Ах тези колики - какво Ви помогна?

• 275 448
  • 1 113
  •   1
Отговори
# 945
Радвам се за вас, които сте успели да преборите коликите. Ние минахме през инфакол, еспумизан, абоколикен , саб симплекс. Вече сме на три месеца, а коликите са по-зверски. Да не говорим, че варя постоянно чайчета от лайка и копър. Давам и бебезан. Последната ми надежда е  Аптамил комфорт. Нека ако някой има наблюдения върху него да пише.
Относно Аптамил Комфорт...  Конкретен ефект не знам дали има за колики. Не съм ползвала дълго де. Акото става по-меко, но не забелязах да излиза по-лесно. И един проблем, поне при нас. Млякото се разтваря по-трудно, изглежда все едно на частици и не минават през биберона ни (ние сме с най-малкия, че сме почти на 40дни още). Това супер много ме дразни. С млякото изкарах съвсвем малко, половин кутия и смених с нормално. Сега още наблюдавам с нормалния как ще е.
Относно какво ползвам като капки, Инфакол. Пробвахме и Колииф, не знам дали нещо действа. И чай от копър, копър и анасон. Може би нещо действа, може заедно да действат до някъде. Дано не се мъчат децата много с тези колики.

# 946
  • Cyberspace
Радвам се за вас, които сте успели да преборите коликите. Ние минахме през инфакол, еспумизан, абоколикен , саб симплекс. Вече сме на три месеца, а коликите са по-зверски. Да не говорим, че варя постоянно чайчета от лайка и копър. Давам и бебезан. Последната ми надежда е  Аптамил комфорт. Нека ако някой има наблюдения върху него да пише.

Аптамил Комфорт не знам дали ще има ефект върху коликите. Хип Комфорт го дават за колики, но все пак на всяко детенце всичко влияе различно. Аз съм давала на моето дете и от двете, но не помогнаха особено, понеже при него проблема с коликите се оказа друг. Не експериментирай много с АМ-то, за да не влошиш положението, сменяй възможно най-малко.  Peace

# 947
Ние пихме веднъж Аптамил Комфорт и направи такава колична криза,че не знаех какво да я правя.16 часа само рев и без грам сън.Детето щеше да се разкъса само от болка.
от тогава съм го намразила този Аптамил.Взимала съм и Хип Комфорт по препоръка на педиатър и познати.Но и той не ни понесе добре.От него съм чувала,че на някои бебета действа срещу колики.И при нас проблема се оказа друг след 5 месеца зверски колики #Crazy
А за капките виждах облекчение,макар и минимално от Колийф и Абоколикен,а и Саб Симплекс.Пробиотиците и мляко с пробиотици ни се отразяваха добре.

# 948
  • Cyberspace
Ние пихме веднъж Аптамил Комфорт и направи такава колична криза,че не знаех какво да я правя.16 часа само рев и без грам сън.Детето щеше да се разкъса само от болка.
от тогава съм го намразила този Аптамил.Взимала съм и Хип Комфорт по препоръка на педиатър и познати.Но и той не ни понесе добре.От него съм чувала,че на някои бебета действа срещу колики.И при нас проблема се оказа друг след 5 месеца зверски колики #Crazy
А за капките виждах облекчение,макар и минимално от Колийф и Абоколикен,а и Саб Симплекс.Пробиотиците и мляко с пробиотици ни се отразяваха добре.
А какъв се оказа проблема при вас? Confused

# 949
Ами поставиха ни диагноза АБКМ.Като тя имаше и още доста други симптоми де.Но сега получаваме колики от захранването. ooooh!
Общо взето коремчето ни е доста слабо място.

# 950
  • Cyberspace
Ами поставиха ни диагноза АБКМ.Като тя имаше и още доста други симптоми де.Но сега получаваме колики от захранването. ooooh!
Общо взето коремчето ни е доста слабо място.

Както при нас, значи  Peace
Само че при нас в третия месец се постави диагнозата. Беше кошмар! Сега вече (на 9м.)  мога да кажа, че най-нскрая му се успокои стомаха.

# 951
Ох,и аз не знам вече!Мислех,че коликите са започнали да отшумяват,защото плачеше през ден два,но уви от няколо дена се влошиха ужасно!Започна да плаче всяка нощ по цяла нощ,до сутринта до съмнало и нищо не я успокоява.Пробвахме какви ли не капки и мисля да ги спирам вече,това са хвърлени пари на вятъра. Направо е някакъв кошмар ,забравихме какво е сън.Като стане вечер направо страх ме лови,като знам какво следва,цяла нощ дране!Тя е изцяло на АМ,нямам кърма.Сменихме няколко АМ,не знам дали точно там не ни е грешката и да и се е раздразнило стомахчето от смяната?Четох,че при някои преди да свършат коликите са най-силни,дано и при нас да е така,че не мога да си представя още месеци наред тоя кошмар!Иначе през деня поне е спокойна и не плаче.Преди беше обратното,през деня плачеше,нощем спеше по 8 часа,което беше по-добрия вариант,но от няколко дена обърна деня и ноща!Пожелавам на всички скоро свършване на тея ужасни  колики!

# 952
 iva81n, и при нас никакви капки не подействаха. Вземи от аптеката анасон, свари го и го запари. Добави  го направо към АМ в шишето. Аз добавях по 2-3 мл. в началото а после и до 7-8 съм стигала. Нас само това ни спасяваше.

# 953
Iva81n, при такива кризи много ни помагаше затоплената възглавничка с черешови костилки (може и нещо друго да затоплиш и да сложиш на коремчето).

# 954
Благодаря ви за съветите,ще опитаме и това,но и друго ме притеснява!От скоро и се промени и акото, стана по-твърдо, а и забелязваме слуз подобна на сопол.Звънях на педиатърката и тя каза че може да е алергия  и да минем на  ХА АМ.Но аз не искам вече да сменям току така млеката( защото смяната влошава нещата),без да се знае със сигурност,че е алергия.

# 955
Нашия педиатър ми е казвал,че при силни колики е нормално да има слуз в акото.Понеже коремчето е раздразнено.Ако при вас проблема е само коликите и слузта,мисля че не е задължително да е алергия или непоносимост.Честата смяна на млеката също може да е причина на засилените колики.
Доколкото съм чела силните колики продължават до към 3 месец.Но при всички деца е различно.Все пак тук не сме лекари и само можем да предполагаме.За да си спокойна можете да отидете на гастроентеролог да ви погледне.

Прочетох по-нагоре,че някой търси Лефакс.Имам 1 шише.Донесаха ми го от Германия за една приятелка,но в последни момент отказа да го вземе и седи така.Ако на някой му трябва да пише.

# 956
Ползвахме Инфакол,но в момента в който пропуснехме почваше ужасно да плаче,взехме АБОКОЛИКЕН или нещо такова...и за няколко дни коликите дори спряха Simple Smile) пи ) от плус чай копър и анасон(смесвам ги и варя ) от аптеката Simple Smile

# 957
И на двете деца съм давала Инфакол ,но от Англия.Има  Гръцки и Холандски,за които не съм чувала добри отзиви.В момента ми останаха 4 опаковки( шишенца) от Англииският Инфакол,който желае може да ми пише предлагам го на изгодна цена .Ще дам телефон ако някой има интерес.

# 958
Благодаря ви за съветите,ще опитаме и това,но и друго ме притеснява!От скоро и се промени и акото, стана по-твърдо, а и забелязваме слуз подобна на сопол.Звънях на педиатърката и тя каза че може да е алергия  и да минем на  ХА АМ.Но аз не искам вече да сменям току така млеката( защото смяната влошава нещата),без да се знае със сигурност,че е алергия.
Относно слузта в акото понякога се дължи и на секрети. И тъй като няма как да ги извади ги гълта и излизат през акото. Тъй като ние наскоро претърпяхме операция и след интубацията, естествено имахме секрети, лекарите казаха, че е нормално да ги вади така. Но все пак всяко дете е различно. Що се отнася до коликите, наскоро започнах да давам био гая и спрях всичко останало. Не са минали напълно, но детето се поуспокои. Моят съвет е да не сменяш млякото на детето, защото от смяната понякога се запичат. Иначе ние сме доволни от Фризолак. Тук е мястото и да благодаря на мамите, които писаха за аптамил и хип комфорт, че не направих грешката да сменя млякото на малкия.

# 959
Относно слузта в акото понякога се дължи и на секрети. И тъй като няма как да ги извади ги гълта и излизат през акото. Тъй като ние наскоро претърпяхме операция и след интубацията, естествено имахме секрети, лекарите казаха, че е нормално да ги вади така. Но все пак всяко дете е различно. Що се отнася до коликите, наскоро започнах да давам био гая и спрях всичко останало. Не са минали напълно, но детето се поуспокои. Моят съвет е да не сменяш млякото на детето, защото от смяната понякога се запичат. Иначе ние сме доволни от Фризолак. Тук е мястото и да благодаря на мамите, които писаха за аптамил и хип комфорт, че не направих грешката да сменя млякото на малкия.

Да ви се похваля(макар че не смея много да се хваля),при нас нещата взеха да се пооталожват!От около седмица започна да плаче през ден,а последно от два дена е тишина и спокойствие baby_neutral ,което отдавна не се беше случвало.Слузта и понамаля,но не е изчезнала напълно,още я има от време на време.Явно вече привикна с новото мляко,но осъзнах че наистина смените са грешка.Трябва да се сменя млякото само, ако е наистина наложително и дори по препоръка на лекар,не на своя глава както направих аз Embarassed!(направих го уж за по-добре,но се оказа голяма грешка)По препоръка на педито сменихме капките с еспумизан и като че ли газовете и понамаляха.Лошото е ,че вече свикнахме да спим през деня,а нощем да будуваме(ние с таткото имам в предвид),но ще отмине и това! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт