АПРИЛски мами се вълнуват, сърчицето на мъника чуват - 5

• 15 755
  • 297
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте момичета.
Аз и мъжа ми от два дни сме луднали да си търся док за проследяване.......Ходих на преглед в клиниката на Щерев на 3 Септември. Долу горе беше ок. Малко съм разочарована от това че си бях записала час за Д-р Ганева, а тя минута преди да ме приеме излезе от кабинета си и я чух като казва на едно момиче, че влиза в операция, ако иска да я изчака. След малко ме приеха в нейния кабинет, но беше друга много млада лекарка и акушерка. Та прегледа ми мина с тях, без дори да се представят. Назначиха ми изследвания (вече писах за тях - генетични и нещо друго кръвно изследване-скъпо) и така. В събота отивам в тяхната лаборатирия на гладно да ми вземат кръв. И какво се оказва - в събота  и неделя не може, защото тези изследвания ги изпращали в Майчин дом и само през седмицата можело. А ние живеем в другия край на София....... Оказа се, че и в пакета за проследяване който се плаща също има много липсващи неща, например HIV , васерман и т.н. се плаща допълнително в тяхната лаборатория която не работи със здравната каса. А бе какво да ви кажа. Много се разочаровах......още повече ми е адски далеч. Пътувах първия път с автобуса 40 мин.  в едната посока, без да има задръствяния....Направо не знам какво да правя.
Споделете моля ви за вашите доктори, кой ви следи, по здравна каса или на частно и всичко останало......
Много ми е гадно и притеснено.......... Защо ни е толкова тъпа държавата и така не е уредено всичко......
Извинете ме че ви надух главите, но имам нужда от съвет...... Hug

# 106
valeto, ти в кой район си?
Аз ще си водя бременността при д-р Пантева, тя е близо до Дондуков и Раковска, препоръчаха ми я, доколкото знам всичко си минава по касата, изследванията в Цибалаб -  не се плащат, всеки месец ехограф  Peace За мен това е важно  Grinning Освен това в 18-20г.с. ще си направя БХС, после фетална морфология, както бях писала и по-рано при д-р Димитрова + може би за всеки случай още една при доц.Томова и в по-напредналите месеци не помня какво беше, но каквото е нужно и на частно ще си отида  Peace
От началото на 9 месец си почвам при лекарката, при която ще раждам, така беше и предния път с Йони, в началото ехограф, доплер, всяка седмица на тонове и така, докато бебчо тръгне да излиза  Mr. Green Hug

Предишния път ходех при д-р Барбова в Полимед, супер доволна бях от нея, също ме гледа всеки месец, всички изследвания бяха безплатни  Hug Но те преместиха центъра някъде в началото на Люлин и не ми е удобно  Rolling Eyes ако си в този район може да проучиш  Peace
Успех в избора!

Моето коремче си порасна доста, нищо вече не ми става, и съм +2кг, макар че внимавам много какво ям, а и не ям много, нали по цял ден ми се гади, ама........

# 107
vili_nik, гърдите растат в само в началото. При някои жени е доста драстично и веднага се забелязва, при други е едва забележимо.
metchopooh, моят лекар настоява да отида на БХС в 12 или 13 седмица. Даже предвиди час рано сутринта, за да ми даде снимка от УЗИ, с която да отида В МД. Обаче, както правилно отбеляза megan@, при евентуален проблем амниоцентеза може да се направи чак в 16 седмица. Ще питам гинеколога каква е ползата от ранния скрининг, за да реша дали да го правя.

# 108
valeto, аз ще ходя при лекарка, която се намира в поликлиниката на ВМА, но в частен здравен център. Работи по Здравната каса и миналия път не помня да съм плащала нещо, но пък и бях при нея само до 4ия месец, защото след това заминахме за чужбина. За по-специфичните изследвания мисля да ходя във "Фемина". Ако ти е удобно като район, кажи, мога да ти дам координатите й, но честно казано съм със смесени впечатления, а и ме следи за кратко.
Корем имам само като се нахраня засега и слава богу още не съм започнала да качвам. Всяка вечер си въобразявам, че вече се вижда нещо и всяка сутрин се разубеждавам! Laughing
Гърдите и при мен нараснаха в самото начало и повече не са, но вече са ми малки сутиените!

# 109
Аз пък нямам търпение да имам коремче вече. Тогава ми е по-осезаемо, галя го и ми е хубаво. Спортувала/спортуваща ми пролича рано, някъде в 4 месец. Сега като marini вечер след целодневното хапване имам, сутрин не. Но гаденето поотшумя, апетитът се завърна и очаквам скоро килограми+ и коремче. Гърдите не са ми нарастнали, но предишният път си растяха до края, та и след това Laughing Така че при всеки (всеки следващ път) явно е различно.

# 110
  cook newsm38 cheers Drunk smile3510 МАЙчЕТА, извинете ме за невежеството но не знам как се слагат  снимки,  на вкусноти исках да ви почерпя за рожденият ми ден ,надявам се да ме извините ,и  чрез тези иконки поне малко да сте вкусили от вкуса на тортата за нас бремените алкохолат е забранен така ,че само тортичка за сега , Hug Praynig

# 111
mimonzinq Честит рожден ден!
Много здраве и късмет и след 9 месеца с сладко бебче. smile3525

# 112
mimonzinq, честит рожден ден, желая ти много усмихнат ден и всичко най- хубаво. ще стискаме палци всичко да е наред днес на прегледа   

# 113
Mimozinq, Честит рожден ден!  Много здраве, щастие и всичко да е наред с бебето!   bouquet

# 114
Добро утро мамчета, как сте днес?
mimonzinq  Честит Рожден Ден!!!
Пожелавам ти много здраве, много щастие и днес да получиш най-хубавият подарък от малкото същество в теб - да ти покаже че те обича Two Hearts

# 115
  • София
mimonzinq, Честит Рожден Ден!!!  baloni newsm59 baloni
Много щастие, късмет и любов да те преследват в живота! Бъди здрава, усмихната и жизнена бременелка, която след някой и друг месец да се хвали с бебче, а защо не и две!  newsm03

Myriam и моя 1-ви преглед е в сряда  Simple Smile Дано чуем добрите новини, които очакваме!  Praynig

# 116
Mimonziq, Честит рожден ден и от мен! Много хубаво да чуете днес сърчицето и едно сладко бебче да ви зарадва след има няма 7 месеца Simple SmileАз преди малко се връщам от 25та в Младост. Записах се на ЖК там Simple Smile Видях и бебо пак, имам и една снимка за таткото Simple Smile
Поздрави на всички!

# 117
Добро утро.

Честит рожден ден на mimonzinq. Всичко най-хубаво желая от сърце.

Аз много се радвам на захлаждането. Направо скачам от радост...в студеното се чувствам много по-добре.
При мен още от зачеването, коремчето ми е по-надуто. Понякога като хапна и става по-голямо от обикновенното издуване  след храна. Има лека промяна, има и панталони, които са ми малко тесни за закопчаване. Колана вече е на по-свободна дупка, тъй че май леко сме нарастнали. На килограми като цяло не съм мръднала.
Тази седмица, към четвъртък съм на втория преглед, пък да видим доктора какви ще ми ги каже и покаже. Вчера чух за една позната, дъщеря й ходи при доктора при който ходя и аз, та й е казал че ще ражда секцио и за него иска не малка сума. Имала някакви противопоказания за нормално раждане...та това ме накара да се замисля, че сумите които мислех да заделяме за по-натам, май ще трябва да ги увеличим, за всеки случай.
Между другото, има ли някой да е при д-р Д.Георгиев?  Simple Smile

# 118
Благодаря на момичетата които са ми отговорили.
don biberone  за Д-р Д.Георгиев съм с противоречиви чувства. Ходих при него около 5-6 пъти след аборта миналата година и да си кажа честно не ме впечатли да е взел при сърце проблема ми. Обаче пък при предпоследното ми ходене при него ми препоръча да пия два месеца противозачатъчни, така и направих, и веднага след като ги спрях забременях. Не мога да кажа нищо лошо и нищо добро за него.....към мен и проблема ми си беше безразличен. Но пък нищо лошо не съм чула за него от никой.
Ако ти харесва отношението му към теб, не спирай да ходиш, ако не ти харесва го смени......
Честит Рожден Ден mimonzinq , пожелава ти от сърце днес като отидеш на док  да получиш най-очаквания подарък от твоето бебе  Heart и да си прекарате страхотно с таткото довечера!!!! Стискам палци! Целувки и прегръдки от мен!

# 119
mimonziq Честит рожден ден!!!
Пожелавам ти много здраве, щастие, любов и април месец -да получиш най-прекрасния подарък за рожденния си ден!!! newsm59 hbday
Относно коремите......аз вече  си имам ....в средата на 9 г.с. и наистина си имам коремче. Качила съм 2 кг.(навсякъде пише че е нормално първите месеци да се качва по килограм на месец, а от 7 месец нататък по 2кг.) така че относно килограмите съм спокойна. А коремчето си  личи дори когато съм легнала по гръб.

Поздрави и целувки на всички  априлски тумбачета!!! newsm51

Последна редакция: пн, 07 сеп 2009, 13:36 от vesi_mesi

Общи условия

Активация на акаунт