Турски сериали по българската телевизия

• 42 552
  • 548
  •   1
Отговори
# 270
Ееее, добре де, вие от ирония не разбирате ли? Laughing
Аз не знам кой е Мехмед. newsm78. Ерго, не го харесвам.
Обаче в момента тече една велиииика драма по Диема Фемили май. То диалог, то чудо....
П.С. Не знам кой е сериалът, но е ......зарибяващо потресаващо. Laughing

Леле, какъв кеф е да си взема човек отпуск повече от един път годишно. И да научава туйцък-онуйцък.

# 271
  • Атлантис, Галактика Пегас
Ееее, добре де, вие от ирония не разбирате ли? Laughing
Аз не знам кой е Мехмед. newsm78. Ерго, не го харесвам.
Обаче в момента тече една велиииика драма по Диема Фемили май. То диалог, то чудо....
П.С. Не знам кой е сериалът, но е ......зарибяващо потресаващо. Laughing

Леле, какъв кеф е да си взема човек отпуск повече от един път годишно. И да научава туйцък-онуйцък.
Предполагам гледаш 1001 нощ.  Mr. Green

# 272
Ааааа, тоеа ли билоооо? 1002 нощи?
А аз се чудех защо образът на мъжа ми е дежа вю. Викам си-абе тоя го познавам, бе.
А то го имаше тук накачулен в една камара подписи и аватари.

Благодаря за просвещението, Корделия.Евала, но и машалла. (казваше Тони Сопрано)

# 273
Моля, моля пак запровядай.  Mr. Green Честно казано не знам кой е Тони Стараро  Mr. Green и машалла също. Макар че дза думата си мисля че е синоним от евала.  Mr. Green Не съм сигурна че думата евала е българска.  newsm78

# 274
И двете думи са си стопроцентово турски.Тоест, в тон с темичката.

# 275
  • Германия
Предполагам гледаш 1001 нощ.  Mr. Green
Евала, но и машалла. (казваше Тони Сопрано)
Честно казано не знам кой е Тони Стараро  Mr. Green и машалла също.
Това ме изкефи  Laughing Оправихте ми настроението  Heart Eyes

# 276
Предполагам гледаш 1001 нощ.  Mr. Green
Евала, но и машалла. (казваше Тони Сопрано)
Честно казано не знам кой е Тони Стараро  Mr. Green и машалла също.
Това ме изкефи  Laughing Оправихте ми настроението  Heart Eyes
Разбрахме се нали...  Joy hahaha

# 277
Флоке, винаги си добре дошла, това ми е обичайното, хм, амплоа, да оправям другите...тоест, настроенията им.  Grinning

# 278
Не е далеч времето, когато всички деца викаха Харам.

# 279
я, какви страсти се вихрят тука........

......и погледа на в.Стандарт към темата

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-09-18&article=294355

Joy

Статията е върхът!  newsm10
Някой има ли какво да каже още по темата? Или направо да правим списък на кого ще се спира майчинството? Wink hahaha

# 280

Joy

Някой има ли какво да каже още по темата? Или направо да правим списък на кого ще се спира майчинството? Wink hahaha
Моето и без това свърши!Но аз и без това гледам само един сериал,но за това пък със страхотно удоволствие! Laughing

# 281

Joy

Моето и без това свърши!Но аз и без това гледам само един сериал,но за това пък със страхотно удоволствие! Laughing

Е, стига, де! Третото ми изречение е казано на шега, с намигване, каквато и емотиконка съм сложила!

# 282
Цитат
.П. Какво му харесвате на актьора, който играе Мехмед?! 
Наричат го турския Брад Пит  Laughingмакар че на мен не ми харесва нито актьора нито сериала Embarassed

# 283

Но аз лично нареждам всички турски такива след "Забранена любов", защото целият този преекспониран драматизъм и неизменно присъстващ кич, претруфеност, помпозност в облекло, декори, .

Хъм. Аз да не гледам различни турски сериали?  Thinking Хората там са облечени нормално, младежите с дънки и блузи, възрастните -  с техния си стил. Декорите са улицата и домовете им, където обзавеждането е малко по-различно от стандартното българско соц или сегашно, 'модерно' обзавеждане. Кич е последното, което бих си помислила.
За разлика от латиносапунките, където гримът на актрисите ми идва малко в повече, за деколтетата и мятащите се насам-натам едри ц*** и з****ци да не споменавам, че ми идва много в повече. Със същия успех мога да си пусна "Планета".  Sick Това поне в турските сериали, които аз гледам, е спестено. Дани-77, ти в кои сериали си забелязала такова нещо?  Thinking Питам съвсем сериозно и добронамерено, просто ми е любопитно, защото аз следя само 2 сериала и там наистина няма такова нещо.  Peace

Учудвам се, че ти не си го забелязала в турските сериали, след като ги следиш внимателно, за което съдя по коментара ти.
Аз, макар че не ги гледам, се натъквам на подобни признаци на кичозен ориентализъм (простете тавтологията) във всеки турски филм, който се бълва от голяма част от кабеларките.
Липса на стил в
обзавеждането,
облеклото,
поведението,
безумните погледи,
още по-безумната перманента музика (музикалният фон не спира, дори когато текат сцени, на които героите са в шумно заведение, в което собствено е пусната музика, или когато героите гледат тв/музикална тв; или върви сълзлив музкален фон от цигулки и китари към сцена, в която героите се смеят и радват един на друг, просто музиката не спира да дъни налудничаво и да навява мелодраматизъм в абсолютна дисхармония с показваните сцени...),
агресивно подчертан толеранс на мъжкото пред женското - поне в 3 от всичките 150 турски сериала има бременни булки, които в 99% чакат момиче и изживяват страхотна драма, защото в "модерния" арабски свят женското чадо продължава да е един голям МИНУС за майката,
и т.н.,
и т.н.,
и т.н.
Още по-неадекватно намирам сравнението ти с тв "Планета", каналът, който е огледало на ориенталщината и кича. Може за твоя мироглед тази тв е критерий, но за много хора, вкл. за мен, не е.
Ако искаш действително база за сравнение "сапунка-сапунка", то гледай това:

http://www.sat1.de/annaunddieliebe/

Последна редакция: сб, 19 сеп 2009, 23:27 от дани-77

# 284

Но аз лично нареждам всички турски такива след "Забранена любов", защото целият този преекспониран драматизъм и неизменно присъстващ кич, претруфеност, помпозност в облекло, декори, .

Хъм. Аз да не гледам различни турски сериали?  Thinking Хората там са облечени нормално, младежите с дънки и блузи, възрастните -  с техния си стил. Декорите са улицата и домовете им, където обзавеждането е малко по-различно от стандартното българско соц или сегашно, 'модерно' обзавеждане. Кич е последното, което бих си помислила.
За разлика от латиносапунките, където гримът на актрисите ми идва малко в повече, за деколтетата и мятащите се насам-натам едри ц*** и з****ци да не споменавам, че ми идва много в повече. Със същия успех мога да си пусна "Планета".  Sick Това поне в турските сериали, които аз гледам, е спестено. Дани-77, ти в кои сериали си забелязала такова нещо?  Thinking Питам съвсем сериозно и добронамерено, просто ми е любопитно, защото аз следя само 2 сериала и там наистина няма такова нещо.  Peace

Учудвам се, че ти не си го забелязала в турските сериали, след като ги следиш внимателно, за което съдя по коментара ти.
Аз, макар че не ги гледам, се натъквам на подобни признаци на кичозен ориентализъм (простете тавтологията) във всеки турски филм, който се бълва от голяма част от кабеларките.
Липса на стил в
обзавеждането,
облеклото,
поведението,
безумните погледи,
още по-безумната перманента музика (музикалният фон не спира, дори когато текат сцени, на които героите са в шумно заведение, в което собствено е пусната музика, или когато героите гледат тв/музикална тв; или върви сълзлив музкален фон от цигулки и китари към сцена, в която героите се смеят и радват един на друг, просто музиката не спира да дъни налудничаво и да навява мелодраматизъм в абсолютна дисхармония с показваните сцени...),
агресивно подчертан толеранс на мъжкото пред женското - поне в 3 от всичките 150 турски сериала има бременни булки, които в 99% чакат момиче и изживяват страхотна драма, защото в "модерния" арабски свят женското чадо продължава да е един голям МИНУС за майката,
и т.н.,
и т.н.,
и т.н.
Още по-неадекватно намирам сравнението ти с тв "Планета", каналът, който е огледало на ориенталщината и кича. Може за твоя мироглед тази тв е критерий, но за много хора, вкл. за мен, не е.
Ако искаш действително база за сравнение "сапунка-сапунка", то гледай това:

http://www.sat1.de/annaunddieliebe/
Аз само в крайна сметка не разбрах,ти гледаш ли или не гледаш турски сериали?Защото за не гледаща много неща май си видяла? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт