299
  • Варна
Много по-неприятни са ми силно месоядните, които не сядат без мръвка и само това ядат. Като цяло лакоми и тъпчещи хора не харесвам...
Ъъъъ, т.е. тези, които не сядат без месо на масата и се хранят предимно с месо, са задължително лакоми и тъпчещи се хора, така ли?
А сигурна ли си, че си ок снаха ти да дава добавки на невръстно бебе?

Общи условия

Активация на акаунт