ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН, СЕПТЕМВРИЙЧО СЛАДЪК ЗАСМЕН

• 34 665
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Честит рожден ден на прикаzния Мейт и цялото му семейство!!!
Дими, Сияйна е отново прекрасна, думи нямам  Hug
Пенелопи, вие също.
Еее, айде да не сме по_наzад, моята сладка сладкишка днес май също проходи  newsm18 smile3521 newsm68 В същност така ли се води...? Направи около един метър пусната сама от дивана до мен(седях на пода на килима). После повтори и потрети същото раzстояние. Съвсем иzведнъж го направи. До преди няколко дни вървеше и то доста нестабилна zа едногодишно, zа две ръце (ако се случеше някой да я хване, zащото иначе сама се оправя, къде с лаzене, къде с държане по мебелите. Почти не е водена zа ръце), после мина на една ръка, zа около два, три дни и  сега  Heart Eyes , милото ми то ..
А аz на Крис купувах само обувки със стелки, още от 10месечен и до сега е с дюстабан  Confused Не zнам дали zаради това, но... Малката сега още няма такива, все с "цвички" zа прохождане е или по чорапи(или боса в БГ). Но съм купила вече едни ботички zа есента и по_нататък.
Честито и от мен на наспалите се мами  Hug и пожелавам на все още НЕнаспалите се същото щастие  Wink .
Лекинка..

# 316
sweetkids много бглагодаря. Няма да го приложа. Mr. Green ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПРЕКРАСНО БЕБЕ МЕЙТ! Да радва много мама и татко и да расте здравичък и щастлив.
За стелките, защо ги правят ортопедични щом не е препоръчително? Дори на вън в подходящи условия съм пускала Маги да щъка боса, обаче иначе  обувките ни са с ортопедични стелки. Аз ставам, че трябва да правя украсата за рождения ден на Дребосъчка.

# 317
Добро утро, честито на наспалите се.  Wink

А на рожденника Мейт- едно прекрсно тържество днес и една все така уверена, спокойна и любяща майка.   bouquet

Деси, честито ти проходило момиче. Да е винаги упътена Ана Мари по пътеките на живота.   bouquet

Аз да питам- не че не е обсъждано сто пъти- даже мислех че съм запомнила- ама нейсе- за клеевата тинктура- нали от аптеката се купува- а после по колко беше? Че Симони е със зловеща хрема- цяла нощ тръгва да суче и е със запушен нос- съответно не може да диша и са едни писъци  ooooh! Мерси предварително.

# 318
Честит рожден ден на Мейт и Магдалена! Щастливо и безоблачно детство мили дечица!

Деси,честито прохождане  bouquet
Дими,Сияйна е истинска красавица Heart Eyes

# 319
  • София/Търново
Анамар, дано скоро се справите със запушения нос. До сега сме нямали хрема и... имам само теоретична идея какво и как  Sad

Гущерчо се гътна. Аз съм на ред.

За храненето
Будим се кърмене. След час, час и половина препечен хляб с чайче от шипки. След час кърмене за заспиване. Така нагрухтян може да спи от 40 мин до 3 часа. Става и веднага иска да яде. Изцеден плод или зеленчук с каша. Или купено пюре с месо. Следва след час до 3 кърмене. В 5 следобед задължително се яде. Следва предкъпане кърмене. И следкъпане кърмене. Кърмене за заспиване. После в 11 когато минават боклукчийте. Към 1 когато мотористите напускат квартала. В 3-спомен от "Шейново" Към 5 за разнообразие. 7-за заспиване. И към 8:30-9 сме на крак. Горе-долу.

И ако това е режим за ясла  Laughing

За обувките-таткото държи на стелките. Аз искам да ги махна  Mr. Green

Вчера дадох АМ-Фризо ХА 1. Или поне това пише на кутията. За захранване с белтъка на млякото, че директно сирене не ми се дава  Twisted Evil По съвет на Асето. Вчера ни изпръпнаха бузките, но няма да спирам. Може да е било на общо основание. Дано днес не се повтори.

# 320
Анамар, оф ужас, много гадно, а и им е крив света после на горките... Начи, zа Клеевата тинктура питах и аz миналата седмица, също не се сещах, нищо че 1000 пъти е писано. Сончето ме поправи, че преz устата на болно дете се дават 5-6 капки, а не както аz давах 2-3(това било zа профилактика). А ето какво ми отговори zа капането й в носа:
Иначе Алексче все още е с гадната хрема  #2gunfire Деси, Маслева каза да накапвам клеевата тинктура (20мл физ р-р и 5 капки тинктура), а ако нещата се усложнят (не дай си Боже!) - виброцил. Абе, гадна работа Sad
Момичета, що не вzемем да го сложим това някъде, щото всички сме едни..  Wink и все zабравяме..? Може би ще е от полzа.. Ама само "акъли" от мене, кат´не zнам как да го направя  Rolling Eyes Та шА мА иzвините...
За обувките, видях Ирини, че е писала, подсети ме и редактирам. И на мен ми е малко по_раzлично мнението. Писах zа Крис, че бил само с обувки със стелки и сега е с дюстабан. Имах предвид обаче, че още zа да го сложа в проходилка на 7_8 месеца го приклещих в обувки  Rolling Eyes. Бос не е стъпил горкия.. Сега мисля, че детето трябва да прохожда по въzможност повече босо.. Е, ако не живееш в Сибир де  Wink , но сигурно и там има начин. Така беше с Ана Мари. От там натък обаче, щом вече се налага да се купят обувки, смятам zа zадължително те да са качествени някакви, да не деформират крачето (ортопеда, при който ходехме с Крис ми е каzвал няколко пъти, че свода се оформя до 4годишна въzраст). Но не бих раzвалила хубава обувка, като й махна стелката. Тъй че купувам някакви добри обувки и ще ги обувам беz да ги преправям  Peace
Еос, к´ъв дълъг пост  Laughing Да не си и ти по_наспана? Майтапа настрана, днес някак добре"zвучиш"  Hug ..
А ние днес вътре май ще го караме, времето не е много хубаво, таткото работи, всичко е zатворено, щот´нали е неделя.. Та малко скука се очертава..

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 12:44 от Сова

# 321
Добро утро момичета!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА СЛАДКИЯ МЕЙТ И НА МАГДАЛЕНА! ДА БЪДАТ МНОГО ЗДРАВИ И МНОГО СВОБОДНИ! весел празник!!!

За обувките - не махам стелките  Peace далеч съм от мисълта, че фирми като Рикхтер и Чико ще произведат нещо толкова вредно за детската походка и краче.

Аз с риск да си навлека всеобща завист  Wink Laughing станах преди половин час... тялото ми още се чуди какво му се е случило. До обяд не съм спала поне от 2 години /аз като бременна не спя изобщо добре/
Моето малко момиченце изкара една кратка 5 дневна ваканция при баба и дядо. Ходех по 1-2 пъти на ден да я кърмя и да я погушкам. Страшно е порастнала. Гуши се и си слага главата на рамото, а ме обгръща с ръце  Heart Eyes Показва колко голяма ще стане и казва "да" като утвърждение, когато я попиташ нещо  Heart Eyes Милата ми мишка... а ходенето - сама се държи с една ръка и тя води.

Маналата година по това време много ясно си спомням и времето, и случващото се... Както помните раждах в Шейново като ме приеха 5-6 дни по-рано. Спомням си колко трудно бе придвижването с колата до там за мъжа ми, заради честванията на 50 години БНТ и ден на отворените врати. Сега гледам отново излъчват, че вървят подобни "веселби"...
Спомям си ясно миризмата на мокри листа, примесена с тази на печени чушки... и моето голямо очакване.

От раждането са ми останали само и единствено хубавите спомени. Изпитвам дори някакво умиление като си спомням за болката и за странаието на мъжа ми в този момент да направи нещо, за да ме облекчи...

Потапям се в приятния неделен следобед с мисли 15-ти септември миналата година.
Ще седна да напиша писмото то Джинджи сега.

# 322
Мерси Деска, злато си   bouquet
То е гадното че е 2 в1 - хрема + тонове лиги от растящ зъб. Mr. Green Иначе добре че вчера се наспах  та след тази нощ ставам за човек. Ама златен мъж имам- вчера взе дребосъчето и ме остави да спя до  12 .00  Mr. Green, ставам аз, сготвил, направил салатка  и ме чакат да обядваме. Следобед му върнах жеста и го оставихме да дремне и той няколко часа. Абе голям съботен мързел.
А за хремата- Ама не знам как да го накарам това дете да носи чорапи- как няма да се разхреми. А вече си е хладно ( даже  иза моите разбирания) и си трябват чорапи. Сега съм  й навлекла едни три-четвърти чорапи и тях поне по-бавно ги сваля - има- няма по 15 минути ги дърпа, че даже и повече.

Иначе наистина май е хубаво да се поразчисти заглавната, като пускаме нова тема( ако успея да се доредя) ще се заема.

# 323
  • София

Честит рожден ден, Мейт и Магдалена! Да порастнете здрави, големи, умни и щастливи!

niki97, Шейле, честит празник, майчици! Heart Eyes Няма да забравя как ме разтопи разказът за раждането на Шейлето.....едно от най-красивите неща, за които съм чела! Hug

Деси, аз махнах отдавна линковете за коликите, душа. Simple Smile За кърменето и захранването съм ги оставила, защото все още има бебчета, които не са преминали на твърда храна. Ако кажете, че са излишни, ще ги махна. Въобще, приемам предложения за по-добро и съдържателно оформяне на заглавната страничка.  Peace

Честито прохождане на Ана-Мари! Все по-уверени стъпчици да прави!  bouquet

anamar, съчувствия за хремата! Hug При Галина действа много добре Еуфорбиум композитум- спрей.

Ирини, много сладко разказваш за Джинджи. Simple Smile Радвам се, че хем са я поглезили баба и дядо, хем ти си успяла да си поемеш малко дъх / и сън Wink/. Hug

Спомням си, че много те мислехме около раждането, когато се наложи да влезеш малко по-рано. На мен пък нощем въздухът ми мирише по същия начин, както в нощите непосредствено преди 17-ти, и все си представям как излязохме с мъжа ми в ранна утрин по тъмно, изпуснахме документите във входа, без да забележим, и после се връщахме за тях Laughing.

# 324
Суити, абе видях, ама късно, нали съм zагубена  Rolling Eyes Embarassed и си редактирах поста, че явно не съм поглеждала скоро, прости ми  Hug
И аz помня добре раzкаzа на Шейлето  Heart Eyes
Ирини  Hug
Обаче сега "откраднах" една май доста добра и подробна статия от "Майките.." точно zа обувките, zащо, как, какви.. Има такава тема точно в момента. И май май, като чета... наистина стелките повече вредят, отколкото помагат.. Както и обувките въобще.. ама пък и не може съвсем беz тях.. Ох..
Та ето, вижте я, може и на първа страница да отиде, ако ви хареса. На мен ми се струва добре написана:
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=918

# 325
Суити,  Hug
Деси, прекрасна статия! Благодаря. В този ред на мисли - обувките, които има Джи напълно отговарят на изискванията.  Grinning

# 326
Ето и едни от обувките zа малки деца, които аz много харесвам. Мисля си, ,е са добри, а са и много красиви. Харесала съм й техни ботушки, тип апрески, но още не смея да купя, рано е..
http://www.elefanten.de/Elefanten/de/Elefanten_index.html
И ставам да поправям, че...

# 327
  • София
Здравейте!
Сова-честито проходило момиче!
ЧРД наМейт и Маги-да са живи и здрави за радост на мама и тате.
Ирини-много сладко разказваш за емоциите около раждането на снахичката. HugНие също сме с обувки на Чико и аз мисля,че щом още големи фирми правят ортопедични стелки значи е задължително да са такива.Какво стана със съня на Джи?
Ние вече сигорно 1м. се бориме с нощното цокане/Петка кажи на немците да пишат,че има изключения и за по-дълго от 2 седмици отучване:sick:/,но все се буди от 1-3 пъти и си търси  и са едни ревове...А от снощи е с хрема горкичкият и малка темп. 37. та едвам спи само се буди,че хърка и не може да спи и да цока не може ,че се задушава.Дъщерята пък се отказва от спорта, ей така изведнъж и съм направо потресена-/болели я глезените и тъпчела на едно място-нали не я пускам в чужбина-всеки месец е по 300 евро...за да ходи и да качва някакви проценти-но ми се вижда малка да си обикаля сама по света/та като не върви не върви в нищо...

# 328
СтефинаHug Съчувствам ти за нощните драми... Дано скоро се предаде Васко. И дано скоро пребори хремата. А за Стефи - много неприятно това с отказването от спорта... Според мен трябва да я ангажираш с нещо подобно... за да не се ангажира тя самата с разни врени неща  Confused В тази възраст, в която се намира всичко е много динамично... Успех с кухнята!

# 329
Нека кажа нещо обнадеждаващо на Стефина и подобни с нощно-кърмачески неволи.

Моето дете последните дни кърти от 9 вечерта до 6:30-7 сутринта, когато суче и поспива още... пу, пу, днчд  Wink
А иначе денем е непоносима откъм тръшкане и подобни прояви на растежа Sick

Та... знаят и своите възможности, и нашите, ми се чини. Не бих се намесвала, ако не е опрял ножът о кокала.

На мен ми дойде муза да спра съвсем пасираните и бебешки храни (сигурно ще давам отвреме-навреме, но не ми се ще да е често). Вчера яде задушени зеленчуци на Бондюел със сиренце - не хареса зеленчуците, а само сиренето.
Днес - печени картофи на фурна и салата от домати.
Обаче иска само сама да яде, с ръце, и нямам идея как би станало с по-готвени манджи и супи.
Дадох за пръв път и кисело мляко в повече от микродоза - не се одобри.

Иринии, да ти кажа за Био млякото само, че и в нашето семейство само то се яде/ше. Оставихме едно в хладилника на тръгване за Гърция. 7 дни след указания на опаковката срок на годност нямаше и следа от вкисване... вкусът му бе променен и неприятен, всъщност, но не и вкиснат. Толкова за употребата и не-употребата на консерванти от големите производители.

О, и за хубавеца Мейт ще се отклоня от навиците си и ще честитя РД поименно. Шейла, благодаря ти, че те има.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 14:56 от Параход

Общи условия

Активация на акаунт