Пухкава и бяла зима пак в ТЪРГОВИЩЕ ще имa!!!

• 43 312
  • 729
  •   1
Отговори
# 420
оооо    ooooh! благодаря ти Dandi ,аз се чудя защо стана такова рядко  Grinning...а сметана разбита или не..аз моята я разбих ...сладкарска с висока масленост..само с нея разполагах в момента.

B_RaiA_T ,аз не мога да ти помогна ,защото все още се кърмим  Peace

за втори път ще редактирам защото все забравям да напиша по нещо  Laughing Dandi ,моляте да ми напишеш твоята рецепта за тази торта..поне знам че ще стане този път  Simple Smile

# 421
Ами аз от тук, от форума на БГ-мама я видях. Ето я, малко преразказана от мен:

Продукти:
2 пакета готови шоколадови рула
400 грама заквасена сметана
300 грама течен шоколад
1 желатин
1 банан
няколко бисквити "Закуска"

Начин на приготвяне:
Рулата се нарязват на тънки парчета и се поставят на дъното на купа. Шоколадът и сметаната се разбиват или само смесват  и внимателно се добавя набъбналия в малко вода и разтопен на водна баня желатин. Върху рулата се изсипва половината крем, реди се нарязан банан и се добавя останалия крем. Отгоре се нареждат потопени в мляко или сок /в случая, поради липса на друго, в Кока кола Laughing/ бисквити "Закуска", които после ще служат за дъно на тортата. Понеже при мен стените станаха по-високи, сложих 2 реда бисквити, пак става добре. Оставя се с хладилника да стегне минимум 2 часа и се обръща.

По този начин приготвих тортата първия път. Втория път сложих готварска /несладка/ сметана, стана по-добре. Тя имаше нужда от разбиване, иначе заквасената само я разбърках добре с шоколада. Още нещо се сетих - ако не са шоколадови рулата, става по-добре, особено ако са отгоре с шоколадовите ивици, които слагат за украса, те много приятно хрупкат после.

Последна редакция: пн, 04 яну 2010, 21:49 от Dandi

# 422
Здравейте  Grinning.Как сте днес?...Денят може да се каже ,че е прекрасен .. Grinning...като изключим факта ,че е  по студено от вчера  ooooh!

Dandi ,благодаря ти много....ти поне си ми обяснила точно какво да правя ...така че съм сигурна че следващия път ще имам успех  Peace .....Ауууу пък как ти завиждам/благородно/ ако знаеш ,че живееш във Варна.....толкова много места има където да се ходи с бебчовци...и отделно...има КАРЕОКЕТА ...толкова ми се ходи ....не съм ходила от една година май  newsm78 .....оле да не говорим за 3D кино ....ти да вземеш да отидеш вместо мен ли  Party ....

# 423
  • до една звездичка
Съфорумки къде в Търговище мога да намеря пюрета на BebivitaHug

Виж в Том и Джери. Peace

# 424
Добрутро, булки! Как я карате! На мен ми посветна малко и дойдох да ви черпя по едно кафе за обяд  Laughing

Съфорумки къде в Търговище мога да намеря пюрета на BebivitaHug
Виждала съм и в Том и Джери и в бебешката борса до Контеса.

# 425
LaMariposa ,благодаря ти за кафето.....чак му усещам аромата,ама само с аромата ще си остана пак..нали не мога да пия още кафе защото кърмя  Peace ....е вие тук като гледам май всички сте с по големи бебоци ...и вече сигорно си пийвате кафенце Simple Smile

# 426
Ами да, мойта Мимка от 1 месец вече не суче и мога да си пия на воля кафеееее! Но и преди, когато я захраних и се кърмехме вече само сутрин и вечер, след сутрешното кърмене спокойно си пиех кафе. Скоро и ти ще можеш, спокойно, всяко нещо с времето си!   bouquet

# 427
Merydit, сигурно ще ми се смееш, но аз на кино ходя, само като си идваме в Търговище. Тук във Варна няма на кого да оставя децата, пък и билетът е в пъти по-скъп.
Търговище е много хубаво местенце за отглеждане на дечица, спокойно е, въздухът е по-чист, а плодовете и зеленчуците по пазарите са хубави, не като при нас оранжерийни. Отделно и места в детските градини има достатъчно, а тук хората ще се избият направо, като дойде време за кандидатстване. Единствено наистина в Т-ще ми липсват хубавите детски площадки и съоръжения, които ги има тук. Според вас, можем ли да направим нещо, че да построят още площадки в Търговище?

# 428
Dandi ,направо не ти завиждам за тези градини......ама може ли такова нещо това май става вече традиция в големите градове...да отворят още детски градини като нямат капацитет  Naughty...и аз гледах новините снощи  ooooh! ужасс да висят по цели нощи хората за да запишат децата си  ,аз разбирам да е абсолютно безплатно,че да има наплив да няма места,а то в крайна сметка пак си плащаш  ooooh!....БЪЛГАРИЯ  Sad  Дано се оправят нещата .... Praynig
За нови площадки съмнявам се ...общината пак ще измисли нещо че няма средства или че има достатъчно такива....те улиците и тротоарите стоят неоправени вече  втора година пък какво остава за това...Според мен някой от тези които държат заведения трябва да направи кът за деца към заведението си...но не това като на сладкарница" Неделя"-пълна пародия/мое мнение/....а такива като във варна.Но нищо не пречи да се прати едно писмо до общината ,ако не стане поне ще знаем че сме опитали...или по телевизията да се направи репортаж...ама не могат да ме случат мене от телевизията...все питат някой друг има да им говоря на този микрофон  Joy
Ще помисля много сериозно по въпроса....но сега ставам ,че съм на гинеколог.За сега чао момичета  Peace Hug

# 429
  • до една звездичка
...
Търговище е много хубаво местенце за отглеждане на дечица, спокойно е, въздухът е по-чист, а плодовете и зеленчуците по пазарите са хубави, не като при нас оранжерийни....

Стига бе, Dandi, серизоно ли ги говориш тези работи?  Stop Какъв чист въздух в Търговище? Rolling Eyes И плодовете са същата стока... Дори са по-малко като асортимент. Някои не са ги и чували търговците. ooooh! Добре че отвориха Кауфланд, че да видим малко повече разнообразие и асортимент. До миналата година, например, ми се налагаше едва ли не да моля единствения търговец на пазара, който зарежда броколи да зареди. ooooh! Другите не бяха и чували за подобен зеленчук, а със Стела сме луди за него. Добре, че сега поне има що-годе редовно в Кауфланд.

Само за спокойствието съм съгласна с теб. Peace

Отдавна се каня да те питам, между впрочем, какви подаръци купуваш на твоето момиче? Дай да обменим някоя и друга идея, че рождените им дни идат един след друг почти, а нещо ми е много трудно да се спра на нещо, което би и харесало...

А за кафето - аз си пиех по време на кърмене. Не се е отразявало на Стела по никакъв начин.

# 430
Оооо, Дега, ти ела тук да видиш за какво става дума. Ние живеем в квартал и положението е прилично, но на центъра е смоооог, отвратително. Хората тук са свикнали и не им прави впечатление, аз обаче като съм в майчинство и си стоя в кварталчето, като сляза към центъра се издушавам. Горките хора, които живеят там, особено тези, които са до булевардите.
За плодовете и зеленчуците - като се прибера в Т-ще, се наяждам с хубави такива. В Т-ще има много производители с градинки и вкусът им е съвсем друг. Във Варна хубави плодове и зеленчуци съм виждала само, ако родителите ни донесат или съседката ни даде от нейните от село. Доматите от пазара например целогодишно имат вкус основно на целулоза с вода, сигурно това си и съдържат. Лятото по-биват, купувам уж от производител, е пак не са такива, каквито трябва да са, каквито ги купувам в Търговище. А това, че нямало голям асортимент, не е голяма загуба. Макар че специално броколи мисля, че съм виждала в кварталния магазин, ще те излъжа обаче.

На малката напоследък й купувам музикални играчки. За Коледа й поръчах от един сайт това:

а от Търговище й купих едно много сладко влакче от единият магазин на централната улица - движи се, издава звуци като влак, мърдат му се очите и устата /и такива имаше Laughing/, отгоре беше като телефонче и имаше възможност отзад да се пъхат едни цифрички и буквички в предвидени форми. Нещо подобно на това по-долу, но по-голямо и с малко повече екстри:

За РД мисля пак да й поръчам нещо от този сайт, че не ми се обикаля. Цените там са много добри, а доставката е безплатна - защо да се моря да ходя до магазина им.  Laughing Иначе скъпи подаръци не й купувам, няма смисъл просто, с Данито двамата им разказват играта за отрицателно време.

# 431
Здравейте момичета и от мен от няколко дни се опитвам да вляза във форума, но ми дава грешка и на тарсачката пробвах но пак не ставаше, че днес влязах и аз да се включа!
За пюретата и аз съм виждала в Кауфланд и на Бебулиното на Христо Ботев!
А относно Търговище да ли е идеал град за отглеждане на деца, не мисля, може и да има предимства, но повече недостатъци има според мен. Малкото положителни неща са наистина спокойствието, тишината и може би местата в детските градини и ясли, може би на момичетата, които са от Търговище и сега живеят в друг град ги мъчи носталгията, а и си идвате за малко тук и ви се струва супер, но далеч не е така.
Е вярно има някой по евтини неща, но те по скоро са за майчетата, като фризьор, козметик, фитнесче и солариум, но какво има за децата нищо.
Няма и площатки защото няма, кой да се организира и да направи нещо, за тези които сега се включват във форума искам да кажа, че преди време искахме да направим организация за малчуганите ни и да се борим да ръстът в по добра среда, но какво стана, ами НИЩО, защото на всеки му е по лесно да мърмори, а не да действа!
Извинявам се на всички ако съм била остра, но такова е положението, не само в нашия град, а в цялата държава!
Лек ден на всички!

# 432
  • до една звездичка
Dandi, кой е сайта, казваш?

# 433
На човек явно му прави впечатление това, което му липсва. На мен ми е мъка, че във Варна не мога да осигуря на децата си здравословна среда. Бих рискувала занимателната част, ако знам, че децата ми ще растат по-здрави. Мислили сме дали да не се върнем в Т-ще, но работата на мъжът ми не позволява да се мести, а и Данито вече порасна, а тук възможностите за образование са по-големи. Той се очертава като добър математик, в Търговище няма да може да се развива много-много в тази област. Така че всеки избор си има своите предимства и взема своите жертви.

Дега, ще ти го пратя на лични, не знам дали е позволено да се пускат линкове.

# 434
  • до една звездичка
... Извинявам се на всички ако съм била остра, но такова е положението, не само в нашия град, а в цялата държава!

Няма страшно, едва ли някой ще го приеме лично. Wink

Общи условия

Активация на акаунт