Есента наближава, а АПРИЛчето е готово на дупе да сяда!

• 23 802
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
Енигма, поздравления за християнчето ти! Томи да бъде благословен и воден по най-правилните и успешни пътища на живота!   bouquet
Абрикотин, на теб ти честитя майчето и срещата между двете твои любими жени! Hug И въпреки времето - щастливо и весело тържество да се получи с кръщаването на Боби!
Съни, да бъде много щастливо дете Лъчи! Поздравления за лелинството!  bouquet
После пак

Голямо премеждие е писането с една ръка.  ooooh! Другата клати количката.
Олче, съчувствам ти за безсънната бурна нощ.  Hug А за кърменето - сега е различно от предния път с Вели. Грижата тогава  била само за него, а сега освен неговите чувства на батко, които не са без значение, оправяхте къщичката, таткото работи ужасно много, неразбории с обезщетението ... Натрупва се стрес, умора и това се отразява. и за Принцеса Рая се отнася. Все пак важното е дечицата ни да растат живи и здрави и ние да сме, че да се грижим добре за тях, а останалото е разрешимо. Hug
maimunka07, браво на Ванко!   bouquet За Пентаксима сама помолих педиатърката да ми казва кога да взимам ваксини, които да по-добри от отпусканите от ЗК. И аз далавера не виждам, тъй като даже без рецепта си я закупувам.
Вери Найс много хубави снимки с много красиви лица на тях. Особено Габи ... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes (и Вики, но това стройно и фино Габи ми е много под кожата Simple Smile)
Жабче, кофти е това с разминаването на Яна и Йоана.  Hug Няма ли някакъв вариант, ако поне едната от тях може да спи без постоянно твое движение, поне другата да я скатаваш в друго помещение в една допълнителна самостоятелна количка да се укротява? Това го видях при едни близначета от квартала - веднъж ги бяха замъкнали в единични колички в Борисова градина.
Десси, Саши да ти се разболява и скоро да се махне гадната кашлица.  Hug

Последна редакция: пн, 07 сеп 2009, 10:13 от рони

# 61
                                                          Добро утро!

Жабче,добре завърнали се,дано се поуспокоят малките бандитки,та да си починат и те,и ти Hug

maimunka07,страхотни морски снимки Party

sunny_777 ,чудиха се 3 дни мама и тати Mr. Green,обаче виж какво хубаво име избраха за бебчо Hug.Много да ги радва малкия Лъчезар Heart Eyes.

Честита 5-а месечинка на Андреа на Аничка,Миша на Мамочка и Диди на mimeto 80!

# 62
Добро утро!
*dessi*, както винаги страхотно кафенце ни поднасяш!  
Малката спи и аз  kaffeetrmker_2 с кеф. Май навсякъде времето е кофти. Ние от събота вечерта сме на гости за една седмица на мама в Дулово и времето още тогава ни посрещна навъсено и студено. Вчера не излизахме заради Wear Umbrella, ама и днес май ще сме си затворници в собствения дом. Поне тук стаи бол за разлика от гарсониерата във Варна и има къде да разнасям бебока. От вчера поднових даването на пюренце от моркови. Бях спряла за няколко дена, за да видя как ще й се отразят на малката. За моя радост тя много го харесва и като нищо може да излапа цяло бурканче на Gerber. Дори се нацупи и бе готова да зареве като й дадох само 3 лъжички и спрях, но заради новата храна в стомахчето не смея да й давам повечко. Цялото време е пред нас за опитването на нови вкусове. А и аз има още кърма, та за това не бърза да замествам кърмения.
Chockolina, страхотно семейство сте. Къде са правени снимките, че много ми хареса природата и търся къде да заведем малката в края на септември или октомври.  
Kafenceto, кофти с тази бюрокращина по институциите. А за поренцата от зеленчук, да не би да не й харесва самата марка пюренце? По-горе псисах на каква марка съм се спряла аз и то най-вече заради малкото количество като за начало. Една приятелка ме посъветва да не почвам с тиква, макар че тиквата е сладка и бебка би я харесала, защото имало случаи на алергична реакция при бебета на нейни познати, както и при нейното бебче. Тя започнала с картоф, но на мен ми се стори, че ще е доста безвкусен и за това давам първо от морков. Друг вариянт е да изцъркаш малко кърма в пюрето, независимо купено ли е пюрето или е домашно. Така ще й мирише на познатото млекце и може да прояде някоя и друга лъжичка.
Енигма, поздравления за християнчето ти!

Последна редакция: пн, 07 сеп 2009, 12:15 от sisely

# 63
Здравейте мами. Аз доста късно се включвам.  Мето бебче се казва Елена. Родена е на 10. 04. 2009 год. Ще мога ли да пиша тук с Вас? Praynig

# 64
Добре дошла, izabelaaa!

# 65

заповядайте мами,за месечинката ни  Hug
 Миша на Мамочка и Диди на mimeto 80,Тея на galia1231977, честито и на вас  Hug

вчера най-после за първи път си видях племенника на живо  Heart Eyes  Mr. Green не си представях че може да са толкова по-различни с Анито  Crazy големи са сладури двамата  Heart Eyes

рони Мария ли се беше подсекла като й избиха зъбчетата?или друго майче беше писало  newsm78 Анито се подсече преди няколко дни без друга видима причина и се чудя дали няма да избие някой зъб тези дни  Thinking

Последна редакция: пн, 07 сеп 2009, 11:47 от ани4ka

# 66
  • Бургас
добре дошла на izabela,

за захранването - аз поизчетох доста за това дали да си приготвям сама пюретата или да копувам, и реших да копувам готови, защоот зеленчуците в тях са специално гледан за бебета и пюретата имат стандарт всички включително и на Ганчев щом са на пазара не са вредни. Макар че от тя доато не тръгне на кухня няма да взимам. Аз започнас морков на Гербе, картоф, ...
Много ми харесаха зеленчуковите на Сънвал и на семпер/пъщърнак/ редички са. Според мен не е добре да се започва с картоф, защото е много гъсто. Аз направих грешка да го давам така дори разредено с АМ но пак е гъсто, остават парченца, затова картоф с тиква или морков е добре. Не е задължително да се дават еднокомпоненнтни, просто се въвежда по един нов компонент. Днес ще давам от спите на гербер с морков, картоф, царевично нешесте и магданоз. Новото ми е магданоза.
Една продавача ми каза да не давам само царевица на овко бях взела, че няма да я хареса. Нищо подобно, то се води сладка царевица и много и се ослади. Няма добавка на сол и захар, аз всяко пюре го чета какво съдържа, да е безглутеново, без сол мляко и захар.

Офф, много се разписах за захранването, но нали ни е на дневен ред.
За ваксините, всички препоръчват да се закупуват Пентаксим, на 2, 3, 4 месец и реимунизация на 1г и 6 мес, но догодина ще са по здравна каса и няма да си я копуваме. Пентаксима е петвалентна ваксина PENTAXIM ПЕНТАКСИМ АДСОРБИРАНА ВАКСИНА СРЕЩУ ДИФТЕРИЯ, ТЕТАНУС, КОКЛЮШ (БЕЗКЛЕТЪЧНА КОМПОНЕНТНА), ПОЛИОМИЕЛИТ (ИНАКТИВИРАНА) И HAEMOPHILUS ТИП b (КОНЮГАТНА)

Вирусите са мъртви, за разлика от тези по каса и защитават от 5 неща, с едно боцкане, по каса боцкат 2 пъти +капки.
Аз още ходя на училище със сп. ( месеца и там доста добре обясняват за нея.

И накрая денс времето в Бургас е ужасно, дъждовно гадно, ние сме в офиса на дивана и само я дебна да не тупне, че колчката е в колата и не можем да я свалим.
Снощи падна за 2 път - от активната гимнастика, аз не я чух да прави туп но много силна заплака изведнъж и веднага се осетих, добре че беше каката че бързо се заусмихва.Много обича как си все и се радва.

# 67
Как си личи че е лошо времето днес,активността тук е необичайна Crazy

Моето Ани нещо полудя,не иска да спи,не иска да играе,не иска да я гушкам Shocked.Пищя,вика един час без да мога да я успокоя.Като я взема на ръце по-лоша става Shocked.Събличах я да я разглеждам-нищо и няма,давам да яде-не ще,вода-също.Събличах,обличах,да не би да и е тoпло/студено-пак не спря да вика.Явно се и поизнерви от моите действия защото не можа и да заспи Rolling Eyes,а по това време прави едно хубаво спане Crossing Arms.
Сашко и той не псря да ми дава акъл-"Ммо,дай и биберона'',"Мамо,тя да не е наакана'',"Мамо,Анито е гладничка сигурно''....разбирателя му с разбирател  ooooh!

izabelaaa,дано ти хареса при нас!

Лелееее Аничка,имай милост .Иде ми да оближа монитора Crazy

# 68
  • Там където има любов
izabela Добре дошла качи някоя снимка на твоята принцеса и разкажи малко повече за вас  Grinning

Честито на всички месечинки днес и на всички християнчета които съм пропуснала
Ние решихме, че кръщенето и на Виктор и Дейвид ще е на р.д. на Викито (22.03.10)
maimunka07- много хубави снимки. Иван изглежда доволен  Grinning
Жабче - милата все съм те мислила и като ми стане трудно все си викам "я не се отпускай я виж как се оправят майките на близнаци и тризнаци"  Crazy Ти си направо герой  Hug

Ние вчера имахме 3 години от годежа и нашите имаха годишнина от сватбата та се събирахме пак семейно и Вики каза "КА-КА" много се учудихме но той го повтори няколко пъти и даже гледаше кака си. Мама и тати обаче не му харесват  Mr. Green е ще почакаме.
Хайде в този гаден ден целувки на всички слънчица  Heart Eyes Hug Hug

п.п. *dessi*  Joy че за какво е батко ако не дава акъл. Натискаш ли и венците?

А между другото искам да ви кажа какъв гел ползвам за венците и съм много доволна ако можете да си го набавите е страхотен. Orajel се казва от щатите е и вече една тубичка изразходих и пак ще трябва да си търся

# 69
Честито на днешните месечинки Hug
Честито и на новите християнчета!Да са живи и здрави и много щастливи!
sunny_777 майка ми много искаше да кръстим Ники така,много харесва името.Да ви е жив и здрав юнака Hug
Жабче добре завърнали се HugАз не успях за среща в Хасково,но нищо може и друг път като идвате.Тук ще се повторя,беше ми много приятно да се видим Hug
Чоки страхотни снимки Hug
izabelaaa добре дошла Hug
*dessi* явно са периоди,Ники също лудна снощи.Пърха ,хапе,дивее викам си какво му е на това дете.А вечер се преследваме с него тъкмо заспи и аз го сложа в кошарата,после тъкмо аз заспя и той ме събуди.Не е гладен,не е жаден и докато не легне до мен не заспива.Не знам зъби ли са или претенции,но аз не мога да се наспя и сутрин той е весел ,а аз кисела Simple Smile
За захранването -дали с купени или правени ,кога и как няма правило.И аз доста прочетох и реших да се доверя на опита с каката ,макар и с малко промени,че и продуктите вече не са същите.Всяка майка решава и то съобразявайки се с детето ,което от сега си има вкусове и претенции.Така ,че се доверете на децата не само на прочетено и дано няма проблеми,че 90% е до гени.
Хубав ден от нас  Hug

# 70
# 71
  • not found
Изабела , добре дошла  Hug 10 април е много хубава дата , аз исках Тони тогава да се роди  Flutter
ани4ka , страхотни сте  Hug и да знаеш ще се глобяваме с тези он лайн изкушения , не мога все да търча до маагазина за сладко  LaughingГолеми вкусотии  Hug
sunny_777, гелчето си го поръчала или от интернет си го взе ? И какви пари е ? Че нас яко ни гони кризата , сега на 10 -ти ще бием втория Пентаксим , дрешки , памперси , лигавници / подготвяне за захранването / . Ама на кого се оплаквам и аз , все едно не знаете  Crazy
*dessi*, аз си имам същия разбирач в къщи , но с 30 години по-голям  Crossing Arms Все знае какво иска Тони и все аз трябва да го успокоявам  ooooh!
yana_kuncheva , преди да прочета какво си писала за захранването много се чудих дали да му готвя или не , но след като прочетох това мисля , че реших да купувам готови , тъкмо няма да готвя  #Crazy За марката не съм сигурна като видях на Хип пюренцата малките в СВА са 2.60 май  #Crazy , а на Ганчев не искам да взимам , понеже имат захар  newsm78 Ще мисля още , другите марки не са ми познати .
Жабче, тъкмо щях да те пускам за издирване  Laughing Както и Атлантика и asja  #Crazy

# 72
Привет !
Запюренцата,страшна скъпотия са.Аз съм си харесала на Хип(2лв.) и на Гербер(1.55 лв).Само дето на Гербер са 80 г а на Хип са 125 г,та същата работа идва.
Изабела,добре дошла !
Както Яна вече е писала,тук времето е отвратително и сме си вкъщи.Човека е свикнал по това време да спи в количката и сега доста трудно заспа у нас.Чак на ръце и с цица в устата  ooooh!.
Ние пък почнахме есенно почистване,та сега ще ми се вземе акъла  ooooh!
Айде лек ден от нас  Hug

# 73
Благодаря Ви за хубавото посрещане.
Термина ми беше за 16. 04. 2009 г. Но при последната консултация се видя,че Ели няма да се обърне като хората и си уговорихме дата за секцио с Лекарката която следеше бременноста ми. И така на 10. 04. 2009 г се роди малкото човече. Тежеше 3200 кг и 51 см.  Ще се опитам да кача снимки защото не ми е много ясно как става.  Rolling Eyes
http://kachi-snimka.info/images/viu1252319186c.jpg
Тук е на 2 часа живот Joy А сега вече представлява това:
http://kachi-snimka.info/images/jdv1252319685y.JPG

# 74
Здравейте момичета Heart Eyes Hug
Знам, че отдавна не съм писала, но зинаете как е  Embarassed, като е лошо времето ще съм по-редовна PeaceВъзхищавам ви се на това как успявата да сте редони и тук Hug

Ето ни и нас, и тук, и за тези които имат профил във фейсбук тук, и тук

Честито на всички, които имат месечинка днес и на новите християнчета.
Всички бебчета са толкова хубави, браво на нас Party
Като гледам как пишете колко килограма са ви бебоците, ние ще сме от джобните Simple Smile, за сега сме само скромните 5850, 61см.
И ние слагахме пентаксим, но на последната ваксина Марина реагира и цяла нощ беше с температура, панадола не помогна много , но добре че на другия ден вече беше добре.
За захранването, говорихме с нашата педиатърка на частно и се разбрахме като навърши 5 месеца ще давам плодово пюре на обяд само за десерт истинско захранване ще правим като навърши 6 месеца. Мисля да ползвам Гербер за в началото, после ще видим Peace
Марина не се спира беше на 3 месеца и половина като започна да се върти и сега докато отвори очи и вече е по корем вирната и ми се хили Heart Eyes
Аз май направих грешка ама какво да направя май научих бебе да спи при мен Embarassed ама все се пробужда нощем с неистов рев и едва я утешавам и сякаш плаче на сън, вашите правят ли така?
Искаше ми се да пиша още неща, но Маринка се сърди май е гладна Simple Smile
Поздрави на всички и целувки от мен и Рини Heart Eyes  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт