Августовски бебета 2009 - тема №2

• 26 687
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Момичета днес бяхме на детска консултация. Отидохме да ни премерят и да ни сложат ваксината. Не знам с вас как е било , но аз сии изкарах акъла. 30 секунди след като я боцнаха беба посиня. Лекарката бързо я дигна и започна да я тресе. Аз изпаднах в ужас. Не можете да си представите колко бях уплашена и какви мисли ми минаха през главата за времето в което беше синя. Всичко прремина за около 30-40 секунди и след това беба се оправи и успя да заплаче като ваксинирано бебе. Така и не ми каза лекарката защо така е станало , може би някаква реакция на организамчето Thinking

Относно новите ни мерки  - вече сме 3600 , което е 1кг и 150 гр. от изписването , както и 2 см. отгоре.

Най-лошата новина, която имам да ви казвам е , че днес ми дойде цикъла. ОФФФФ тамън бях забравила какво е и от днес отново Sad . Така се надявах да дойде по-късно, но нали не кърмя и предполагам за това толкова рано ме навестява. Хубавото е, че не е болезнен, за разлика от преди. На вас дойде ли ви ?????

# 76
Оле момичета радвайте се на цикъла си. Аз вече няма да имам  newsm45

# 77
  • Ах, морето
Честита дъщеричка на Писи81! Да ви е жива и здрава и много послушна! Сега видях, че имате и батко на годинка. Да ви е жив и здрав и той, ще си бъдат приятелчета.  Wink

Рибка, слагай едно парцалче бе Simple Smile Не че моя не ме напишка веднъж и още един път направи локвичка, че на далче цели  Mr. Green Вече слагам нещо отгоре, дали памперс, или пеленка, ама да има.

Аз така веднъж му подложих памперса и кък съм го натиснала, че се напишка право в лицето. Влезе му в оченцата даже, че малко поплака после. А на мен колко съвестно ми стана... Sad

Да се присъединя и аз към въпроса за позволените и забранени храни и напитки по време на кърмене. Нашата педиатърка нищо не ми каза по въпроса. В болницата една акушерка ми каза да ям повече кисело мляко, варено жито и лимони. За житото добре, кисело мляко хапвам, но гледам да не прекалявам, че да не направим някоя АБКМ, ама за лимоните съм в чуденка. Нали уж цитруси не се препоръчвали. На кого да вярвам? А и за соковете се чудя - може ли, не може ли, от какво. Че то нали течности трябва да се пият, ама да не се прекалява с прясното мляко, сокове като не може, газираното също не се препоръчва, предполагам и то какво остава - само вода.  Thinking

Joanna87, здравата си се уплашила, но добре, че всичко се е разминало благополучно.  Peace

# 78
Момичета и мен ме напишкват и наакват вече няколко пъти- Аз ползвам импрегнирани чаршафчета, които слагам над повивалника и така ако пишка или ака като сменяме памперса всичко е ок!
Ние също сме на Еспумизан, но аз го давам преди всяко хранене, защото мъничето ми много плаче!

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 15:37 от Desy_Stz

# 79
  • София
Здр. пак от нас ние и днес сме просто най-лошите на света. Неможе да се изака и само мрънка и иска да го гушкам. Мн. ми е странно как като го гушна и спира да реве т.е. как така му минава в мене коремчето.
Относно цикъла ние сме само накърма и вече ми дойде даже ми свърши. Пак с моя късмет нахората не им идва докато имат кърма, но при мене не е така. Интересно е че болките вече ги няма. От което аз съм мн. доволна щото преди беше нещо страшно. Това е от нас за сега.

# 80
Защо бе мила вече няма да имаш,аз нещо не разбрах newsm78,а по принцип след колко време идва цикъла?

# 81
Офф милата  Hug РАдвай се поне,че едно детенце си имаш вече. Heart Eyes
ribkata87  цикълът идва при всеки индивидуално,може изобщо да не дойде докато кърмиш.

# 82
Да ви кажа мами, днес бяхме при чичо д-р и сме порастнали за седмица с 300 грама и с 2 см...ама то не бе ядене, не бе чудо newsm44 newsm44 newsm44
Много се радвем, че моя малък мъж скоро ще стане моя голям мъж

# 83
Благодаря ви мами за поздравите и пожеланията . За сега нямам много време да седя на компа , защото или спи и само претичвам от стая в стая или папка или правим тоалет , знаете как е  Wink , а и "баткото" си иска своето внимание .................. Hug
Прегръдки и целувки на всички и много послушни дечица .

# 84
момичета искам да ви питам нещо от два дни дъщеричката ми която е на 2 седмици и 3 дни постоянно се гърчи, свива, протяга, опъва след като се накърмим и я сложа в леглото й. Мислите ли че това са колики и може ли да ме посъветвате какво да правя, тази нощ не съм спала, мислех че има запек но се оказа че няма, забравих да ви пиша че не плаче, а само се протяга, рита, нервничи и т.н. благодаря предварително.

# 85
Здравейте! За първи път да се разпиша в "Родени", ама то все време не остава. Я кажете, вашите бебчовци като имаха пъпчици по лицето, ама от тези с бяло връхче- мазахте ли с нещо или са си от чистенето? Педиатърката ми каза да мажа със синьото мастило- пиоктанин, но хич не ми се клепа бебока... А, и как се мие тоя пиоктанин после, вижда ми се много устойчив? Имам чувството, че ако го наклепам, и ще си стои така поне 2-3 седмици после... а и все още се чудя нужно ли е? А от дрехи как се пере?
Иначе, да се отчетем и ние - за 17-18 дни беше наддал 840 гр., само се кърмим, но голям зор, по 1 ч аде, бавно, бавно... доизцеждам, понякога додавам със шишето, ако откараме повече от час  newsm78 абе засега още се нагласяме и двамата един към друг...

# 86
Мами да ви кажа до 8ми месец цитрусови плодове НЕ трябва да се дават на бебо, съответно и сокове от такива е забранено! Причината е развитие на алергии. До 1 година не се дават и ягоди, малини и праскови (макар, че последното ако е обелено не разбирам защо не).
Почти съм сигурна, че това важи и за майката, тъй като чрез кърмата бебето поема всичко! А това дето на Невнев са й го препоръчали ме озадачи, тъй като лимонът хем е най-слният цитрус, хем запича...

Ние и днес се мъчим с акането и май ще спирам Инфакола, но и на док ще се обадя! Sad

Какво ли става с Гери???  Thinking

# 87
  • София
момичета искам да ви питам нещо от два дни дъщеричката ми която е на 2 седмици и 3 дни постоянно се гърчи, свива, протяга, опъва след като се накърмим и я сложа в леглото й. Мислите ли че това са колики и може ли да ме посъветвате какво да правя, тази нощ не съм спала, мислех че има запек но се оказа че няма, забравих да ви пиша че не плаче, а само се протяга, рита, нервничи и т.н. благодаря предварително.
Така както го описваш точно на колики прилича - в аптеките има голямо разнообразие от капки и чайове п-в колики. Може да пробваш с нещо. Помага и сешоара за успокоение

и ние имаме пъпчици от 2 дни на челцето - за сега почиствам с физиологичен разтвор. Бели връхчета обаче няма. Утре ще питам педиатъра какво да правя.

Да ви питам - вашите бебета стряскат ли се? Моя Марти от няколко дни сякаш е много по-нервен от преди. ПО някога се стряска от най-леки шумове (кихане на баща му примерно) и през деня спи много леко и непрекъснато се събужда и заспива. По някога като заспи в мен след кърмене направо подскача целия, ако го докосна лекичко.

При вас как е?

По тая причина се чудя и дали да го водя в моя роден град Ст Загора към 20ти септември. Незнам смяната на обстановката и новите хора как ще му се отразят.

Янче и аз така знам за цитрусите - още по време на бременността ми казаха да ги ограничавам. За прасковите - моето педи каза че може белени - не трябва да се яде мъха просто.
А иначе тя толкова неща ми изброи, които да не ям, че то просто не остана какво да ям. Дори каза с домати и краставици да огранича, дини, цитруси, мъхести, мляко и млечни, и какво ли още не.
Та вече незнам какво да ям  newsm78

# 88
Оле момичета радвайте се на цикъла си. Аз вече няма да имам  newsm45
Защо бе мила вече няма да имаш,аз нещо не разбрах newsm78,а по принцип след колко време идва цикъла?

Докторите решиха по време на операцията че освен бебето и миомата трябва да се махнат и матката и единия яйчник. А без матка нито деца нито цикъл. Относно това на кой кога му идва след раждане различно е Simple Smile Биа права си радвам се че поне с Крис всичко мина добре и че го има. Въпреки че да си призная думите на д-ра който ме изражда бяха ама ти незнам как си стигнала и 1-я ден на 9-я месец  #Crazy не беше много окуражаващо. Важното е че всичко мина  Hug за всички ви и послушни дечица.

Честита рожбичка на Писето Simple Smile

# 89
Здравейте момичета Simple Smile Благодаря ви, че сте ме вписали и във вашия списък  Hug
Надничам редовно в темичката ви, но сега за първи път ще се включа. Видях, че обсъждате какво да се яде и да не се яде от кърмачките. Всъщност и мен ме изписаха от болницата със страшен списък със забранени храни.. кои  за да няма Преслава колики, кои заради възможни алергии. Нещата обаче стоят малко по-различно.. разбрах го като прочетох тази статия - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=188569.0 Малко е дълга, но си заслужава четенето, защото ме успокои като я прочетох и сега си хапвам всичко и да ви кажа... проблеми нямаме. Живи, здрави и послушни да са бебчетата ви  Hug

Исках да поздравя Денди, Биа, Нев, Трейси, Яна, Elyah, Багнето, Сандричка (с която се засичаме в юлската тема всъщност Simple Smile ), Кейт... и всички, които помнят, че пишех тук в началото на бременността си Simple Smile   bouquet

НевНев, а моята докторка по време на операцията не спираше да се пита как въобще още имам матка "с тия страшни миоми" и как съм забременяла и как съм носила... И мен ме очаква същата операция като теб евентуално, ако не могат да ги махнат след като спра да кърмя... но.. каквото такова. Живи и здрави да са ни дечицата   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт