Августовски бебета 2009 - тема №2

• 26 876
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Е тогава наистина едни силни аплодисменти за фотографката.

Момичета, да се посмеете поне на наш гръб, въпреки, че на мен ми е малко притеснено. Малкия докато го преубувах видях, че си дигна пишката и до като разбера на къде се цели, точно беше успял да си напълни ушето  Embarassed Хем ми е смешно, защото да го беше тренирал нямаше да направи с такава точност, хем се притеснявам да не му стане някое възпаление. Обърнах го веднага да му изтече пишканото  Joy  Стана за секунди и се замислих, че трябва да сме хипер мега ултра внимателни, ужас !

smile3532 newsm62 smile3532 извинявай,ма ми стана много смешно Whistling
Италиана,снимките наистина са супер,искам и аз
Янче,ще я сменявам тая педи,но чак декември,нали тогава мога да сменя лекаря
Сънчо,не я знам тая по какъв метод работи,но не мисля да давам на бебо сокче все още,както ти каза още е рано
Данче,споко бе мила,мъжо ще те уважи в Гърция

# 571
Набързо да се включа и лягам, че едва гледам.

Ра ив, за София мога да ти препоръчам д-р Венелин Алексиев. Водих каката при него, много съм доволна, съжалявам, че ми е далече. На частно предполагам веднага ще си вземете час. Ако се съмняваш в прегледа на другия доктор, отивай при него.  Hug

Шайн, благодаря за инфото. Другата седмица при него. Може ли да ми кажеш къде приема? И телефона в кабинета ако имаш. И цената на прегледа? Ох, много ми станаха въпросите.    bouquet Може и на ЛС.

Италиана, много сладко бебче, като бухтичка е!  Heart Eyes За голите бебета и Т в стаята - ние пуснахме радиатор у нас и стана толкова топло, че едва стоях. А Калина предварително предупреждава, че Т трябва да е по-висока заради бебо. Тя наистина има невероятен подход и към бебчовците и към майките.

Румик, ако педито те натиска за тия сокчета, казвай че даваш, а ти си прави каквото знаеш.

# 572
Момичета ние вече сучем само по 15-20 мин  Shocked (а до преди 2 седмици по 40 мин. горе-долу). Дали й е достатъчно??  newsm78 Мисля, че е защото вече и ака по-рядко (или веднъж на ден, или през ден) и й е тежко на стомахчето и не може много да яде. За това мисля, че е и по-честото повръщане напоследък. Какво мислите? При тези от вас с бебоци на около месец и половина има ли намаляване на времето за сучене??  newsm78

# 573
Мале тази нощ е кошмарна
Ядохме, с оригването повърна, преоблякох, яде пак върна малко, пак преобличане И се е ококолил няма заспиване, а аз едва се държа Тия бебета откъде толкова сила и издръжливост де да бях аз на тяхно място само ще спя.....оф сега мрънкоти.............

# 574
Момичета ние вече сучем само по 15-20 мин  Shocked (а до преди 2 седмици по 40 мин. горе-долу). Дали й е достатъчно??  newsm78 Мисля, че е защото вече и ака по-рядко (или веднъж на ден, или през ден) и й е тежко на стомахчето и не може много да яде. За това мисля, че е и по-честото повръщане напоследък. Какво мислите? При тези от вас с бебоци на около месец и половина има ли намаляване на времето за сучене??  newsm78
Ох, Янче, блазе ти! Сега приключих едночасово кърмене!!  Shocked Тотално се разсъних.. нормално е да стават по-силни бебоците и да сучат по-здраво  и да се нахранват по-бързо.. ама моя нещо още не ще да чуе на майка си разсъжденията.. оффф...
На една моя приятелна и суче по 15 мин макс и си наддава прекрасно, така че е индивидуално май.. ох утре ще умирам за сън!! Май сме в постоянна криза на растежа  #Crazy
Абе да ви питам мамите  със секцио: по корем може ли да се ляга вече? Ще ми се малко масажчета да направя и за това питам.. искам СПА и да СПЯ!  Laughing
Хи, хи Биберон КО, и аз това казвам, как им се става на 3 часа да ядат!! Ами то си е толкова изморително..  Joy

# 575
Янче спокойнооооо, моята до скоро сучеше по 5 макс 10мин. и за по-малко от месец сме наддали 1кг. От скоро се храним по 15-40мин. всеки път разли4но, но аз го свързвам с намаляване на кърмата, особено в едната гърда.

Италиана, аз отдавна пробвах лягането по корем / преди бременността ми беше любимата поза/, ама ме болят гърдите и не ми е приятно. Ина4е ти от какви съображения питаш незнаех, 4е това има връзка със секциото.

Утре - т.е днес  Mr. Green ще се водим на дерматолог. Пъпките ни стават ужасни  Confused ситни с връх, пукат се, излизат нови, слава Богу, 4е са само на лицето. Според се касае за дерматит, ама ще видим  newsm78

# 576
Обещах да се включа след консултация.. Преслава вече е 6100гр. и 57см. т.е. за 1 месец +1600гр и +3.5см. Simple Smile Множко е според педи, но щом е само на кърма сме ок. Магаре, ти ли се притесняваше за режима ... ей го нашия резултат Simple Smile
В тая връзка, Янче, и нашето кърмене намаля напоследък... сучеше по 20минути  преди, а сега по 7-8-максимум 10 и се е наяла и чак реве, ако й предлагам повече. Не се притеснявай. Може да е и както ти си писала заради акането, може и да е станала по-силна и да си се нацоква по-бързо Wink

Денди, успех днес, ще чакаме включване  Hug

# 577
Момичета вчера като отчаян опит да се преборя с коликите пробвах метода на Цвети със сешоара и наистина Анди веднага се умълча, спря да се присвива и заспа. Препоръчвам го горещо, само трябва да се внимава с металните копченца да не се нагорещяват.
Да ви питам как обличате бебенцата сега? Аз слагам боди с дълъг ръкав, памучна блузка отгоре и ританки. Не знам много ли е малко ли е. Между другото някои бодита вече ни умаляват - растем и ние.

# 578
  • София
Сешоарът наистина помага, но понякога сме го държали и по 15 минути, и като го спрем - пак рев Sad

Аз искам да ви питам - Биогайата как я давате? На опаковката пише само 5 капки дневно - ама наведнъж ли, преди всяко хранене ли?

Иначе Елена е започнала да ака веднъж на 2-3 смени на памперс, не знам дали е нормално, ама прави големи бомби. Майка ми казва, че вече ходи по-рядко защото храносмилателната й система започва да преработва по-дълго храната.  newsm78

Още си нямаме установен режим - някой път спи по 5 часа нощем, друг път се буди на 3, през деня не спи много, ако спи през деня - нощем будува повече. Гледам, че много бебочета на нейната възраст вече си спят нощем по 6-7 часа. Как да й направя режим, не знам - то детето си прави каквото си усеща.

# 579
Давах я 2 пъти по 3 капки биогайата, защото пише, че може и повече. Обикновено привечер. Сега вече 5 наведнъж с последното хранене. При нас ефекта беше моментален от тях Peace

# 580
Здравейте и от мен Hug.От снощи е голям купон Laughing.Белослава се смее по 1-2 часа, гука на играчките, а при всеки опит да я приспя, започва да се смее с глас.В крайна сметка заспа към 11 и нещо и сутринта в 7 се събуди хилейки се Laughing.
Намерих начин да я излъжа и да си изяде всичките мл, но ще изчакам консултацията, защото ми се струва доста натежала и ако е качила повече от 1 кг, няма смисъл да го тъпча насила детето.

Дю, ще пиша тук, защото има и други момичета от Пв Hug.Цената на прегледа е 30 лв.(независимо дали е в кабинета или на домашно посещение).Кабинетът се намира в мед. център, който е залепен за Гранд, но тел в кабинета не знам.Аз се обадих на мобилния  0886 786733 Peace.

Денди, Габи супер е наддала Hug.Успех на прегледа и дано по-бързо се оправи бонбончето.Щом се пукат връхчетата, може и да е някой стафилокок Sad.

Захира, вкъщи я обличам с боди с дълъг ръкав и панталонче +чорапи.Навън слагам и една памучна жилетка + памучно одеало.През нощта спи с пижама на голо.Вкъщи сега е 24 градуса, така че температурата не се различава съществено от лятото.Обличам я повече, защото прозорецът е отворен, а тя се отвива най-редовно.

Италиана, спането по корем беше първото удоволствие, което си върнах- започнах така още след свалянето на конците.Ако не чувстваш дискомфорт- няма проблем Peace .

Буболече, Преслава такива хубави бузки има на аватара Hug..Между другото, страшно много си приличат с Белослава, само дето ние още имаме коса Hug.

Янче, за сученето нищо не мога да кажа, но е нормално вече да разреждат акането.Така че това не е критерий.Важно е да е хубаво количество и консистенция Peace.

# 581
Здравейте и от нас!
Не мога да сваря да ви изчета.Simple Smile
Моя малкия след 3 часа борба да заспи сега заспа.Ама на първия етаж правят някакъв ремонт и пробиват с дрелка,а ние сме в панелка.Сещате се как вибрира това чудо.И това е цяла седмица вече.Иде ми да ги залея с гореща вода от терасата. #Cussing outЩото те и на обяд не почиват.А като им казах да се съобразят поне на обяд да спират заради бебето ми казаха да съм излизала навънка.Ми аз не мога цял ден да откарам в разходка!А днес тук е облачно и се кани да вали та се чудя дали изобщо да изляза...
Супер много съм изнервена тези дни.Всичко и всички ме дразнят.Зълва ми е решила,че може да ми се натриса когато си иска без да се обади да предупреди.Утре Валентин прави 40 дена та ще идва и свекито.Направо не знам как ще ги издържа всичките накуп!Те все много акълни.Ето ви пример:зълва ми каза като почна в третия месец да давам зеленчуково пюре да го давам вечер и бебето щяло повече да спи! ShockedАбе всички са дипломирани педиатри тука!!!
А за секс сега неща и да чуя.Не знам защо така след като цяла бременност много ми се искаше,а сега нямам грам желание.И шевове няма, което значи че вече мога да го практикувам.Ама желание няма.Може би защото все съм уморена,къщата нагоре с краката и не мога да оправя като хората,а пък готвенето е мираж.
Ето, оплаках ви се.Извинявайте,ако съм прекалила,ама няма на кой да го кажа всичко това.
Дано да е лек деня на всички! Hug

# 582
Славенче и аз като теб много се дразня на всички "педиатри" около мен. Вместо да ми помагат по-скоро ме изнервят - как съм кърмела, достатъчно ли ми била кърмата, ама дали достигала на бебето, ама как да се справям с коликите, как да повивам и къпя и т.н. и т.н.  - сега като съм си сама с бебето - вярно по-изморително е, но поне никой не ми се бърка и това не ме натоварва психически, а бебетата имат нужда от спокойна майка.  За разхвърляната къща - и при мен е така, ама сега най-малко ме притеснява това. Все ще изтърпим положението някой и друг месец. Иначе успявам да сготвя нещо, но не успявам да ям...

# 583
  • На плажа
Значи не сме само ние със сучене по 10-15мин.,да се успокоя.И акането разредихме,явно порастваме.
Италяна,ти ли питаше за памперсите?При 4800кг. бебе спокойно можеш да сложиш 3 номер,ние вече втори пакет почваме,а сме 4400кг.
Фотосесиите са ви страхотни момичета,честичко плакна око и тайно ви завиждам  Mr. Green
Но най държа да видя калинината Ния в ботуша на баща си  Laughing

# 584
И при нас положението с къщата е плачевно. Всичко е нагоре с краката. Гладят се единствено дрехите на беба, нашите са захвърлени в гърдероба, докато свеките не се сети да дойде да ги изглади Joy Гледаме си с таткото детето абсолютно сами и да ви кажа много ми е добре. Не ми дават акъл, не ми се бъркат и не ме коментират. За гледане на бебето от някоя от бабите не може и да става дума. Свекърва ми не се натиска много , а и аз не искам да я оставям. Веднъж видях как я носи като чувал с картофи и направо ми призля.  #Cussing out Все едно не е гледала дете.

С майка ми пък съм много сериозно скарана. Обиди ме много още на погачата на бебето. Няколко дена по-късно ми заяви , че заради това че идвала да къпе бебето ( в рамките на 10 дни ) получила сърдечна криза и и било зле. Аз толкова се ядосах , че и казах че няма а вижда бебето за да не и става лошо. Малко драстично постъпих, но ме уцели с тези приказки в деня на първия ми цикъл след бременността. от тогава вече 2 седмици никаква не се е обаждала, но тя си е такава... чака да се извиня. От няколко дена искам да и звънна да и кажа да дойде да види бебето все пак , но тръгна ли към телефона се сещам какво ми наговори и го оставям.  В много голяма дилема съм Sad Вие на мое място как бихте постъпили???? Аз не искам да ми гледа детето , не ме разбирайте погрешно. Мъчно ми е , че дъщеря ми не може да вижда баба си , а от друга страна съм бясна, че майка ми  детето за нейното неразположение. Моля дайте ми съвет??? трябва ли за пореден път да отстъпя или да оставя вироглавата си майка да и дойде акъка

Общи условия

Активация на акаунт