ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН, СЕПТЕМВРИЙЧО СЛАДЪК ЗАСМЕН

• 34 657
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Честит рожден ден, милички Ради, Алексче, Ники, Любо, Георги и Сияйна! Прекрасни малки човечета вече сте големи дечица! Бъдете обичани, здрави и безкрайно щастливи!

Момичета, много ви благодаря за отговорите за папуто. Сега съм по-спокойна. На няколко пъти опитвах да дам на Ели по 240мл АМ, но не го изпива, затова още сме на 210мл.
Шмати, браво за дънките!

# 226
  • Варна
Честит Първи Рожден Ден на Ради, Алекс, Ники, Любо и Георги!!!

Честит Първи Рожден Ден и специално на нашата приятелка Съни с пожелание никога да не забравя първата си любов  Laughing !!!

Ние малко се позагубихме тия дни но вече сме на линия и ви четем  Peace

# 227
Добро утро, майчета!

Честита годинка на Ради на Иринка, на Алекс на Сончето, на Любо на Мацка, на Сияйна на Дими, на Гого на Пенелъпи, на Ники на Лъче. Ах, колко рожденици имаме днес! Да сте много щастливи мили деца, много обичани, здрави, весели, безгрижни! На мамите много мили моменти с дечицата желая!

Днес се очертава слънчево и топличко. Много обичам циганското лято - хем се радвам на топлите лъчи, хем като виждам, че идва есента и ме залива някакво романтично чуство по отминаващите летни дни.

Деси, niki97, как хубаво ме подсетихте за такива чорапки с кожена подметка или с точки. Мисля, че ще са подходящи за вкъщи. Още днес отивам да търся, че да сме подготвени. То и обувчици трябва да купим за есента, че летните вече са му малки, пък и се захлажда и не става за тях. А пък Калоян вече си ходи съвсем стабилно и си му трябват обувки за навън. Та по повода ще трябва да планирам прощъпулника. Григи, ми то и цвички не е лошо, ама няма ли да спарват?

Иринка, радвам се, че кръвните изследвания на Ради са хубави. А пък за съня на Кали се получава почти като при вас и вече втори ден спи само веднъж на ден по 2 - 2,5 часа. Заспива към 12 и се буди към 14-14.30. После го виждам, че към 17,30 търка очите и като пробвам да го приспивам, става луда работа. Единият път с голям зор го приспах за има няма 1 час. Другия път пак със зор се приспахме и след 15 минути се събуди. Та затова реших да го оставям без втори сън, а пък вечер да го слагам да спи половин час по-рано. А бе ще го отработим, както на него му е добре. Ама ще трябва малко време да се нагласим. 

Флу, нали е много гот, че Ели пълзи.  Grinning Това си е свъвсем нов етап в развитието на детето. А бе растат си дечурлигата и това е. Да ти кажа и на мен новото шоу ми се вижда адски пошло.

За хранененто - Кали е още на 5 хранения:
- сутрин рано и вечер преди сън мляко.
- към 10 попара с 2 сухара, сирене и масло
- към 14 второто от кухнята с 1/3 от десерта, ако иска. Ако не давам десерт, то между храненията давам плод.
- към 18 супа с 1 сухар /обаче само супа не му стига и му давам и останалия десерт/; Супата заменям с овесени ядки с настъргана ябълка или нектарина или кисело мляко с бисквити и банан. Обмислям тези дни да му предложа мюсли с малко кисело мляко, дали е подходящо?  newsm78

Като говорим за храненето и аз имам въпрос. Понеже от почти 2 месеца вече не кърмя Калоян, а минахме на АМ и ми прави впечатление, че сутрин като си изпие млякото между 6.30 - 8.00 и после към 10 задължително е гладен и затова тогава му давам попарка с 2 сухара. Сега виждам, че много мами сте писали, че децата им закусват само мляко и после след около 4 часа давате обяда. Само моето дете ли не се засища от млякото сутрин? Реално след 2 часа пак е гладен, а не може да сбъркам, защото той си показва като иска да яде. Започва да отваря устата по негов си начин и казва нещо като "па па па". Та се чудя дали сутрин да не минем само на попара да речем с 3 сухара или друга твърда закуска и да не давам мляко, за да не се получава така, че яде през 2 часа.  newsm78

Иринии, много приятно звучиш. Някак олисана в ангажиментите, семейните празненства, домакинството, това да си мама и все пак да танцуваш, споделяш тук, да дадеш съвет.... А бе ..... как да го кажа, от постовете ти винаги оставам с усещането, че си много спокойна и уравновесена.

Ина, чай от шипки наистина действа добре на стомахчето. Можеш и Био гайя да дадеш на Сми-то. Пиши как е днес. Иначе лечебно мляко има и на Нестле - Al 110. Кали като беше с херпангина и разстройство му давах от това и го пиеше без проблем. Той всъщност 2 дни беше почти изцяло само на мляко, не искаше друга храна. На 3-ия ден успях да му дам малко оризова каша /на Милупа безмлечната/ и вътре му сложих малко пюре от морков с ябълка за вкус и си я хапна.

mai mai, Кали сега спи с боди с дълъг ръкав и с летния чувал.

niki97, голяма си веселушка.   

Оле, извинявам се за дългия пост  Blush

# 228
 Честит рожден ден на Ради, На Алекс, на Сияйна, на Гого и на Ники. Желая ви страхотен празник днес. бъдете много, много обичани и щастливи.   bouquet

Иначе... ами добро утро. Че за мен си  е още утре- спахме с дребосъчето до 10.30  Laughing , ама се прибрахме в 00.30 от една страхотна сватба и малката прозължи да беснее до 2 часа.  hahaha

# 229
на Ради,Алекс, Любо, Гого,Ники и Сияйна! Бъдете здрави,обичани и имайте незабравимо детство!

И ние сме на 4 хранения
-към 9- АМ 210 мл
-12ч.-супата от кухнята + малко от второто
-около 16ч.-десерта+бисквитка,плод или плодов йогурт
-към 20ч.-АМ 210 мл
Флу,честито ти пълзящо момиченце  bouquet И Далия прави опити,но за сега безуспешни и е много смешна,като вирне това дупе PartyТя по-скоро,кълбета прави newsm32

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 15:30 от mimoletka

# 230
  • София

Честито на порастналите бебоци и на техните родители! Все добри и умни да растът малките калпазани!

Флу честита пълзяща бобулечка!  newsm32

# 231

По-късно ще намина да пусна линк от албума и да взема отношение по въпросите  Wink

# 232
Здравейте мили мами и сладки бебчовци.... Hug

Първо:
 Честит рожден ден Ради, Любо, Георги, Алекс и Сияйна!!! Бъдете щастливи и игриви мили деца,радвайте винаги семействата си.... Hug Hug Hug    
[/color]

Благодаря на всички за топлото посрещане..знаех си че ще ми стане още по-хубаво,не само да чета, но и да пиша... Heart Eyes Hug

Моята маймунка пак ми видя сметката и снощи и сега,докато най-накрая заспа Whistling
  Вече сме само на едно дневно спане, а за вечерта няма да говоря ooooh!, и ние сме от вечно залепените за ц....е на мама,ама вечно ooooh! Tired

Фличия как се зарадвах като разбрах, че Ели е пропълзяла...сега все още имам надежда, че и Меги може да започне на "дърти години", то това не се трае-без гръб останах...и хлапето му с хлапе все по стълбите иска Tired

Ина много съжалявам за малкия,дано не се стига до нещо по-сериозно, пиши как е.... Praynig

За яденето: ами когато поиска  Embarassed...каквото поиска Embarassed(стига да е съобразено с разрешените от мама неща) Laughing...нямаме твърд режим,само закуската...

За дрехите:  Ами до сега беше даже и по къс ръкав. А в предишните по-студени дни:боди потник,блузка и някакво елече,отдолу панталонче и чорапки(и от скоро обувчици,че вече не става за босо ходене Simple Smile )

И въпрос:  Видях, че някои дават Nestle Junior,проблем ли е да давам преди годинката... newsm78

И да се похваля-  вчера си купихме с мъжлето ми спалня и днес чакам да ми я доставят и много се кефя....вече ще спим спокойно тримката... Heart Eyes Mr. Green

Малко дълъг пост от новобранка, ама интересно ми е... Crazy

# 233
Еее, много рожденичета имаме днес, аz вчера си пиииша с Иринката, пък не съм се усетила навреме  Blush   Hug
Честит рожден ден на Ради, Алекс, Любо, Георги и Сияйна!!! Бъдете щастливи, милички!!!

Нени, не zнам и мойта иначе дунда, се zасища само от мляко, zакуска още иzобщо не zнае какво е  Crazy. Та zатова си и продължаваме с млякото сутрин, щото съвсем добре се чувства явно.. Ей така се получава обикновено:
Около 10.00ч мляко 260мл (или там някъде)
Около 14.00ч обяд
Около 18.00ч йогурт, или кис. мляко с овесени ядки, или нещо друго...
Около 22.00ч мляко 260мл(...)
Така яде принцеската. Това е от около.. месец може би със сигурност(леле, вече почнах да zабравям..). Иначе до преди това ту беше на 5, ту на 4, zависеше.. Но вече си остана така, май някъде от в БГ като си бяхме. Между храненията хапва още какво ли не, което си иzпросва и мърдане няма..
Сонче, че zабравих вчера, мерси ти, че ми отговори zа Клеевата тинктура  Hug
Шматче, специално честито zа влиzането ти в "старата кожа"   bouquet
Еха, малкото Параходче на корабче снимано  Wink

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 13:42 от Сова

# 234
  • София
Здравейте!

Честит рожден ден на Ради, Алекс, Любо, Георги и Сияйна!Да са живи,здрави и весели дечица.
В нас е ужас къртене,мръсотия,детето не може да спи извеждаме се навън и т.н.
О т 5-6 дни си говори по бебешки много сладко-деде ла,гого баба и т.н.Особенно като види кака си и почва едно бърборене-говори и .Викаме от 2 дена -ало и си държи ръката на ухото.

# 235
Честит рожден ден на Ради, Алекс, Сияйна, Ники, Любо и Георги!
Еха, много рожденници си имаме днес  Hug

Флу, Оги пие още по-малко мляко - 180мл. И това е от скоро. До преди 2-3 седмици максимума му беше 150мл  Laughing
Нашият режим:
сутрин около 7.30 - кус-кус, овесени ядки или каша
обяд 12.30 - второто от кухня
следобед около 16.30 - праскова + десерта от кухнята
вечеря 19.30 - супа
преди лягане 21-21.30 - 180мл АМ
Още си е на 5 хранения.

# 236
Честито на днешните рожденници!!!Ради, Алекс, Сияйна, Ники, Любо и Георги бъдете много здрави и послушни деца!!!

Е за хранения си говорите Флу мойта мома яде още по милион пъти
7-кърмени
9-10-закуска попара ,овесени мядки,кус-кус...
13-обяд от кухнята и малко от десерта
15-кърмене за заспиване
17-десерта от кухнята и 1 плод
19.30-супата от кухнята
21-кърменеНяма изсхранва
и вечер сучи по 3-4 пъти и може да яде между храненията винаги и се яде....Няма изсхранване!!!
Шмате аиде честито!!!
Аз вече нЕмам дрехи,всичко ми е голямо.46 кила съм с дрехите на 171 см!Ще се разпаднат някъде кокалите,ама няма качване с този звяр!!!
Ники 97 аиде да се видим някой ден!!!Кво ще кажеш!!!
Параход много сте хубави!!!

# 237
Честит първи рожден ден на Ради, Любо, Георги, Алекс и Сияйна! Бъдете много щастливи и игриви деца!

Гледам, гледам и не видях никой да прави като нас с вечерята  Embarassed Надя се нарежда покрай нас на масата, дори си дърпа столчето и показва, че иска да се качи на него. После почва да вика и да сочи по масата докато не й дадем каквото си е набелязала. Това е към 20ч и после около 21ч заспива със сукане. Дали е грешка твърдата храна за вечеря  newsm78
Закуската и следобедната закуска са само кърма, а ако дам нещо по-късно, разваляме обяда или вечерята
Така имаме две сукания и две твърди храненета, макар, че след обед и след вечеря пак суче, за да заспи. Ако броим и нощното кърменене, стават 5 пъти сукане и два пъти твърда храна.
А колко е фатално, че не иска каши и попари? (сирене и сухар/хляб яде, но не на попара)

# 238
Ами не знам вече кое е гешка и кое не. Аз за това си слушам и гледам детето . Днес педи каза, че трябва да вечеряме с твърда храна -посно ястие или каша, а Маги не яде нито едното нито другото. Млякото й било малко вече, да съм давала в 4 закуска в 7 супа в 9 мляко, да ама тя става в 4 съответно яде към 4.30-5. През следващите 4 часа няма начин да хапне каквото и да е, ако все пак го направи то след това яде 30мл мляко. Е, кое питам аз е по-важно преди годината млякото ли чушките ли?! Трябвало да сме на 5 кратеен режим. Да ама Дребосъчка отдавна не ще 5-то хранене. (Сигурно я е страх да не стане като майка си Mr. Green). За това съм теглила по една .. на всички.  Малко били 8кг за нейната възраст, а когато беше на 6 м. и тежеше 6230 пък друга песен пееше, над нормата сме били. Viki86, аз не ходя да се виждам с никой. Мен идват да ме видят Mr. Green. Дребната едвам изкарва в количката от нас до Борисовата градинка, за сведение само-ние живеем точно на 2 минути от там.

# 239
Гарденийка, и аз се тревожа, че Ели не яде попара, кус кус и прочие закусчици. Не й харесва. Опитвам през няколко седмици да й ги предложа, но ги плюе с отвращение. Още не сме почнали кухнята и много се надявам тамошното ядене да й хареса. Но не мисля, че е лошо, че малката не яде каши и попари. Асето например им е голям противник Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт