Алтернативна козметика - тема 2

• 64 875
  • 801
  •   1
Отговори
# 255
Camino, ето линк към старата тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=286670.0  Peace
bluelady, и аз пробвах бирения "шампоан", но направих грешката да добавя и хума. Голям зор видях с измиването, но като цяло ми хареса резултата, следващия път ще пробвам само с бира и жълтък  Peace

# 256
Благодаря, Satrlight.
Една интересна статия на английски.
http://www.organicconsumers.org/articles/article_17306.cfm

# 257
Днес най сетне се докопах до фризьора  ooooh! Няма да ви казвам от колко месеци се готвя, но покрай бебето и работата, просто не мога да се съобразявам с чужди графици...
Изсипаха се доста комплименти за косата ми, която с нищо не поддържам. Жнета беше в шок като разбра и побърза да ми предложи 3 (!!!) продукта за поддръжка  ooooh! Отървах се, но се замислих как мога да постигна ефекта на балсам и маска (за краищата на косата) с естествени средства Thinking

# 258
Не мога да изчета цялата тема и се извинявам ако задавам обсъждан вече въпрос,но търся алтернатива на боята за коса.Имам бели косми и не става само с отвари за блясък...чудя се къната колко е къна и колко химия Thinking

Мег,аз спя един път месечно с намазана с бадемово масло коса и краищата ми са супер,почти не цъфти,пробвай Peace

# 259
Били, моята коса е почти цялата побеляла.  Confused Алтернатива, която да покрива белите косми не съм намерила. Боядисвам се.
Благодаря за съвета за бадемовото масло, ще го пробвам.

# 260
Затоплям леко чаша бира (за да не ми измръзне мозъка, нормално я държа в хладилника Wink) но мсе пак я оставям хладка, цопвам един жълтък вътре и лъжичка мед и разбърквам. Получава се една мътилка, с която си поливам сухата коса, след което разтривам и отмивам отново с хладка вода. Като завършек обливам косата с чаша минерална вода, в която е изцеден половин лимон. Сигурно е индивидуално, но специално при мен косата проскърцва, все едно е мита с шампоан, а след това е с много хубав блясък и обем Hug

А на колко време си миеш косата? И още - нормална ли е, или суха, мазна? Simple Smile

Грейс, ти ли питаше за д-р Хаушка? Ползвам/ла съм някои неща, кажи кое точно те интересува? Peace

Мег, според моите скромни наблюдения, единствено когато ходя редовно да ми махат връхчетата на косата, тогава косата ми е ОК, не се сплита, не цъфти и т.н. Иначе става суха, почва да се цепи, и естествено ми се налага да я мажа с разни неща, което пък аз не правя и така....  Tired

# 261
  • GYM

А на колко време си миеш косата? И още - нормална ли е, или суха, мазна? Simple Smile

Обикновено на 4-5 дни. Косата ми е по-скоро склонна към бързо омазняване, въпреки че когато я изрусявах имаше ужасяващ изсъхнал вид Tired
 Вместо балсам, четох някъде - мляко. Поливаш след измиване и стоиш малко, после изплакваш Peace Не съм го пробвала, за мен същата работа я върши чашата минерална вода с лимон. Веднъж я пропуснах и косата ми се заплиташе, че и наелектризираше Tired

# 262
Днес най сетне се докопах до фризьора  ooooh! Няма да ви казвам от колко месеци се готвя, но покрай бебето и работата, просто не мога да се съобразявам с чужди графици...
Изсипаха се доста комплименти за косата ми, която с нищо не поддържам. Жнета беше в шок като разбра и побърза да ми предложи 3 (!!!) продукта за поддръжка  ooooh! Отървах се, но се замислих как мога да постигна ефекта на балсам и маска (за краищата на косата) с естествени средства Thinking
                              Мег, аз имам дълга коса, която в определен момент накъдрих. Това по случайност се засече с времето, когато правех усърдно т. нар. овча маска: газ, мас, тривитаминол, жълтък, и... не знам имаше ли друго  newsm78. След 6 месеца без фризьор, без ресане дори (оказа се невъзможно  Blush), миене веднъж седмично (от къдренето и боядисването се беше изсушила доста) нямах нацъфтели краища и косата ми беше в чудесно състояние. Фризьорката, която ме накъдри падна направо  bowuu. Има добри маски за забъркване вкъщи също така, трябва да изровя някои... Иначе сега ползвам след измиване вместо кристали малко масълце каквото имам под ръка: бадемово например. Точно като кристалите го ползвам, втривам няколко капки в краищата. Важно е да не сложиш повече обаче, защото...  Twisted Evil

# 263
точно вчера ми показаха синтетична китова мас и естествена китова мас. Истинската /естествената/ е по-жълта от синтетичната,  когато ги поставиш една до друга. Много фирми слагат синтетична китова мас, вместо естествена, за да им излезе по-евтино. Същото е при витамините - повечето витаминни добавки са синтетично произведени, затова са и по-евтини.  Но синтетичните са по-малко усвоими от организма, дори някои хора не ги усвояват изобщо. Така че внимавайте как четете етикета и задавайте въпроси преди да купите нещо. Аз затова се насочих към тази бг фирма за кремове и билкови добавки http://catalog.bg/products.php?company=10277

Напиши всичките съставки /не само тези, които са в каталога/ примерно на един шампоан за коса, за да видим дали наистина няма вредни съставки в тях.

# 264

Грейс, ти ли питаше за д-р Хаушка? Ползвам/ла съм някои неща, кажи кое точно те интересува? Peace

Обикновено ползвам хидратантен крем и евентуално той ме интересува, т.е. това или хидратиращата маска. Всъщност, мазни ли са кремовете. Моята кожа е чувствителна и понася само леки консистенции.

# 265
Благодаря ви за идеиите   bouquet Ще пробвам с бадемово масло и ще пиша впечатления!

# 266
Благодаря ви за идеиите   bouquet Ще пробвам с бадемово масло и ще пиша впечатления!

Meg, забравих да ти кажа - кокосовото масло е идеално за маска. И за кожа също.

# 267
Meg, забравих да ти кажа - кокосовото масло е идеално за маска. И за кожа също.

Ей, от седмици го мисля, че няма смисъл да купувам 400 гр разфасовка като от дъжд на вятър ми трябва в кухнята, пък то и други приложения имало. Ще се възползвам  Grinning Грейс,   bouquet

# 268
Обикновено ползвам хидратантен крем и евентуално той ме интересува, т.е. това или хидратиращата маска. Всъщност, мазни ли са кремовете. Моята кожа е чувствителна и понася само леки консистенции.

Грейс, маската съм я пробвала, хубава е. Леко мазничко стои, поне при мен, омекотява и подхранва. За втория продукт (дневния крем) мога да кажа, че беше с мнооого лека консистенция, сигурно на твоя тип кожа ще действа добре. Защото при мен беше все едно си слагам прозрачен крем, твърде ефирен ми стоеше.  Simple Smile
Моята кожа няма описване, това е най-гадната кожа на света плюс ужасен лишей на едната буза, но все се каня да ходя на хомеопат (дали ще има резултат!??? Sad) Единствено мазен е кремът за суха кожа(ползвах сет с мостри на Хаушка през април, и малко съм позабравила Embarassed Rolling Eyes кое какво беше точно)
Иначе от ФДТ съм супер доволна, невероятен е. Много е лек, ефирен, покрива добре и е органик, което е най-важното. Grinning
Да допълня още нещо (дано не досаждам много Mr. Green), продавачката в магазина сто пъти ми каза, че е много важно да не се маже крем вечер преди лягане. newsm78 Кожата си имала свои начини да се омазнява през нощта, нямало нужда от никакви кремове.

# 269
Ох, момичета, от няколко дни времето в Бс рязко се застуди (не зная за другите градове откога и дали е така) и веднага го усетих по кожата на лицето си. И аз съм забелязала, че като не се мажа с крем съм по-добре, т.е. само почистване с розова вода. Имам чувствителна кожа и това бързо се усеща. Само, че зимата ми опъва лицето и трябва да слагам крем, няма начин, но и аз не зная какъв да си взема. От Алверде-то не съм доволна - 2 вида пробвах. Не смея вече да взимам, пък било и по-евтини като Алверде, щото вече взех да ги трупам, наполовина изразходени горе-долу.  Close
Това, че не е хубаво да се ползва нощем крем, е интересно инфо и така да се каже средствоспестяващо.  Simple Smile  Чакам още някой да го потвърди ... евентуално.

Общи условия

Активация на акаунт