ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН, СЕПТЕМВРИЙЧО СЛАДЪК ЗАСМЕН

• 34 688
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Привет.
Симони заспа, и аз за малко да ви видя. Моето инатливо дете заради сополите и запушения нос цял ден отказа да суче. Ръфа домати, хляб  и сирене като пощуряла а с другата ръка бършеше сополи.  hahaha Добре че вечерта я изкъпахме с топла водичка, направих една инхалация с лайка, промих нослето с физиологичен разтвор и успя някак си да се нацока и да заспи. Ще видим тази нощ кка ще е.

За общ рожден ден- с две ръце ЗА. Аз обаче в началото на октомври няма да съм в България( прибирам се на 14). Веч, мисля че някъде около 11 ще идва, но не знам, за колко.Ще се доверя на вас за място, дата  и пр. и надявам се да съм тук, за да дойдем. Но пък естесвено ако на всички ви е удобно, няма да се съобразявате с мен. Ще точа после лиги по снимките.  Wink

Нели, не съм в Младост,а Горублане- но пък е съвсем наблизо и съм мобилна- свиркай за среща. ще ми е много приятно да се видим.

MY NAME, страхотен ден сте имали.  Hug

За киселото мляко - Хъм, наистина друго е когато човек има наблюдения от близо в един производствен процес. За киселото мляко нямам, но преди известно време за кратък период се запознах с хора, работили в мелница,месарски цех,  една дама, работеща в кенар и след последното отказах купуването на готови салати.   Shocked  Simple Smile  Иначе определно предпочитам домашното квасено мляко, а отскоро започнах да си правиме и извара вкъщи- невероятен вкус- несравним с този на купешката.
При подквасването доста важно е каква закваска се използва. Наскоро благодарение на мой приятел открих закваските на Елби- чисти изолирани закваски- еми наистана ми се получи много добре млякото- толкова, че вече ги дистрибутирам и предлагам и в магазина.  Laughing

# 346
ауууу, колко мн страници съм изпуснала  #Crazy ooooh!

бързам да честитя на всички порастнали през последните дни септемвийчета - бъдете живи, здрави, усмихнати, щасливи, умни и мн обичани от всички около вас Simple Smile

лекичка от нас

дано утре успея да се включа   bouquet

# 347
Май Нейм,не работя в тази сфера-имам много близки приятели обаче,които се занимават с това.Един приятел има мандра-правят сирене,мляко-прясно и кисело и кашкавал.Та от него знам много подробности....които не са за споделяне  Rolling Eyes А пък мъжът ми има едни близки роднини,които имат сертифицирана БИО-ферма -няма да ти казвам в какви условия гледат животните....А сама можеш да се сетиш колко био-фураж ядат....НИКОЙ не ги проверява!!!!Само едно изследване на млякото им направиха от една мандра,която го изкупува и това беше в началото...от тогава....кравите си ядат комбинирани фуражи...лекуват си ги редовно!А хората си мислят,че като си купят от скъпото БИО-мляко и ядат нещо повече от другите...Абе всичко е измама!!!!!!
Гардения,и моята баба и дядо си гледаха две кравички и си правеха и мляко, и сирене,и масло...мммм вкусотия....Ама баба почина, а дядо сам не може....та така приключихме с био-суровините  Sad

# 348
Леле, колко проходили човечета има вече! Браво на тях. Винаги да намират верния път крачетата им!
Да са живи и здрави всичките ни вече големи пораснали бебета!
    bouquet  bouquet
Аз се отнесох тия дни, че оправям компютъра (преинсталация, нов хард и тн прекрасности). Имам още дребни детайли за довършване.
Плюс това се отнесох и по оправяне на гардероби (вече се наложи напълно да изхвърля летните неща) и лудницата е прекрасна.
Имам си луда тийнейджърка, която вече предпочита само панталони, един ревящ сутрин (къса ми сърцето) първокласник - "Мамо, много ми липсваш!" и един дърдорещ и ходещ Хамлет, който освен, че вече спи непробудно, яде огромни количества човешка храна и ме търси за кърмене само за приспивка  Joy

Видях, че обсъждате дата за срещата. Ще бъде наистина супер, ако го направим на 11. Вече имам предложение при кого ще спя вечерта като кацна (Шмат, любов моя!  Heart Eyes). Само решете в кой клуб ще бъде празника. Идвам със заредена камера  Mr. Green Hug

# 349
Изтървала съм цял камион нови писания.Даже не мога да се включа в темата. Още съм на празнична вълна. Рождения ден на Дреб мина страхотно. Просто още не мога да повярвам, че беше толкова интересен празник. Искам само да си  доспя. А няма да ми се отдаде. Mr. Green Момичета и ние имаме хрема. Едвам диша милото и се чудя какво да правя. Как да й помогна.

# 350
Добро утро, маминки!

Тези дни ми беше едно такова чоглаво и не ми се пишеше. Но ви хвърлях по едно оче, да не ви изпусна съвсем.

На рождениците, които съм пропуснала Мейт на Sheila и Маги на niki97 и на днешните рождници Данчо на yani cat и Ема на Галя Здравков желая много здраве, веселие, прекрасно детство, безгрижни дни и много късмет!

Гледам, че сте обсъждали БИО-млеката и по принцип такива храни в БГ. Да си призная единственото БИО, което съм давала на Калоян бе при захранването му и това са пюретата на Хип и Сънвал. Сега обаче като прочетох Май нейм и се замислих, че тя всъщност е абсолютно права. Суровината може и да е БИО, ама за да е затворена в това бурканче и да е годна толкова време надали вътре е само тя. Сиреч, не сме сигурни дали други прибавки не правят това пюре не съвсем БИО. Кисело мляко никога не съм купувала био. Давам киселото мляко Тонус на една местна фирма с претенции. Скоро разбрах, че всъщност една част от суровината за млякото им е кондензирано мляко внесено от незнам си къде. Обаче на Калоян му няма нищо от млякото и реших да не се втелясвам толкова. Че надали и ще намеря нещо по-добро.  Rolling Eyes

Май нейм, прекрасен ден сте имали  Heart Eyes

Еос  Hug Животът е такъв - забързан, луд, с едночасов рев, с недотам приятни случки, обаче и с веселите очички на беб, с хубавото слънце галещо раменете ти, с приятните разходки в парка..... с още много красиви неща! Мила, радвай му се и пиши по-честичко по-дълги постове.

Майчета, мисля тази сряда да правим прощъпулник на Калоян. Та да ви питам - колко на брой предмети е удачно да наредя? Предполагам че 4-5 до 6 е най-добре  newsm78 Аз малко се забавих с организирането на прощъпулника и тази седмица Кали много пада и все главата си удря. Едва ли има връзка едното с другото, ама да мине и ми е мирна главата. Иначе по-скоро е заради това, че много се пързаля на ламината. Аз му купих от онези чорапки с гумените пъпчици отдолу, ама май не ни вършат работа. Намерих тук да продават с цяла кожена подметка, но няма нашия номер. И колкото и да не ми се искаше днес ще ходя да търся пантофки. Ако някой знае сайт откъдето мога да поръчам чорапи с цяла кожена подметка, моля да сподели, че не ми се иска да му затварям крачетата в пантофки. 

# 351
Добро утро мацки!
Честит рожден ден на патерици на Мейт. Да е жив и здрав малкият мъж на мама Шейла. Да ви носи само радост.
Хремавите бебоци да оздравяват бързо! Hug
Нашият уикенд мина страхотно.  Simple Smile Наистина не се наспах, но имахме приятни мероприятия. В събота излязохме тримката по задачки. Ходихме до Вис Виталис да купя гащички на Аида под рокличките. Напазарувах й и много сладки комплектчета за дома през есента и зимата. Като се прибрахме установих, че част от нещата липсват. Май сме ги забравили там, понеже ги трупах на една масичка, докато си избирам и май така са си останали някои неща...Пазарувахме, купихме подарък от Комсед на един 5 годишен юнак, измихме Алфонсо и вечерта си направихме топла вечеря след като приспах дребчо. В неделя бяхме канени на детски рожден ден в парти център Таласъмчета ООД в Изток на едни приятели на големия юнак. Да ви кажа много ми хареса клубчето. Огромно място за игра. Имаше от пиле мляко. Малката като се заигра и въпреки, че не беше спала забравихме за нея в следващите 3-4 часа. Много си игра. По-големите пощуряха. Едва ги прибраха техните.  Simple Smile Събирането беше с майките и татковците. Докато ние си хапвахме вкусни хапки и си пиехме кафето, малките се налудяха. Много хубаво окрасено, със специална тоалетна за деца, с повивалник и памперси за бебета и отделно за възрастни. След рождения ден хапнахме тримката навън в една много хубава градина и после брат ми ни поканихана гости. Порадвах се на сладкия ми племенник, който стана на месец вече.  Heart Eyes Grinning Не съм виждала друго бебе, което да спи толкова много. Слага го спящ още да суче..хапва полудремейки и после си доспива на рамото на мама... hahaha JoyАидка постоянно му говореше нещо Heart Eyes И ние побъбрихме сладко-сладко. Най-мило ми стана, когато брат ми възкликна.."Ех, Анче, кога бяхме и ние с теб деца, а виж ни сега..и двамата имаме свои деца.." Heart Eyes
Днес ще пием кафе с приятелките ми от офиса. Да поклюкарстваме малко. И Аида с нас  Laughing
Имам едно питане - кога прохождат стабилно бебоците? Нашата от както е проходила постоянно пада, става, контузии. Голям стрес тази работа. Кога ще започне да ходи стабилно без да пада? newsm78

# 352
  • София/Търново
Анамар, ние също не носим чорапи. Сега имам победа с току-що преобличане, но иначе сме на плетени. Тях и не иска да ги маха. Пробвай.

За рождения ден. Общия. Минах през няколко клуба. Ама те искат много пари, момичета. То излиза към 100 лева на майка с дете...  Sad Иначе е хубаво вътре. Има кой да занимава хлапетата и т.н.

Флу, мисля аз. Ама те спряха да ме мислят. Имам време, докато станем на година и половина.

Нени, на моя хубосник не му се смеят очите. Все нещо е недоволен. Сърдито малко старче му викам аз. Гущерчо. Напоследък е много смешен. Сърди се и се плези точно като гущер. Като спре да ти пука някак става по-леко  Stop
А за това, което търсиш има в магазинчето в квартала. Точно днес мислех да ида да взема, това, за което говориш. Във "Вис Виталис" няма  baby_neutral

За млякото. "Био" не знам и как се произвежда. Просто има и крави, които се отглеждат достатъчно добре. Иначе аз си имах "позната" крава, ама това беше тоолкооова отдавна. Данните са ми поне отпреди 5 години.  Simple Smile

Брех, това хлапе ще ме остави и да ям  Heart Eyes Дано деня мине така, защото сме и без татко.  hahaha

# 353
Ланвинка, чудесен уикенд сте имали. Ех, че хубаво и приятно е било!  Heart Eyes Да ти кажа и аз онзи ден се замислих, кога със сестра ми бяхме деца, а сега ние имаме деца. Сега е наред брат, но като гледам не се е замислил май в тази посока още.  Mr. Green

Еос, гущерчо значи.  Wink За чорапите - наистина няма във Вис Виталис, онзи ден ходих да търся. 

Майчета, къде се загуби Асето? Помня, че тръгнаха да сменят жилището  newsm78

# 354
Туйто, вече няма да се хваля, че ми спи детето по цяла нощ  Mr. Green Нощес нонстоп скърца и ми вися на цицата.

Много ми харесва времето обаче  Heart Eyes В такова - слънчево ясно студено с висока влажност и мирис на препечена шума, най-много ми липсва предишният живот.

Еос, усмихни се! Малкият може да се зарази от теб.

# 355
Честит рожден ден на Данчо и Ема!

И Дали много се пързаля по ламината и снощи сложихме килим,колкото и да не исках.С чорапките с гумените точки също се пързаляше,а и държи студено.Сега си я слагам спокойно на земята и не ме е страх,че ще падне,а и е топличко Peace

# 356
  • София/Търново
Мимолетка, значи не си доволна от тези чорапи с точиците. Много им се чудех дали да му взема. Май не съм сбъркала. Като не съм му взела.

Нени, щом "Вис" ти е наблизо ела да те заведа до кварталното магазинче за другите чорапи.

Много Чорапена тема  Hug

# 357

Много ми харесва времето обаче  Heart Eyes В такова - слънчево ясно студено с висока влажност и мирис на препечена шума, най-много ми липсва предишният живот.
мдааааааааааааааааааа, това е истината........ yes, не мога да бъда по-съгласна

# 358
Вечииии, голяма лудница при теб.  Hug Много идилична е картинката, която описваш  Heart Eyes Чакаме те на 11-ти.
Еос, в някаква сериозна заблуда си относно детските клубове. 100 лв на майка с дете  Shocked 10 майки -1000лв  hahaha Да взема да направя един клуб в къщи. По едно парти на ден ми стига.  Майтапът на страна. Мисля, че бъркаш или не са ти обяснили ясно. 100лв е за 2 часа, например, и то за всички деца, като сумата се дели между майките. Ние с момичетата от септември 2006 си организираме общ РД и офертата за тази година например е около 15лв на майка, което включва наем на зала, кетеринг и торта. Става дума за някъе олоко 10-11 майки. Ако сме повече, сумата намалява.
Параход, да-а-а-а...

Въпрос - как се дава осцилукоцилум на дребосъче на 1 година?Дозировка? Джи има лека хрема от снощи и ми се иска да я пресека, че утре е кръщенето й и... иска ми се да се чувства добре.

# 359
Еос, аз съм в Хасково.  Laughing Иначе нищо против да се разходим до кварталното магазинче.  Hug А в събота ходихме до Пловдив и там минахме през Вис Виталис. Направо си го обърнахме на чорапена тема, ама да се похваля, че намерих такива чорапчета с кожена подметка. Между другото намерих и едни с изцяло силиконова подметка, пак са термо чорапи. Та ако не стане с кожените, ще пробвам и такива. Само дано не спарват. А свеки днес решила да направи добро и купила на Кали пантофки, ама от изкуствена кожа целите. Като му ги събух, целите му крачета мокри. Как да й се скарам, тя жената решила да помогне.

Иринии, аз съм давала на Калоян осцилококцинум като беше на 5 месеца. Давах по половин доза разтворена във вода 3 пъти на ден преди хранене по съвет на педи.

Общи условия

Активация на акаунт