Доход от 3000 лв нормален ли е за България?

• 38 325
  • 579
  •   1
Отговори
# 570
Tess, това е западняшкия подход, а както знаем те са бездушни, студени хора, които не познават съседите си, не могат да се веселят,  ходят на скучни ол инклузив почивки и водят единствено разговори за времето или за домашни любимци.
Ние тук на Балканите сме емоционални, сърдечни и отворени хора, дискутираме широко всичко, включая доходите си - както нашите, така и на комшиите, на роднините и на приятелите си.

Силвити, не им се връзвай, просто ти завиждат  Hug

# 571
а разумно ли е, при положение, че човек е в период на изграждане на живота си, натрупване на блага, развитие и има за цел да стъпи на здрави основи, за да осигури себе се, семейството и най-важното - децата, които има или му предстои да има.
За мен е разумно. Предпочитам да си изплатя жилището за петнадесет, вместо за пет години и всяка година да почивам по два пъти, за предпочитане в чужбина, отколкото пет години да ходя в Равда на море, за да градя здрави основи в София Simple Smile Въпрос на усет за живота. Аз предпочитам да трупам спомени, вместо имоти. Но това съм си аз, не казвам че това е единственият правилен подход, просто е моят подход Peace

Напълно си права, човек е наравно с имотите, трябва да трупа хубави спомени на тази възраст. Точно заради това с мъжа ми пътуваме нон стоп и в БГ и в чужбина. Но поясних, че не ходим по 5* хотели. Е това вече го имам за неразумно на този етап от живота ни. Защото не 5* хотели трупат хубавите спомени, нали?

# 572
Но поясних, че не ходим по 5* хотели. Е това вече го имам за неразумно на този етап от живота ни. Защото не 5* хотели трупат хубавите спомени, нали?

Права си ! Най-хубавите спомени ги 'трупат' децата, но не мога да ти го обясня  Confused Съжалявам  Confused

# 573
Но поясних, че не ходим по 5* хотели. Е това вече го имам за неразумно на този етап от живота ни. Защото не 5* хотели трупат хубавите спомени, нали?

Права си ! Най-хубавите спомени ги 'трупат' децата, но не мога да ти го обясня  Confused Съжалявам  Confused

Какво искаш да кажеш???

# 574

Що за гадост да го кажеш на човек, който има проблеми със зачеването???!!!  Shocked

# 575
Какво искаш да кажеш???

Искам да кажа че най-хубавите спомени по начало не са свързани с приятни изживявания, но се разбират след време.

Съжалявам ако съм засегнал болната ти тема.  Confused

Съжалявам искрено защото и ние имахме подобен проблем. Не е поза - споделял съм, че имаме брак от почти 11 години а големия е на 6 - проста аритметика letsgo !!

# 576
  • гр.София
Може и някой да ти го е писал, но ако ти разпределяш и ръководиш бюджета ви - направи така, че примерно няколко месеца да спестяваш около 30% от дохода ви и на нова година го изненадай - така ще му докажеш, че би се справила с тези пари и с още едно дете.

# 577
... Това като "мрънкане" ли се е схванало от Не се сърди човече? ...

Да, като мрънкане го възприе Не се сърди човече-то  Laughing
Конфронтацията не ме интерсува, просто ми харесва да виждам, че хората могат да се наслаждават на резултатите от усилията си, без да го омаловажават. Хайде сега напиши "Живея в къщата, която искам, карам колата, която искам и мога да сложа на масата това, което съм решила и да следвам мечтата си за бебе" и виж дали няма да се почувстваш по-добре ...

# 578

Гадно ти е изказването, без извинение.
А може би сам си се усетил вече...
Смятам да информирам модератор,крайно време е да лопнат кепенците на темата.

# 579
За дохода, дали е нормален зависи от много неща: в кой град живееш, колко време ти се е наложило да живееш с 3000лв. на месец, дали имате спестявания, какви жилища и коли имате и колко ви излиза поддръжката им, и много други ...
Затова, ако се гледа от страната за това дали парите ще стигат и за ое 1 дете, ами най-лесно е да видите в момента колко пари Ви остават всеки месец. Ако нищо не остава, значи парите няма да ви стигнат. Ако все пак нещо остава и съответно имате поне 20-тина % свободен остатък например всеки месец, то може би ще ви стигат и за още 1 дете.
Това е съвсем груба сметка, но би трябвало да свърши работа.

Общи условия

Активация на акаунт