Ах тези колики - какво Ви помогна?

• 275 543
  • 1 113
  •   1
Отговори
# 690
  • София
На сина ми му помагаше топло на коремчето или друсане в количката.

# 691
Здравейте мами Simple Smile Търсех,но не видях да има такава тема (ако има да ме извините). Споделете моля как се справяте с коликите,кога започнаха? Ние сме на по малко от месец и мисля че започнаха и му давам Инфакол и Ентерокинд.Май му помагат малко ама незнам...

Нашите почнаха към 10-11 ден и приключиха към единия месец и може би малко след това. Бяха слаби, но й давах "Саб Симплекс", помагаха ни много, но при всички деца е различно. За сега при много силни колики масово съм чувала, че анасона най-добре помага.
Успех и дано не ви мъчат дълго време  Hug

# 692
Здравейте мами Simple Smile Търсех,но не видях да има такава тема (ако има да ме извините). Споделете моля как се справяте с коликите,кога започнаха? Ние сме на по малко от месец и мисля че започнаха и му давам Инфакол и Ентерокинд.Май му помагат малко ама незнам...

Аз не съм давала препарати със симетикон, само хомеопатия colocintic 15CH и не сме усетили как са минали коликите, имахме зверски такива отначало, помогна ни много, чайове, топло на коремчето, бял шум нищо не действаше  Peace

# 693
Цитат
colocintic 15CH

Това за първи път го чувам, лесно ли се намира из аптеките. Да знам сега като дойде новото ни бебенце какво да му взимам, че подозирам, че няма да имам късмета да е като кака си с леки колики.

# 694
Цитат
colocintic 15CH

Това за първи път го чувам, лесно ли се намира из аптеките. Да знам сега като дойде новото ни бебенце какво да му взимам, че подозирам, че няма да имам късмета да е като кака си с леки колики.

В аптеката го поръчвах, но ми е изписано от педиатърката Peace то е хомеопатично лекарство.

# 695
Аз давах Еспумизан (предписан от педиатърката ни) и изобщо не сме усетили какво са колики.

# 696
ами незнам дали са силни или не,мъчат го.както си спинка и изведнъж се стяга. и гледам постоянно да му давам капки. а този анасон как се дава и от къде се взима? и трябва ли да е предписан от лекаря?

# 697
Анасонът е билка. Нас единствено той, в комбинация с копър, ни спасяваше от коликите.
Купува се от аптека, в пакетче, под формата на семенца. Препоръчвам да вземеш и семенца от копър, както казах, и той успокоява, а и придава малко по-приятен вкус на чайчето.
Приготвя се запарка - във вряла вода се слага от билките, престоява половин час и даваш на детето да пийне. Аз лично го правех мааалко по-концентрирано от колкото пишеше на пакетчето, за да може да подейства.  Peace

# 698
Vili2411 благодаря! Ще пробвам и това дано помогне. А пък свекърва ми каза да пробвам и със седефче,това било някаква билка и тя помагала.

# 699
  • в огледалото на живота
Vili2411 благодаря! Ще пробвам и това дано помогне. А пък свекърва ми каза да пробвам и със седефче,това било някаква билка и тя помагала.
Нали не мислиш да дадаваш тази билка??? Shocked
Прочети това:
http://www.nanocom-bg.com/test/index.php?option=com_content& … sp;    

По-скоро анасона,по-безобидно е.

# 700
здр  Hug и моятта кукла има колики  давам еспомизан, био гайа и борина  Thinking вие опитвали ли сте борина  newsm78  дали трябва да се сменят капките или само едни да се дават  ooooh!

# 701
здр  Hug и моятта кукла има колики  давам еспомизан, био гайа и борина  Thinking вие опитвали ли сте борина  newsm78  дали трябва да се сменят капките или само едни да се дават  ooooh!
teli, тези Борина не съм ги чувала, от лекар ли са ви изписани?

# 702
teli аз лично те съветвам да не даваш толкова много видове капки едновременно. Започни първо с Еспумизана.Почти убедена съм,че ще усетиш действието му.Бебчето ще спре да напъва толкова много и спокойно ще пръцка.Аз давах на сина ми първо инфакол,но изобщо не ни помогна.После минахме на Еспумизан и тогава ми казаха да не ги давам едновременно.Можеш с капките да му правиш чайчета от анасон и копър.И те много помагат.Успех! Peace

# 703
.Аз давах на сина ми първо инфакол,но изобщо не ни помогна.После минахме на Еспумизан и тогава ми казаха да не ги давам едновременно.

Дефакто ти си давала аналогични капки-и двете са с акт. с-ка симетикон Peace

Иначе Еспумизан, успоредно с Биогая е ок (те са пробиотик и по никой начин не си пречат).

"Борина" не бих давала  Peace

# 704
  • Ловеч
Нищо не ни помогна - Еспумизан, инфакол, лефакс и т.н., може би само Колийф имаше ефект, но за няколко дена. Спеше по корем върху мен или татко си, за да му е топло на коремчето. Някъде към средата на четвъртия месец минаха сами, вече бях спряла да давам лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт