Из Дневниците на Януарските мами 2010- Тема 20

• 14 852
  • 300
  •   1
Отговори
# 30
  • София
little rabit, това за триците го има в книгата на д-р Дюкан. Затова, когато си на диета не трябва да се приемат повече от 3 с. л. дневно. И е добре успоредно с това да се пие Калмацин. При теб е било след раждането, тогава може.

Иве, балончетата са страхотни!  Joy  На пианото ли се е качила? Аз не бих имало нищо против, но мъж ми си пада малко вещоман и не знам ка би реагирал...  Crazy

Кати, много ми харесва пелената! Даже снощи си мислех дали да не отида до баба ми за няколко урока по плетене. Много би ми се искало да изплета жилетчица на бебето.

П.П. Днес можете да ме обявите за спамър N1!  Whistling

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 11:31 от Red tree

# 31
Здравейте и от мен Simple Smile

Тани`, много благодаря за темата Hug
Иве, фен съм голям на рисунките на дъщеричката ти! Даже по този повод се замислих, че някой ден, живот и здраве, моето момиченце като започне да се изявява с водни боички, пастели и т.н., да й сложа рисунките в рамка и да украся стаята й. Много весело настроение излъчват детските рисунки. Simple Smile

Относно килограмите: все си седят +4. Но шивашкият метър друго отчита ooooh! Особено в седалищната част Wink Но да си призная честно, хич не ми пука в момента. Чувствам се страхотно бременна  Grinning
Katy, страхотно е! Обожавам такива слънчеви цветове! Де да можех и аз да плета и/или да шия...
Барбаронка, честито ти момиченце! И при нас е голяма радост Simple Smile Дядото и таткото очакват новото попълнение в женското царство със смесица от нетърпение и страх, че още някой ще им танцува по главите Joy

Много хубав и весел ден ви желая Simple Smile После пак ще се включа   bouquet

# 32
Добър ден!
Да ви кажа преди малко какво стана.Вчера усетих бебче само веднъж сутринта с 2 много леки ритничета.Днес гледах едно клипче във VBOX със песен за фон на Марая Кери-Hero.Пуснах  я на слушалки и си ги сложих на корема.Ей за 4 минути това дете като започна...Стана ми много готино... Heart Eyes За пръв път реагира на нещо...Не знам дали с други песни ще е така,но ще пробвам да разбера когато не шава.
И един въпрос-нормално ли е в повечето пъти да го усещам да шава ниско.Точно над яйчника,и то повечето пъти в ляво? newsm78Много рядко е в другите части на корема.

Искам още да попитам става ли се пие мурсалски чай през бременността?От мащерката и жълтия кантарион ми става гадно  Sick ,липа не съм пробвала до сега...

Честито на узналите пола  bouquet Все още водят момиченцата Grinning Да видим на къде ще наклоня везната другия петък  Wink Мамите с близнаци...не знаете ли вече пола...много ще е интересно при вас  Sunglasses

Иве относно шапчиците и аз много ги харесвам.Искам да оплета такава на беб...а пък и ще им отива нали са зимни бебчета  Grinning Но каква прежда да избера.Трябва да  е мека и не много пухеста.Кой разбира от типове прежда?

pochti_bezobidna тормоз ми е постоянно да влизам и излизам с друг ник.Знаеш ли колко пъти съм пускала мнения от january 2010  вместо от моя Crazy .Заблеяна работа....С Катинче решихме на този етап който пусне тема той да си я модерира.А после като тръгнем да раждаме вече...тогава да е от january2010.

п.с .Въх...пак колко много писах  ooooh!

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 11:37 от Тани`

# 33
Red tree , не съм я чела тази книга, по принцип диети никога не съм пазила и нямам намерение. Проблеми с килограмите не съм имала, като реша да отслабвам разчитам на движението. Вероятно и затова толкова бързо си върнах предишните килограми след първото секцио - не съм се спирала с количката, постоянно обикалях къде ли не пеш, а и на сина ми му харесваха дългите разходки.  Hug

Тани, нормално е да усещаш движенията на бебето от пъпа надолу.  Peace
Аз лично мурсалски чай съм пила с първата ми бременност, пия и сега, не знам да е вреден. За жълтия кантарион ми се върти нещо из главата, че не се препоръчва, но не съм сигурна. Липа също знам, че безпроблем може да се пие, дори е полезно - пречиства бъбреците.  Peace

# 34
Добър ден!
Да ви кажа преди малко какво стана.Вчера усетих бебче само веднъж сутринта с 2 много леки ритничета.Днес гледах едно клипче във VBOX със песен за фон на Марая Кери-Hero.Пуснах  я на слушалки и си ги сложих на корема.Ей за 4 минути това дете като започна...Стана ми много готино... Heart Eyes За пръв път реагира на нещо...Не знам дали с други песни ще е така,но ще пробвам да разбера когато не шава.

Ей, това е страхотна идея! Не се бях сетила досега Simple Smile Още довечера ще пробвам, да видим дали ще има ефект. Иначе досега аудио стимулации са били само монолозите на таткото с корема.
Няма нищо по-разнежващо /за мен поне/ един мъж да говори с нероденото си още дете. Хем ми е много забавно, хем ми е страшно мило.  Heart Eyes Особено след като съм се наяла и съм си легнала да си почина, таткото се долепя до корема ми и започва с един загрижен тон "Шушке, как си татиното? Напълни ли хладилника?"  Joy

п.с. /май ще си оспорваме титлата за спамаджия на деня Blush /

# 35
Аз вече удрям кантара на 70 килограма почти, т.е. от април до сега вече съм качила към 5 кг.Гроздето и прасковите наистина са много полезни, май в тях има желязо.Не знам как е при вас момичета, ама при мен Магнерота, доста добре ми влияе на перисталтиката и от такова нещо като з.....к не мога да се оплача. Wink

# 36
  • София
little rabit,  Hugот сега съм с настройка за диета... отпреди да забременея съм +18 кг, докато бебеправехме нямах стимул за отслабване, защото все си мислех, че този месец ще видя двете чертички и така близо година. За сега съм + 7...  ooooh!

Копнеж, не си отстъпвам титлата  Joy

# 37
gitadam - да магнерот и запек са несъвместими понятия, знам го от първата ми бременност, защото тогава пиех магнерот.  Hug Иначе сега наблягам на праскови, грозде, сини сливи и нямам оплаквания.

Red tree хич не се настройвай за диети от сега, както казах, от кърменето много се отслабва, но диети не се препоръчват. На много майки им спира кърмата именно от шантави идеи за диети веднага след раждането. Остави природата да си свърши работата, няма нищо страшно в качването на килограми по време на бременност, стига да не се преяжда, което също е вредно.  Peace

# 38
  • София
Аз преди да забременея за една година качих 15кг. От началото на бременноста, явно защото имам запаси Wink , съм качила 0.500кг., а имам доста голямо коремче. Даже на ФМ по размери ми казаха, че е с 5дни напред. Дано да не кача много, че ......... става страшно.
И мен днес ме пишете при спамърите Wink

# 39
Попаднах на ей тези добри статии за кърменето...Тани`, понеже са синтензирани като инфо, ако искаш ги вкл. на първа страница Peace

http://fnap.government.bg/UserFiles/File/karmene.pdf

http://www.maichindom-varna.com/blog.php?id=50

"нямам кърма-реален проблем или заблуда":

http://semeistvo.rozali.com/dnevnik-bebe/p6427.html

Да, бебетата ни са още под пъпа Grinning затова ги усещаме по-долу, матката е около или малко над него...а какво ни чака тепърва Sick
Творбата на Вери е супер! Heart Eyes

Katy а какво си изплела? Blush Одеало ли е или греша?

# 40
  • Чехия
Стига мацки, ще споря за тиквения си медал с зъби и нокти.

Не Верче, си е толкова висока, стига си до там, без да се катери.  Все пак е на цели две, малки годинки.

Иначе за рисунките идеята е хубава, но с една разлика, че детските рисунки не са за децата ни, те са предназначени за нас, демек в нашата спалня. В детската трябва да е нещо което да подпомага фантазията им, желанието им да нарисуват различен свят. Рисунки на детски илюстратори ...Аз мисля да сложа Ехи.
Ето кой са:

http://i55.photobucket.com/albums/g142/mihof33/jThumbnail.jpg

http://i55.photobucket.com/albums/g142/mihof33/Thumjbnail1.jpg?t=1251968596

http://i55.photobucket.com/albums/g142/mihof33/echi_32.jpg?t=1251968687

Имам такива страшно много, и все ще избера нещо и без това зимата стаята трябва да и е готова.

Тани`иди на място и си харесай нещо аз мисля така да направя, имена на прежди почти не знам освен полиакрила.

За килата вече съм +8  Embarassed

Katy, много е мекичко нали? Ето кой ще ни каже за преждите.  newsm78

# 41
Katy, много ми хареса идеята за одеалцето  Peace Изглежда ми много слънчево  Grinning
Шапките също са много сладки, успех на по-сръчните мами и да се похвалите с резултати  Simple Smile
А за балончетата на Верчето нямам думи  Heart Eyes Какво по-хубаво от собственоръчно нарисувани тапети  Wink
Килограмите ми вече са +4. Не мисля, че е кой знае какво, но ми е доста тежичко, въпреки че гледам да се движа, но пък си похапвам доста тестенце  Embarassed

# 42
И на мен много ми харесаха балончетата на Верчето, ivalex, накараха ме да се усмихна  Grinning  Heart Eyes
Аз също сигурно съм качила към 3-4 кила, но имам чувството, че са много повече, защото съм натрупала и по бедрата и дупето  Embarassed затова се радвам от една страна, че лятото свършва, защото вече изглеждам дебела, но от друга пък няма да мога да нося така удобните за мен полички  Blush нямам търпение следващата седмица да видим дали бебо ще се разкрие  Wink

# 43
  • София
Иве, много ми харесаха илюстрациите.
Аз също не разбирам много от прежди. На фантазия го карам. Свекърва ми има магазин за прежди и пердета. Миналата седмица като им ходихме на гости, влязох в магазина и като я видях тази прежда, веднага си представих, че ще стане хубаво одеало.
Ето я: http://www.stenliyarn.com/index.php?page=shop.product_details&am … mart&Itemid=8 . Хубавото е, че хем е рошава Wink, хем не е влакниста.
Ето още едни подобни прежди: http://alexanderyarn.com/magna.core/prejdi/detsko-pletivo/chelsi-1.html .
Най-добре да разгледате в някой магазин за прежди.
Понеже ми остана прежда, реших да оплета и терлички. Малко по-късно ако успея да направя нещо, ще снимам.

# 44
  • Ловеч
Здравейте и от мен момичета и малките бебоци.
Аз сега се завръщам от голямата почивка и амам много да наваксвам.Темичката е много хубава,и сега се връщам назад да ви изчета всичките.

Сега ви желая лек и приятен ден на всички ви .newsm51

Общи условия

Активация на акаунт