ФЕВРУАРЧЕТО е слънчице засмяно, на половин годинка само!

• 12 476
  • 289
  •   1
Отговори
# 255
mama_pettty мерси за инфото. То ако трябва да си скъсам задника от обикаляне да го издирвам това мляко няма смисъл. А и щом не е по-различно още повече. Засега тая тема за размисъл съм я изоставила на заден план. Но Иве защо нискомаслено ?  newsm78 Аз от това, което съм чела на децата до 3 год. трябва да им се дават пълномаслени млека, защото тези мазнини участвали нещо си в изграждането на мозъка или там нещо такова  Thinking То пък и педи да препоръча така ....съвсем се смаях   33uu
 Наде, ако ще сте пак в Надежда точно вчера разглеждах обяви и там масово двустайните са по 200 евро дори обзаведени. Сигурно ще има и по-евтини. И аз започнах да се оглеждам за някоя друга квартирка, че тази никак вече не ни устройва  Tired. Малка е, стара е , тоя мокет никак не е за малко дете, както е на 20- 30 години и колкото и да го чистим все тая. Лудата ни съседка от горе е безнадежден случай, а и периодично предполагам пак заради нея и мизерията горе се появяват от ония гадните кафяви хлебарки и нищо не може да ги изгони  #2gunfire. Отгоре на всичко както вървят нещата аз най-късно напролет май ще трябва да почна работа, за ясла май няма да се класираме, часните са ни скъпи поне тия, който съм разгледала. И има вариант да идва майка ми да го гледа. Но както сме в гарсониера няма да можем да се съберем. Аз и сега усещам липсата на друга стая. Ако имах още една нямаше да държа детето в стаята с телевизор постоянно ( а не става изобщо да не гледаме ТВ ще лудна и затъпея съвсем), щях да се опитам и да го науча да заспива сам. Сега като го сложа в кревата, той усеща че сме в стаята и иска да го носим. И се приспиваме все на ръце е да ама е 10 кила Sad. А и аз съм на принципа, че детето на годинка и нещо трябва да се отдели в отделна стая. Та май сериозно трябва да се огледаме за нещо друго. Но кога ще е не знам и аз.
 А и с мъжо стигнахме до консенсуса да поръчаме и ние от бодитата на МС и с късия ръкав ,и с дългия и си решавам проблема със зимата. Но нали съм от англиисконеговорящите ще чакам, който се нагърби с тази нелека задача на него да досаждам.  Embarassed
 А сега и се чудя как и дали да се разхождаме днес. Вчера беше много послушен вкъщи, но през ноща много скимтя и се буди, и напоследък започна да яде по 2 пъти - към 2-3 и към 4-5. А вечер след баня си яде по 230-250 АМ с 2-3 бишкотки на плазмон. И нощем определено си иска ядене, не млъква докато не си го получи. Не помагат нито вода нито сок...нищо.  Crossing Arms Какво е това чудо не знам. Не му ли стига. Повече от това вечер не мога да дам, той и без друго си надвишава дозата. Аз си мислех че нещо от зъбите, ама те вече и горните избиха  newsm78
 Хайде хубав и поне малко слънчев ден от нас   bouquet
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 8 нови отговора.   hahaha леле ама съм светкавица брях  smile3532

# 256
  • София
Миме, ми аз и покана и съобщение ти изпратих, все някъде е отишло, видях ти и приятелите, Дарина и Любо бяха като ти писах, ти провери ли като си на таб-а Начало в дясната колонка най-отгоре пише Покани, там не пише ли, имате 2-3-5-10 или колкото са покани за приятелство?

За киселото мляко не знам защо не пълномаслено, но го помня категорично това и така мисля и да направя и то до към 3 годишна възраст, ама убий ме, наистина не помня защо  newsm78

# 257
момичета нямам покани,на кого ги пращате newsm78имам само от дарина преди 1 час,предполагам това е дая.имам 2 съобщения от Ивето и Сватята но никъде нямам покани
Миме, аз съм да Wink

Ламтурниче, аз леко идиотски ти обясних за пералнята, но имах предвид че работи, защото има едни китайски дето издават малоумни звуци  а тази е като макетче на истинските, чак ми се прииска да си поиграя с нея Blush

Тук при нас КМ Боженци не съм виждала, но пък Елена има, като му дойде вемето май с него ще пробвам.

# 258
  • София
Хахаах, аз предлагам да си спретнем един общ чат на нечия стена във ФБ сега и ще сме върха, ех тия жени в майчинство бе, нямат си друга работа, тикви ще ми садят Simple Smile)))) Дая и аз те добавих между другото Simple Smile))))) Браво, Миме, намери поканите, а Simple Smile)))

Моят мъж между другото отиде сутринта до общината да си вземе телефона, че го беше загубил до някакво пънче до входа и някой от служителите го е намерил, занесе и подарък, по едно време му се обадих към 11, че вече 2 часа го нямаше, а живеем на 10тина минутки и той каза, че човека е много готин, приказват си, ровят се във ФБ, а мъжът ми не го ползва много, много по принцип и че сега се прибира и...още го няма, чудя се дали не е някоя общинарка добрата самарянка Simple Smile))))))))) Какво ли не прави този ФБ с хората Simple Smile

# 259
Еее, Миме, стана работата  Peace

Пратих и на foxy покана  Blush

Очаквам виии   Hug

# 260
Писче,ние не ядеме нощтно време,но забелязах,че като ни излизаше първото зъбче,започна да яде нощтно време,трая околу 1 седмица.После като тръгна второто отново се поллучи така.А сега от месец уж чакаме зъб,минахме през разстройство,отново имаше период,хапваше нощем,но зъб още няма newsm78,но аз яденето го свързвам с зъбите,може и при вас да е така.Сега не яде нощтно време,но се будим по хиляди път с рев,давам вода и биба и заспива,но има моменти когато и това не помага и се гушим малко

# 261
Креми, аз за днес съм си изчерпала лимита с поканите, но ако ти ме поканиш, те приемам веднага.

Откак зазими , направих преглед на пролетните дрехи на Яна  и май има шанс в някои якенца да се вместим. Ако е така, поне ще редуцирам обикалянето по магазините и количеството на бебешките дрехи.

# 262
  • София
Леле тоя ФБ е голяма зарибявка.А фермичката си я бива.
Все още не съм в час, но при това лошо време и спящо бебе  Whistling
Довечера като се рибере мъжа ми ще пита какво сме правили-"Еми строях си ферма и гледах животни  ooooh!

# 263
  • София
Лелее, и аз започнах педагогическото захранване Simple Smile)))))))

Нахраних я малката, тиква с картоф й дадох, като и преди това и след това я кърмих... въобще се наяде като циганче на задушница...
И сядам /тя до мене/ да си ям салатата по диетата Simple Smile) Само домати беше.. и онова дете като преглъща, като се плюнчи... а аз хич не съм от милостивите, обаче тоя път ме сломи...
и й дадох 3 паренца домат... както Яна каза - колкото главичката на клечка кибрит Simple Smile
Толкова й хареса - докато се наядох аз само отваряше уста като риба Simple Smile))))
Въобще ящно си ми е детето... като майка си Simple Smile) и за сега най-много морков харесва... пак като майка си Simple Smile) Само дано има метаболизма на тате  Joy

Сега идва ред на въпросите ми...
доматите ни са БИО Simple Smile) от градинката на свеки... но всичко друго си ни е купешко... Да й давам ли и от другите неща?
месо всякакво ли мога да й давам? аз за сега си мисля да изчакам докато му дойде ред и в пюревидна /или пюреобразна Simple Smile)/ форма Simple Smile) но все пак да попитам Simple Smile
а кашкавал и сирене мога ли да й давам? като по принцип мисля кравешките продукти да ги въвеждам след 12м най-рано....

Следобед аз ще ям печена тиква.. ако стане де.. че я правя по една рецепта от Фиеста ТВ Simple Smile) и уж 20 мин. трябваше да се пече.. след 30тата още маслото не се беше разтопило  newsm78
И пак ще й дам.. даже повечко ще й дам, че нали сега тиква въвеждаме от вчера  Simple Smile

# 264
Имам едно питане към кърмещите мами .
Вчера ми дойде цикъла (бях забравила , колко е гадно ) , а днес бяхме на ваксина и когато споделих с педи , тя каза да спирам с кърменето  Shocked Тя малката си цока за закуска и вечеря , защо да спирам не ми стана ясно . Нали няма проблем да продължавам да кърмя или аз съм в грешка нещо ?

# 265
  • София
ЕЙ голяма зарибявка този ФБ:) Аз стоя далече, че съм много прихватлива.
Иве Simple Smile общинарка самарянка Simple Smile
Ние най-накрая започнахме оправянето на детска стая - т.е викнахме майстор да замаже и боядиса. И сега къщата пак на нищо не прилича - мръсна и разхвърляна. Аз не мога да си представя още да пратя Мишето да става самостоятелен човек, но поне многото и неща да подредя.
Ох, това дете не може да заспива през деня вкъщи и това си е. май ще обикаляме МОЛа

# 266
Красикоко, я не й се връзвай на твоята педи.
И на мен взе, че ми се появи наскоро МЦ, но продължавам да си кърмя, а и не мисля, че Яна намира вкуса на кърмата ми по време на МЦ за различен.
Ако при поява на цикъл се налача отбиване, нали и Световната здравна организация и Българската педиатрична асоциация щяха само това да тръбят?!?

Ако утре е по-прилично времето искате ли да си направим разходка и срещичка в центъря?

# 267
krasikoko, аз не виждам причина да спираш кърменето, след като не ти пречи и даже имаш желание. Аз също си кърмя сутрин, вечер, нощем и през деня - за приспиване. Няма да спирам поне до годинката.

Хайде и аз да се изкажа за киселото мляко. Аз много харесвам това на Боженци, сиренето им - също е хубаво. Млякото си е качествено. Нямам обаче представа за технологията на производството му.Казвам го, защото като не съм видяла с очите си как се произвежда нещо не вярвам, че е 100% еко и безвредно. Аз лично преди 2 години работих за малко като лабораторен лекар в една малка мандра до Ст. Загора. В млякото слагаха една добавка, която забавя процеса на вкисване или подуване ( на капачката). Слагахме го малко на око, а и никъде на опаковката не се опоменаваше тази съставка( не мога да се сетя за името и). Убедена съм, че масово се използва това нещо и в другите мандри и може би (не съм сигурна) не се изисква по закон да се пише на опаковката тази съставка. Нали знаете, че на етикета на храните произвидителят пише само тези съставки, които са задължителни да се изписват, ако не са - просто не ги пише. То дори и нещо да е забранено всичко си се прави вътре в предприятията и дори вет. лекари, контролиращи процеса може да не знаят какво става там (за всяко предприятие отговаря определен официален вет. лекар, служител на районната ДВСК). Та така.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 14:56 от 4erveno6iika

# 268
То и аз не мисля да спирам с кърменето , щом си цока малката кифличка , значи си и харесва  Hug
Но се зачудих , защото педи каза , че млякото ми вече не става за нищо  Rolling Eyes

# 269
Кога си видяла дете или бебе да яде доброволно нещо гадно?
Май по-скоро педито ти е от старата школа.

Общи условия

Активация на акаунт