Чукна шеста месечинка МАРТенската ни дружинка!

• 19 871
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
melinda, аз пера с течен препарат на Surcare и досега проблеми с петната не съм имала, но тези явно са доста упорити. Сложих сода и после натърках със сапуна за пране на Duru - та ще видим резултата утре. Tired Ще се купува явно течният препарат на Persil.

Дами, да ви се оплача - въпреки зачестилото кърмене последната седмица днес ми дойде цикъл. Shocked Та и аз съм вече от кърмещите мами с цикъл. Надявах се поне година да ме държи безциклието, но уви... Embarassed

# 271
  • София
Здравейте и от нас. Благодаря на всички за коментарите и поздравленията за количката. Мноооого си я харесваме черничка с мъж ми.

Нашата буболечка от няколко дни мрънка едно жално-жално, все едно нещо боли. Или както си играе с книжката, да речем, изведнъж почва жално да плаче... Направо в чудо сме се видели, сигурно са пусти зъби....

За албумите от Джъмбо
, ето снимка:
http://martenichki.snimka.bg/other/nashite-pokupki-za-bebchetata.262534.14753692
10/15, 200 снимки
Кой ще иска, че да знам, ако отидем!!! Може и на ЛС.

Бейби_мони, хич и не съм се сетила, че може да се преглага отделно борд за количката и не съм се интересувала... Има 3 нива на гръбчето, най-легналото е все пак леко под наклон, но е слаб, примерно 20-30 градуса, не повече. И предишната количка имаше такъв наклон, а за Калин беше от полза - против повръщане.

Васида, Калин понякога се буди нощем за сукане, а понякога - не. Не съм открила връзка с нещо, кафе си пия по 1 (рядко - по 2) - не му влияе на спането. Хапва едно хубаво и пак си заспива. Хич и нямам намерение да го тормозя да му спирам нощно хранене - той си го беше спрял по едно време сам, но напоследък е малко кисел и неспокоен и си мисля да не са зъби...

Софийска среща - събота - 12.09.2009 г. - Борисова градина - 11 ч.
Записвайте се: зелено човече, Вероники, Дидето, Toни_ст, Дивена, Елвинг
Който не следи новините, метрото вече е "вързано"  Peace

# 272
Бухта, вит С давам с лъжичка.

Каяна, мерси за съветите за маточината (честно, не знам къде си го писала, но аз съм го пропуснала). А по колко чай пиеше на ден - чаша, две?

Тони, аз вече три месеца съм с цикъл Sad

# 273
SZA, кофти е с цикъл... така ми беше хубаво без... Ама ако трябва да съм чесна скоро си мислих, ако не ми дойде и след годинката на Рая, а тогава се гласим да бебеправим второ, как точно ще се случат нещата, но сега вече тези мисли не ме тормозят. Embarassed

За чая от маточина - КаЯна беше писала няколко поста преди мен - аз пиех по 2 чаени чаши на ден, защото знам че запича, но пък при Рая този ефект го нямаше, само при мен леко се отразяваше. Embarassed Hug И понеже ми напомни за чая, та тази вечер си направих и Рая за сега спи блажено...да вдим до кога. Rolling Eyes

# 274
Тони кофти е с цикъл ама ти пак много удържа фронта.
Петната, и аз много им се чудя, за сега Яна си има специални дрехи за ядене че обикновено и чорапите са и на лекета.
SZA  Wink  аз не пиех повече от 2 чаши на ден, но Яна и от една си спеше по цял ден. Даже майките пред блока винаги разбираха когато не съм пила Wink
А за запичането, не сме имали никакви проблеми. 
Ето и малко снимки на Яна а по- късно ще пусна и други. http://martenichki.snimka.bg/baby/nashite-bebeta-prez-septemvri.419915.14782490

# 275
А за банановата каша на Хумана - тя не е ли млечна? Или ти си даваш и млечни... Аз още не смея, не знам защо - с Гошко дадох млечните каши чак към годинката, но тогава ми правеше впечатление, че имаше повече безмлечни (на Хумана поне три вида, а сега гледам, че има само ябълковата). Трябва да питам педи...

специално тази с пробиотиците ми е препоръчана и на мен от педиатър и доколкото зная съдържа вид адаптирано мляко. Вече една седмица му давам всеки ден във вид на мляко и не съм забелязала никакъв проблем като странична реакция.
Надявах се да го засища по-добре и да спре да се буди за ядене, но явно не се събужда само за ядене ooooh!

Mama Bebcho не можеш да ми получиш съобщението:"Съобщението не може да бъде изпратено. 'mama_bebcho' е изчерпал лимита си и е запълнил кутията си за входящи съобщения.
Да кажа и аз за режима - Боби заспива между 8 и 9, зависи от това кога е спал следобяд, но през деня спи поне три пъти - нали е много активен и се уморява бързо, а и обича много докато се разхождаме навън с количката да дремне малко - понякога спи 30 минути, друг път 1 час и 30 минути, а понякога е спал и два часа и половина. Но 18.30 определено ми звучи повече като следобеден сън newsm78

Тони, и при нас пада голямо омазване докато ядем, затова често яде в столчето захранене само по памперс, защото петната излизат когато веднага след като са намазани се изтъркат със студена вода, даже и сапун и препарати не ползвам. Но имам две бодита , които си останха с петна, защото бяха останали повече време без да ги намокря и изпера веднага. Проблемът е , че не винаги човек успява след като си нахрани детето да тича в банята да пере. Добре че Боби не харесва моркова, та малко са оранжевите прета, които ядем Laughing

Последна редакция: пт, 11 сеп 2009, 23:46 от vasida

# 276
  • София
ТаняР, и ние имахме годишнина от гаджосването вчера  Simple Smile Връзката ни стана на 6г., вашата? Браво на половинката ти, моят мъж хем е романтичен по принцип, тази годишнина не я отбезязахме  Rolling Eyes

Ами и ние празнувахме 6 г. заедно. Както се шегува мъжо, забрави да си вземе едно такси... и вече 6 години така Wink А четири дни преди това бяхме независими един от друг кумове (на една и съща сватба 06.09.2003) - май и Веси бяха кумували на тази дата... или нещо бъркам...

Elwing - сега ако се окаже, че сме се женили и на една дата... ще стане наш'та като онези баща и син дето само търсели повод да се напият...Ние се браокосъчетахме на 08.10. 2005  Hug

Утре за съжаление няма да можем да дойдем на срещичката - ще пада голямо събиране на багаж, а май ще трабва и да понапазаруваме и дрешки за Биба - оказа се че имам недостиг на по-топли дрешки. Някой да е ходил скоро до Вис Виталис, има ли интересни неща и струва ли си да се посети?

Никой не ми е писал и по въпроса за кашата на Хумана... ooooh! Ще видя какво ще го измъдря утре

Хайде лека и спокойна нощ от нас

ПП: Тони, излишни притеснения за без цикъл - мисля, че се коментираше тук и по-рано, но моят гинеколог изрично ме предупреди, че липсата на цикъл не значи липса на овулация, т.е. можеш да си забременееш най-спокойно докато нямаш цикъл и естествено докато кърмиш.... Но това е по-неприятно, ако е нежелано... При мен проблемът с цикъла ми е, че протича с по-силно главоболие...и е по-обилен. Преди ми беше много болезнен, с повръщане и сие, сега няма и помен от това... странно ми е

# 277
Здравейте и от мен по късна доба.
 Чай давам на ХИП ябълка с маточина. Много го харесва.
 Нощно кърмене както бях споделила веднъж ще си имаме докато си намери други ц*ц* за цоцкане. А и като се замисля той като се събуди трябва да го наливам с чай. Много не ми се нрави. А освен това трябва да вися над кошарата. А така гушкам го при мен. давам му да си цоцка и аз си откъртвам. Всяка секунда сън ми е ценна в крайна сметка. Да яде докато иска.

За захранването и аз се чудя. Уж почнахме по рано след 5 навършени със зеленчуково пюре. А досега съм въвела вече всички зеленчуци и плодовете без алергенните и мъхестите които умишлено не давам. От 3 дни давам и оризова каша след обяд редувам с плодово newsm78 Та и аз се чудя в крайна сметка как някои вече са ехеее местни, постни и т.н. Сега като направи пълни 7 ще започна тепърва да въвеждам местните, а към 9-тия ще включа и закуска примерно попара.  Има ли и други с моето темпо newsm78 или аз се замотвам повече.

МЪНКИ душата амо едно ще ти кажа с най топли чувства Heart Eyes. "От стара коза яре". Това обяснява всичко Peace

Кафе и аз пия всяка сутрин по 1. Не му се отразява изобщо.

И последно. Тук в БГ всичко е Побългарено . Особено и ако имаш база за сравнение съвсем те хващат бесовете.

Хайде лека нощ.

# 278
  • София - Рим и обратно
Tony_st, Нинчето , благодаря ви.   bouquet Не сме сами тогава.
Аз изказах мнение,че сигурно препаратите ни за пране са фалшиви, на което една приятелка даже се обиди  Rolling Eyes , но си е факт,че тук само слагам няколко капки от препарата в/у петното непосредствено преди да пусна дрехите в пералнята и на 30 градуса за 30 мин програма от петното няма следа.
Абе, ща не ща и аз трябва да призная, че го забелязах Rolling Eyes. Не само детските препарати, ами и нормалните перилни такива са много по-качествени от нашите в БГ. Щом се изпра петно от течен шоколад върху бял панталон на каката, с едно пране  Shocked. Зеленчуците, например, тук са ужасни и не могат да се мерят с българските, но праховете ни със сигурност са фалш в БГ Tired

Мойта хубавица и тя взе да се буди към 7 сутрин, а така хубаво си спинкахме до 9-9.30 ... Явно нещо й се променя режима или пък зъбчетата тръгват. Искрено съчувствам на кърмещите мами, как издържате с тия нощни хранения, просто не ми е ясно ooooh! Софи пък вече 3та сутрин отказва млякото в 6. Или изобщо не се събужда, или просто не го иска. Та така минахме на 4 хранения съвсем по нейна инициатива. Мисля, при това положение да вкарвам попарата от другата седмица за закуска в 8. Макар че не ми е много ясно какво точно сирене да й слагам  newsm78 Има една фета, която много прилича на нашето бяло сирене, или другия вариант е да слагам едно сирене "Формаджино Мио" дето се води бебешко...абе ще видим.
Лека нощ от нас   bouquet

# 279

За захранването и аз се чудя. Уж почнахме по рано след 5 навършени със зеленчуково пюре. А досега съм въвела вече всички зеленчуци и плодовете без алергенните и мъхестите които умишлено не давам. От 3 дни давам и оризова каша след обяд редувам с плодово newsm78 Та и аз се чудя в крайна сметка как някои вече са ехеее местни, постни и т.н. Сега като направи пълни 7 ще започна тепърва да въвеждам местните, а към 9-тия ще включа и закуска примерно попара.  Има ли и други с моето темпо newsm78 или аз се замотвам повече.

ами ние значи като вас сме започнали,а от тази седмица давам месно пюре - засега само заешко. И то по съвет на педи, тъй като моя хубостник отказва да яде зеленчукови пюрета, съдържащи морков, та затова не мие  особено голям избора на зеленчукови пюрета, още повече, че аз например карфиол и броколи се отказах да въвеждам. А за закуската към деветия месец, може би и ние тогава ще сколасаме Peace

ТаняР, отговорила съм за Хуманата, точно над твоя пост Peace/ чудех се кой друг питаше/ Mr. Green

# 280
За петната веднага след ядене хвърлям дрешката или лигавника в вода ако нямам време да пера. Нищо не остава , но Никол яде много чисто(когато яде де , че яде много малко пюрета).
Мелинда е права аз тук дреха с леке нямам може би наистина са по качествени препаратите.
Тони и на мен ми доиде преди 3 дена и аз се цедя по 5 пъти на ден още.
СЗА Искам да те питам и аз бях за изключително кърмене до 6 месец ,но в нашия случай не се получи от никаде направо пълен провал с кърмене и захранване.Първо докато още я кърмех толкова много я мързеше да суче , че млякото ми почти спря. Започнах да се цедя защото след нейно ядене изцеждах по 30 грама още и и ги давах с лъжица и тя ги повръщаше. Накрая почнах да и давам с шише и всичко си доиде на мястото сетето почна да яде повече аз се цедях и кърмата ми се увеличи. Започна да наддава малко по добре. 1 месец наддаде 900. 2 / 300 3 месец започнах да се цедя и наддаде 500. Към 4 месец ме посъветваха да слагам по една лъжица каша  в кърмата за да наддава малко повече имаше ефект. После почнахме с плодовите пюрета не ги хареса и запек страшен запек тя само на кърма като беше акаше на 2 дни а сега ако я оставя по 5 и повече ще изкара. Педито вика нормално е да не се притеснявам и да и давам сдно прахче от което ака и било безвредно ама без него не ака.Направо съм се видяла в голям зор.

Ако някой има идея да помага моля. А иначе ако не я пмолиш по настоятелно не проявява интерес към пюретата а пък и мляко пие по малко от нормалното.А пък една активна такава смее се весела.

Кафе не съм пила откакто разбрах че съм бременна нито кола.
Зеленко и Никол плаче на последък така незнам защо.

# 281
То докато седна,станало утре.. Наш тати сега отиде на работа.. ooooh!

Днес голяма разходка му дръпнахме,подстригаха каката,после пица я черпих-много ме слушаха и двете в салона.
Пък собственичката(на 39) бременна с трето-евала!
Ново при нас е,че много и харесва на Ади да пружинира с крака,като я държа под мишниците.Досега подскокнеше 1-2 пъти и се отпуска,но от вчера голямо друскане пада,голям хилеж. Laughing Днес за първи път опита плодово пюре,ест.че и хареса-особено след онези тиквички с картоф на Хип. Ама радостта и ще е кратка,следващ на ред е господин карфиол. Sick Започвам да и правя дом.пюрета със зел.от градината,а месата другия месец ще ги въвеждам.
Още не съм давала сок..тези като мен-кога смятате да започнете? Thinking

Да се оплача от бодитата на Комес!Вече второ остава без копче,още с първото обличане! Изпрах го оня ден(както е закопчано),тръгвам да го обличам и копчето остана само в единия край.Хубаво си бях харесала аз на Картърс,ама как да дам 11 лв. за боди..  Rolling Eyes

Тони по повод петната,най-добре си имай домашни дрешки.. Винаги стават "инциденти",по-добре вземи няколко евтини дрешки да се храни с тях(аз така правех с каката). Wink А тези мами с педагогическото захранване..сигурно децата са само по памперс. Mr. Green

Момичета,  Hug  понеже от снощи съм в потрес искам да си сверя часовника с вас!  newsm78
Говорих с една позната, детето и е колкото нашите и така между другото стана дума кога си ляга и колко спи. Та тя ме осведоми,че слагала детето да спи нощен сън в 18ч30  Shocked . Събуждало се веднъж или най-много два пъти и ставало сутрин в 6ч30!  Shocked Shocked Shocked  Моля споделете вашия режим!  Praynig

Нашия режим е почти същия от самото начало. Laughing Заспива към 19-19:30,буди се 1-2 пъти за вода,или просто промрънква и сутрин става най-късно 7:30!Яде,после има кратък сън(30-40мин) и към 9.30 пак е будна.След обяд преди спеше по 2-3 часа,от скоро макс.час и половина-ако е мрачно/дъждовно,може и повече.Ама и този хубав график ще се променя..като започнат да лазят и да се изправят в кошарките,по-често се уморяват и правят няколко почивки да подремнат. Поне такива са ми спомените с каката-както си играе в кошарата,докато отида да простра и хоп-заспала в/у играчките. Crazy

kris4e все ще има с кой да се коментира,не всички захраниха рано,а има и такива(като мен) дето по-бавно я карат,аз и не бързам де..вчера ми казаха да подавам вече док.за кухня(хем уточних,че ще я почваме към март),много се чакало..Имам време де,полека-лека ще се захраним,къде ще ходим. Wink

И да се пуфаля малко странично,днес правя един месец Дюкан. Flutter Свалих 5 кг.и по 5-7 см.почти от всякъде,понамаля ми и целулита,много съм хепи и продължавам! Party

# 282
Ето ги и другите http://kayana1.snimka.bg/family/v-bristol-prez-septemvri-2009.420827
Ще прочета  останалото като сложа баткото да спи, че го е страх да ходи горе сам Crazy

# 283
  • София
Vasida, явно сме публикували по едно и също време.... А вие на кърма ли сте или даваш АМ? Чудя се дали няма да е проблем при мен, че сме на друг вид АМ и то е хипоалергенно.... newsm78 ...Май много съм се заразмислила...то това недоспиването до какво друго може да ме доведе.... май е време да си лягам

# 284
'Кафе с мед'  Има едно безсолно сирене и при вас сигурно го продават.
А за режима Вечер заспива между 9.30 и 11.00 и сутрин става 9.30 , но през ноща се буди често и яде поне два пъти.
А дали цикълът ще се промени като спра да кърмя.че този път не ме боля изобщо и не беше обилен ,а преди беше ад някакъв. За да изляза от вкъщи слагах и тампон и превръзка и ужасни болки.
КаЯна пу пу пу голями сладури са.

Общи условия

Активация на акаунт