Проблемно забременяване ,работа ,дискриминация!!!

• 3 582
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
Лебедче, искрено се зарадвах, че се включи! Мислех да се свържа със Сдружение Зачатие, точно с такова предложение. Радвам се, че има идея която търпи някакво развитие! Благодаря, че ви има   bouquet !

# 31
Подкрепям казаното от Cygnus, наистина за да се случи нещо трябва да има законово предписание - респективно наказание. Останалото, да зависим от благоволението на някой, не си е работа... каква е вероятността да попаднем на Човек - вашите постове го показват ясно...
Илита, мислила ли си да се обърнеш към ТВ с твоя случай? Обикновено прецедентите създават правилата. Ако се разшуми по темата може да има някакво раздвижване в законодателството, знам ли  newsm78
Разбира се, ти си преценяваш дали си заслужава, в никакъв случай не исакм да ти натрапвам мнението си  Hug
Успех на важния фронт   bouquet

# 32
Ilitaaa, Cygnus, и всички други жени, които се сблъскват с проблема, ако само се възмущаваме и си съчувстваме нищо няма да се промени. Затова горещо подкрепям защитата на жени с РП. Дано скоро тази идея претърпи развитие и стане факт!

# 33
Мислих доста по въпроса. Прецених плюсовете и минусите при евентуално обръщане към медиите. Какво ще стане - в момента в който се покажа, идеята да си намеря нова работа, става недостижима - защо... Представи си, че ти си работодател и аз кандидатствам за работа при теб. Перфектно CV до момента в който не ме видиш и не се сетиш, че снощи тая кукувица си я гледала на малкият екран и тя се е обърнала срещу бившият си работодател със страшното обвинение Дискриминация - репродуктивен проблем. Ще ме вземеш ли на работа? Едва ли.... Та и от тази гледна точка сме много уязвими. Тъжно е... За това като казах, че съм второ качество, го казах с абсолютното самосъзнание за такова. Да. Тъжно е.

# 34
Параграф 22, в действие  #2gunfire

# 35
Само дето никой няма да съкрати (уволни) жена, защото има репродуктивен проблем - поне няма да го има черно на бяло. Причини други винаги ще се измислят - свиване на щата, несправяне със задълженията и т.н. Само, че ако е бременна нищо подобно не важи.

# 36
Изчетох цялата тема и благодаря на Илитка!
И съм супер ядосана! АМА ТОЛКОВА СЪМ ЯДОСАНА, ЧЕ МИ ИДЕ ДА ГРАБНА ПУШКАТА НА МЪЖА МИ ( НИЩО ЧЕ Е ВЪЗДУШНА) И ДА ИДА ДА ГРЪМНА НЯКОЙ (НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ)  В KPMG!
Уж са на високо ниво!! Уж са все "учени хора - ама тя простотията не знае учен и неучен"
 #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire Каква заблуда са само тези хора, какви гадни дребни душички носят! Нека тоя който е взел това решение за Илитка да му се върне! И да не съм чула, че някой ме е упрекнал за горното, щото мили момичета, на великата простотия, само с простотия! Как може бе, Бай Ганьовци такива................ #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Ако има събиране на жени с репродуктивни проблеми някъде да ми кажете! Не се срамувам и страхувам! Минах го тоя период, трудно беше, много нощи и сълзи ми костваше, но го преминах! Може би бремеността ми е една от причините, не зная, но докато не излезем с лицата си, няма да постигнем нищо! Дано на събирането което ще прави фондацията и зачатие се постигне нещо и по този въпрос!
Илитка, мила, запомни едно от мен: КПМГ са загубили един от най-стабилните си служители в твое лице и ти ще си намериш работа, дори по-добра от тази да работиш за подобни лицемери! Сигурна съм, че всяка една от всички нас, казвайки на още поне една (като песента за всяко едно добро същество на Б.Карадочева) с положителните си мисли за теб, ще донесем бленуваното щастие и нова работа! Прегръщам те силно и горе главата мила, те не струват дори една пролята сълза! Hug Hug Hug Hug Hug

# 37
В Зачатие има подобна тема с АНКЕТА, която боже би ще помогне да се раздвижи решението на този проблем.

# 38
Здравейте момичета.
Да ви разкажа какво ми се случи и на мен. Не отдавна трябваше да правя физиотерапия (поради същия проблем като вашите) и ми се налагаше във всеки делничен ден (в рамките на 2 седмици) да излизам за около 1ч15мин. Отидох направо при шефа и му казах. Той разбира се разреши веднага. Така минаха процедурите и всичко е ок до деня, в който се наложи цялата фирма да работим само до обяд, а на мястото на което работя винаги трябва да има човек (2-3 месеца след физиотерапията). Та в същия този ден секретарката ми казва "Ти ще останеш до края на работния ден, защото и без това имаш да връщаш". Излезнах от стаята и започнах да мисля за какво имам да връщам. Не можах да се сетя. Влизам обратно и питам, а отговора беше: "Забрави ли като ходеше на физиотерапия еди кога си". Останах като гръмната. Получи се така, че царя дава, пъдаря не дава. Жалко, но и на мен ми го натякнаха.

# 39
Определено за момичетата с репродуктивни проблеми няма защита от държавата.Аз съм виждала и двете страни на медала, имах шеф, който всеки ден ме питаша не съм ли бременна, нама ли да раждам?А като му кажех "Не",все ми отговаряше-"Ще забременееш, няма страшно."И така много ме зареждаше с ентусиазъм, и толкова много го обичам все още, но за съжаление се преместих на по-платена работа и доста сгреших.
На новата ми се наложи да напусна, понеже започнахме лечение на нашия проблем и се налага да пътувам и да отсъствам доста често.Но това беше невъзможно, ако ходех на работа.Все казваха, че няма кой да попълни графика....Не, че като ме няма има кой да го попълва, но както и да е.
А най-нелепото беше, че в личен разговор си позволих да споделя с шефа за проблема си, за да го подготвя и помоля за съдействие....Но знаете ли, не само че не получих разбиране, ами и ми предложи да "помогнел" той за бебето #CrazyПак съдействие, но колко саркастично.Как ще ми помогне, като го износи ли Laughing, незнам! #CrazyИ освен това раздуха на всичките си подопечни, какво съм споделила и те започнаха да ме поглеждат през рамо.А стете се, колегите с които си имал спречквания, как самодоволно триумфират над чуждото нещастие.Но това е то!В една от книгите си Пратчет пише, че дори в ада не биха измислили злините, които хрумват на обикновените хора, породени от злоба и ненавист.

# 40
Beba81   Hug Hug Hug Hug Hug Ако знаеш как беснея в момента! Ами наистина вече съм лош човек  #2gunfire наистина ... до сега се молех на никой да не се случва това, но вече се моля... да видят и другата страна  #Cussing out Моля ви, простете ми... наистина станах лоша, даже се мразя в момента  #2gunfire

# 41
Момичета, плашите ме. Аз съм голямо перде и изобщо не крия, че имам проблеми със забременяването. Вкл и доста колеги знаят. Кога ли ще ми скрои някой шапка.... Жалко, че се овълчиха така всички. Мисля, че проблема идва от това, че никой не си тъси правата по КТ, мнозинството са съгласни да не позват пълния размер на полагащите им се отпуски, влачат се на работа болни, но не смеят да вземат болнични, съгласни са да ги осигуряват на мижави пари, много още мога да изброявам. И когато има някой като нас, на който му се налага за месец, два да излиза често от работа и да си вземе седмица, две болнични, той вече е извън нормата.

# 42
 Момичета гледахте ли репортажа по БТВ точно по този проблем? Все пак някой се е престрашил и е дал гласност! Беше ми много мъчно като гледах, но само това е начина институциите да обърнат внимание.

# 43
С вас съм, мили момичета!Ако искате да направим партия на онеправданите WinkНе бих се крила, защото не бива да мълчим.Все ще ни тъпчат разни самодоволковци, които зарязват децата си и не ги е грижа затях.Та хора като бившия ми шеф не осъзнават, какво чудо им се е случило, и че са докоснати от Бога да имат дечица.Или са прекалено самоуверени, щом си предлагат услугите................

# 44
Момичета гледахте ли репортажа по БТВ точно по този проблем? Все пак някой се е престрашил и е дал гласност! Беше ми много мъчно като гледах, но само това е начина институциите да обърнат внимание.

Гледах, браво на Зачатие и на момичето, което говори пред камерата. За съжаление, не вярвам някакви законови мерки да подобрят нещата. Както писах по- горе, да не би сега да се спазва Кодекса на труда? Който не са поискали, него не са уволнили, ще ти направят живота черен, в най- добрия случай ще ти предложат две, три заплати обезщетение и пак ще се отърват от теб, ако са решили.

Общи условия

Активация на акаунт