АПриЛчЕтА 2008!!!

• 16 370
  • 225
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте мацки, Честит първи учебен ден на всички ученици и учители!
Ванче, и на мен ми стана мъчно за Патрик Суейзи по същата причина, това за лятото е кофти, но дечурлигата растат и всеки си хваща пътя.
Аз с гърнето не съм много сериозна, имаме попадения, но са случайни.Ще задобряваме в яслата.
Милена, много сте готини с Мимето, направо сте страхотни!Лека бременност и още една страхотна бонбона през декември!
Барби, честито и от мен!Да сте много щастливи и да гушкате сладко бебе на финала! Ще чакаме снимки.

# 106
Уааауууу,Михаелче, невероятна сиииии! ( и мъжа ти, ама него кой го гледа, хихи  Wink ) Де да изглеждах и аз така в 5 я месец.
И да я раздаваш по-леко, че да не тормозиш малката бебка , чуваш ли!

Та по заповед на щуката да се разпиша и аз, че леееекинко избягах от хоризонта. Ама какво се шашкате, нормално е, нямаме толкова време колкото с тумбаците. И да ви кажа много ми е ошашкно с едни изпити в София - нищо сложно, но просто са много.

Гледах ви снимките - всички сте тооолкова готини - мами и бебоци Simple Smile

И не на последно място - Ритка, Емма и другите депресирани - моля, каня ви в Пловдив на релакс уикенд малко да ви набия канчетата ( знаете ли го този лаф) и да ви излекувам набързо от депресии и ала-бала! Я вижте какви хубави дечица имате и с колко много неща Бог ви е дарил, няма да се давате толкова лесно моля ви! А който се включи в спа-уикенда, ще има много шоколад като бонус от организаторите ( а.к.а. Кравата Милка и Мармота - лично ги познавам)

# 107
Здравейтеееее  Hug
Не ми се чудете, 50 страници, трябва да се изписват  Mr. Green Нали искаме нов колаж. Ще трябва да го снимам това моето диване отблизо скоро, и да кача и аз снимка за колажа.

Честит първи учебен ден на всички дечица и мами! Много успехи!!!   bouquet

ВаняМ, Емма, не знам каква депресия ви е налегнала момичета, ама и в депресия ме разсмивате  Joy Не ми се сърдете, не ви е лесно със сигурност, но сте страшни  Heart Eyes
Хиксита и аз я помня, и на мен ми липсва.

Barbie^girl, аз май съм пропуснала да ти честитя щастливото събитие  Embarassed Честито, миличка, много щастие занапред и най-сладкото бебче скоро. Много красива булка си, изглеждаш невероятно. Пиши след прегледа как е бебка.

milena1976, страхотни снимки. Красавици!!!

Аз мога да се похваля, че Дари си хапва доста плодове, всеки месец си има любим плод, този е месеца на гроздето, само като види и ха не и дадеш на секундата и надува гайдата. Но като ви чета колко вода пият вашите дечковци и започвам да се притеснявам. Аз по принцип съм голяма жаба и ми се искаше и малката да е така, но явно се е метнала на баща си  Simple Smile Ако изпие 300 мл вода за денонощие е добре. Пие само вода да подчертая, и мляко сутрин и вечер но не винаги, сокове, газирано, бира не  Mr. Green
По повод здравословното хранене, зеленчуци също хапва, особено краставици, но не отказва и кебапчета, кюфтета и пържоли. Шоколад май не е яла досега, като изключим една бисквитка с която я почерпиха в градинката. Аз рядко и купувам солети, зрънчо, но при условие че по градинките децата масово това ядат и няма как да я опазя.

Лурдес, браво за заспиването. Все се каня и аз да го пробвам това. А за шишетата, понеже беше питала, Дари пие мляко и вода от биберон. Но пие вода също и от шише със сламка и такова с накрайник.

Ау, че дълго стана.
Да посвърша още малко работа и да се прибирам да си гушкам Дари  Heart Eyes

Хубава вечер   bouquet

# 108
  • Русе
ВаняМ ,Санди много си подбира с кого да общува(възрастните).Не на всеки се дава,някой ги гледа лошо,от други се   срами,а на трети умира да се смее и се закача с тях.С децата е друг въпрос.Докато види и тръгва подир тях без да подбира  Peace

Barbie^girl много сте хубави,отново поздрави и всичко най-хубаво   bouquet  .Само не можах да видя къде е бебка  newsm78 ,много я криеш ей  Joy  На снимките не ти личи въобще,че си бременна  Wink

# 109
И аз да дам своя принос Laughing

Барби, прекрасна булка си, пу-пу, много нежна и красива. Пък и семейно изглеждате като от корица на списание - бъдете много, много щастливи занапред!
Cenitelkata, много сладки художници си имаш Laughing, пробвай наистина да им дадеш различни цветове следващия път Laughing
нямам против да се организираме за Борисовата, мерак имам, дано и физически мога, че предния път се каних, каних и хартисах в последния момент Twisted Evil Уговорете се желаещите, пък аз ако мога, ще се дотъркалям.

Да карам подред по повдигнатите въпроси (т.е. колкото съм запомнила, де че много издишам напоследък smile3538)

Памперси нощя не сменям Naughty откакто отказа нощното хранене на 2-3 месечна възраст. Не са ми пропускали памперси досега, ползваме Хъгис 5, или Либеро 5.
За здравословното хранене - доколкото в детската кухня готвят здравословно - да Mr. Green, каквото друго изпроси от масата - ама рядко се случва, защото гледаме да не ядем пред нея неща, от които не можем да й дадем. В градинките яде солети или обикновени бисквити, понякога и плодове - зависи. Сокове пропи в яслата миналата седмица Shocked
Като казах яслата - вчера лелята ми направи забележка, че не съм занесла на детето несесер с аксесоари за правене на прически EmbarassedВсички момиченца имали - само мойто -не. Та снощи ходих до Джъмбото да търся въпросните джунджурии - нали се сещате, че там продават само боклучки в потресающо розово, ама пусто пък така да му се радват децата Laughing
Напълних една торбичка с ластичета, фиби, четка, гребенче и огледалце - всичките издържани във въпросния цвят и днес го връчих на ученичката да си го носи, та да не се излагаме пред лелите.
И как ми я върнаха следобед - все едно ще я водя на годеж в Шекер махала - с три кукуригута на главата, привързани с различно розови ластичета, и  2 фиби отстрани за разкош.
И понеже то пък хич не е суетно- само ходи да се оглежда и си вика възхитено на отражението "Ауууууу".

За говоренето - яслената мода донесе в къщи думата "Дай", иначе какво значи да говори много -  в сравнение с какво ( Rolling EyesВаня?) Детето трябва да проговори до 3 годишна възраст - едва след това има повод за тревоги. До тогава - споко- то натрупва пасивен речник!

Забравих какво още щях дя се изказвам - като отворя файла -пак ще се ецна, че това са 50 стр, не е шега работа Naughty

ПП Абе, забележих аз една априлка, дето не се е отчитала тук от 100 години, да чете опретно при декемврийките Mr. Green
Я да се отчита или да си признава, че да не се наказваме Peace

# 110
Цитат
Абе, забележих аз една априлка, дето не се е отчитала тук от 100 години, да чете опретно при декемврийките  
Я да се отчита или да си признава, че да не се наказваме

Айде кажи коя е тя деее Praynig Стига си я крила!
Мале,мале те с такива неща ли се занимават в яслите?Правят им прически на мадамите...я Емма,да купи на Сумича едни розАви аксесоари да не тъжи толкоз (това в размките на шегата де...представям си какво ти е на теб Rolling Eyes) Сумото е пич,бързо ще се приобщи..не се притеснявай толкова.
Михаелче,ама ти верно си като едно барби на снимките...много са нежни всички фотоси.Много си красива Heart Eyes
Ванче,първо наздраве!Ама ти си нон стоп в депресия бе жена,спри се малко..живота е хубав!Имаш две прескрасни и грижони момичета и едно малко и послушно момче,забавен мъж...да продължавам ли?!?По това,което пишеш не е скучно във вашата къща (ракия на хапчета hahaha) Какво не ти е тамън?
На въпросите ти-Даниел е много контактно дете,отворен е и обикновено се усмихва и закача с непознатите,поради тази причина и доооста често разни непознати в парка го черпят с квото им падне Crossing ArmsГризки,чипсове,шоколад още повече газирано не давам!
Дали е приказлив newsm78....непрестанно бърбори нещо,но не му се разбира.Не казва още смислени думи,различни от обичайните.
От няколко дни обаче всяка сутрин ме събужда с целувки...където свари по лицето и е много нежен...и най-хубавото е ,че целувките са придружени е репликата :Биам,биам! в превод-Обичам те  Heart Eyes
 Това е първото смислено и разбираемо от мен нещо ,което казва.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 19:33 от *Сиска*

# 111
Честит пърми учебен дена на всички батковци и каки!!!!

Емма недей така бе душко! От мен няколко съвета:
1- като водиш детенце, по най- бързия начин го предавай в ръцете на лелята и изчезвай от погледа му! всяка раздяла и утешения за съжаление имат обратен ефект!
2- в никакъв случай не оставай пред стълбите да слушаш до кога ще реве! Измисли си някаква задачка и бързо се отправяй натам! Довери се на професионализма на лелите!
3- ако имаш все пак съмнения- я поразпитай другите майки в групата как са свикнали децата им? Събери инфо за отношението на лелите към тях и се УСПОКОЙ!!!
4-стани егоист, помисли и за себе си ! Иди пийни едно кафенце с приятелка или се пошляй из магазините!8 или просто си стой и релаксирай/!
Сумо по колко часа стои и как го намираш после? При нас отначало се води детето след 9,30 за 1-2 часа , ако реве те викат да си го прибереш по рано, но в никакъв случай не ги остават да страдат! Приемат ги в началото всякак- с играчки биби и кой каквото иска и не ги насилват за нещо!

И за да те успокоя съвсем, госпожата от градината на сина ми/ с дооста стаж/ беше ми  казала веднъж- нямаме несвикнало дете, но имаме родители дето не свикват и си спират децата!

Теоилео, разби ме със сученето! Бях чела от друга дългокърмеща майка че детето и щом го вземе и първото нещо дето иска е да суче!  Е аз съм ги отбивала преди това, но като съм ги взимала са не по малко жадни и обикновенно се посрещаме със шише с вода / сок/ ! Ако няма как да и дадеш, мини на тоя вариант!  Peace

Ваня М , моята Ива говори дъългиии изречения но на китайски  Joy С 2 думи- мели плещи но нищо разбарно, а иначе разбираемата и реч се свежда до 15-20 думички от рода на мама, тате, кака ... опитва се да казва и много други неща като са ако повече от 2 срички обикновено се редуцират някой от тях и общо взето по смисъл се досещаме какво иска / то от зор говори милото/

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 23:06 от veni-b

# 112

Като тръгнахме на яслата след отпуската и ми казаха да занеса четка за зъби, че след обядват ги карат да си мият зъбите! Mr. Green Искам да ги видя отнякъде, представям си каква са картинка! Grinning Heart Eyes

Миналия месец ходих на зъболекар и докато се опитвах да мисля за нещо друго, а не за гадната машина в зъба ми и се сетих- ами ако някой зъб на Бети се развали как ще я подложа на това мъчение. Зъболекаря ме посъветва да взема да й мия вече зъбите ,защото 12 не са малко. И така купих четка и паста и от 1 месец вече имаме и тази процедура. В началото беше зор и се правехме на маймуни с показното какво се прави с тоя нов инструмен, но сега вече с кеф си иска четката и сама иска да слага паста.Много смешно си търка зъбите наистина-трябва да я снимам и да ви я пусна.

Ваня М-Бети отдавна си бъбори някакви си нейни нещо, но от 2 седмици някъде и хващам някой "думи", които ги използва за определени неща.
превод в ефир
пан- паднало
ето го-най вече когато види куче
бъли-бибата
боли-когато се е ударила
кукури- петел
татили-тати
мамиииииииии-мама
бау-бау, мау,-мау, па-па, пи-пи.-куче, коте, пате,пиле
мууууууу-крава
даме-дай ми
опа-опа
Това се сещам засега.  АЙДЕ СЕГА ВИЕ ПРЕВЕЖДАЙТЕ
Иначе за нея май няма чужди хора-отива при всеки, закаче се по улиците(особенно по мъже) .

Теоилео, разби ме със сученето! БРАВО Peace
На ясла ще се ходи другата година.
Барби, прекрасна булка Hug
milena1976, страхотни снимки. Красавици!!! Hug

Айде лека нощ от мен

# 113
Добро утро!  Hug
Момичета, благодаря ви за милите думи, направо ме засрамвате...  Blush
Откъде си купи тази прекрасна рокля? Цвета ми е любим !
Не съм я купувала, уших си я сама, макар, че леко попромених кройката, за да успея да напъхам шкембето  Laughing А колкото до цвета - на мен също ми е любим и много се зарадвах като успях да си намеря плат  Grinning

Миленче, направо ме разби ! Явно си талант от където и да те бутне човек ! Hug
Моля те, официално да ми дадеш дума един ден да ми ушиеш такава рокля и на мен, моля,моля,моля те !!!!!!  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Съвесем съм сериозна , направо ми останаха очите ,да знаеш !
Блазе и на Мимето,мама ще и шие прекрасни рокли !

# 114
ВаняМ, аз ще те успокоя!Калина не комуникира с непознати възрастни!Обикновено гледа и мълчи в очакване да я оставят на мира.Ако я питат нещо мълчи упорито или казва "ъкъ",тоест:"няма да говоря или показвам каквото и да било".А не дай си Боже,да посегнат да я пипнат-ами не дава!Не обича детето да го пипат!С децата е мааалко по-толерантна.Но пак,когато и е кеф.Не я насилвам,даже в момента предпочитам този модел на поведение за нея!

За говоренето-незнам колко е нормално да говори,но сравнявайки с някои дечица тук-също не говори много!Казва някои думички и си бърбори,но....не са много.Така мисля.
Затова пък прави страхотни физиономии!Понякога я намирам застанала пред огледалото и си репетира физиономии!
А е и малко фръцла,като Емата на Ласи!

Barbie,къде са тези снимки,че само аз не ги виждам!Не,че не съм гледала снимки от сватбата де,ама искам още!Много сте хубави и наистина си е било купон!Знам аз,как се веселят по онзи край!
Бъдете винаги все така влюбени! А на зима едно здраво бебче,да ви направи три пъти по-щастливи и по-влюбени!
Пиши след прегледа!

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 03:52 от anabana

# 115
  • Бургас
Добро утро Hug
Лелееее, колко сте изписали вчера, бравос, амбицираха ни новите правила на форума Wink
Барби, невероятно красива булка си била   bouquet Очите ми останаха в снимките. Чакаме инфо за бебка днес Grinning
Миленкееееееееее, шапка ти свалям  smile3501 И аз се нареждам на опашка за такава умопомрачителна рокля за догодина, ще гледам децата, докато ми я правиш Heart Eyes
Сега по въпросите - изреченията на Дима представляват нещо от рода "бъля мъля ба ко ку ня ня" Joy Бърбори много вкъщи и по цял ден, по телефона също, но абсолютно нищо не и се разбира, истински думички казва не повече от 10 и то в много редки случаи. С непознати комуникира единствено с усмивка, не им говори и не отива при тях, колкото и да и се радват Rolling Eyes Единственият случай, в който говори с непознати, е в кварталния магазин - докато избирам какво да купя, застава на щанда пред продавачката и започва да вика "Дай" Mr. Green Но и продавачките там не ги смятам за непознати, защото се вижда с тях всеки ден.
Гърнето - никакъв напредък при нас, прибрала съм го; пищи неистово, ако се опитам да я сложа и посинява. Понякога, обикновено като я заведа в банята да мием дупе, пишка на тоалетната чиния като я придържам, но не ми отговаря на въпрос "има ли пиш", а ако ми отговори обикновено ме лъже hahaha Сега съм взела детската дъска на Илчо за тоалетната чиния, ще видим дали ще имам някакъв напредък, но определено през гърне няма да минем Tired
Плодове - никой вкъщи не обича плодове Sad Дима също не се цепи от колектива; понякога успявам да я излъжа като намачкам или настържа плод в грис или нишестен крем, но ей така да хапне плод - тц Naughty
Вредните храни - опитвала е почти всичко вече; предпочита пица пред пюре и филия с пастет пред мляко с бисквити Mr. Green Шоколад не съм давала, но яде от ескимото на Илчо и и харесва и шоколадовата коричка.
АМ пие от шише с биберон, вода от чашата на Авент с твърдия накрайник - със сламка и от чаша не пие, сокове не обича, газирано не съм давала да пробва.
Ми това е, много не си давам зор, ще се научи на всичко. Илчо до две години думичка не казваше, чак на лекар щях да го водя, като се отприщи оттогава, сега се моля да замълчи поне за секунда Joy
През нощта не сменям памперс, но тя не се буди, не пие нищо и сутрин памперсът е почти сух Rolling Eyes

# 116
  • Временно
Barbie,къде са тези снимки,че само аз не ги виждам!
И аз не ги виждам.

Ваня,Сиана е много контактна - дори докато я возя в количката маха на всички хора,с които се разминаваме.Иначе не говори много - само броени неща казва.Но пък как разбира...направо ме разби преди няколко дни съм в тоалетната и съм забравила да си взема превръзка и тя се мотае около мен,аз на майтам и казах да отвори шкафа и да ми донесе кутийката с която си играе,тя се обърна излезе от банята и след малко се връща с кутийката превръзки в ръка и с такава радост ми я подаде,а аз бях  Shocked

Вчера имахме инцидент - бяхме на детската площадка и една люлка я удари. Cry Всичко стана за част от секундата просто.Аз и една друга майка си люлеем децата,Сиана пожела да слезе,свалих я,другото дете също слезе,но то беше по-голямо и скочи в движение и люлката се люлееше още,Сиана за секунда се шмугна между краката ми и люлката я удари право в устата и я отхвърли на земята...Вдигнах я веднага,гушнах я и тръгнах настрани да я успокоявам и изведнъж видам цялата и уста пълна с кръв...помислих,че и се е откъртил някой зъб,но слава Богу беше се цепнала устничката от вътрешната страна....

Ние все още сме на морето,към края на месеца ще се прибираме към София.

Памперси през нощта не сменям.Понякога е сух,понякога много мокър,но никога не са ми пропускали.Все още имаме едно нощно хранене,но не защото тя иска,аз защото аз искам.Към 4 часа се будя вече по навик,правя и мляко,вземам си я от кревата както спи и й го давам и тя си го изпива спяща,оставям си я обратно в кревата и тя продължава да си спи.Няколко пъти съм пропускала да и дам мляко и резултата е,че вместо да се събуди в 8 става в 6 и не иска повече да спи,дори след като дам мляко.

За здравословното хранене - старая се ,но не винаги се получава.Особено когато около нас има други деца,които ядат някакви не особено здравословни неща.Плодове яде,когато тя иска.

За това защо много майки спяха да пишат - принципно всеки сам си решава,но конкретно моето мнение е,че е несериозно да се засягаш от хора,които познаваш само виртуално.Да влизаш в спорове е необходимост,нали казват че в спора се ражда истината,но да се правят драми от рода на...не ми се обръща внимание,ама тя каза така и аз се засегнах..и други не е подобаващо на зрели жени.Винаги съм чела абсолютно всичко във всяка една тема и  ми е било изключително интересно и разтоварващо времето прекарано във форума,когато имам какво да казвам,когато нямам - не казвам.Опознавам различни хора с различни разбирания и смятам,че място са скандали тук няма!!
Ами това е за сега.Хубав ден!!!

# 117
Barbie,къде са тези снимки,че само аз не ги виждам!
И аз не ги виждам.

Оох, успокоих се,че не съм аз най- неориентираната  Laughing
Гледах, търсих и нищо . Барби, къде си ги качила? Hug

# 118
  • София

Ето ги Simple Smile

# 119
  • Някъде на път....
Barbie^girl, разкошна си!  Peace
Много късмет и прекрасно бебче на финала!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт