Ах тези колики - какво Ви помогна?

• 279 899
  • 1 114
  •   1
Отговори
# 315
  • Canada
ЗДравейте,на нас май никакви капки не ни помогнаха,или просто имаше по-леки колики.Но определено се спасявах като пусках телевизора на канал,на който няма излъчване.Нали се сещате-само едно фъштене.Млъкваше веднага.В началото много ме дразнеше,а после едва свикнах без него!и пусната вода,но много е скъпа Laughing
Това са т.нар.бели шумове според д-р Карп

# 316
Нищо от изброените...от опита си с двете деца съм стигнала до извода,че всичките средства против колики са по-скоро за упокоение на родителите...е,аз съм се успокоявала с хомеопатияСаб симплекс,Инфакол,чайчета,сешуар......,но колики тъй или иначе са си имали.........и като че ли най-много са се успокоявали с  гушкане и разнасяне с коремчето откъм мама.

# 317
Еспумизан  Peace

При Даная коликите започнаха още в боницата.Поне така ми казаха докторите.

# 318
Еспумизан. Това пиеше нашето дете. И до сега не сме съвсем сигурни, че детето имаше колики, но това ни препоръча педиатъра. Давахме ги не повече от две седмици.

# 319
С две ръце за Лефакс, тя найстина почти нямаше колики, но на едни приятели, на който бебето бе с много силни колики много им помогна.

# 320
estrea, на какъв принцип е това лекарсто Лефакс, не съм го чувала? newsm78Не че сега ми трябва де, но с дъщеря ми пробвахме какво ли не и нищо не помогна, интересно ми е, за второто дете поне да знам Laughing

# 321
Сешоара. Слагах го и върху корема ми и на шума и заспиваше. Но аз след първия месец почнах да спазвам и диета заради евентуална АБКМ.

# 322
Ползвах Еспумизан, докато не открих хомеопатичното Колоцинтис, и сешоара!

Въглавничките за топло са доста неудобни за ползване и сешоарът върши тяхната работа перфектно - на слаба струя, с въртеливи движения отдалеч затоплях стомахчето и бебка веднага блаженстваше милата от болките. Иначе беше едно носене на рамо само да притиска стомаха.

# 323
Еспумизан и топло на коремчето.  Peace

# 324
Ние пихме еспумизан и малко други "боклуци", но съм на мнение, че докато не се израснат не минават с каквото и да е. При нас това беше кошмарен период Sad  В най-кошмарните моменти и на нас помагаше топло на коремчето-слагахме пелени, стоплени с ютията.

# 325
Давах Еспумизан - не виждах някаква разлика. Сега съм доволна от Саб Симплекс.

# 326
Едно от нещата е да внимаваш ти какво ядеш, има храни, които е добре да избягваш. И другото, което ни помогна е да го гушкаме и носим на ръце из стаите. Люлеехме го в детското столче-люлка.

# 327
estrea, на какъв принцип е това лекарсто Лефакс, не съм го чувала? newsm78Не че сега ми трябва де, но с дъщеря ми пробвахме какво ли не и нищо не помогна, интересно ми е, за второто дете поне да знам Laughing

Доколкото знам Лефакс, както и Инфакол, Саб Симплекс, Еспумизан са с основна съставка симетикон. Но Лефакс почти не помагаше при нашите зверски колики - 2-3 м. нон стоп реване и на ръце.

# 328
Да споделя и аз нашия период.
Ползвахме саб симплекс като разтварях капките в чай бебезан.
Не знам дали си въобразявам, или тогава нещата са отшумели, но откакто взех бебка да спи при мен спря да плаче нощем, просто се буди за хранене и след това веднага заспива. Така от първия месец. Иначе с капките и чая + хранене нощем трудно ми заспиваше в кошарката и се будеше доста по-често.

# 329
Капки Колиеф и люлката !Много спокойна ставаше в нея и откарваше по-голямата част от деня спейки,и нощта така след това!

Общи условия

Активация на акаунт