Доход от 3000 лв нормален ли е за България?

• 38 403
  • 579
  •   1
Отговори
# 465
  • на майната си
VL много наивистично - всяко едно от нещата които си изброила е свързано с пари, а с колко пари се определя от стандарта на живот.
За жалост и мечтите не са безплатни Simple Smile, все пак всеки се надява един ден да се превърнат в реалност.

# 466
И духовното обогатяване струва пари. Малък пример: книгите вече са около 20 лв., за художествена литература говоря. Специализираната сигурно струва майка си и баща си.

Е, не винаги! Ако културните прояви са безплатни-а такива дал Господ, тогава не говорим за пари.Вместо специализирана литература вече в много случаи се ползва интернет.

# 467
VL много наивистично - всяко едно от нещата които си изброила е свързано с пари, а с колко пари се определя от стандарта на живот.
За жалост и мечтите не са безплатни Simple Smile, все пак всеки се надява един ден да се превърнат в реалност.

Защо, виж предишния ми пост и линка, който давам. Съжалявам, че нещо не действа, но все пак. И за утре в Борисовата градина е заплануван безплатен концерт от 17ч. на лятната естрада.

# 468
Трупането на книги не е равно на обогатяване. Много от тях се прочитат веднъж и после само събират прах. Или така се демонстрира акъл пред гости?
Има Библиотеките за тази работа.

# 469
И духовното обогатяване струва пари. Малък пример: книгите вече са около 20 лв., за художествена литература говоря. Специализираната сигурно струва майка си и баща си.

Е, не винаги! Ако културните прояви са безплатни-а такива дал Господ, тогава не говорим за пари.Вместо специализирана литература вече в много случаи се ползва интернет.

Бъркаш нещо. Дори за безплатен разговор с роднини и приятели, пак преди това трябва да си се нахранил, облякъл, да си платиш билетчето за автобус, щото едва ли всички са ти наблизо... т.е. докато стигнеш до безплатните неща, пак трябва да дадеш пари.
Вярно е, че има И безплатни прояви, ама хич не са достатъчни за качествено обогатяване на безсмъртната душа.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2009, 18:04 от argun

# 470
Трупането на книги не е равно на обогатяване. Много от тях се прочитат веднъж и после само събират прах. Или така се демонстрира акъл пред гости?

От това разбирам, че скоро не си влизала в библиотека. 90 на сто от новите заглавия (когато изобщо ги има) са любовни романи.

# 471
Учудена съм от това изказване, но ще си остана с....учудването.Без коментар.

# 472
argun, наблягам на старата художествена литература, новата не ме влече.
От друга страна, по мои наблюдения четат по-бедните хора, което не говори добре за тези с по-големите доходи, така че доходите и четенето нямат никаква връзка, според мен.

Не тази вечер, Жозефина!!!, това си е коментар  Mr. Green

# 473

Бъркаш нещо. Дори за безплатен разговор с роднини и приятели, пак преди това трябва да си се нахранил, облякъл, да си платиш билетчето за автобус, щото едва ли всички са ти наблизо... т.е. докато стигнеш до безплатните неща, пак трябва да дадеш пари.
Вярно е, че има И безплатни прояви, ама хич не са достатъчни за качествено обогатяване на безсмъртната душа.
Е, те сметките станаха много цигански вече! Както и такова философстване.

# 474
Евалата, начи, попаднах в бедните, никой нема ми завижда вече.
Ай отивам до Сиела , да преровя пак рафтовете. Mr. Green

# 475
...
Е, те сметките станаха много цигански вече! Както и такова философстване.

Какво му е циганското? Как може един селски лекар примерно да се обогатява духовно по специалността, като не може да си позволи дори абонамент за една периодика? Как един студент по медицина да си купи атлас? Простете, ако някои от вас са над такива дребни неща като пари и сметки, но това не променя нещата. Дажи интернета струва пари, да не говорим, че повечето смислени професионални сайтове са платени.

# 476
  • София
Достоверната и качествена информация се получава от специализирана литература /книги и списания/, интернет служи само за ориентир.
В понеделник ще извикам данъчните да видят книгите ми, може да се смилят и да ми намалят данъците Thinking

# 477
Специализираната литература я броя към служебните разходи, т.е. сумата е извадена в началото от прихода.

За книгите - никой не казва, че никога не трябва да се купуват. Има неща, които си заслужава човек да има. Говорех за трупането, защото така ми прозвуча, че това е ежемесечен разход, и 10 000 лв. да изкарват, трудно ще си позволят да изкупят всичко, излязло на пазара. А и ако си купуват всеки месец, 5 членно смемейство, по 1 книга, това за 5 бр. за месеца  Crazy докато и трите деца се изнесат барабар с библиотеката си на 18 г., не знам какъв апартамент трябва да имат, за да ги складират  Mr. Green М/у другото това е прекрасен подарък за празник.

# 478
Малко се отклоняваме от темата, ама да си кажа за книгите - една книга на седмица не е кой знае колко много. Прочита я семейството, след това книгата отива при роднини или познати и я четат поне още 4-5 души. След това идеалния вариант е да ти я върнат и да си я препрочетеш, ама понякога не се получава така. А това, че книгите често не се събират в библиотеката - ами да, слагат се и по кашони, гардероби, тавани... кой каквото има. Съмнявам се, че някой купува книги с цел трупане.

# 479
... ами да, слагат се и по кашони, гардероби, тавани... кой каквото има ...

Нашите майка ми ги дарява на една библиотека. Но пак казвам - не го слагайте като задължителен разход, той е по-скоро рядкост, отколкото практика сред семействата, без значение какви пари вземат ...

Общи условия

Активация на акаунт