ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН, СЕПТЕМВРИЙЧО СЛАДЪК ЗАСМЕН

• 34 655
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Гардения,
и моето дете не иска каши и попари, нито кремове и кисели. И твърдата храна в никакъв случай не е проблем за вечеря - стига  да не е примерно в 21ч. И ние също сме с режим на хранене като вашия - две твърди хранения, плюс кърмене когато поиска.
Ники97 - и "аз си слушам и гледам детето".Simple Smile
Убедена съм, че е най-добре да яде това, което поиска - естествено след като е минало строгата ми преценка за здравословност.
По този повод й давам плодове и зеленчуци - за закуска - сезонни плодове, понякога сухари или оризовки - но сухи - не ги иска натопени, в редки случаи се съгласява на каша от нещо - с банан вътре.
На обяд и вечер - сериозна манджа - готвено или пюре. От кухня не вземам, не им вярвам на съставките /може и да не съм права, но аз не давам още свинско, телешко, прясно мляко, консерванти, маргарин/, а там няма как да ги избегна.
Иначе за съжаление отказва кисело мляко и сирене. Сигурно трябва да обезсоля на макс. сиренето и да сложа захар в млякото. Мнения?

# 241
Гардения, много сте си добре даже. Моите и двамата не са яли каши почти никак, малката хапва понякога тия от бурканче(преди нямаше такива), но не ги тачи.. А zа яденето с вас на масата, прекрасно, какво му е? И ние така правим, просто иzредих това, което е като бебешки "режим" при нас, но иначе... А ние в къщи, така да се кажа.. не сядаме почти никога zа вечеря, zатова няма как да е така, иначе бих го правила всеки ден. Просто мъжът ми се връща винаги късно, яде като си дойде, аz почти не ям, не и истинска вечеря, яде де факто само Кристиян и винаги малката яде с него нещо... Но така или иначе, когато някой яде, тя абсолютно винаги яде с него. Няма отърване. И да ви кажа, вече е яла май всичко..
Та това дето го писах по часове, е само това, което zнам, тоест почти не подлежи на промяна. А иначе... всеки ден раzлично, zависи от това какво, колко, кога и как ние ядем.
За попарата, на Крис махнах сутрин млякото едно време, zа да яде попара. Така беше, zакон дет´се вика... Сега малката такова нещо не е яла още. Като почне примерно да не става само с мляко, ще я пробвам, сигурно ще я яде, но беz zахар... Както и не е пила още сок, примерно. Но zа сега така ще е.
За два пъти гледане по коренно раzлично време смятам, че си иzбрах това, което ми zвучи най_нормално и добре и така действам сега.
Севяна, не zнам, никога не съм слагала zахар в кис. мляко. Но моите и двамата отново, обожават мляко от малки. И си го ядат така. Както и сирене обичат много. Сирене не обеzсолявам отдвана, в същност почти не съм обеzсолявала, слагах го така в zеленчуковото пюре, което готвех до скоро иzобщо беz сол. Вече слагам по малко..
Айде да иzлиzаме, че пак стана никое време...

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 15:59 от Сова

# 242
Привет милички.

Съжалявам, че не съм в час, но бях извън града почти една седмица. Наистина съм ви загубила дирите.

Честити много, много рождени дни. Всичко най-хубаво на едно годишните съкровища.

Поздрави на всички.

# 243
 здравейте - мн сте се позагубили днес
. Да не обикаляте още с коли4ките  Mr. Green аз не мога да се прибера - толкова хубаво време, че и още една Иванина намерихме, че се оказахме и съседдки почти с 5 дни разлика и в бонус с обща добра прияталка  Crazy така де... хубав ден си беше  Heart Eyes

ивката е заспала от 19.30 - не можа да се наспи на обяд и това от известно време съм забелязала, води до мн ранно заспиване.

за храненето - бях малко скептична за кухнята и все още съм малко по отношение на състава и в някои случаи качеството на храната, но това е първата храна, която ивка прояде с апетит и без да отказва. Единственото, което не й давам, са онези тръскащисе, полуцветни, полупрозрачни кремчета   Sick вместо тях предлагам каша, варени или сурови плодове или кусело мляко.
ПОпара досега не съм давала- май щото ме домързява да приготвя, а и на мен самата не мо харесва много ако е без захар, а ивка няма шанс скоро да се добере до захарта  Mr. Green , кускус давам, но като следобедна закауска с някакъв плод - по възможност сварен/така й харесва и то мн/. Спез за кускуса съм го давала и в комбинация със сирене, домат, месо и кашкавал - отказва категорично.

Колко е добра или лоша дадена  храна за детето му всеки преценя сам  Peace давам това, което се яде с идеята, че е добро по моята преценка /ама и аз се изразих  ooooh! /

деси, при нас ситуацията е същата - шом някой е на маса и Ивка тр да е наредена там - щом всички хапват и тя тр да го прави - до избиране на храна не се е стигало, но определено протестира, ако спра кранчето  Joy

# 244
  • Пловдив
Честита първа годинка на всички сладури които днес порастват-Ради,Алекс,Сияйна,Георги и Ники!!! Много късмет за целите им семейства!
Честито и на тези които съм пропуснала-астралните ни близначета Симонка и Оги,а също така и на Миро,Божидар,Константин -винаги усмихнати и щастливи!!!!!
Нашето меню е 4 кратно също-10часа-попара,кус-кус,овесени ядки      15часа-второто от кухнята       19часа плод,кисело мляко,бисквитка или нещо подобно       10.30 мляко 210г Сок също не пие,за разлика от баткото,който си пийваше доста/но тогава беше така  Wink/
От вчера започнах да ходя на фитнес,че работата е зле  ThinkingПо този повод да поздравя Шмати Флу браво на вас!!!
Този пост го започнах към 15 часа  Mr. Green и сега си го дописвам.Нещо хич нямам време за писане,но ви чета и ви се радвам редовно,но все набързичко  animal037
Инче,как е малкият мъж?

# 245
Честит прекрасен първи рожден ден на Ради/Иринка, Алексче/Сончето, Любо/МамаМацка, Сияйна/Дими, Гого/Пенелъпи, Ники/Лъчето! Пожелавам дълго и вълнуващо детство и много радост за близките на малките палавници!
Честито и на всички сладки рожденници от изминалите дни! Растете с искри в очите и винаги с усмивки по хубавите личица!

Не мога да се включвам адекватно напоследък, но пък мернах анкетата Simple Smile
Ядем по желЕзна система:
7 - 8.30 ч. - кърмене
9 - 9.30 ч. - кисело мляко или кисело мляко с бисквити /друго не ще да куса даже/
11 ч. - кърмене
13 - 13.30 ч. - МЗП или рядко ЗП от 190 гр.
15 - 15.30 ч. - кърмене
16.30 - 17 ч. - пресен плод + бисквитка или нещо друго малко за хапване
19.30 - 20 ч. - млечна каша 190 гр.
21 ч. - кърмене
и през нощта още 5-6 кърмения Simple Smile. Лакомия голяма ни тресе и това си е.

Флу честито ви пролазване Simple Smile. Голяма тръпка си е.
А Ясен днес проходи само за едната ръчичка. Размазах се от щастие просто. До вчера ходех превита на 2 и той ме държеше за показалците, но ужасно залиташе и ми се струваше, че ще проходи след 2-3 месеца. И днес хоп - пусна едната ръка и хукна учудващо бързо и стабилно нанякъде.
От понеделник сме на кухня. Дано да я яде. Не че е от придвирчивите, но от няколко дни се е научил като не му харесва нещо да плюе и да маже  Sick. Добре, че рядко не харесва ядене.

Ох мили мои  и аз съм се разчувствала жестоко напоследък  ooooh!. Гледам го моя хубостник, гушкам, целувам по цял ден и не мога да повярвам колко бързо отлетя времето и какво голямо момченце е вече. Водя си дневник с ежедневните му "постижения" и днес го прочетох от началото. Еми няма такова реване  Crazy. Някой ден като порастне и му го дам, сигурно ще ме помисли за луда за всички тези малки новости и умения, които съм записвала така прилежно, но ми е толкова мило. Абе тотално съм се размазала.

# 246
Лека нощ, милички niki97, *Ирина*, Нели Simple Smile, Dianchence, MR JINGLES, Дидишонче, mai_mai, singing_girl, dr_tsveti (+ 1 Скрит/и) и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

# 247
Sevyana, аз съм слагала плодова захар. Далеч по-безвредна е, и е по-сладка от другата и въпреки всичко нямам успех с киселото мляко, а аз много го обичам и цяла бременност ядях като за световно, значи вкуса е познат. Реших, че още не му е дошъл момента. Не се яде и с плодове и с бисквтикти.
Някой има ли информация за бебето на Лимончето?!

# 248
Лека нощ, милички niki97, *Ирина*, Нели Simple Smile, Dianchence, MR JINGLES, Дидишонче, mai_mai, singing_girl, dr_tsveti (+ 1 Скрит/и) и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Joy Няма такъв сладур! Лека нощ, Флу!
Лека нощ, мили мами, лека нощ малки съкровища...
Злобара ще се порови още известно време в нета.

# 249
  • София
 Hug
Благодаря на всички за милите пожелания!
Рожденикът заспа уморен.  Heart Eyes
Изкарахме си скромно вкъщи със свекърите и една мама с две дечица. Едното е в групата на Павчо, а другото е юнче реколта 2008 и също се казва Ради.  Joy
Аз днес си бях взела фотоапарата в ЮП, за да имам снимки от целия ден и го съм забравила на кафето. Те там са ни приятели и са го прибрали, ама аз си останах без за вечерта. Добре, че другата мама донесе, та зъкърпихме положението. Само да видим кога ще успеее да ми пусне снимките.
Флу, честито ви щъкане.  Wink
Александра, честита спалня.  Wink и разбира се, че можеш да дадеш Нестле Джуниър.  Peace
Ние след голямо чудене между Гърция и Турция, накрая май ще се спрем на...Бургас.  Joy Не ми стиска май да ходя с двете деца засега извън БГ.  newsm78 Някак няма да ми е спокойно. От другото лято, ЖЗ, ще си наваксваме. Пък нали и суичър имам да купувам от Бургас.  Joy Joy Joy
Имам питане към мамите от Бургас. Има ли частна кухня, където да мога да запиша Ради за следващата седмица? Не ми се връща на бебешки пюрета, а едва ли ще имам време да му готвя всеки ден.
Хайде лека и надявам се утре да имам снимки да пусна.
Шмати,   smile3501

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 23:15 от *Ирина*

# 250
Здравейте, момичета!!!
Днес моето момче навърши една годинка! Това е вторият най-щастлив миг в живота ми! Толкова чувства напират в мен, че едва намирам думи да пиша! Той е моето най-голямо щастие, моят живот!
Ето така изглеждаше малкото ми бебче няколко часа след като се роди: http://albal.snimka.bg/baby/1-godinka.420527.14766290.big, а ето в такъв мъж се превърна за една година: http://albal.snimka.bg/baby/1-godinka.420527.14766243.bigHeart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Малкото ни тържество мина много добре. Алексче се забавляваше много. Утре ще кача снимки Simple Smile Сега се почерпете от тортата http://albal.snimka.bg/baby/1-godinka.420527.14766230.big
Нашият татко не можа да прекара деня с нас, но съм доволна, че получи изненадата, която му бях приготвила. Направих му албумче с всичките снимки, които имат двамата с Алексче, придружени от кратки бележки. Мисля, че така успях да ни събера тримата, макар и само в мислите ни  Heart Eyes
Благодаря на всички за прекрасните пожелания! Благодаря, че бяхте до мен през тази година и 9 месеца  Hug Обичам ви всички!!!!
Честит рожден ден и на нашите астрални близначета - Ради, Любо, Гого, Ники и красавицата Съни! Желая им невероятно детство и да са обградени от много любов!

А щастието ми днес е двойно, защото Алексче проходи!  Heart Eyes Heart Eyes В еуфорията не успях да го снимам в първите му стъпки, но утре ще поправя грешката  Heart Eyes
Малко телеграфно и хаотично се включвам тази вечер, но съм адски изморена и ставам да разчиствам след партито Wink Лека вечер на всички   bouquet

# 251
  • жителство на место
Честит празник на порасналите ни дечица Алекс Ради Любо Гого и Ники и на сияйната Сияйна!!! Да сте здравички и щури, а мама и тате горди и щастливи! newsm38

Соня хубава изненада! Както твоята към тате, така и на Алексче към вас! Тези бебци сами си правят подаръкза РД. Ина Дидка Тео проходи на рождения си ден и моята Ива и други имаше май Wink Подаряват си една доза самостоятелност!

Даруша видях те аз на обед на балкона и ти чакам поста Whistling Почвай отсега да пишеш, че утре пак да публикуваш! Wink

Ива пие мляко след всяко хранене, нямаме на 100% заместено. Така иска детето, така изпълнява слугинята майка Laughing По- скоро са ми трудни закуските. Струват ми се много еднообразни- овесени ядки, ръжени ядки, ръжени макаронки. Сега си купих една домашна юфка от пълнозърнесто брашно и мисля с нея да се пробвам за разнообразие. А също да ви споделя, че днес открих и пълнозърнести пръчици без сол и консерванти. Така, че вече и ние имаме гризки за парка, да не ровим в торбите на хората Embarassed Комбинацията сирене масло и на Ива не й е любима, кисело мляко също, каши и попари не давам. Най са й любими доматките /дядо й ги гледа в градината си/ и бяло грозденце Wink

За външния вид пописахте: да питам как са ви косите? Моята расте със страшни темпове /и пада/ , имам едни къси като бебешки косици и сутрин се събуждам....... ooooh! като Пумукъл Joy Без преса е абсурд да изляза навън, а напоследък прибягвам и до гел- няма такива стърчащи фъндъци hahaha

# 252
В Бургас частна кухня няма! Тука още много нещя няма, нищо че сме курорт и голям град...

# 253
  • София

Честит рожден ден, мили дечица-  Радослав, Александър, Сияйна, Георги и Ники! Бъдете много щастливи, обградени с много приятелчета и топла грижа! На мамчетата- виртуални прегръдки и прекрасни емоции в днешния ден! Heart Eyes

Сонче, честито прохождане на Алексче! Много сладък двоен празник! Wink

Нени, на Галя също не й стига сутрешното мляко.  Simple Smile Нашият режим на хранене е следният:

8.00ч. - Nestle Junior 210мл + 7 лъжички.

9.30ч. - сиренце. Яде го така, без нищо, на парченца като бонбони.  Laughing Попара не харесва, но поотделно яде с удоволствие и сирене, и сухар.  Peace

12.30ч.- МП или ЗП, около 220 гр

16ч.- закуска- каша, плодово пюре на Ганчев или овесени ядки с ябълка или част от плодовото пюре.

19.30ч.- Nestle Junior 210мл. + 7 лъжички.

Както се вижда, все още нямаме вечеря с твърда храна. За момента млякото й стига, спи спокойно и се буди след 7.30ч. Размислям се за сутрешното мляко вече да го заменя със закуска, но не ми се иска да й давам два пъти каша. Още известно време ще караме така. Важното е, че детето се чувства добре. Не сме я мерили, но ми изглежда много добре на килограми и ръст.  Peace

Александра, Галина беше на 11 месеца, когато започнах с Nestle Junior.  Peace

MY NAME, косопадът ми мина още на 5- 6-ия месец след раждането. Сега дори ми се струва по-гъста отпреди. Blush

Дианче, значи и на Ясен му предстои скоро да проходи.  Simple Smile Моята маймунка напредва с всеки изминал ден. Даже ми се появява надеждица, че ще проходи по-скоро от сестра си навремето- Зорничка проходи на година и четири месеца! ooooh!

Днес купих дрешка за рождения ден- сукманче от кадифе и подходяща блузка на Комес. Доволна съм от покупката. Simple Smile Цената беше добра, сукманчето е много сладко, а и са неща, които ще носи и през следващите месеци.

Параход, супер включване с такива снимчици! Hug Ох, носталгия, носталгия..... Blush

# 254
Ох, аз щях да чистя, но останах да ви дочета и чак се притесних колко изяждат вашите деца сравнение с моето  Confused Алексче никога не е бил от "ящните" - едва го докарваме до 130мл пюре на обяд и 170мл каша вечер. За закуски и междинни хранения въобще не мога да си помисля  ooooh! От 10 дни обаче взе да ми отказва всякаква твърда храна. Блъска лъжицата още щом я види и не иска въобще да си отвори устата. Направо в чудо съм се видяла. Не са зъби 100%. Водих го при две педита и двете смятат, че е период, който ще отмине. Кога ще отмине не е ясно  newsm78 Дано да е скоро, че много ми е притеснено. И без това 3 месеца не наддава и грам  Confused Има ли други такива злояди?  newsm78 Цвети, вие проядохте ли?

Общи условия

Активация на акаунт