Доход от 3000 лв нормален ли е за България?

• 38 208
  • 579
  •   1
Отговори
# 45
Пуснала си темата за да се похвалиш май......нали живееш в тази страна,а не на Луната.
Така че, не се прави че не си в час аджеба 3000лв. на месец достатъчни ли са....или ако не, дай още толкова да заработим...

Правилно са се изказали - дупе знае и 2 и 200. Като можеш да си го позволиш харчи и по 30000лв.
Останалите като нямаме - ще си свиваме ушите.

пп// ние сме трима и караме с 800лв. месечно.

# 46
 На мен въпросът също ми изглежда странен- все пак, ако не можеш сам да прецениш харчовете и начина си на живот, кой може да ти помогне. А относно това дали доходът от 3000лв е нормален за тричленно семейство, мисля че е ясно- все пак знаеш колко е средната работна заплата в България, т.е. вашите доходи са над средното ниво.
  И за да те успокоя, нека ти дам един пример. Моя колежка(студентка редовно обучение) има детенце на 2г. В семейството работи само мъжа й и общият им доход на месец е 900-1000лв. Повярвай ми нито са голи и боси, нито са гладни. Детето не е лишено от нищо.
   Така че, бих казала, че всичко е въпрос на приоритети и на цели. Вие явно нямате за цел да пестите и затова харчите всичко до стотинка. Ако човек пожелае може да изхарчи 3000лв и за един ден, не е трудно. Peace

# 47
да си студент редовно обучение и да имаш дете си е златна мина  Laughing
на мен ми плащаха над 3 години от университета, имаше и премии за Коледа, ехее. А сега има и някакви 2880 лв накуп, мернах тема.

извинявам се за спама. Когато аз бях студентка редовно и родих, бяхма с доход около 500 лв /аз не вземах майчинство тогава, детски и стипендията/, беше ужасно, кошмарно и изобщо не искам да си спомням. Това 2004 година.

# 48
Просто ме интересуваше дали ще можем да се справяме с три деца примерно и с тези доходи. Аз мисля, че да, мъжът ми-че не. Исках да събера повече мнения. Пък който както иска, така да го тълкува.

# 49
Остави го мъжа ти. Той не разбира  Mr. Green
С 2 деца не е два пъти по-скъпо. Естествено, че ще се справите. Наистина, темата ми харесва, но да се чудиш с 3000 лв дали ще се справиш с 2 деца??? Разбира се, минималната заплата в Бг е 270лв, а средната май 500лв.
Трябва да сте неориентирани за да сте в такава чуденка, което не е така. Действайте и това е

# 50
  • на правилното място, в точното време
Маце, можеше малко по-засукано да се изфукаш. Тука има хора с доходи в пъти повече от вашите, ама никой не пуска тема " С 10 000.. лева нормално ли се живее" . Като имаш толкова парици, върви ги пръскай, не дреми по форумите да драскаш... Има подфорум  за кухни, холове, бани - наснимай си къщата, пусни снимки да видим, пък си снимай и нещата, дето си купуваш от витрините, вземи да ни шашнеш с лукса , в който тънеш...

# 51
Просто ме интересуваше дали ще можем да се справяме с три деца примерно и с тези доходи. Аз мисля, че да, мъжът ми-че не. Исках да събера повече мнения. Пък който както иска, така да го тълкува.

В първия си пост, в който поставяш основния въпрос, никъде не се споменават 3 деца, затова и отговаряме по този начин. Но за да сме по-конкретни ще ти дам един съвет- направете си второ дете- ще го изгледате със сигурност, а докато стигнете до третото може да взимате 6000лв или пък 1500лв. Това е живот и никога не знаеш какво те чака утре. Стремете се към повече, няма лошо, но си живейте живота.

# 52
kremito_   Развесели ме  Laughing

Само един хипотетичен въпрос. Решавате, че парите са достатъчно. Имате си още две дечица ( дай Боже ). Но изведнъж живота се обръща и оставате с по-малък доход. Е, ще изхвърлите някое от децата, или какво  newsm78

ПП: Съжалявам, но не приемам темата на сериозно  Mr. Green

# 53
Добре, де - много ми е интересно защо, когато има възможност да си увеличи доходите, някои тук с по-нисък доход я убеждават колко е добре и как те с по-малко се справят. Защо все си мисля, че човек не трябва да гледа "справянето", а да търси все по-добри варианти за семейството си...
Пък и момичето не казва, че това е само нейният доход, а семейният - при една груба сметка на разходите на семейство, което евентуално има кредити, лизинги, само си е купило жилище и автомобил, само си пазарува всичко /няма баби по селата, които да пълнят без пари фризера/, плаща за бавачки или за частна градина /защото места в държавната няма/, покрива си навреме всички сметки и др., пък и се опитва веднъж в годината да иде напочивка и да плати на децата някой и друг урок - убедена съм,че без каквито и да е глезотии пак сметката ще излезе над въпросните 3000 лв. /особено за голям град, където само разходите за ходене на работа не са изобщо малки/...

# 54
azaf  Според мен няма нормален човек, който ако има дори и минимална възможност да си увеличи дохода, да не се възползва от нея  Rolling Eyes

# 55
  • София
Тази тема ми прилича на провокация.Отказвам да повярвам, че човек ,който докарва такъв доход може да е толкова малоумен и да задава такива безсмислени въпроси. По новините трябвало да й кажат дали 3000 лв й стигат  Shocked

# 56
  • Пловдив
Естественно, че ще се справите  Peace

Преди два дена се запознах със семейство с 5 деца, които карат с 400лв на месец  Tired
Принципно всеки се простира според чергата си, на нас 3000 не ни стигат  Mr. Green
Невиждам защо се дразните на авторката, като реално има  доста хора, които живеят с много повече от тази сума!
И имайки впредвид, че човек, свикнал да кара по на широко, се плаши ако се налагат ограничения!
А, на въпроса ти дали е нормален доход за България, скоро дадоха една статистика, че на човек са необходими 1000 месечно, така че вие, като тричленно семейство сте съвсем по българските стандарти  Peace

# 57
Тази тема ми прилича на провокация.Отказвам да повярвам, че човек ,който докарва такъв доход може да е толкова малоумен и да задава такива безсмислени въпроси. По новините трябвало да й кажат дали 3000 лв й стигат  Shocked

Това е и моето мнение - не е възможно да се задават такива въпроси освен ако не за провокация.

# 58
azaf  Според мен няма нормален човек, който ако има дори и минимална възможност да си увеличи дохода, да не се възползва от нея  Rolling Eyes

Ооо има, такива жалки, долни готованковци съм срещала, че  Sick  ми иде да пусна отделна тема и да ги оплюя. Дето са народили глутница деца и ги гледат на минимума, понеже!!! не могат да ходят на работа, за тях работа няма, по-лесно е. Офф, че подпалих. Но наистина има малоумни хора. Здрави, прави, и не работят, мизерстват. Нямат пари за прясно мляко за палачинки, но за цигари имат, абе

# 59
  • София
Това е нисък доход.

В България цените са европейски, дори в някои сектори ги надвишават.
Това са 1500евро.Като ги разделиш на 3 са по 500евро на човек. С такъв доход можете само да се храните относително качествено, без залитания по ресторанти. У вас.
Не можете да изплащате нито апартамент, нито кола, нито да си позволявате нормални почивки и/или екскурзии.

Три деца с тези доходи можете да гледате само ако си износват дрехите и им спрете всички извънкласни занимания, спорт, развлечения и т.п.

Общи условия

Активация на акаунт