От 15.09. в ШЕСТИ клас!

• 31 628
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
И аз това се чудя - как може възрастен човек, да не може да овладее ситуацията. Аз като учител също имах едно дете, което знаеше много, страшно много. Но успях да го заинтригувам и дори стигнахме до там - той ми помагаше в учебния процес.

Ами това е начина  Peace, днешните деца наистина се случва да са доста по-информирани понякога, особено в тези области - информационни технологии и сходните. Защо да не му направиш кефа на детето и да признаеш уменията му - тогава то ще стане твой съюзник и ще бъдете тандем, вместо да воюваш с него.

# 691
Не знам при вас как е, но тук сутринта беше минус 19,20, доста студеничко, но пък слънчево Laughing. Нашия вчера беше 2 часа на пързалка, а после реши да копае иглу на двора Whistling, беше червен като рак накрая от студа.

# 692
  • Bristol
А така, нашите студове дойдоха при вас  Laughing Тук по принцип някои години въобще под нулата не пада термометъра, но тази година премериха рекордна температура, за късмет далеч от нас, -20! А толкова сняг британците от десетилетия не бяха виждали. Децата бяха най щастливи, хем сняг за игра много, хем училище нямаше  Laughing Моят направи група във ФБ, "Нека да вали сняг, за да няма училище" и там редовно си обменяха инфо, къде вали, къде не, кои училища работя и кои са затворени  Crazy И РС беше отменена заради снега, тази сряда ще я правят.

anibani, информатика викаш  Laughing Това май е любимия предмет и на моя. В старото училище ходеше да асистира на учителя по информатика. В сегашното явно не е най-добрия, конкуренция голяма, но в библиотеката са си го харесали и го канят да помага Crazy Намира си забавления човекът.

А така го мързи да учи, думи нямам  Tired Днес има тест, карах го да преговаря, той се муси, защо да преговарял, като вече бил стигнал очакваното ниво за неговата година  ooooh! Освен така ужасния преговор, вчера си счупи пръста на турнир по баскетбол. Толкова беше нещастен. Счупил го още по време на първата среща, втората играл с болящ пръст, но на третата не издържал на болката. Баща му го води в спешното. Надяваше се да избегне теста, защото пръстът е на дясната ръка, но му казах, че химикалката може да се държи с палец и показалец само  Twisted Evil Много съм гадна.

Шани, нали ти беше ходила на Банско? Имаш ли представа какви са цените на картите за лифтовете? Едни познати са били там началото на януари и в съботата точно ме шокираха със сумите! чудих се, да не са ги минали по цените за чужденци  newsm78

# 693
  • Бургас
      Лени, не се разделяме за първи път. От втори клас ходи по разни горски училища и екскурзии, каквото има организирано - тя е там. От четвърти пък тръгна по състезания и олимпиади, където има организирано от града. Но положениети винаги е същото, особено, ако престоят е повече от 3 дни. Направо изперквам.
Върнаха се още в петък, тя си кашля порядъчно, веднага я започнах с разни терапии превантивно да не м и се разболее нацяло, че в петък тръгват за Русе. Понеже тук също е голям студ, училищата са с намалени часове, реших днес да не я пускам на у-ще, но слуша ли ме някой. Ревове, тръшкане и сутринта се водихме с такси, беше -14 градуса, а колата не сме я мърдали 5 дни и не ми се рискува в тази поледица. Училището е на 10 минути пеша, но все пак я заведохме с такси да не се доразболее. Та така при нас.

Относно учителката по информатика, имам чувството, че някои учители не живеят в нашия свят. Какво има за чудене защо едно дете може да си има лаптоп, като че ли говорим за самолет  Crossing Arms. Че и "какъв си ти"  Tired. Нямам думи просто! anibani, обезателно се срещни с тази особа!

# 694
anibani , http://bg3.chitanka.info/mylib/index.php/author/%D0%A1%D1%82%D0% … D0%B9%D0%B5%D1%80 ето ако искаш да четеш на компа.
Дааа, много неприятно е когато още от малки им прекършват крилете на децата. Сякаш не може да се развиват и не може да са по-умни от някои възрастни... Да са ни живи и здрави само и дано жаждата за знание да е винаги с тях!
При вас междусрочната ваканция събота и неделя ли е или и в петък няма да учат? Синковецът не е сигурен ooooh! не бил разбрал...

# 695
  • Пловдив
При нас междусрочната ваканция ще е петък, събота и неделя Peace

# 696
Аз пък защо знам, че ваканцията е на 28-ми и 29-ти, тоест четвъртък и петък newsm78
Та дори и съм им организирала разни неща за двата дни Rolling Eyes, дано не съм в грешка, но проверявах в сайта на МОН.

# 697
Според сайта на МОН:

Ваканции, учебна 2009/2010 година:

за първи клас    05.11.2009 г. – 09.11.2009 г. вкл.
Коледна    24.12.2009 г. – 03.01.2010 г. вкл.
Срочна    29.01.2010 г. – 31.01.2010 г. вкл.
Пролетна за І-ХІ клас    01.04.2010 г. – 11.04.2010 г. вкл.
Пролетна за ХІІ клас    01.04.2010 г. – 06.04.2010 г. вкл.

При нас също ваканцията е само в петък.

# 698
Ние във Варна и утре ще сме във дървена ваканция. Да ви кажа тази вечер май е още по студено от снощи, добре че отложиха утре учебните занятия. Днес началничката на регионалния инспекторат каза, че няма да удължават срока за варна и региона, всичко било нормално, нямало притеснения за пропуснатия материал. Учителите сме щели да преструктурираме, естествено не за сметка на новите знания. Като че ли програмата позволява преструктуриране, толкова е наблъскана с материал, за упражнения няма много теми, пък какво остава с тез непредвидени ваканции. Но както и да е, да се надяваме че няма да са ощетени децата в крайна сметка.

# 699
  • с/у ОколоМръсТното
Шани, нали ти беше ходила на Банско? Имаш ли представа какви са цените на картите за лифтовете? Едни познати са били там началото на януари и в съботата точно ме шокираха със сумите! чудих се, да не са ги минали по цените за чужденци  newsm78

да, бях. В петък пак отиваме...
Ето инфо: http://www.banskoski.com/?page=pricing&sub=lifts-pricing

# 700
Мили мами, днес най - сетне Стоянко докара теста по информатика на който има 3. Ами оказа се, че това било входното ниво. Направо ме изумиха, Оценката от входното ниво е нанесена в бележника му в края на първия срок. Но това което ме изуми е че, детето е дало 2 верни отговора на част от въпросите, а госпожата ги е задраскала и е посочила други като верни.
Днес си бях изпратила визитката по детето и помолих да предаде на госпожата, че искам среша и да ми звънне да се уговорим. Няма такова нещо. Ако искам утре да отида в 7.30 в училище тя щяла да бъде дежурна и да се срещнем там. Как пък не... А втори вариант е среща след обяд в един хранителен магазин - тя там работила като магазинер. Но в магазина ще отида да обменим информация.
А теста мисля да го снимам и изпратя в регионалния инспекторат, както и копие на бележника да видим кога се нанасят оценки от входни нива.
Мами страшно е.  smile3515 Разни хванати от гората продавачки и прочие възпитават нашите деца. 

# 701
А иначе и нашата междусрочна ваканция  е петък ,събота и неделя.

# 702
Мами страшно е.  smile3515 Разни хванати от гората продавачки и прочие възпитават нашите деца.  

Точно на това се натъкнах току що в една друга тема и беснея от вчера по този повод!!!
Кураж Ани, и наистина прати нещата в инспектората!

Да - междусрочната е наистина само петък да не се подведе някой от моя пост! А така си ги бях нагласила нещата еййййй.... Crossing Arms

# 703
Аз пак да се впиша със поредната готина новина - във Варна няма да се учи до неделя и това е официално Ето тук http://www.moreto.net/novini.php?n=73274  Все пак управниците са решили да не рискуват здравето на децата които пътуват с градски траспорт. Та такива работи. И без това междусрочната ваканция е малка, сега вече ни идва тъкмо добре. Айде лека нощ от мен, утре ще пиша как мързелуваме  Mr. Green и се местим от едната кълка на другата и от диванчето в леглото и пак наново ....

# 704
Цитат на: Lennyh link=topic=426547.msg13935526#msg13935526 date=1264537295

Точно на това се натъкнах току що в една друга тема и беснея от вчера по този повод!!!
Кураж [b
Ани[/b], и наистина прати нещата в инспектората!

Lennyh, моля дай връзка къде има и други такива простотии.

Общи условия

Активация на акаунт