Пухкава и бяла зима пак в ТЪРГОВИЩЕ ще имa!!!

• 43 295
  • 729
  •   1
Отговори
# 465
За материала за фигурките ли питаш? Аз го правя, много лесно става. Като тесто за еклерчета, но вместо яйца, се добавя после пудра захар. Ако искаш, ще ти пусна по-късно рецептата, че сега ще излизаме, но и в нета я има на много места.

# 466
да за фигурките питам  Peace ..приятна разходка  Grinning

еее какво става в това търговище ....днес пак няма вода от сутринта  smile3511 ,нищо не може да направи човек така май и ние ще се мятаме да излизаме навън  newsm78

# 467
Забравила съм да ти пиша колко време трае. Поне няколко дни по-рано можеш да го приготвиш, няма да се развали. Предполагам и много повече ще издържи, но не съм пробвала. Съхранявала съм го в хладилник, с домакинско фолио отгоре, за да не изсъхва.

А по една подобна рецепта може да се направи домашен пластелин за по-големите дечица, пак в хладилника се държи. Аз откакто я научих, съм много доволна - като купех пластелин на баткото, цялата къща ставаше в него, а трудно се чисти. Домашният се чисти много лесно,  получава се по-голямо количество и е от изцяло ядливи съставки.  Laughing

# 468
  • до една звездичка
... Искам да ми препоръчате (ако може ест.) добър АГ в Т-ще, който да е съгласен ако се наложи да ми направи секцио...

Ако се наложи, всеки АГ ще ти направи секцио, какво значи "ако е съгласен"? Rolling Eyes

Като заговорихте за фигурки, в Кауфланд има доста голямо разнообразие от готови фигурки за торти. Peace

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 14:15 от ٠•● Dega ●•٠

# 469
Dandi ,напиши ми рецептата и за домашния пластелин..моля  Grinning

٠•● Dega ●•٠ , видях ги аз..ама искам сама да си изцапам ръцете пък и се записах за участие в конкурса тук в бгмама за торти и темата е сгради....и искам да се пробвам да видим какво ще направя   chef
...дето се вика може да я подпирам после за да не се разпадне ама като съм си навила на пръста  Joy

# 470
  • до една звездичка
٠•● Dega ●•٠ , видях ги аз..ама искам сама да си изцапам ръцете пък и се записах за участие в конкурса тук в бгмама за торти и темата е сгради....и искам да се пробвам да видим какво ще направя   chef
...дето се вика може да я подпирам после за да не се разпадне ама като съм си навила на пръста  Joy[/b]

Еее, това е друго нещо! Grinning
Успех!

# 471
Здравейте, мами! Ние вече се върнахме от разходка и разхвърляме с пълна сила къщата.  Shocked

nikitta_82, добре дошла! Аз съм писала доста, относно нашата болница, но предполагам, че инфото ми вече не е достатъчно актуално, защото все пак мина година и повече. Затова ще се огранича с това да ти кажа, че от личен опит съм доволна от д-р Марио Геосргиев, добри отзиви съм чувала за д-р Емил Абаджиев. А Мимка се роди при д-р Ненчева, но не знам, дали още практикува. Предполагам, че не, защото сега е шеф на Здравната каса.

merydit, аз за рождения ден на Мими бях решила да правя торта, цялата покрита с фондан и с фонданени фигурки, но се ограничих само с фигурките. Реших, че все пак ще ми е първи опит с фондан и е по-добре да не рискувам да разваля цялата торта. Фигурките се получиха. Не успях всичките да ги наместя по тортата, но си я харесвам. Снимки можеш да видиш тук: http://targovishte.snimka.bg/holidays/nashite-praznici.444835
Това всъщност е албумчето на форума и се учудих като видях, че в тази папка нямаме снимки. Споделете вашите и на децата си празници. Може да обменим опит, за украса, меню, подаръци и такива неща.
Меридит, ако ти хареса ще ти дам рецептата за фондана.Приятно майсторене   chef и успех в конкурса!!!

Пък ние ще се облизваме. Дай линк ако можем някъде да те подкрепим.  Hug
Хубава вечер на всички!!!   bouquet

# 472
LaMariposa, тортичката е страхотна!!!
За фигурките в Кауфланд - доста скъпички ми се струват - 4 лв. за 5 мънички фигурки.
А рецептата за пластелина взех от тук: http://club.biberonbg.com/read.php?9,436517,page=1
Сега изчезвам, че малкият змей се развика.  Laughing

# 473
ами моята приятелка миналата седмица лежа в паттологична бременност в търговище и разказва за преносили жени с ужасно контракции, но без разкритие, които по 1-2 седмици стоят на системи и не им правят секцио. До колкото знам може да се случи това и тогава се предприема секцио. Но от мн хора знам че в Т-ще да не казвам въобще, но почти не правят секцио. Случва се веднъж на 1000 родилки. Не мисля че е правилно. Все пак аз искам да родя със секцио, зашото стаха ми е ужасен. А освен всичко друго на 27 години имам фигура на 10 годишно и може би няма да стане да родя по друг начин.

# 474
LaMariposa ,тортата ти е чудесна  smile3501 поздравления......чак като я видях и се замислих дали да участвам  Wink....направи ми впечатление като разглеждах снимките..датата на самите снимки..тогава ли е родена твоята дъщеричка?
Да ще ти бъда благодарна за рецептата на фондана..   Hug

Dandi ,благодаря и на теб  Hug

за докторите ...да кажа още нещо...значи аз бях при Д-р Емил Абаджиев-доволна съм от него той ми следеше цялата бременност,но ме изражда Д-р Николаева  и нейния екип, Данева също беше в екипа....аз съм доволна от всичките които ме израждаха    bouquet....ето LaMariposa е доволна от Д-р Георгиев....за това пак казвам ти си решаваш ...винаги може да го смениш ако не ти харесва....само ще ти кажа че вече не се чуват много добри отзиви от Дарин Димитров...но това може да са просто слухове за това пак казвам ти си реши...ти при кого си сега?.....
докато пишех и ти си писала nikitta_82 ,значи от мен да знаеш пък и други майки ще ти кажат които са тук...че по хубаво от естественнотоо раждане няма  Peace.... Naughty обаче винаги има моменти в които се налага да е секцио...в твоя случай доктора какво ти каза трябва ли да е секцио или ти си решила да е така?

# 475
  • до една звездичка
ами моята приятелка миналата седмица лежа в паттологична бременност в търговище и разказва за преносили жени с ужасно контракции, но без разкритие, които по 1-2 седмици стоят на системи и не им правят секцио. До колкото знам може да се случи това и тогава се предприема секцио. Но от мн хора знам че в Т-ще да не казвам въобще, но почти не правят секцио. Случва се веднъж на 1000 родилки. Не мисля че е правилно. Все пак аз искам да родя със секцио, зашото стаха ми е ужасен. А освен всичко друго на 27 години имам фигура на 10 годишно и може би няма да стане да родя по друг начин.

Е, чак пък на 1000 родилки... Laughing Толкова за година няма в Търговище. Разбира се, че ако има медицински показания за това, екипът ще направи секцио.
Но наистина, по желание на родилката и без такава причина, знам от опит, че секцио не се прави тук. Аз също предпочитах, но не ме огря. Wink
Но можеш да си избереш друг град. В София например, на драго сърце ще ти направят. Удоволствието струваше 500 лв. в Тина Киркова преди 2 години. Сега вероятно вече цената е актуализирана, както и всичко останало.

# 476
Да се намеся и аз в темата за акушер гениколозите.
С две ръце препоръчвам д-р Арнаудов, но той в никакъв случай няма да направи секцио пожелание на пациента без значение каква сума ще му предложиш.
Дарин Димитров до преди година правел секцио пожелание срещу определено заплащане, но шефа на болницата разбрал и мисля, че вече не се практикува.

# 477
 ами всъщност незнам вие от къде черпите инфо, ама аз имам много познати които са раждали там и едната беше преносила 2 седмици ама никой не направи секцио. чакаха я. детето и се роди към 20 май, а термина й беше 1-2 май. аз не съм мн запозната ама мисля че това е прекалено дълго време за  преносване. Незнам. моята информация е че не правят секцио при никакъв случай. от всичките ми приятелки само една е със секцио и то защото си плати, но немога сега да се сетя кой е доктора и то с 300 зора мъжа й намери начин. нз ще пробвам при марио георгиев и ще видим какво ще стане.

# 478
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=459401.msg13708465#msg13708465
Ето какво е писала една мама тук  Rolling Eyes
Никита не се страхувай - имаш време да се интересуваш, да разпитваш, да проучваш и накрая да избереш най - доброто за теб.
 Hug Hug Hug
Ако не в Търговище - то може и в друг град да пробваш  Hug

# 479
nikitta_82 ,значи мен също ме бяха приели в патология защото бяха минали 4 дена от термина ми...аз също се надявах да ми пуснат веднага система за да не стоя там...но нещата не стояли така точно Д-р Арнаудов ме преглежда на 5-я ден и ми каза че до 14 дена след термина не се счита за преносване ,затова към 7-8-я ден ще преценяват дали да включват системи...само че аз си родих още на деня в който той ме прегледа  Peace ....та искам да кажа сигорно на твоята приятелка не и било времето за раждане и затова не са решили за секцио след като всичко е било наред,а там е била за да следят тоновете на бебето и дали всичко протича нормално   Grinning
Както казва ٠•● Dega ●•٠ ,можеш да отидеш в София ако толкова държиш на секциото.
Пожелавам ти леко бременеене  Hug Peace

Ей казаха ми ,че имало сладкарски бои в СВА ,но не...сега се връщам от там нищо подобно... newsm78....пак ще трябва със степчета май

Общи условия

Активация на акаунт