ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН, СЕПТЕМВРИЙЧО СЛАДЪК ЗАСМЕН

• 34 671
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
параход, и Джинджи предпочита да се храни сама. Ако искам да се нахрани добре /което гарантира по-продължителен сън и нощем/, приготям 2 порции - едната, която аз и давам с лъжица, а другата със ситно наряани зеленчуци /например домати/, парченца хляб, сварено картофче и т.н.  Тя се храни "сама", а аз междувременно давам предвиденото от мен. Често след това следва смяна на дрехите.
За "био" киселото мляко ще кажа само... "хм"...   ThinkingДжи от известно време яде всякакви други кисели млека.

# 331
  • София
Включвам се пак, за да ви поощря да обсъдим дали ще правим общо парти на нашите септемврийчетаRolling Eyes

Рожденият ден на последното ни септемврийче Васко е на 5.10, понеделник. Значи може да помислим евентуално за дати като 10-и или 11-и /събота и неделя/, може и петък /9.10/, ако предпочитате уикендите да оставим за семейни мероприятия. Не е лошо и да обсъдим варианти за празнуване. Детски клуб? Заведение? Пикник на открито щеше да е много хубаво, но не знам дали времето вече ще позволява. Thinking Давайте предложения и да мислим лека-полека за организацията.  Peace

stefina, пожелавам ви да преборите бързичко хремата! Поговорете пак с дъщеря ти- може да има и някакви други причини за отказа й, които тя да се притеснява да сподели.... newsm78  Тя какво тренира и от кога?

Совичка, сложих в началото на темичката линк към статията за избора на обувките.

# 332
ЧРД на Мейт!И много хубави мигове с него на Шейла!   bouquet  bouquet  bouquet
Параход,Ирини,за БИО-млека,сирена и т.н. мога да изпиша многооо..до сега се въздържах,но сега да ви кажа-понеже съм много близо до този  бизнес и имам наблюдения....Контрола върху качеството на тези храни и много занижен!!!И БИО и обикновенно кисело мляко се правят от една и съща суровина  Confused с една и съща закваска.... И понеже баба ми кваси домашно кисело мляко да ви кажа,че ако няма консерванти и закваската е жива-киселото мляко,дори и в хладилник,си променя вкуса след 2дни..... Confused Така,че всичко се помислете дали сте купували такова мляко от магазин  Confused
параход, и Джинджи предпочита да се храни сама. Ако искам да се нахрани добре /което гарантира по-продължителен сън и нощем/, приготям 2 порции - едната, която аз и давам с лъжица, а другата със ситно наряани зеленчуци /например домати/, парченца хляб, сварено картофче и т.н.  Тя се храни "сама", а аз междувременно давам предвиденото от мен.
И Георги така се храни-задължително трябва и той да слага нещо в уста  Peace

# 333
Честито на Мейт и Маги!!!Здраве и късмет!!! newsm59
Ирини разчувстваш ме  Hug
Качих малко снимки преди да родя...ако на някой му се гледа...
http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/photo.php?pid=73664&a … 167507&ref=nf
Ирини ме подтикна!!!
За сукането вечер не ми се коментира!!!Поне 5 пъти Shocked
Дими малката е истинска принцеса!!!

# 334
Само да (прераз)кажа - съвсем наскоро по БТВ имаше репортаж на тема консервантите в млеката.

Микробиолози твърдяха, че ако се сложат консерванти в прясното мляко то не би могло да се подкваси.

Също така, в репортажа се твърдеше, че и млеката едно време са се вкисвали не защото не са имали консерванти, а защото производственият процес не е бил чист - т.е пастьоризацията хич я е нямала, а за закваската какво да говорим, бъкано с всякакви знайни и незнайни микроорганизми, занижени санитарни условия....(затова при БИО млеката е супер важно от кравата до казана за подквасване на мляко почти да няма допир на млякото с външната среда - така се увеличава срокът на годност на млякото)

За всички марки кисели млека има изискване, което се следи по контролни проби (а такива ДВСК прави на всяка една партида) да имат еди колко си (тука съвсем лаишката ще преразкажа) брой бактерии...Производителите пишат, контролът на ДВСК е изключително строг, освен това като лицензионен продукт се следи и от собственика на закваската. Така че пише ли ЛБ - има от вълшебния бацил.
Баба ми, (а и баща ми започна откакто изникнаха скандалите с растителните масла) също си заквасва мляко, което купуват от някви знайни и незнайни крави, но аз си купувам мляко от магазина....

# 335
Аз да питам мамите от СФ - има ли някоя, която живее в Младост1? (блок 32 Laughing) ? Ще идваме на сватба, а и ми се иска да видя някой за едно сутрешно кафе в неделя. Желаещи???  Hug

# 336
Само да (прераз)кажа - съвсем наскоро по БТВ имаше репортаж на тема консервантите в млеката.

Микробиолози твърдяха, че ако се сложат консерванти в прясното мляко то не би могло да се подкваси.

Също така, в репортажа се твърдеше, че и млеката едно време са се вкисвали не защото не са имали консерванти, а защото производственият процес не е бил чист - т.е пастьоризацията хич я е нямала, а за закваската какво да говорим, бъкано с всякакви знайни и незнайни микроорганизми, занижени санитарни условия....(затова при БИО млеката е супер важно от кравата до казана за подквасване на мляко почти да няма допир на млякото с външната среда - така се увеличава срокът на годност на млякото)

За всички марки кисели млека има изискване, което се следи по контролни проби (а такива ДВСК прави на всяка една партида) да имат еди колко си (тука съвсем лаишката ще преразкажа) брой бактерии...Производителите пишат, контролът на ДВСК е изключително строг, освен това като лицензионен продукт се следи и от собственика на закваската. Така че пише ли ЛБ - има от вълшебния бацил.
Баба ми, (а и баща ми започна откакто изникнаха скандалите с растителните масла) също си заквасва мляко, което купуват от някви знайни и незнайни крави, но аз си купувам мляко от магазина....
Пезота,ако влезеш във ферма,та дори и някоя от най-добрите-ще  ти настръхне косата!!!!!!Влизала съм в такава със сертификат БИО-производство-хигиената е на мноого ниско ниво  Confused И ако това определя трайността на киселото мляко.......вярвай-няма да издържи и до магазина  Mr. Green
А пък за контрола на качеството от ДВСК...............ще кажа само,че го правят в повечето случаи само  на хартия....  Confused
Момичета,живеем в България........... Confused

# 337
  • София
Аз да питам мамите от СФ - има ли някоя, която живее в Младост1? (блок 32 Laughing) ? Ще идваме на сватба, а и ми се иска да видя някой за едно сутрешно кафе в неделя. Желаещи???  Hug

Предполагам, че за следващата неделя става въпрос? Wink Аз живея в Младост 2 и с удоволствие бих дошла да се видим, но съм на работа....нищо, че е неделя....

# 338
  • София/Търново
Не, че споря, но на моето село има ферма. А вътре и аз бих живяла. От три части е: кокошки, крави и мицел. А стопанина и за хората си се грижи. Ама май нещо се позагуби. Честните, трудолюбиви май не оцеляват  Crossing Arms
 Има и едно стопанство-частно. Там е...  Sick Но и не им вземат млякото понякога  Peace

Сова, днес ми е ден да приема ада в който се живее. Примиряваш се. Опитвам да си набия мисълта, че това е живота, който искам. Че за това наш'те са ме гледали. Става. До първия едночасов рев. Или до поредната кретения на таткото.

# 339
  • жителство на место
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МЕЙТ!!! ДА СИ ЗДРАВИЧЪК И ДА ОПОЗНАВАШ С ЛЮБОПИТСТВО ШАРЕНИЯ СВЯТ!!! newsm38 newsm59 nbirthday

Penelopi ти какво работиш? Ако си споделяла се извинявам за пропуска, а ако не искаш да споделяш, пак се извинявам за любопитството Wink Съгласявам се с всичко, което си написала и за фермите, и за ДВСК. Аз без бой ще си призная, че работя в МЕСОпроизводството. Млеката не са ми много ясни, но мислите ми летят натам, че БИО производство изисква Биосуровина, т.е. мляко от крави, които не са ваксинирани, хапвали са чисто зърно, без концентрати и хормони... Това обаче не елиминира възможността при технологията на производство да се използват помощни средства и стабилизатори. Мислила съм си по повод на Био пюретата на Хип. По никакъв начин моето пюре от моркови не може да заприлича на тяхното, колкото и да пасирам и вода да наливам. Shocked В тяхното 100% има някакво свързващо вещество и 100% има стабилизатор и на цвета и за трайност. Не лъжат- морковите са БИО, но технологията НЕ! Май много се задълбочих, а не биваше Embarassed Ние днес имахме чудесен ден на село Laughing Правихме лютеничка за студените зимни дни, когато ще мажем дебели филии топъл хляб Simple Smile Прекарахме чудесно, Ива игра с котетата, уплаши се от грачещите патки, нарежда буркенчета в каси, яде грозде от асмата, бра доматки от градината,  разбира се се умириса на пушек и си начерни краката. Ако нетът е благосклонен към мен тази вечер ще се опитам да кача снимчици Wink
Лека вечер и всички мами да са хубаво отпочинали утре!!! Heart Eyes

# 340
Здравейте, дами и бебоци!
Позагубих се този уикенд, но благодарение на свекърва ми с мъжа ми се отдадохме на истинска почивка! Тя обгрижва малката, а ние се излежаваме до късно в леглото, разхождаме се, излизаме вечер с приятели, даже успяхме да гледаме "Ледена епоха"3. От месеци си мечтаем за това и все не оставаше време. Днес бяхме и на екскурзия в Равногор - намира се на 1420м надморска височина и е страшно красиво място. Бяхме на дълга разходка сред вековните дървета, похапнахме къпини и малката се сдоби с хрема Simple Smile Вечерта започна да точи воднисти прозрачни секрети. Мъжът ми обиколи аптеките, но в неделя вечер не откри коларгол. Взе само витамин Ц и клеева тинктура и понеже записките са ми в София исках да ви попитам какво друго да капвам на малката. Тук нямаме педи, а ще се приберем в Сф чак в сряда! Моля ви, помагайте! (Суити, записах си този спрей, който спомена.)
Дими, малката е истинска принцеса! Винаги я обличаш толкова елегантно! Да ти е жива и здрава!
Май Нейм, много ми хареса разказа ти за днешния ден! Представих си как се е забавлявала малката! Благодаря ти и за милите думи, които си ми написала във Фейсбук!
Суити, много се радвам, че поде инициативата за общия РД! Хайде да се организираме! След като не направихме Априлски пленум, не отидохме на пикник на Витоша, то поне сега да сме по-сериозни и заради бебковците да направим един хубав празник! Лично аз нямам никакви претенции нито за мястото, нито за датата и часът! Просто искам да сме заедно и да отбележим празника на малките ни съкровища!
Еос, а защо не се замислиш за нещо извън БГ? Беше споменала за предложеното ти преподавателско място в Америка и Германия.
Шейле, честит празник на малкия принц!

Колко ли хубаво сте изкарали и какво ли чудно празненство се крие зад онези стилни покани, които беше създала!
Нелка, аз съм живуща в "Младост" 3 и с удоволствие ще дойда за едно рандеву с теб и Владчи!
Момичета, относно киселото мляко мисля, че и Сончето може да изкаже компетентно мнение, защото и тя работи в тази сфера! Аз лично давам на малката плодовите млека на "Мегле" и 3,6% на "Сердика".
Деска, честити ходещи крачета!

# 341
Честит рожден ден на Мейт и Магдалена! Бъдете много здрави и усмихнати деца!
Сова, честити ви ходещи крачета   bouquet
Еос, що така нещо ме напира да те  Hug

За млякото - до преди 10-12 години имахме две крави. Майка ми миеше обора всеки ден, виметата на кравите - преди всяко доене, гюмовете - преди и след доенето. Сега купуваме млякоо от един съсед. Той има само една крава и й се е посветил  Wink
Леля ми има кози и при нея е още по-голямо вманиачаване. От там вземам сирене  Peace
Мисълта ми беше, че колкото по-малко животни има в стопанството, толкова по-обгрижвани са (лично мнение  Peace ). Отивам сутрин рано, изчаквам да издоят и само ми преливат топлото мляко в шишето. От там на сетне ако искаш кваси, ако искаш подсирвай  Peace

MY NAME, звучиш много мило  Hug  а аз как се радвам, че успях да избягам от тези задължения  Party В последните две години майка ми си ги иззе обратно, след като 8 години зимнината беше моя грижа  Tired
Флу, много ти се радвам на настроението  Hug Не им разбирам много на цяровете, но съм си запаметила един пост (незнам чий  Embarassed )
Цитат
Да ви споделя един нов цяр за сополи: във водичка се варят супена лъжица лайка, сода и сол. После след като изстине се накапва в нослето. Може да се редува с вит Ц и р- р на клеева тинктура
Айде, целувки от мен  Heart Eyes и лека (и непробудна за бебоците) нощ!

# 342
Хайде и аз по никое време. Просто да благодаря за дискусията на тема "био". Много ми бе приятон да ви изчета Пез, Еос, Май Нейм.
май Нейм, прекрасен ден си описала. Обичам такива простички удоволствия на открито. Приятно ми е да гледам и децата си в подобни среди. Поздравления. Обожавам домашна лютеница върху топъл домашен хляб и прясно сирене... мммм

Днес и аз имах муза за зимнина - опекох и замразих 20 кг чушки - хей така между другото - много обичам през зимата да ям лятни манджи като миш-маш и чушки с доматен сос, а също така направих един конфитюр от праскови. Имаме в двора една прасковка, която тази година роди няколко килца "био"  Wink плод и реших да го оползотворя   chef Странно домошарски синдром ме наляга напоследък. Никога не съм си представяла, че самата аз ще е захвана с подобни начинания, при все, че винаги съм твърдяла, че не ме влече и предпочитам да си купувам всичко отколкото да инвестирам време в подобни занимания, но ето... на... Може би заради децата и желанието ми да хапват качествени неща, а може би от нещо друго... надявам се не ЕГН... хахах

За общия рожден ден - можем да го направим при идването на Веч?! Само ми напомнете коя дата беше това? От опит знам, че при организирането на подобни мероприятия много дискусии не са нужни. Просто някой се ангажира да запази клуб и обявява нещата пред свършен факт  Wink Имате ли предпочитания за кой клуб?

Нелка, аз съм мобилна. Не съм в Младост, но пък бих могла да отреагирам... ако се разберете с някой само пишете кога и къде и ще ви кажа дали ще се явя и аз.

# 343
  • София
Ирини, тъкмо преглеждам интернет страниците на клубчетата. Simple Smile Аз лично си представям празненството така: търсим клубче с достатъчно място за родителите и подходящи играчки/съоръжения за толкова малки деца. Хапваме, пием кафенце, приказваме си и развеждаме насам-натам щъкащите бебоци.  Grinning

Аз лично нямам никакъв опит и нямам представа кои са добрите детски клубове, но като пространство, подходящо за малки дечица, си харесах "Барбарони". Може да разгледате как изглеждат залите. Има четири клуба в четири различни края на града и имаме избор. Grinning

Съгласна съм, че ако много-много обсъждаме различни варианти, накрая може да се разминем с тържеството, но има един деликатен момент със заплащането....ще е малко конфузно да резервираме помещение, почерпка, украса и т.н., и накрая да дойдат 6-7 човека.... Rolling Eyes  Дано да не изглежда дребнав аргументът ми, но....организацията си има и такава практическа страна.... newsm78

Ти имаш ли опит с такиви форумски партита? Мисля, че беше споменавала, че сте правили общ рожден ден в отчетната на Спаси? Ако е така, сподели впечатления, моля! Hug

Прегледах назад публикациите- Веч е писала, че каца на 10-ти късно вечерта в София и ще бъде в БГ до 16-ти. Дори беше подхвърлила датата 11.10 като вероятна за среща. Ако се съберем сутринта, тя ще може да пътува следобяд за Стара Загора, но най-добре тя да се включи и да каже дали ще й е удобно.

Редактирах да добавя и това място- Фиоре. Дори имат оферта за бебешко парти.  Laughing

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 00:16 от sweetkids_mama

# 344
  • Пловдив
Флу,коларгол продават със сигурност в аптеката която е до Градската градина/близо до пицарията и Радио и телевизия/

Общи условия

Активация на акаунт