Турски сериали по българската телевизия

• 42 629
  • 548
  •   2
Отговори
# 225
В кварталното, защо?
Ами то и аз в кварталното съм учила, но не помня да са ме възпитавали в непоносимост на Мехмедовци и Ахмедовци  Thinking
В българската история се крият корените на непоносимостта ми, не се ли разбира. Не казвам, че е хубаво, не е, но е вкоренено, кво да правиш факт.

# 226
Нищо не ми е вкоренено на мен, все пак имам интелект нали, малко по-силен от шовинистичните внушения на школото. Не гледам турски сериали, защото не гледам никакви сериали от този тип, предпочитам комедии от сорта на Приятели и Уил и Грейс да речем и докторските също. Обаче по начина, по който филмите изглеждат (засичам ги понякога) ми се нареждат в класацията над "Забранена любов", примерно. А и не виждам с какво латино-сериалите са по-добри от турските, само това, че са турски не може да бъде решаващо по отношение на стойността им.

# 227
Не обръщам чак такова внимание на произхода на сериалите. Турски, кубински, пуерторикански или аржентински? Все то.

Но аз лично нареждам всички турски такива след "Забранена любов", защото целият този преекспониран драматизъм и неизменно присъстващ кич, претруфеност, помпозност в облекло, декори, погледи, поведение + мюсюлманските им трактовки за семейството никак не ми понасят.

В "Забранена любов" може да има слаба акт.игра и завръзка, но поне никой не изнасилва слуха и зрението ми с вечни напеви, музичка от цигулки, китарки и прочие мелодраматични дрънканици. Като се замисля май тази перманентна музика в стил "дойде краят на света" за мен е Антифактор номер 1 в тези турски сериали.

# 228
  • Германия
Не обръщам чак такова внимание на произхода на сериалите. Турски, кубински, пуерторикански или аржентински? Все то.
В "Забранена любов" може да има слаба акт.игра и завръзка, но поне никой не изнасилва слуха и зрението ми с вечни напеви, музичка от цигулки, китарки и прочие мелодраматични дрънканици. Като се замисля май тази перманентна музика в стил "дойде краят на света" за мен е Антифактор номер 1 в тези турски сериали.

Хммм...поне за мен актьорската игра е много важна, а тази в “Забранена любов“ е не слаба, а направо плачевна. Гледах два епизода докато бях в България, вярвайте ми едвам ги изтраях, това ако не е “изнасилване на слуха“ и аз не знам какво е  ooooh!. Със сюжета не съм запозната в детайли, но доколкото знам и той не е на кой знае какво ниво.
Не мога да си представя да гледам филм със слаба развръзка и умопомрачилна актьорска игра, само защото в него няма драматична музика, но хора всякакви  Peace Между другото обожавам турската музика и поне саундтраците на сериалите, които съм гледала много ми харесват  Simple Smile

# 229
Хубавото е, че прословутия сериал Перла свършва /или поне временно, надявам се по-дълго/ и на негово място идва Сървайвър. 

# 230

Но аз лично нареждам всички турски такива след "Забранена любов", защото целият този преекспониран драматизъм и неизменно присъстващ кич, претруфеност, помпозност в облекло, декори, .

Хъм. Аз да не гледам различни турски сериали?  Thinking Хората там са облечени нормално, младежите с дънки и блузи, възрастните -  с техния си стил. Декорите са улицата и домовете им, където обзавеждането е малко по-различно от стандартното българско соц или сегашно, 'модерно' обзавеждане. Кич е последното, което бих си помислила.
За разлика от латиносапунките, където гримът на актрисите ми идва малко в повече, за деколтетата и мятащите се насам-натам едри ц*** и з****ци да не споменавам, че ми идва много в повече. Със същия успех мога да си пусна "Планета".  Sick Това поне в турските сериали, които аз гледам, е спестено. Дани-77, ти в кои сериали си забелязала такова нещо?  Thinking Питам съвсем сериозно и добронамерено, просто ми е любопитно, защото аз следя само 2 сериала и там наистина няма такова нещо.  Peace

# 231
В началото окей, Нова започнаха да излъват турски сериали.
Филмите са интересни да.Ама то масово започна конкуренция коя телевизия ще излъчва повече турски сапунки.Дразня се, че където и да превключа все дават турски сериали.
По принцип не съм много по сериалите, но много харесах Сълзи над босфора и 1001 нощи.
Обаче латиноамериканските сапунки са си класика в жанра.Това си е лично мое мнение. ppp

# 232
Хубавото е, че прословутия сериал Перла свършва /или поне временно, надявам се по-дълго/ и на негово място идва Сървайвър. 
Няма да свърши.Местят му само часа на започване и съкращават една серия. Twisted Evil

# 233

Зрителите предпочитат турския сериал ”Перла” пред ВИП денс
09 Септември 2009, 15:03
По информация от бТВ за основните таргет групи, разделени на два часови слота, зрителите на популярния турски сериал "Перла" са били три пъти повече от зрителите, наблюдавали откриването на новото танцувално шоу по Нова телевизия - "ВИП денс".  По данни на агенция ТВ ПЛан / ТНС в национален мащаб, зрителите на бТВ над 4 годишна възраст са били 19.7% от всички зрители за времето от 20:00 до 22:00 ч., докато за Нова телевизия рейтингът е 6.4%, а за БНТ1 - 5.9%. Най-голямата зрителска група за Нова телевизия е съставена от жени на възраст между 25 и 54 години (8.6%), но същата целева група съставлява и най-голямата аудитория на сериала "Перла" по бТВ (19.1%).

Показателят пазарен дял има близки съотношения, като за групата "всички 4+" при бТВ е 49.7% срещу 16.2% за Нова ТВ и 14.9% за БНТ1. Усредненият брой на зрителите е съответно 1 439 000 за бТВ, 469 000 за Нова ТВ и 432 000 за БНТ1.

Във времевия отрязък 22:00 - 23:30 ч. по бТВ се излъчва късната емисия на "bTV Новините" и "Шоуто на Слави", а "Вип денс" по Нова телевизия продължи до 23:30 ч. Усреднените аудиторни показатели за този слот и за цялата аудитория 4+ са, както следва:
- рейтинг 13.9 (бТВ) спрямо 6.9% (Нова тв);
- дял 46.0 към 22.8%;
- брой зрители 1 017 000 към 503 000.

Мехмед от "Перла" идва в София на конкурс за модели

Милен Цветков вече ще танцува по "Нова телевизия"

Би Ти Ви пуска филмов канал, Джи Ти Ви става "Би Ти Ви комеди"
Три турски сериала са сред най-гледаните телевизионни продукции през август. Това показват пийпълметричните данни на ТВ План/ТНС, разпространени от Би Ти Ви.

Според информацията списъкът на петдесетте най-гледани предавания за август оглавява сериалът "Перла", който върви от понеделник до четвъртък вечер по Би Ти Ви от 20 до 22 ч. Средният рейтинг на поредицата е 18.2%, което означава, че се гледа от около 1.3 млн. души. На второ място са новините на Би Ти Ви със среден рейтинг от 15%, а на трета позиция е отново продукция на Би Ти Ви - шоуто "Комиците". Неговият среден рейтинг е 14.4%.

На седма и осма позиция в списъка са другите два турски сериала, които се излъчват по Нова телевизия - "Мелодия на сърцето" и "Сълзи над Босфорора". Според данните "Мелодия на сърцето", който върви от 15.30 до 17.30 всеки делник, събира среден рейтинг от около 10.2%. Това означава, че редовните му зрители са около 750 хил. души. "Сълзи над Босфора" пък се гледа от около 700 хил. души и е със среден рейтинг от 9.6%. Продукцията се излъчва от 17.30 до 19 ч.

КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ, МОЖЕ И ДА СЕ ЗАМЪЛЧИ! Крайно време е да се заключи тази тема!

# 234
КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ, МОЖЕ И ДА СЕ ЗАМЪЛЧИ! Крайно време е да се заключи тази тема!

Аз не си спомням някой тук да е отричал, че турските сериали се гледат  newsm78
Напротив  Naughty Това обаче не означава, че няма и хора,  които не ги харесват и се учудват на този голям интерес.
И Tatti ви каза, че не е време да се заключи темата, спрете се с това заключване вече  Crossing Arms

# 235
КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ, МОЖЕ И ДА СЕ ЗАМЪЛЧИ - Отивам в ъгъра да се срамувам, че не съм част от стадото.

# 236

A някой случайно да ти е казвал, че fuck-тите могат и да бъда манипулирани? (като например, платено "проучване" на "уважаемия зрител"? Laughing

# 237

A някой случайно да ти е казвал, че fuck-тите могат и да бъда манипулирани? (като например, платено "проучване" на "уважаемия зрител"? Laughing

Ама ти сериозно ли  Shocked ???? Само ако погледнеш в ТОЗИ форум (пък за други няма да говоря ....) колко се обсъждат ТУРСКИТЕ сериали ..... и макар и да не съм в БГ съм сигурна, че от няколко месеца насам основната тема на разговори в градинките на майките и бабите са точно ТУРСКИТЕ сериали.
Че са много много са, ама то и зрителите са много. А когато се вижда че даден продукт се харесва ... то той се предлага повече или не е така. Но разбира се, че в "стадото" трябва да има и такива дето да не одобряват това което харесва мнозинството. Все пак всеки си има собствено мнение.

# 238
Начи, викаш, наместо за памперси и пИУренца , се говори за турски сериали? По градинки, по паланки, по селца и по форуми и блогове? Laughing
Ох, ще падна. Laughing

# 239
  • Атлантис, Галактика Пегас
Ами това с обсъждане вообще не ме учудва, след като болничната аптека предяви претенции да се изпълнява табелата (да се изписват лекарствата за отделенията) преди да са почнали турски сериали....  Whistling Така че не падам.  Mr. Green И многократно съм слушала обсъждане на сериали по кафетата и пейките пред блока.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт