Арогантен персонал в магазин ''Джъмбо''

• 11 079
  • 55
  •   1
Отговори
Преди няколко дни заедно със синът ми на 1,4 и бременна приятелка решихме да пазаруваме в Джъмбо. За съжаление, пазаруването вместо в удоволствие, се превърна в неприятно преживяване. С приятелката ми, разглеждахме бебешките бодита, съъвсем културно си ги разгъвахме, сгъвахме и връщахме на място. Една служителка ни е наблюдавала, реших, че количката със синът ми и пречи, и и направих път, но...не-оказа се, че според нея, сме разхвърляли стоката....трябвало да вземем бодито не от долният, а от горният рафт-имало го и там изложено? Питам аз-щом съм клиент и стоката е така изложена, че да е достъпна за клиентите, как да позная кои брои от изложените да пипам и кой-не? Не исках ме да се разправя ме и караме, отвърнах ме и, че сме внимателни и тя е в грешка, но тя продължи да се заяжда. Помолих я, да се държи малко по-прилично, все пак приятелката ми е бременна, а аз съм с дете. Знаете ли какво ми отговори?'' Какво от това, те всички клиенти на ''Джъмбо'' били или бременни или майки с деца''. Вече се ядосах, извиках шефа и-оказа се младеж на около 25, без бадж с име и позиция във фирмата, и облечен, като за дискотека(светъл ленен панталон и карирана риза). Той ни изслуша без никакъв интерес и  ми каза, че щом тя е преценила, че разхвърля ме, значи било така. Отидох на рецепцията и помолих да извикат управителя, какво беше очудването ми-оказа се същият младеж-Антонио Богданов(неговото име запомних на служителката-не). Обясних му, че след, като стоката е изложена в магазина мога да си пипам където искам, а работата на служителите е да подреждат и да обслужват клиентите, а не да ги критикуват и възпитават. Клиентът винаги има право. Младежът ми отвърна, че тяхната фирмена политика не е ''Клиентът винаги има право'', продължи да изразява досада, звънна му телефона и той без да се извини си тръгна. Разбрах от приятелка, която има позната работеща в ''Джъмбо'', че персоналът бил възмутен, колко невъзпитани били клиентите, явно са решили да ги превъзпитават, и затова получават порядъчните заплати от 1000лв. Така, че мами,бъдещи и настоящи, когато пазарувате, в гореспоменатият магазин-ВНИМАВАЙТЕ, арогантнеят персонал, да не реши, че нарушавате спокойствието му и трябва да подрежда след вас, т.е. да извършва вид труд, ще получите отвратително отношение, ако решите да се оплачете на управителя ще получите пренебрежително отношение и досада. Незнам как в условия на криза, хора занимаващи се с търговска дейност могат да наемат и да заплащат на персонал, който се държи по такъв арогантен начин. Може би това е наистина политиката на фирмата-да ни превъзпитават?

# 1
  • Там,където се събуждам щастлива.
Това лято отидох веднъж там и останах леко потресена от момичетата, които работят. Не знаят английски (поне тези, които бяха на един от етажите) и затова не могат да четат какво трябва да прави дадена играчка (на кутията пише). Затова и влизат в спор с клиентите, който е излишен: "Ама, госпожо, тази играчка не прави това".  

Последна редакция: сб, 05 сеп 2009, 23:32 от Kalinka

# 2
Как не те домързя да направиш цялата тази гимнастика с управителя,
че чак пък и тема да пуснеш? ooooh!
...можеше просто да я насуваш на ум и да напуснеш магазина Crazy

...а за заплатите...сигурно ли е? Shocked
Баси, ще ида и аз персонал в Джъмбо, да му се не види Crazy

# 3
1000 лв. много ли ви се вижда?  Thinking

# 4
Да, доста тъпо от старана на персонала. Може би разчитат на многобройната си клиентела и затова си позволяват подобно държание Naughty Още повече се учудвам, че поне управителя не е взел нещата в свои ръце, да се извини и порицае служителката. Аз лично бих се обърнала към още по- високопоставен служител във фирмата.

# 5
  • София
1000 лв. много ли ви се вижда?  Thinking

Ами за това, което правят е много  Naughty

# 6
1000 лв. много ли ви се вижда?  Thinking
За продавачка, която е невъзпитана и не знае английски са си бая  Crazy Joy

Последна редакция: сб, 05 сеп 2009, 23:40 от Руска

# 7
Продавачка, ама надзирател все пак.  Mr. Green Само веднъж съм влизала там, ама такава гъчканица беше, че ми се изпари желанието да повторя.

# 8
  • София
Продавачка, ама надзирател все пак.  Mr. Green Само веднъж съм влизала там, ама такава гъчканица беше, че ми се изпари желанието да повторя.

Гъчканица или не, работата й е една и съща  Naughty
Не съм чувала продавачка с подобна заплата  Thinking

# 9
Аз пък чух, че продавачките в магазините на Versace в София вземат по 1700 лв. - инфо от преди повече от година.

# 10
Де само там да беше арогантен персонала  Laughing
Много са, силни са, и са под път и над път...Ама за 1000 лева, ако наистина взимат толкова, де, трябва да ви правят пътечка от розови листенца  Mr. Green

# 11
...а за заплатите...сигурно ли е? Shocked
Kолкото, че аз съм китайски император Laughing Работят за не повече от 400 лв и се задържат по не повече от няколко месеца.
 През ден съм в Джъмбо. Не защото умирам от кеф да пазарувам там.За да къртя нервите на персонала се разхождам, гледам, зяпам, пипам, разхвърлям/ако щете/...Защо им къртя нервите ли? Имам да им връщам.Ама много, щот' са ужасно невъзпитани.И щото имам време.
 Преди време купих комплект потник и боксерки за подарък оттам.Изрично питах какъв е редът за подмяна (ако се наложи)- уж ми обясниха, че няма проблем, стига да има размер... След няколко дни отивам да подменя комплектчето с по-голямо- не можело с по-голямо, можело само с по-малко, били с различен баркод newsm78.И аз виках младежа-управител- обясниха ми, че не можел да дойде, имал бил гости от Гърция( "Гърция" беше така произнесено от момичето на рецепцията, че аз трябваше най-малкото да припадна от респект на мЕстО!) Тръгнах си с неподменен комплект...Следващ случай: купих на бебка некви пантофи на промоция.Редих се 15 минути с количката на каса, за да чуя "Аааа, аз вас не мога да ви обслужа"-ама с такъв обвинителен тон, че почти повярвах, че едва ли не съм откраднала пантофите. Питам изумена защо- еми стоките на промоция са на каса 11.Е, викам, аз отде да знам, никъде не сте го упоменали...Ай пак редене с бебето наново...

Последна редакция: сб, 05 сеп 2009, 23:57 от olimpiia

# 12
Аз пък чух, че продавачките в магазините на Versace в София вземат по 1700 лв. - инфо от преди повече от година.
...ама там не ти се карат, че си разгънал вратовръзките, нали? Whistling
...пък и местата сигурно се заемат само по наследство Mr. Green Joy

Авторката що не е отишла да си пазарува детски дрешки от Маркс енд Спенсър? От Том Тейлър?
...та дори и от Бенетон ...примерно?
Там няма да й се скарат, че бара бодитата... Thinking

# 13
 Ааа, и в": Маркс и Спенсър" са дръпнати...по-рядко, де, ама са дръпнати.

# 14
  • Там,където се събуждам щастлива.

Авторката що не е отишла да си пазарува детски дрешки от Маркс енд Спенсър? От Том Тейлър?
...та дори и от Бенетон ...примерно?
Там няма да й се скарат, че бара бодитата... Thinking

Авторката, където иска, там ще пазарува. Независимо дали е на Женския пазар или в Бенетон е клиент.

Общи условия

Активация на акаунт