Абсорбатор, който работи без комин

• 13 000
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте,

Остъклихме си терасата и искам да изкарам скарата на нея. Проблем ми е, че не помислихме предварително за отвор за комин и цялата тераса е в стъкло и PVC. Сега ми се налага да търся абсорбатор, който работи без да се включва в комин (с филтър с активен въглен). В Технополис консултанта директно ми каза, че ще си дам парите напразно.
Все пак ми се иска да имам мнението на хора, които са ползвали или ползват такъв абсорбатор - дали е достатъчно ефективен в пречистването на въздуха от миризмата, особено като се има предвид че често на скарата ще се пече риба.
Също така ме интересува колко приблизително струва филтъра и на колко време се сменя.

Благодаря предварително на всички, които ще споделят опита си!

# 1
  • Smallville
Правилно са те посъветвали,преди време и аз така си ползвах абсорбатора,но истината е че този въглен нищо не пречиства,само върти въздуха,а ефект никакъв.После му сложихме тръба в отдушника и стана съвсем друго нещо.

# 2
 Sad

А толкова се надявах на положителни отзиви.
Мъжа ми твърди, че не можем да пробиваме прозорците, защото между двете стъкла има вакуум.

Май зимата само по заведения ще се яде риба...

# 3
А защо не направите дупка в стъклото и през нея да излиза тръбата на абсорбатора?

# 4
Ами точно това написах преди малко, че според мъжа ми не можем да пробием дупка, защото въздуха от стъклопакета е изтеглен и между двете стъкла има вакуум.
Аз не го питах точно защо това е пречка, но си представих, че се нарушават някои от качествата на дограмата.

# 5
Ами точно това написах преди малко, че според мъжа ми не можем да пробием дупка, защото въздуха от стъклопакета е изтеглен и между двете стъкла има вакуум.
Аз не го питах точно защо това е пречка, но си представих, че се нарушават някои от качествата на дограмата.

Глупости, вакуум... Това и да беше възможно, цената на стъклопакета щеше да е космическа. Всъщност си е просто изсушен въздух, ако са си свършили работата разбира се. Питайте дограмаджиите как най-лесно да си направите отвор и да се уплътни.

# 6
 newsm78 sega da vidime toq absurbator

# 7
  • близо до Кресненското дефиле
Пробивате , и готово. Няма никакъв вакуум. Това е само заблуда на клиента.

# 8
При нас е пробито и няма никакъв проблем.

# 9
  • Варна
Предполагам обаче, че ако се пробият стъклата, има вероятност между тях да започне да се образува конденз. Виждала съм такива стъклопакети, с нарушена херметизация и си е гадничко - постоянно седят запотени стъклата от вътрешната страна - нищо не се вижда и няма избърсване.

# 10
  • близо до Кресненското дефиле
Ако отнесете стъклопакета в стъкларско ателие и там го отрежат, ще обработят отвора и няма да има конденз.

# 11
Купувала съм такъв филтър за моя абсорбатор , но никога не съм го ползвала. Стои си ми така неупотребяван. Струваше към 25лв. преди 5г. и го чаках един месец./поръчваше се в магазина/. Та моя съвет - по-добре нов стъклопакет отколкото през няколко месеца да купуваш нов филтър и никаква работа да не ти върши.

# 12
  • Galaxy 13197853088
заеби ги тези схеми.

# 13
Благодаря на всички, които сте споделили мнение.

Май ще започвам тежката битка --> да убедя мъжа ми, че стъклото може да се изреже без нежелани странични ефекти  Simple Smile

# 14
  • София
хора, що ще пробивате стъклото. там където ще е аспиратора, махате стъклопакета и го заменяте с pvc панел - той е непрозрачен, бял и много лесно се прави отвор в него, защото вътре е пълен с пяна. наричат го още космотерм. та...дупка в космотерма и изкарваш тръбата на аспиратора и готово. ако имаш малки стъклопакетчета горе високо - ще е най добре, защото ще смениш само едно малко стъклопакетче с панел. ако ли не - ще трябва един от прозорците да жертваш - да е непрознечен Rolling Eyes но пък ако точно до него ще се готви - е по-добре да не се виждаш като готвиш, а и върху стъклото много пръска мазнина и после се чисти ужасно. аз готвя на терасата за момента и през стъклото сигурно всички ме знаят какво правя, а ако пясна алуминиевите щори пък, ако ги напръска - после трябва с мъка да ги чистя. предполагам, че с непрозначния панел ще е по-удобно отколкото със стъкло до печката. дано само терасата ти е светла, за да не затъмняваш, ако махнеш едно голямо стъкло

Общи условия

Активация на акаунт