Ах тези колики - какво Ви помогна?

• 275 500
  • 1 113
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Възможно е. Ние действахме главно с Инфакол и сешоара. Grinning

# 721
Изобщо не е смешно, просто според мен е по-скоро съвпадение. Ще дам и друг пример. Не пиех мляко а бебето ми имаше зверски и денонощни колики. Зълва ми 4 месеца преди мен се скъса да пие прясно мляко, защото мислела, че млякото прави мляко. Нито й направи, нито синът й имаше грам колики. Факторите за колики са много и изхраната на майката дава много малко влияние. Просто трябва да се консумират леки храни. Другият въпрос е, че млякото се прави от кръвта и по тази причина влияние имат само отделни съставки на храните, които се просмукват в нея. А кафето и алкохолът се избягват заради кофеина и спирта именно по тази причина. И пак на зълва ми се връщам: пиеше кафета по 3-4 на ден, пушеше по кутия и пиеше по една бира всяка вечер, но племенникът пак нямаше колики. Просто някои бебета нямат, някои имат малко и за кратко, други много силни. Дай Боже, повечко от първите:)

# 722
  • София
Пушенето надали ще предизвика колики, но никотина май се отделяше в кърмата, кофеинът също.

# 723
  • на последния етаж
При дъщеря ми почти нищо не помагаше - капки (купували сме всичко на пазара), бял шум, диета, топли кърпи, гушкане - детето имаше силни колики. Синът ми точно обратното - никакви колики! 

# 724
  • в огледалото на живота
При дъщеря ми почти нищо не помагаше - капки (купували сме всичко на пазара), бял шум, диета, топли кърпи, гушкане - детето имаше силни колики. Синът ми точно обратното - никакви колики! 
Все едно описваш моите деца....
И при нас беше така и винаги съм си мислела,че причината е предимно от факта,че не са кърмени дълго  Confused
Но пък имам познати чийто бебета  бяха изцяло само на кърма и пак бяха със зверски колики.

# 725
  • на последния етаж
Не е кърмата причината явно...
Дъщеря ми беше изцяло само на кърма до 7 месеца, кърмена общо близо две години. Синът ми дотук също е само на кърма. А са диаметрално противоположни организми.  Wink

# 726
Давах Инфакол, Еспумизан, съобразявах се много какво ям, топих коремче и нищо не помагаше. После с еспумизана давах и Биогая и след 1-2 седмици коликите започнаха да отминават. Бяхме на месец и половина. Оставих само Биогаята и до 2-рия месец нямахме и спомен от колики Simple Smile Не знам дали е от нея или просто си отминаха, очаквах да ни мъчат много по-дълго време.
Но според мен тези капки против колики са по-скоро за успокоение на родителите, може би облекчават до някаква степен, но ние пак си ревахме по 2-3 часа всяка вечер.

# 727
Много майки са доволни от Биогая, педиатър също ми е казвал, че той е най-ефикасен, на нас не помогна. Иначе кърмех до 9-я месец.

# 728
Факторите за колики са много и изхраната на майката дава много малко влияние.

Основен фактор е лактозата, която не може да се разгради, поради липса (или е в малко к-во) на лактаза -ензим, който се произвежда от организма на бебето.Затова ензимните капки Колийф, дават мн добър резултат.
Другия чест фактор е въздуха-там помагат симетикон съдържащите капки..
Трети-газообразуващите храни, приети от майката по време на кърмене, а после и при захранване от самото бебе....колики ома и при поотрасналите  Wink

Другият въпрос е, че млякото се прави от кръвта и по тази причина влияние имат само отделни съставки на храните, които се просмукват в нея.

Laughing Не, не се прави от кръвта.
Пряката връзка между консумацията на храни от майката и попадането на молекули от тях (не на отделни съставки..)в кърмата на майката е-лимфната с-ма. Затова при бебета с АД, алергии, сериозни колики и т.н. се налагат ограничения в менюто на майката. Peace

# 729
  • До морето
На нас ни помогна Лефакс! За мен това е вълшебството  Wink Освен това слагахме затоплена възглавничка на коремчето, помагаше да заспи. Пусках му и разни шумове от Ютуб, ама нямаше голям ефект!

# 730
На нас ни помогна Колийф, нищо друго не подейства.. заслужава си 30те лв за 5дена.  Peace

# 731
На нас ни помогна Колийф, нищо друго не подейства.. заслужава си 30те лв за 5дена.  Peace

И ние бяхме така.Много съм доволна от Колийф-а.  Peace

# 732

И ние бяхме така.Много съм доволна от Колийф-а.  Peace
На Марешки беше 24 или 25 лв. И на нас само то ни помогна.

# 733
Аз давах Бифидус и за кратко Еспумизан.

# 734
  • София
намерих  инфо за техниката Боуен:http://www.deteto.bg/articles/view/11/937, популярна в САЩ, Австралия и т.н. може да се прилага още при раждане от обучени акушерки или кинезитерапевти и спира коликите с няколко прилагания, някой чувал ли е?

Последна редакция: ср, 21 ное 2012, 18:13 от dtrifonova

Общи условия

Активация на акаунт