Ах тези колики - какво Ви помогна?

• 275 530
  • 1 113
  •   2
Отговори
# 735
Аз давах Бифидус и за кратко Еспумизан.
С Бифидус децата ми имаха колики не повече от 10 дни. Мислех си, че не помага на дъщеря ми, но се оказа,че е била неспокойна, защото са й никнели зъби (на 2 месеца).
Спазвах диета "без газообразуващи храни", кърмех до 6 и 9 месец.

# 736
  • през девет планини в десета
Баткото го почнаха от родилното и отшумяха след 3-ия месец , бебка ги изкара по-лекичко. Единствено сешоара ги успокояваше нищо друго.

# 737
При нас почнаха от родилното, давала съм саб симплекс и био гая (по 5 капки преди хранене в началото)  след 5  дни отшумяха

# 738
Сменихме няколко, но накрая се спряхме на СабСимплекс.
Имаме си половин неизползване шишенце, което означава, че коликите в един момент наистина свършват, колкото и да не ни се вярва  Hug

# 739
Инфакол ,но не от БГ ,а ми го пращаха от Англия,защото има огромна разлика от този в БГ.Иначе и еспомизан ползвах и той помогна,но Инфакол-а повече.

# 740
От самото начало давах чай от копър. Пробвах с Инфакол абсолютно никакъв ефект. Най-много помагаше сешоара. Спеше с него, спреше ли сешоара и той почваше да реве. Много го успокояваше. И към средата на 3-я месец му дадох Колийф, не се издържаше и след като го изпи напълно спряха коликите

# 741
  • София
Синът ми беше с много тежки колики до края на 4тия месец, чак сега отшумяват. Помогна Еспумизан (или друг препарат, съдържащ Симетикон), изпит на гладно и препарат, разграждащ лактозата в млякото (Колийф на българския пазар). Сешоар, абсорбатор, грейка - съвсем краткотраен ефект.

# 742
  • София
нищо общо взето, най-много помогна диетата, лишавах се от всякакви продукти които съдържат краве мляко, и такива които подуват, общо взето ядях пилешко свинско, картофи, ориз и моркови, супи, и хляб, царевица, най-много рева в края на 3 мес, и изведнъж просто спря, точно когато си откри ръцете, иначе съм давала еспумизан (никакъв ефект) инфакол - понякога помагаше, саб симплекс и до днес и давам вечер за всеки случай (вече сме на 5 мес), колийф изобщо не и помогна, помагаха и упражнения с крачета събирам ги в петичките коленцата в страни като жабче и ги натисках леко към коремчето, само така спира да реве и до днес така се успокоява, топли кърпи носене по корем, спане върху корема на мама, на тате, но най-вече ограничаването на кравешките продукти  Peace

# 743
Нас сега ни нападнаха, записвам се да ви следя  Peace дано да ми бъдете полезни

# 744
Аз останах най-доволна от Инфакол / закупен от Англия /. Когато ни свърши изпробвахме междувременно Колийф и Лефакс /закупен в Германия/, но те не подействаха и отново взехме Инфакол. Всички на които съм го препоръчала след това ми казаха, че е повлиял изумително и върху техните бебчета. Опитайте...

# 745
На нас ни помогна чаят за кърмачки на HiPP (заради анасона и копъра). Но аз бях прочела за него и го пиех от самото начало. Не е имал кризи, даже мисля, че не го боля въобще (не знам дали от чая или не), но няколкото пъти, когато подозирах, че може да го боли, го слагах легнал настрани и слагах до коремчето му грейка с топла вода. Той се сгушваше и си заспиваше след някое и друго помрънкване.

Иначе няколко пъти бях дала и Саб Симплекс в началото, но от него беше спрял да ака всеки ден и го спрях (не съм забелязала да му е липсвал, честно казано!).

# 746
Моя син имаше ужаааасни колики, много упорити..давала съм Есмупизан, Инфакол английски, Био гайа за регулиране, Колийф, Лефакс от Германия, чай от копър, който нещеше да пие..абе стигнах до извода, че всичко е за наше успокоение и нищо не помага особено  Mr. Green

# 747
  • в огледалото на живота
абе стигнах до извода, че всичко е за наше успокоение и нищо не помага особено  Mr. Green
И си абсолютно права.Но нали всяка майка иска да помогне в такъв момент   Hug
Израства се,при едни по-болезнено при други почти неразбираемо.

# 748
Така е, така е  Hug а да не говорим, че и при захранването някои получават колики..пък зъбии, ех, това е то да си майка  Heart Eyes Mr. Green

# 749
И при нас коликите бяха ад, пробвахме какво ли не и най ни успокоява компрес на корема и капки ентерокинд. Пробвах и еспумизан, Био гая(която почти ни запече),чай от копър, от лайка и никакъв ефект. Но както баба му каза, че докато намерим най-ефикасния метод за нас, коликите най-вероятно ще минат. В общи линии така и стана. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт