Турски сериали по българската телевизия

• 42 632
  • 548
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Аз пък от това, което видях от католицизма, и то в България, смея да твърдя, че те са не по-малко фанатици на тема Бог от турците на тема Аллах. Да не говорим колко много християнски религии има, които са много по-сектантски от исляма. А турците специално, показват такова отношение един към друг, за което ние само можем да мечтаем. И към жените си, и към мъжете. Не знам в кой век живеете, но съм била в Турция, няма нито забрадки, нито нищо. Едни хубави момичета се разхождат по улиците, тинейджърите са им като нашите- гримосват се, излизат да се забавляват. Евентуално в провинцията да е по-друго, но и тук в провинцията бабите ходят със забрадки. Баба ми на село не можеш да я видиш без забрадка. В София никога не слага като излиза навън. Въпрос на навици. От всички ислямски държави Турция е най- толерантна. И да им го признаем, правят страхотни сериали. Може да не са всички страхотни, но имат жестоки попадения. А и сигурно са по-евтини, защото имат много. За жалост България не може да се похвали с такива сериали пред света. И Гърция са зле милите, и те като нас, с тяхното недоразумение Блясък и наш´та Забранена Любов, просто думи нямам. Ни сценарии, ни история като история, актьорска игра 0, за какво да говорим. Тези хора са обучавани за театър, а не за кино. Просто им личи от километри. И не стават за сериали. Не знам дали някой ги гледа, сигурно си имат фенове, аз не съм от тях.

Коралче, и аз съм на мнение, че не всички сериали стават, но Аси е достоен конкурент на 1001 нощ Wink Сигурно има и други стойностни сериали. Според мен ТВтата купиха без да ги подбират, затова се получи, че си има и сапунки и всякакви, повечето са за запълване на време, и има тук таме някой хит, като Перла (не го гледам, но много хора се запалиха по него) и Аси.

# 211
Не се тревожи, прочетох, че си гледала само 2 епизода, нали точно на мен отговори, както стана ясно, че предпочиташ CNN  Wink
Разбирасе, че не те интересува, че дразниш някого, както и си личи, че чуждото мнение не е важно за теб. По важното е да се почувстваш права в спора. И тъй като дразниш с безсмислено заяждане хората, които са ти опоненти, те спират да пишата. Кажи нещо умно и може да се потдържа дискусия. Добре ти казаха, че си "на всяка манджа мерудия". Къде- къде по-смислени неща написаха други момичета в полза на турските сериали, само ти се хващаш за сяка дума на всеки, който е изказал мнение, и то да се хванеш-добре, но да е с нещо смислено! Нищо чудно, че имаш 4000 мнения (като се има в предвид, че в клюкарника и ДиС не се броят), кой знае колко теми си задръстила с глупости.

Мацка,
ако имаш проблем с броя на публикациите, просто се оплачи на модератор и поискай да ги нулират.
За останалото - нямам претенции да съм първа в аргументите в защита на това да дават турски сериали по бг телевизиите, но не виждам причина да не кажа моето мнение на някоя скована от стереотипи женица.

# 212
Да смекчиш тона не е толкова трудно нали? Е това "скована от стереотипи женица" пак си е хапливо, защото незнам кой визираш и все пак в темата такава "женица" няма. Има "За" и "Против" турските сериали по българската телевизия (като аз съм от вторите). Все пак благодаря за проявеното разбиране.

# 213
Като заговорихме за стереотипи - ти ли ме пита дали съм туркиня? И че това щяло да обясни защо съм за турските сериали.

# 214
Като заговорихме за стереотипи - ти ли ме пита дали съм туркиня? И че това щяло да обясни защо съм за турските сериали.
Като заговорихме- да аз бях. Поради разпаленото ти, наситено с нападки (несъвсем по темата ) писание, реших да ти отвърна по начин, който да е на нивото ти на разговор- тоест  глупаво. 

# 215
argun i Sober_Di, без лоши чувства, но защо не минете на лични, последните постове гледам са само ваши и честно казано хич не са по темата!!!
А по тема, и в латино сериалите и в американските показват преуспели хора
Цитат
Турция, с мераците си за  член на Европейския съюз отчаяно се нуждае от имидж на цивилизована страна с европейски ценности. Не виждате ли , че героите във филмите са все : бизнесмени, лекари , архитекти, учители, що не дават преградията на Истанбул,
. Рядкост е да видиш (особенно във вторите) да показват западналите квартали ....., но явно диалози от рода " Хосе Луис, Мигел Анхел не е твои син .... (пет минути гледане) ....... син е на Луис Енрике ..... (други пет минути гледане) и Мария Хесулина е твоя сестра ....." в последните десет години не са омръзнали на хората.
И сега даже прелива пак от латино сапунки. Като се започне с "Господарката на незнам си какво ", следва "Вечно твоя" ..... (да знам ги защото един месец си стоях вкъщи). От турските гледах само някои серии на "Сълзи над Босфора" и последните серии на "Мелодията ...", но мога да кажа, че струват много повече от "Дързост и красота" например.
И за да ги пускат БТВ и Нова ТВ явно са решили че им излиза по евтино и зрителския интерес ще е голям (там са улучили най много). В крайна сметка както се е казало вече .... като неискате недей те да гледате, и това че сериалите промивали мозъци .... хайде моля ви се, тя телевизията като цяло го прави, филмите също.

# 216
argun i Sober_Di, без лоши чувства, но защо не минете на лични, последните постове гледам са само ваши и честно казано хич не са по темата!!!
Ако минат на лични и темата ще опустее  Joy. Почти през пост срещаш argun и ако не опонира на Sober_Di или мен, ще е в опозиция на някой друг. За нея меродавно е само нейното мнение, а аргументите и са просто необорими  Naughty

Между другото, според мен сериалите могат да промият мозък само ако човек ги възприема прекалено насериозно, човек който се  постява в положението на героите и в техните образи открива себе си и близките си. Незнам колко мозък всъщност може да има такъв тип човек, живеещ в измислен свят, а не в реалността.
Всички сапунени сериали с над 20 серии за мен са еднакво глупави.

# 217
Аргун, старо куче като теб как може да се пали така и то в тази глупава тема?

За да не е спам: Днес, по бившето предаване ''Часът на мама" чието ново име не успявам да запомня, казаха, че БТВ са закупили нови (забележете) 9 турски сериала. Да ви е честито на всички, обичащи и необичащи сапунките от южната ни съседка.  Sunglasses

# 218
Брррр, само като чуя, че героя се казва Мехмед или Ахмед веднага превключвам. Сигурно е от възпитанието през ранните детски години в училище, не знам. Thinking

# 219
Брррр, само като чуя, че героя се казва Мехмед или Ахмед веднага превключвам. Сигурно е от възпитанието през ранните детски години в училище, не знам. Thinking
В кое училище си учила?  newsm78

# 220
В кварталното, защо?

# 221
  • Германия
В кварталното, защо?
Ами то и аз в кварталното съм учила, но не помня да са ме възпитавали в непоносимост на Мехмедовци и Ахмедовци  Thinking

# 222
А мен пък ме дразнят!
Съвсем откровено смятам, че телевизиите просто се оляха. То бива, то може, ама по всяко време на деня да те облъчват с разни Мехмедовци .... което и копче на дистанционното да натиснеш, все едно и също върви.
Казват, а и вчера в някой вестник го четох, "драгият зрител" предпочитал да разпознае себе си в лицата и съдбите от екрана, затова турските сериали се радвали на небивал успех. Е, аз лично пък не ща да разпознавам себе си или комшийката. Предпочитам поне "сериално" да се пренеса в малко по-друг свят. Изключение правя за "Забранена любов", но там има и доза гледане от патриотизъм  Wink.

Съгласна  Peace

# 223
  • София
В кварталното, защо?
Ами то и аз в кварталното съм учила, но не помня да са ме възпитавали в непоносимост на Мехмедовци и Ахмедовци  Thinking
в мен пък точно в училище се изгради омраза към тях, /турците / където история ми препадаваше търчин / на развален български , завършил история -забележете в Баку и завършил история защото баща му подал парче хляб на партизаните и станал ятак Grinning
омразата се затвърди след майските събития  когато бях сидетелка на недоволствата им в един град  /голям/ с преобладаващо турско население

# 224
Много "основателни" причини имаш Sick

Общи условия

Активация на акаунт