Ах тези колики - какво Ви помогна?

• 275 466
  • 1 113
  •   1
Отговори
# 915
  • София

Сега по телевизията рекламират някакви хомеопатични капки за колики, само че им забравих името  newsm78 Някой пробвал ли ги е?

Никак не ми харесва, че мамите тук пишат, че със зъбите било по-зле положението  Laughing

Коликинд се казват, но гледах упътването в интернет пише, че съдържат алкохол... и не ги взех...
За зъбите на същата фирма има Дентокинд и съм доволна Simple Smile

за коликите на нас ни помогна Саб Симпекс и Колийф или Абоколикен и естествено гушкане ... заради него го научихме да спи по корем  Hug

# 916
Аз ползвах Ентерокинд,наскоро го преименуваха на Коликинд и бях страшно доволна.

# 917
  • Cyberspace
Според мен и зъбите са строго индивидуални, както коликите. Малкия е на 6м.,има два зъба и честно казано ми се сториха като песен в сравнение с коликите. Вдигам две ръце за възглавничката с костилките. Уапокоява. За анти-колик шишетата на Tomee Tipee,  на моя не му помогнаха, понеже той всмукваше въздух с устата си, докато пие, не беше от шишето. Оправи се като смених биберона с втори номер след третия месец.  Peace

# 918
Според мен и зъбите са строго индивидуални, както коликите. Малкия е на 6м.,има два зъба и честно казано ми се сториха като песен в сравнение с коликите. Вдигам две ръце за възглавничката с костилките. Уапокоява. За анти-колик шишетата на Tomee Tipee,  на моя не му помогнаха, понеже той всмукваше въздух с устата си, докато пие, не беше от шишето. Оправи се като смених биберона с втори номер след третия месец.  Peace
Hug Ще търся и аз за всеки случай да купя следващия номер биберон.

# 919
  • Бургас На пресечката за Рая
Кърмех 5 мин и угигахме и така пак 5 мин и пак уригане.....до нахранване...
Е слава богу нямахме проблем.......  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 920
Кърмех 5 мин и угигахме и така пак 5 мин и пак уригане.....до нахранване...
Е слава богу нямахме проблем.......  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Аз ако дръпна шишето преди да се е наял, започва да плаче неистово.
Нямаме шанс за междинни уригвания  Laughing

# 921
  • Бургас На пресечката за Рая
О-о-о-о-о и ние плачехме и то как  но свикна.................

# 922
  • Sofia
Колиеф - категорично много помага - разгражда лактозата на млекото и помага на бебето при смилането на млекото - не го обясних както трябва, но при нас определено ПОМАГАШЕ

# 923
Ния плачеше сравнително малко, но се гърчеше и не искаше да яде от коремчето (давах Инфакол). При поредното ходене от притеснение при лекар ни изписаха Колиф и Биогая. Ами прояде малко повече, но пак си се гърчеше. Биогаята доста добре й регулира стомахчето и си ака както трябва (преди нея имаше дни в които не пълни пампито). Но за Колифа не съм убедена, че ни помогна или просто си мина времето (беше на почти 4 мес). Вече е почти на 5м и давам само Биогая Simple Smile Май при всички бебчета е различно Simple Smile

# 924
При нас коликите почнаха някъде след 20тия ден. Личната лекарка ни беше предписала Еспумизан Л, но не ни помага особено много. Топлите компреси я успокояват донякъде. Мисля, че най-добро действие оказа отварата от Копърено семе.

# 925
Пак казвам,коликите са песен пред зъбите! То не са сополи,болки в ушите,температура,кривене и безсъние! Не съм спала като хората от април! Не мога да я отбия,защото цицата я успокоява и ме спасява. На половин час цока и спи при мен. Откачам! Коликите бяха мъчни,но правеше паузи от по четири часа без будене. Елате ни вижте сега...спокич не при всички било така....

# 926
Коликите бяха мъчни,но правеше паузи от по четири часа без будене.
Ние още нямаме зъби, но коликите бяха ад.
През деня правеше най-дълъг сън от 30 мин. Понякога за целия ден спеше общо половин час. Нищо не можех да свърша у нас. Не искам да си ги спомням тези първи 3 месеца. Неутешим плач, каквото и да правя.
Не искам да си мисля, че със зъбите е по-зле  Laughing

# 927
Да..при всяко бебче нещата са различни..На племенника не усетиха кога изникнаха зъбките, а коликите бяха ужасни. Само можем да се надяваме поне едното да мине без проблеми  newsm30

# 928
  • на последния етаж
Пак казвам,коликите са песен пред зъбите!
Не обобщавай така, нещата са индивидуални. Не съм разбрала, че на децата ми растат зъби! Едното имаше ужасни колики, другото - никакви!

# 929
  • София
И моят син от два дни е с ясно изразени колики, преди това (от 2ри ден на раждането) имаше коремно неразположение, изразяващо се с по-често пръцкане, което му причиняваше болки, но сега вече червата му се чува как пукат/къркорят, пръцка, свива и разпуска нервно крачета и се буди с плач.
От изписването му давам Биогая и Коликинд - не виждам някакво положеително действие. Давах и Абоколикен - имаше ефект върху началното стомашно неразположение, но не и на силните колики от последните дни. От два дни давам Инфакол - първия ден му действаше много добре - през нощта си спа спокойно, но само един ден действаше.
Днес съм решила да взема Колийф и издирвам немски фарма-сайт, който доставя до България, за да поръчам Лефакс (колкото и да питам майки, май Лефакс се оказва като най-ефикасното). Ако имате информация дали някъде в страната се продава Лефакс, моля споделяйте.

Общи условия

Активация на акаунт