Турски сериали по българската телевизия

• 42 679
  • 548
  •   1
Отговори
# 165
Въобще не се оправдавайте, че не сте расисти. Бас хващам, че със същия този сюжет на същите тези филми, със същата тази честота на излъчване, ако героите не бяха Мехмед, Онур, Айля и т.н., а, да речем, Мартин, Питър, Джени, Ан и т.н., сега тази тема нямаше да я има изобщо! Не ви вярвам, че не сте расисти и шовинисти и туй то! Обвиянвам си ви най-директно!  Crossing Arms

П.П. В първия си постинг в тази тема казвам, че по-скоро ме дразни това, че са толкова много, че няма разнообразие, но си вземам думите назад. Защото нашите ТВ няма да си променят тактиката и в този смисъл предпочитам турски смислени сериали, отколкото безумно еднаквите латино сапунки.  Peace

Peace Много добре казано. Явно хората ги дразни повече мисълта, че сериала е турски (историята трудно се забравя), а не толкова, че се излъчват толкова често. А и съм сигурна, че всички които ги оплюват ги гледат тайничко ......  Rolling Eyes.

И както го беше казала една съфорумка, че тия сериали засилили туризма (не цитирам точните думи) в Турция, а ми да се замислят и нашите режисьори и сценаристи и т.н. и да направят един сериал като хората. Не можем да правим сериали и филми и това е!!! Имаме няколко добри филма, но до там .......

# 166

ps2: обрязани ако няма в Америка, не знам къде има ... ooooh! Whistling .... (ама пак човек, трЕбе да е презскочил поне до там та да види, а не да гадае по туй що баба му му е казала, че стринка му чyла, че тета му видЕла .... )

Аз ходих , но не видях нито един обрязан.

Ела пак ...ша та вOдя ...да ти покажа ...поне ...ЕДИН ...  (хамериканец, без примеси от 'ориента' ...обещавам)  Whistling  Mr. Green ....

ps: винаги може да се ползва translate.google...да речем   Peace Whistling :

1 ) "An estimated 1 million circumcisions are performed each year in the United States. (1) The rate of circumcision began rapidly to increase prior to World War II. The percent of men circumcised increased from 34% in 1932 to 60% in 1935. (2) In 1960, over 80% of men in the United States were circumcised. However, the percentage is now decreasing, and in 1992 the prevalence of circumcised men was estimated to be 77%. (2) One study found that between 1987 and 1996, 37% of newborn males were circumcised during newborn hospitalization. (3) Circumcision rates are shown to differ among racial and ethnic groups. (2)" .... (http://www.aafp.org/online/en/home/clinical/clinicalrecs/circumcision.html ( AAFP=American Academy of Family Physicians))

2) http://www.cirp.org/library/statistics/USA/ :
The National Hospital Discharge Survey (NHDS)

Year            1994     1995    1996     1997    1998    1999    2000    2001     2002    2003    2004    2005     2006  
All Regions  62.7%   64.1%  60.2%  62.8%  63.2%  61.5%  62.4%  63.1%  60.1%  55.9%  57.4%  57.3%  56.1%  

3) http://www.circinfo.net/rates_of_circumcision.html
"A representative, nation-wide survey of all states (National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES), 1999-2004, survey) published in 2007 by the Centers for Disease Control (CDC) found that the overall rate in the USA was 79%, with rate varying by race and ethnicity, being 88% in non-Hispanic whites (k/o ca 79.8% oT 307,395,000+ население , според преброяването от 2008), 73% in blacks, 42% in Mexican-Americans and 50% in others " ... "The rate has always been highest in whites ..."

4) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/79/Global_Map_of … Country_Level.png (WHO= World Health Organization)

5)На краставичар краставици ...не върви ...макар и криви такива   Whistling

*** мисля , че успях да покрия изискванията : "малко повече оригиналност и спор по същество"   Mr. Green

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 12:00 от bz

# 167
Темата и без това е идиотска, сега остава да я обърнем и за и против обрязването.
бъз, ако не си разбрала, пошегувах се.

# 168
Темата и без това е идиотска, сега остава да я обърнем и за и против обрязването.
бъз, ако не си разбрала, пошегувах се.

Е щом е майтап Mr. Green ... (в никакъв случай не бива темата дa се обръща в това!  Peace) (btw - BZ съм, всеки път ми е смешно като никът се прочете като 'бъз' (може и коприва)  Mr. Green )

# 169
Хората не се дразнят защото сериала е турски, а защото са много такива и защото изведнъж се изсипаха като изведро отнякъде. 
Що се отнася до историята, не знах, че трябва да се забравя...народ без история е като дърво без корен...тъй че надъхани постчета от сорта промити мозъци и прочие ... айде нема нужда. Големи хора сме, можем да мислим самостоятелно и сами да си вадим изводи.
Засиленото присъствие на турските сериали дразни, това е истината.
Останалото е чешане на езици и излишно тупане в гърдите кой е по-по-най.
Прави ми впечатление, че последните постове са много надъхани. Уважавайте всяко мнение. Крайности винаги има, но не виждам защо реагирате сякаш сте лично засегнати.
Споровете също са безмислени, никой не може да промени възгледите на другия. Тъй че, хайде по-спокойно.  Wink

# 170

А не ви ли дразни засиленото присъствие на американски сериали Thinking?Турски сериали дават по 3 канала,а американски-по ВСИЧКИ канали. Peace

# 171
Въобще не се оправдавайте, че не сте расисти. Бас хващам, че със същия този сюжет на същите тези филми, със същата тази честота на излъчване, ако героите не бяха Мехмед, Онур, Айля и т.н., а, да речем, Мартин, Питър, Джени, Ан и т.н., сега тази тема нямаше да я има изобщо! Не ви вярвам, че не сте расисти и шовинисти и туй то! Обвиянвам си ви най-директно!  Crossing Arms

На мен пък знаеш ли как ми пука дали ме обвиняваш в нещо  и колко баса ще ловиш Whistling
Айше, Мехмед, Мартин, Джени  - няма никакво значение. Не бих гледала такъв тип сериали, ако ще от Азербайджан да са. По съвсем различни неща се увличам.
Въпросът е че две от националните телевизии прекалиха с излъчванията си на турски сериали и това мен ме дразни. Ако бяха един или два сигурна съм, че даже внимание нямаше да им обърна, но да ставам сутрин за работа, да се прибирам от работа, че и през почивните дни  да гледам подобни бози, ми едва се изтрайва  Crossing Arms

# 172

А не ви ли дразни засиленото присъствие на американски сериали Thinking?Турски сериали дават по 3 канала,а американски-по ВСИЧКИ канали. Peace

Не разбира се, как ще ги дразни  Laughing Друго си е да гледаш как вадят червата от труп с бели червеи в часовия пояс 20-21 ч., когато всяко второ семейство вечеря. Ама това Айше да каже "добър ден" на свекърва си в същото време е недопустимо.

# 173
Цитат
тъй че надъхани постчета от сорта промити мозъци и прочие ... айде нема нужда. Големи хора сме, можем да мислим самостоятелно и сами да си вадим изводи.
Хайде да видим кой е по-надъхан,а? Laughing
 Ако обичаш и ти прояви, оказаната  към теб толерантност и престани да раздаваш квалификации.  PeaceРазбрахме вече мнението ти нужно ли е да продължаваш.
Нека въпреки всичко запазим добрия тон!Че съседите са си много добре развиват кино, а пък ние тука оставени на произвола от родното производство  на такива сериали се радваме и чак спорим какви са Rolling EyesАми щом ги произвеждат явно имат пазар Peace

# 174
...някои четат между редовете...  Wink
карай...

# 175
...някои четат между редовете... 

Наясно ли си какво означава този израз?

# 176
  • Пловдив
Проблема с турските сериали е не, че ги има, а, че са много!!!! Сигурно са поне 10  Shocked
Никой не може да те накара да гледаш нещо което не искаш, но телевизиите се уляха.
Без да ми се обиди някой, но според мен такива сериали се гледат от хора, които по някакъв начин искат да избягат от проблемите и ежедневието си, като преживяват чужди съдби. Как може млади  и образовани жени да гледат по 5 - 6 часа на ден сериали  ooooh! Какво им харесват, нека да ми кажат, че не мога да го разбера !

# 177
Проблема с турските сериали е не, че ги има, а, че са много!!!! Сигурно са поне 10  Shocked

Американските по-малък брой ли са?

Моето обяснение на тази масовост е следното - никога по българската телевизия не е имало турски филми, зрителите в момента изпитват глад точно за този тип сериали, които им показват цял нов свят, т.е. махалото е било в едната крайност и сега по всички природни закони силно е отишло в противоположната.
Постепенно нещата ще се уталожат. Броят на сериалите ще намалее, защото сега се купуват и стари, а не само най-новите. Следващата година всичко старо ще е излъчено и ще останат 2-3 сериала, но най-качествените от новото производство. Това е.

ПП - Знаете ли колко години не е имало превод на турска книга преди да започнат да издават Орхан Памук? Какво чудно има тогава, че всичко живо се е юрнало да го купува, въпреки че не е лесен за четене и изобщо не е за всеки читател.

...Без да ми се обиди някой, но според мен такива сериали се гледат от хора, които по някакъв начин искат да избягат от проблемите и ежедневието си, като преживяват чужди съдби. ...!

Ти описваш контингента на ВСИЧКИ сериали  Laughing

# 178
Американските по-малък брой ли са?

ПП - Знаете ли колко години не е имало превод на турска книга преди да започнат да издават Орхан Памук? Какво чудно има тогава, че всичко живо се е юрнало да го купува, въпреки че не е лесен за четене и изобщо не е за всеки читател.

Незнам другите дали са расисти, но отношението  към  "американски сериали" намирисва на расизъм  Crazy Не мога да разбера защо на всеки, който има негативно отношение към турските теленовели казвате че е расист, а всеки трети пост е срещу американските? Къде е разликата тогава?

Колкото до издаването на турски автори, сещам се за Азис Несин, който много харесвам като писател.

# 179
Аз съм за турските сериали,защото определено са нещо различно и много наподобяват нашият бит и традиции  Wink ,но не харесвам,че вече има много и само такива, явно разбраха,че турските сериали се харесват и дигат рейтинга и излъчват само такива  Confused

Общи условия

Активация на акаунт