С пъстри, шарени листа в Канада идва есента! - 39

• 35 808
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте момичета, нахлувам в темата ви за малко , за да ви помоля за помощ...
Отвори ми се възможност да замина за Канада - аз и детенце ,която е ученичка.
Предположението е задоволително спрямо сегашният стандарт който поддържам , но се притеснявам за дъщеря ми .  Може ли да ми кажете  повече за образователната система в Канада - спрямо българската.  Класовете на българските ли отговарят ,повече на тестуването ли се залага като метод на изпитване или както тук интерпретативни съчинения и т.н.   Rolling Eyes Нищо не знам и ми е много непознато  Rolling Eyes Много ви благодаря и ме извинете още веднъж   bouquet

# 691
  • Лавал-Пловдив
Здравей Натали, аз като майка на 2 ученика ще ти споделя моя опит. Като дойдете тук, отиваш с детето в Комисион сколер, който ти е по квартал ( не винаги най- близкия в квартала, провери, защото аз така се боднах в един и чаках 2 часа, за да вляза и да ми кажат, че не са ми по квартал. ) Там има 2 варианта:1) ако знае френски, ще и проведат изпит, за да и определят нивото т.е. в кое ниво да я запишат.
2) ако не знае френски ще я запишат в най- близото ви училище, в което има клас д'акиой.
Иначе тук нивата са така - от 6 до 12 години са пример( начално училище); от 12 до 16 - секондер ( гимназия ) т.е. вървят с 1 година напред спрямо Бг, например ако детето е на 7 години в Бг е 1 клас, а тук е 2-ри пример.
Ако имаш повече въпроси, питай, бих ти отговорила, ако мога разбира се.
Поздрави

# 692
  • Vaudreuil Canada
_Natali_ мисля че трябва да уточниш за коя провинция става въпрос тъй като иначе ще получиш много различни мнения. С какъв статут ще сте тук - постоянно или временно пребиваващи?
Това което kaka_dora ти е написала е за Квебек и в частност за Монреал.

# 693
Како Доре, а колко време след подаване на документите те викнаха на изпит и няма ли някакъв срок, в който да си получиш резултата?

# 694
  • Монреал
Момичета, имам нужда от съвет  Rolling Eyes - какви са ми правата на работник, ако съм помолила HR да бъдат дискретни за мое оплакване, а те са съобщили директно на човека, от който се оплаках за това, даже са му показали оригиналният ми е-майл. Писах на Еmploi Quebec, обаче ще ми отговорят до 10 дни, а не ми се чака толкова. Моля ви кажете къде да прочета повече за правата на работниците. Благодаря ви предварително!   bouquet

# 695
Не те ли накараха да подпишеш документ за конфеденциалност, това трябва да са накарали и др страна. Компанията ви няма ли етичен код- при нас е отбелязана процедурата там.

# 696
  • Монреал
Не, не сме подписвали нищо. Може би защото става въпрос за малка компания, не знам. Не знам също и за етичен код да има  Rolling Eyes

# 697
  • Vaudreuil Canada
TarikMom и в нашата фирма това е уредено с вътрешни кодекси. Нямам идея дали има някаква общовалидна уредба за такъв казус но погледни и на този сайт дали няма да намериш нещо http://www.rhdcc-hrsdc.gc.ca/eng/home.shtml

# 698
  • Canada
TarikMom, аз бих питала организации от типа на тези: http://www.cjeouestile.qc.ca/CJE_s_in_Montreal.html
или пък някои от многобройните за интеграция и помощ на имигранти.
Даже май вторите са по-подходящи.

# 699
Ако е вид harassment информация можеш да намериш тук;  http://www.justice.gc.ca/eng/pi/fv-vf/pub/har/index.html или http://www.chrc-ccdp.ca/discrimination/harassment-en.asp.

Discrimination and Harassment

The employer is responsible for any harassment that occurs in the workplace. It is the employer’s duty to:

make it clear that harassment will not be tolerated;
establish a harassment policy;
make sure every employee understands the policy and procedures for dealing with harassment;
inform supervisors and managers of their responsibility to provide a harassment-free work environment;
investigate and correct harassment problems as soon as they come to light, even if a formal complaint has not been received.
The employer should be prepared to take appropriate disciplinary action against an employee found to have harassed someone.

# 700
  • Лавал-Пловдив
Како Доре, а колко време след подаване на документите те викнаха на изпит и няма ли някакъв срок, в който да си получиш резултата?
За моя изпит ли става въпрос?
Има срок 2 месеца
А колко време не знам, защото те първо ми писаха да ида да доучвам в университет и чак след като аз обжалвах ми пратиха писмо с този изпит като алтернатива.

# 701
Благодаря ви за бързото отзоваване   bouquet  bouquet  bouquet

Става въпрос за Монреал . За сега временно пребиваваща , но ако всичко е наред може и да се оставим там. Не знам как ще потръгнат нещата с работата и всичко...
Детето ми е на 13 годинки. Сега ще кандидатства тази учебна година .
По скоро ме  интересува  самият начин на преподаване , изпитване...
Ако тук се залага на интерпретативните  съчинения (по литература , теми по история и т.н. )  имах позната която живее в чужбина и ми каза ,че няма при тях такова нещо , там било с тестове. Смисъл е за такива разлики и детайли говоря.
Ако някой има опит в тази насока , благодаря ако ме насочи.
  bouquet

# 702
  • Лавал-Пловдив
Не няма никакви интерпретивни съчинения тук. Дъщеря ми е на 11 и само разни елементарни тестчета правят. Въобще тук системата е много по щадяща ученика, струва ми се, че някои от нещата които учат са направо малоумни - има 5 континента, 8 посоки и т.н.
А да не казвам, че миналата година имаха одеало и възглавници на пода в класната и който се преумореше от 'учене' отиваше и полягваше на пода. Дъщеря ми разказваше за едно черно момиче, което спяло по 2 часа  Joy Joy Joy

# 703
  • Монреал
Благодаря ви момичета, ще разучавам.  Hug

# 704
Здравейте, момичета

искам да попитам мамите, които са си взели еднократната помощ от БГ (виждам, че сте разисквали тази тема), НО с пълномощник.
Майка ми има генерално пълномощно, но въпреки това от Общината са и искали личната ми карта и оригиналния акт за раждане на детето. Не можело с дубликат на акта, защото отзад записвали, че помощта е взета javascript:void(0); Това ли им е единствения начин за водене на регистри Shocked Добре де, а ако оригинала на акта за раждане е загубен, какво помощ ли не може да вземеш. Ядосах се днес и си спомних какво е да се занимаваш с бюрократщината в БГ.
Дайте някакви идеи и аргументи как да се боря с администрацията Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт