АПриЛчЕтА 2008!!!

• 16 368
  • 225
  •   1
Отговори
# 120
Да взема да се включа докато имам няколко свободни минутки,
 Барби много си красива ,направо пусни целия линк та да ги прегледаме тук всички,желая ви много много много  семейно щастие !!!
 Ваня на въпросите ти да отговоря-по-големо овне от моето надали има по отношение на комуникация с околните,смее се,усмихва се,но отдалече,ако някой я докосне ,който тя не харесва,а това е в 99% от случайте пищи и вика неее и бута  .На всичкото отгоре вече почна и от децата да пищи като я докосне някой.или ако пък и вземе играчка и тн,малеее в чудо се виждам. За говоренето-за цели изречения и тн мисля че е рано още да правят,виж да комбинират две три думи как да е заедно с н броя ъхъъъ и ръкомахания,ама "мамо сипи ми една чаша с вода че умрех от жажда" не може да ме уборите  че дете на година и половина ше каже- примерно.Иначе за протокола казва- мамо(най-много) ,тате,деде,тсетсе (на баба си) ,бау -мяу,коте,,иска,бичка,не ,да ,копка(топка),шшшшт ( да пише),кок(скок- или ела тук),кака- (рибка,кака),пипи,папа,,коко,оххх (като се удари или когато е решила просто) ,ейййййй- като се види в огледало или като има нещо ново по нея,я прическа,я някоя дрешка. оф може и други да има ,ама не знам сега.
 Ласи  Joy малеее бива ли такава излагация - една розАва панделка да му не туриш на детето у багажа,ц ц,ц
 Ох айде чао ви засега.
 А принципно и аз съм навита за среща в Борисовата,ама и аз като Ласи ,организирайте я пък да видим дали ще можем да дойдем.

# 121
Barbie,направо нямам думи!
А какво стана с прегледа,ходи ли?Как е малкото бебче?

# 122
  • София
Barbie, много сте хубави!
Вени, прочетох препоръките ти за яслата, много полезно и съвсем на време!Аз няма и да посмея да слухтя дали плаче, ясно е,че ще се скъса от рев.  Ще гледам да я пробутвам по-бързо, пък дано да свикне.

# 123
Леле ,Барби , много манекенки биха ти завидяли  , да знаеш. Изглеждаш зашеметяващо . Да си жива и здрава и много семейни радости !!!

Ванче М , радвам се да те видя , къде се губиш ???

Косьо е много контактен с всички хора , което не е много хубаво де , ама. И страшно много говори - казва  , ако  иска нещо да му дадеш -  повечето неща ,които яде ги знае как се наричат  , даже онзи ден една жена си купила мляко и той дърпа торбата и вика мляко  .Казва , ако иска да седнеш до него и тем подобни.

През нощта нищо не пие вече и не му изпуска памперса.

За здравословното хранене -  опитвам се , но трябва и подкрепа от половинката. А 110 кг не се поддържат с плодове и зеленчуци.

# 124
  • Някъде на път....
............

За здравословното хранене -  опитвам се , но трябва и подкрепа от половинката. А 110 кг не се поддържат с плодове и зеленчуци.
Аз доскоро готвех отделно за мен и децата, отделно за мъжа ми - той си е чист канибал  Peace.....и това е вариант....

# 125

Айдиииии, ставайтииии. Честит имен ден на всички Софии(Teoileo, Bbub   bouquet), Вяри (Vercho, Vera   bouquet), Надежди ( newsm78) и Любови ( Thinking)!!!!
 Veni-b, много благодаря за съветите   bouquet. Вчера на родителската среща директорката обяснява колко много неща научавали хлапетата там и нещо заговори за тържества и си представям тия дребни пъпеши по Коледа да правят някакво тържество и така се смях  Joy
 Айде весел ден, аз отивам да мия нечии зъби  Mr. Green.

# 126
  • In someone's dreams
Еммич правят правят тържества и знаеш ли какви са сладки "малките пъпеши" облечени кой като снежинка кой като снежин  Laughing Пускат им някаква коледна песничка и уж играят танц, ама всяка снежинка с отделен репертоар и танц, голям смях са, но и адски са сладки. Грабвай камерата под мишница тогава, че после не вярват какви смешни буби са били  Laughing

# 127
Здравейте на всички!
Аз вече съм на линия, свършиха очните!

Честит имен ден на всички празнуващи днес!   smile3525

Всички снимки на малките априлчета и техните семейства са супер! Simple Smile
Барби страхотна булка си! Hug

Наско пие само от шише с биберон, на гърне не ходи, казва само мама и баба и някакви си китайси изрази! Simple Smile През ноща не сменям памперс,и не ни се е случвало да е мокър сутринта!
Яде всичко от кухнята,нашите гозби, кюфтета,кебабчета,солети,бисквити и пуканки,от плодовете банани и ябълки, сок не пие,безалкохолно също, но бира да. Simple Smile

# 128
Честит имен ден на всички празнуващи !!! Да сте много ,много здрави !!!

Ванче ,ние почти нищо не казваме .....мама,баба,тате и един израз научен от батко му "да бе" иначе само вика ъ,ъ,ъ ...като иска нещо сочи с пръст и ако не оцелиш какво точно иска почва да крещи  Crazy така се изразяваме ние  Laughing обаче аз не се притеснявам ,когато тогава .Иначе с другите хора е малко срамежлив първоначално после почва да се закача .
Емма, само ако знаеш тепърва колко незабравими и весели моменти ти предстоят  Heart Eyes колко вълнения от страна на дребчо ,както ти е написала Милени не забравяй камерата в такива моменти ,че много бързо минава това време  ooooh!
Желая ви хубав ден въпреки лошото време  Hug

# 129
Здравейте и от нас!
Милена, и аз се присъединявам към хора от поздравления за прекрасната рокля.

Ева мери, дано на Сианка нищо й няма. Аси така почти се сцепи веждата вчера, пред очите ми - на милиметри от окото- но, свиквам вече че не мога да го предпазя от всичко, Господ да ги пази  Hug

За здравословното хранене - не си падам много по кулинарията, мъжът ми обича да готви, но по-рядко му се отдава възможност да го прави.Аз знам 5-6 манджи и 2-3 супи да правя  Mr. Green но все пак се старая да е без мазнини, да не е пържено, да има разнообразие. Що се отнася до храната на малкия - с него е по-лесно, а ако нямам храна му купувам пюре (казвам лесно, защото с АКБМ нямаме кой-знае какъв избор  Mr. Green). И сега ако не грабна приза за "най-лоша майка"  Laughing Иначе плодове си хапва с удоволствие, но задължително сам, не може някой да му дава да яде, да не е бебе!

Що се отнася до гърнето - и при нас успех йок, казва ми вече като работата е на път, а ако го сложа на гърнето започва да стиска, маймунката му с маймунка  Mr. Green та за сега няма да си тровя нервите и да го тормозя и него, като порасне достатъчно ще си каже.

А за любимата ми тема - бърборенето - Аси говори дори на сън, нему спира устата, а заедно с бебешките думички има доста, които са напълно разбираеми. Повечето са стари, знае ги отдавна, но се усъвършенства в изказа, например мечо беше "мони" , а сега си е "мечо", на жабата казваше "баба", а сега си е "жаба", странно ми е че изговаря букви като ж, ч, з, ц, ш, дори р, които са по-трудни за децата.
Иначе е общителен, но ние сме си заобиколени с деца и винаги е в компания с много хора, та това не му е проблем, въпреки че сега като бях на изпити много ревнуваше и не искаше да се отлепи от мен, но дано е моментно.

А, да имаме си вече и кучешки зъби  Mr. Green

# 130
Честит празник на всички малки, големи и още по-големи именици!

Емма, много ми стана смешно и на мен като си представих джуджетата да изнасят програма Joy
Да увековечиш събитието и да пуснеш после документален матриал да се порадваме и ние.

Ще взема да подметна и аз на лелите в нашата ясла - стига са ги учили на фръцлявщина само, ами да вземат и малко култура да им поналеят в главетата.
Milenni, твоя бъдеш снежинчо как е с ясления живот? Последно казваше, че е спокоен и му понася, дано още е така!
Eva, дано Сиянка - патиланка е добре след люлчения инцидент!

Забравих вчера за гърнетата да се изкажа - както си спомняте, аз имам теория за тях, която идеално отговаря на мързеливия ми характер Mr. Green Та по тоз повод Ема смътно си представя какво е туй нящо и за какво служи, сега в яслата ги слагали на гърнета, ако вземе да се научи - ок, ако не ша почака още за да изпълнява на живо дело приумиците на майка си.

# 131
честито и от мен на всички именници днес!при нас нищо ново.Олито вилнее из нас,сега сме вълна-песнички-знае 4 и само си ги тананика-ама много правилно-певица ще е Joyна гърнето си акаме сутрин,а след обед като стане-пишаме-повее не я мъа,като захладнее и сме в нас повече време,ще я почвам да тренираме''пишшшш'' през 30 мин-дано се науим.лек ден!  bouquet

# 132
Привет
Честит празник на всички именници, а също и на всички мои съграждани - Софиянци  Grinning
И на мен ми стана много смешно и мило като си представих как тия мъници изнасят представление  baby_neutral Joy  baby_neutral

За бърборенето - не спираме  ooooh! НО всичко му е неразбираемо ( с изключение на мама, баба, тата, деде) Ааа, когато иска да му дам нещо за ядене от масата вика "апам, апам", а когато иска да му дам нещо , което не е за ядене - "икам, икам"  Crazy Laughing Laughing
За общуването - все по по-големите деца тича и им се радва, а те не му обръщат внимание. А когато посегне да си вземе нещо от някое, което яде (солета, зрънчо или бисквита) - не дават бе  Crossing Arms А то, милото, само гледа жално, жално...
Барби, прекрасна си   bouquet

Тук заваляяяя  Confused уф

Айде хубав ден на всички  Peace

Последна редакция: чт, 17 сеп 2009, 14:36 от pettty

# 133
Уфффф момичета, много ми е криво, постоянно се чудя дали да не преустановя опитите за приобщаване на Самуил с яслата. Направо ще ми се пръсне и сърце и глава и всичко! Днес сутринта беше една уруспия дето го взе да го заведе в групата-ама ....тя чак страшна бе, то аз не бих седяла с нея в една стая-камо ли малко дете. И никакъв подход бе мамка му, даже не се усмихна. Разбирам, че не мога да очаквам кой знае какво отношение на персонала, няма да ми гледат детето като свое, ама малко от малко да се посвестят тия жени......и всичките са на възраст, няма въобще млади хора около тях. Викат им, говорят им като на възрастни хора, а не като на деца (че и бебета). Днес седя и за обяд-да пробвали да яде там....еми познайте! то ми беше пределно ясно, че няма да се получи номера на китайката и не знам въобще как ще я караме с яденето там-той въобще не яде тамошните манджи, а и да го храни друг човек..........ужаст! А после като дойде и момента със спането......може пък да се получи-той ще е преуморен и прегракнал от рев, току виж откъртил на момента  Rolling Eyes. Кой беше казал-"няма несвикнали деца, има несвикнали родители"-аз съм от тях. Иде ми хич да не го водя утре-по добре и двамата да ядем сух хляб (това при положение, че аз го гледам и не работя), от колкото да го слушам как плаче......

# 134
Здравейте  Hug
Случайно някой да ни помни  Rolling Eyes Хора, не знам какво правя, толкова ли съм зле организирана, но не мога да намеря време за форума и това си е....
Днес обаче, понеже вчера си изкарах душата да тичам по паркове и градинки, после да готвя, чистя и мия, та днес в Часовете на мама - т.е. докато Сашо спи, реших, че е време да си сипя блаженно една водка с портокалов сок, да ви почета и да се отчета... обикновено времето ми стига само да хвърля око на последните няколко страници дето сте изписали и докато се наканя да пиша и отговарям, малкия звяр е скокнал и туто финито... Та сега ще пиша бързо, разбрала-недоразбрала, че пак четох последните 3 стр. и ще гледам да не забравя нещо...
Тъй...
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ! Бъде здрави и много щастливи!   bouquet
Гърне - пълен провал, както неведнъж съм казвала, както го сложа така става, взима го и го разнася из къщата  Crossing Arms
Плодове - Ако зависи от него няма да яде, около нас наборите гризкат яко сами цели парченца плодове в градинките, но моя не ще... майка му обаче е тъпа и упорита и всеки ден му бърка всякакви плодови миксове-бъркочи под формата на пюре и старателно му ги пробутва... Когато не ме мързи същото правя и с домати, краставици и сирене - нещо като салатено пюре  Rolling Eyes
За бърборенето - евала на всички приказващи и още повече на тези с изречения и словосъчетания... Моят син в момента в който сутрин си отвори очите започва да нарежда и така е докато заспи вечер, НО нищо не му се разбира, какви думи, какви 5 лв  Rolling Eyes Спря да казва дори мама и баба, сега в речника му преобладава едно да-да-да което в различен контекст и интонация и придружено със жесто-мимични подсказки от негова страна значи различни неща  Laughing
Иначе е контактен, дори на моменти прекалено, само обикаля по пейките в градинките и бърболясва на разни баби и дядовци, които като ме хванат за слушатееееееел... ooooh! Никога не си иска гризки по градинките, но понякога от криворазбрано добро чувство хората му пробутват разни щуротии, по тази причина сега не мога да се откача от машините за пуканки  Crossing Arms...
За здравословното хранене, не се вживявам излишно, но и определено внимавам какво му давам, и аз разчитам основно на детската кухня,  в това отношение, но напоследък не му стига и се налага да му додавам мои манджи, гледам да не е много мазно, да не е солено, да има само естествени, зелени подправки и туй то... лошото обаче е ,че не винаги ми остава достатъчно време и най-вече сили да му готвя редовно и разнообразно Rolling Eyes Пюретата вече трудно се котират уви... и то само определени  Thinking
На морето беше особен голям зора - оцеля само на сухари, бисквити и вода  ooooh! а от време на време се излъгваше и кисело мляко да преглътне по малко... абе както и очаквах голямо търчане и гладуване падна, не ни подмина и повръщането, но слава богу само 2 нощи го държа, това обаче вече са далеееееечни спомени  Sad
Да ви се оплача, не знам зъби ли са, що са, но напоследък е особено ревлив, раздразнителен и лигав... тръшка се за щяло и нещяло, крещи и пищи за най-малкото, а най-лошото е, че когато не е на неговото често се случва да се самобичува - или си удря главата в нещо или си бие сам шамари, ужас направо, има ли други хухавелници кат моя ooooh!
Аз също имам проблем с изпускащи памперси, особено нощем, но се случва и денем. На Пуфис 4-ка сме, но според мен проблема не е в размера, мисля че са му добре, следващия размер започва от 11кг, а моя син на последния преглед за срам и резил още не беше закръглил 10 кг,  ooooh! та си мисля, че или марката нещо се развали или моя пие прекалено много вода. Нощем задължително се буди поне веднъж, задължително пие вода, но слава богу напоследък бързо заспива отново. Почти всяка втора сутрин обаче се събужда подгизнал...
Барби мила, честито!   bouquet Прекрасна булка си - изключително нежна, финна и красива!  Hug Винаги си имала манекенски мерки, като гледам и този път бременността не ти личи  Wink Изглеждаш ми доста променена, поне в сравнение с последната ти снимка, която помня от конкурса на сп. 9 месеца май беше   ooooh!
Емма - горе главата, ще свикне Сумо, дай му малко време, знам, че отстрани звучи лесно, предполагам какво изпитваш всяка сутрин като го оставяш, но няма начин, всички деца са минали през това  Peace
И последно, че дзверо се събуди... Да ви споделя... абе женското си е женско...  Mr. Green Въпреки всички изпитания на които я подлагаме аз и брат й,  малката неродена госпоица се държи "мъжки", стиска зъби, а майка й кълки и не се предава милата  Heart Eyes Само, че много беснее бе... нямам спомен Сашо да е бил толкова активен  Rolling Eyes Досега уж качих 6 кг, ама вече почна много да ми тежи, особено тичайки след баткото, вечер все по-трудно намирам поза в която да спя, абе доста ми е различно от предния път...
До скоро, много целувки на всички вече пораснали бебешори и сърдечни поздрави на техните майки  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 17 сеп 2009, 16:54 от galivo

Общи условия

Активация на акаунт