Чукна шеста месечинка МАРТенската ни дружинка!

• 19 861
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • София

Почерпете се и за здравето на Тошко. Той днес става на 6 месеца!
Честито и на Влади и Митко!

Нашият звяр днес нещо е нервен, като че ли кашля от сутринта, ама не съм много сигурна, дали наистина кашля или се лигави. Дано не се разболее  Praynig

Иначе гледам за спането си говорите - Тошко ляга вечер към 9:30-10:30, в зависимост кога се натуткаме с баща му и го изкъпем. А сутрин се буди или в 6 или към 8. Иначе през деня напоследък съвсем не може да заспива сам, както беше преди. Имахме няколко дни, в които много се изнервяхме и двамата по този повод, но тогава извадих старите номера  Mr. Green Като новороден много се унасяше от всичко бучащо, та сега пак се приспиваме с мотора на помпата. Не, че това е много възпитателно и правилно, ама така заспива точно за  4 минути и си се наспива като хората. Откарва поне по час, а понякога и по повече. Та за сега така ще я караме.

И да се оплача и да питам нещо. Ние май приключихме с кърменето съвсем. От както спря да суче следобед, кърмата ми съвсем намаля и вече сутрин не му стига, само се ядосва и стиска ужасно силно, което доста си боли. Та сега се чудя, ако съвсем спра да му давам, дали няма да си направя някой мастит пак, или да не рискувам и например да му давам през ден, за да намалява по-плавно? Моля мамите с опит с отбиването за мнение.

# 316
А здравейте!

Първо да честитя на месечинковците днес!Да са весели и здравички и много послушни!

Ние ли първи се връщаме от срещата?!?! Много хубаво и най-вече хапващо за бебоците - нали всички вече са на пюренца... и с един инцидент. Поканих и моя приятелка с момченце на 6 годинки. Та докато се обясняваме и снимаме и докато го гледахме мъника при нас и след секунди се обръщаме и него го няма. #Crazy Та изпаднахме в ужас и добре, че бяхме доста хора,та всички се разпръснахме и да е жив и здрав на Дидето мъжа го откри на 200 метра от нас. Shocked Та в този ред на мисли...Слънце, внимавай, като гледам Симонка май първа ще проходи...

Elwing, при нас са 363 - затова казах, че са с 3 хилядни повече, но не ги правихме в тази лаборатория, а в друга. newsm78 Ще видим и при нас какво ще каже педито, де...

Айде и ние в банята. Laughing

# 317
Ей,пак разбиране срещнах от вас. Heart Eyes  Ако не сте вие понякога ще изкукам съвсем. Hug Hug Hug
Слънце,вие на луканка от сега,а ние на бира от втория месец. hahaha И то пак от свекър ми,побесняла бях и аз,та разбирам те. Rolling Eyes

Тони,какви пюренца,ние сме напред в захранването.За Алекс и Симонка по бира с луканка! tooth (дано не се разсърдиш за хумора,Слънце)

# 318
  • София
 Здравейте, сладурки!
 Днес много хубава разходка си направихме на срещата. После оставих Илийката на татко му, за да ходя на езда. Връщам се и човекът спи на пода. Така се гледат по мъжки. Laughing
 Слънце, купувай каишки за прохождащи. Нашият татко вече е взел. Само вързани ще си ходим, че да не стават гоненки из парковете. Браво на Симона! Много стабилна изглежда.
 Кикоикрис, ако оставя Илийката да яде, както той иска, същият ще стане. Аз обаче му държа ръцете, щото пъхне ли ги в устата, всичко се омазва.
 Каяна, да не са и уроки на Яна, ама е много готина и вярно все повече започва да прилича на теб. Една майка, дето е знаела какво прави. Laughing
 Честити месечинки на бебоците! Simple Smile

# 319
Слънце,мила не се вързвай,я бягай малко на морето да разпуснеш и си почивай и хич не им се впрягай  Peace.Симонка е страхотна,като голямо детенце е  Heart Eyes
Мънки,Илийката съм го признала ,така като те чета май най-добре ще сте с каска  Laughing Hug
Алкес-мама,аз за това само си чета из форума  Peace И Крис така прави понякога,хората го закачат той се гуши в мама,срамежливковци ще са да знаеш  Wink Laughing
Аз вече се стягам за морето,дано и на зверчето му хареса  Praynig
Да ви се оплача при нас е плъзнало с бълхи  ooooh!,сега има панаир,не знам от това ли е,но вече 2 пъти съм виждала как си скачат,а сестра ми я  полазиха днес,дано си опазя детето да не го нахапят  Praynig Confused

# 320
  • София
Здравейте и от нас. За срещата са казали вече, да не се повтарям, времето беше малко шантаво - ту духа, ту пече, ама здраве да е. Другата седмица гледам дълъг уикенд, ще има ли много пътуващи, че аз си мислех, ако е хубаво времето, да плеснем среща последния ден (22-ри)  newsm78

Елле, честита ви половин годинка  Hug Как е положението при вас, нали имаше проблеми с хемоглобина при Влади?

ПОСЛЕДНО ЗАПИТВАНЕ!!!

За албумите от Джъмбо
, ето снимка:
http://martenichki.snimka.bg/other/nashite-pokupki-za-bebchetata.262534.14753692
10/15, 200 снимки
Кой ще иска, че да знам, ако отидем!!! Може и на ЛС. Дори не помня предния път кой беше поискал Embarassed Embarassed Embarassed

# 321
  • София - Рим и обратно

ТаняР, нашата сватба беше на 31.07.2005г  Simple Smile , тук не сме се "засекли".
Тук с мен си се засякла Wink Ние се подписахме на 31.07, макар и не 2005 (2005 се гаджосахме обаче Flutter )
Ние днес ходихме на педиатър за сефте тук. Похвалиха Софи, че била почти настигнала връстниците януарчета  Simple Smile

Отивам да се къпем, че окъсняхме  Hug

# 322
Слънце не си късай нервите. В такива ситуации докато си бяхме в БГ обикновено мъжа ме поглеждаше и казваше "Сигурна ли си че Англия  е достатъчно далеч?" Mr. Green Аз пък сега разбрах че един месец докато мъж ми го нямаше, родата ми била гледала децата, а сега пък колко трябвало да чистят в нас ..... Crossing Arms На същата възраст Боян го захраниха с бира и кисели краставички Crazy

Тони аз имам един неуспешен опит ( с приликата разбира се), Боян няма нищо общо с мен, така че те водя, другия път и при теб ще стане Mr. Green
Маймунке Hug

Момичета аз си мислех че съм една от "младите " ама май съм си от дъртите вече. И ние се женихме юли но 26ти 2003г. а се гаджосахме 1998г. Мале те сто години от тогаз. Mr. Green

# 323
Galina2G24, според моите разбирания темповете ти на захранване са си екстра Simple Smile С гого въведох попарата чак в 10-ти месец (заради сиренето). Сега вероятно ще е пак така.

asturiana, след като даваш плодови пюрета, няма ли такива, които да я прокарват? Каква каша слагаш в кърмата? Може да е от кашата, можеш да прескачаш евентуално през ден... Освен това запек е, когато ака трудно, с много напъване и акото е твърдо - ако е меко, дори и да е през няколко дни, не е запек. Ники като беше само на кърма, акаше на 3-4 дни, а сега като го захраних започна да ака всеки ден дори по 2-3 пъти (с изключение когато въведох картофа, който го запече, не беше акал 2 дни и започна да ака по съвсем малко и твърдо и тогава го оставих само на ткърма два дни и се оправи без проблем). Не знам, педиатърката ти със сигурност е по-компетентна от мен Simple Smile

БОДЛИВКА, не знам кои са тези като теб и аз от тях ли съм  Mr. Green, но ще ти отговоря за сока - аз смятам да дам чак след годинката, ако изобщо дам. Не виждам голяма полза от соковете, освен че развалят зъбите Simple Smile Гого и досега пие много малко сокове, предимно вода. А за домата - аз бих изчакала, но ти си знаеш. А ти защо редуваш плодове и зеленчуци във въвеждането на нови храни? Аз от педиатърката ни знам, че е добре да се кара в началото по две седмици от вид храна (т.е. зърнени, зеленчукови, месни, млечни... ).

Тони, аз също си имам домашни дрехи - не толкова че са по-евтини или втора ръка, колкото са по-удобни. Както и аз, така и децата в къщи седят по анцуг - обикновено едно долнище и боди. Като храня Ники, бодито е закрито от лигавника, а анцуга и да му стане петно не ме е яд, защото е за у дома. Но засега нямаме петна де, макар че Ники бръмчи с пюре морков в устата и пръска навсякъде Simple Smile Но да ти кажа, че от джинси трудно се изпират петна по принцип.

Аз слагам Ники да спи вечер между 20.30 и 21.00, а баткото - между 21.00 и 22.00 (като тръгне сега на детска малко по-рано). Според мен това е въпрос на лично удобство - всяко семейство си има предпочитания, а и всяка жена си има тертип на домакинстване. Аз например вечер само гладя, нищо друго от домакинската работа не ми се върши, предпочитам да използвам времето да попрочета нещо. Другата работа я намествам през деня. Но пак казвам, не е въпрос на съгласие, а на лично предпочитание.

Кафе пиех само безкофеиново, но го спрях, да видим ще има ли ефект.

Вероники, дано се оправят децата бързо. Моите нещо им се запушват нослетата май, та вкарах вит. С в действие. А къде е тази Бяла къща с бодита на Картърс - на мен са ми любими още от баткото, а сега намирам в едно магазинче до нас, но за 12 лв?

Elwing, и аз се канех да те питам същото - още не съм му звъняла, че не ми остава време, планирала съм да звънна другата седмица. Е, чак до Плевен няма да ида Simple Smile, ще намеря и друг доктор ако трябва. Но мисля, че си идва в София де.

# 324
SZA Благодаря за отговора, но досега не сме намерили плод който да ни разхлабва. Слагам доста круша в пюрето малко банен ,че без банан не яде пюре. За киви е рано. Сини сливи тук няма. Джанките ги повръща сега съм взела от тях и ще слагам по малко в пюрето дано не усети. Тиквата също повръща. А тук няма никакъв избор на готови пюрета поне да опитвам , че ми се изчерпаха идеите вече. Като чета колко вида пюрета има в БГ направо ви завиждам. Кашата е на Блевит супер фибра, но Никол има дни в които неиска да я яде. Оставяла съм я само на кърма и пак нищо. Първия път я оставих 5 дни и като тръгна да ака се нарани и имаше кръв по акото и плака после всеки път като акаше и сега ме е страх да я оставям повече от 4 дни. Като не се изака давам прахче и от него излиза по меко и не я боли, но ме е страх да не свикне стомаха. Педиатъра ми изписа прахчето даже не я и прегледа тогава каза ,че е нормално при захранване да се запече и това е. Сега като ходим за ваксината пак ще му обясня какво става и ако не ме посъветва нищо ще трябва да ходим на частно. Иначе правим масажи на корема къпя я с по топла вода давам водичка. Съветват ме майките тук да давам сок от портокал сутрин но още не съм опитвала.

А и да честитя на месечинковците днес. Да са живи и здрави и много послушни.

Каяна за киселото мляко съм го измислила така - да взимам домашно прясно и да го подквасявам с българско кисело още незнам дали ще стане.

# 325
  • София - Рим и обратно
asturiana , а кисело има ли кой да ти носи? Аз пък мислех да поръчам да ми донесат лактобактерии от лаборатория и да се пробвам да заквася с тях. Ама пак се чудя с купешко прясно дали ще стане, че то е едно пастьоризирано ...10 пъти сигурно. Има вкус на брашно с вода  Rolling Eyes А за избора на пЮрета...не ми говори - има 3 вида на кръст, никой не купува готови пЮрета, всеки готви вкъщи. Това добре, ама поне зеленчуците да бяха свестни, ами те - пластмасови  Rolling Eyes Ох, стига съм се оплаквала и аз само  Whistling
Слънце, скоро ще правите прощъпулник май   Grinning
Ние се очертаваме по-лежерни, ама тя и каката си я помързяваше, чак на 1 година и 4 м. проходи  Crazy
За запека и аз съм се зачудила какво да предприемам, ака всеки ден, обаче са толкова твърди, че направо убиват през памперса  #Crazy Вчера й давах пЮре от сини сливи, размачкано грозде и АМ - всичко на каша... и резултата беше нулев  newsm78

# 326
'Кафе с мед'  ние живеем на село и от тук има каде да се купи прясно мляко от човек който гледа крави. Знам че други българи са квасили, но прясното трябва да е истинско. А зеленчуците и плодовете на нищо не приличат наистина.

# 327
Оф и аз се виждам в чудо с млеката. прясното мляко един ден го бях оставила в една чаша от сутринта до вечерта и като тръгнах да го мия, не поиска да падне от чашата - беше станало на желе  Sick Тук има някакви гръцки ама трябва да си отделя малко време без деца са да прочета писанията по тях. За сега най ниско масленото което намерих беше 3%, а обикновеното е 18% Tired Аз и дюкана не знам как ще си правя с тия млека. Иначе плодовете и малкото зеленчуци които сме опитвали са много вкусни. А български магазини има ама в Лондон, тук в Бристол не съм намерила досега.

SZA абсолютно съм съгласна с теб  Peace , а и да, вече сме в Англия, много точно позна.

Оф пак забравих какво друго щях да пиша, кърмата  спря, цикъла дойде ама акъла още НЕ! Tired

АААА сетих се. Аз пак се изказах неподготвена, Яна днес ми заспа вечерен сън в 7:30 (тия деца, само да кажа нещо и веднага правят наопаки). Днес и беше много емоционален ден. Първо я сложих да седи на тревата в двора и тя като почна да скубе тревата, голяма радост, после я изправих на крачета и се "разходихме" из двора, а накрая понеже от както сме тук я къпем бързо на душа че беше голям клинч, днес и напълних коритото. Няма да ви казвам каква радост беше. Първоначално плахо пипаше водата, а накрая изплиска цялото корито. Като я изкарах така ми се разсърди че рева сумати време. Тука пустите му бани са без канал извън ваните та подсушавах с кърпи Crazy
Хайде спирам вече. лека ви вечер Hug То нощ при вас вече Tired

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 00:44 от КаЯна

# 328
asturiana, ако даваш банан във всяко пюре - това е причината за запека. Особено ако не е преработен. Бананът е доста коварен за нежното бебешко стомахче - сладък е и бебетата го харесват, а и понася като цяло, но прави тапа на дупето. Просто спри банана. Гого като го захранвах точно от банана направи единствения си запек при захранването. Спрях о и го дадох пак два месеца след началото на захранването и тогава нямахме проблеми. Ако все пак продължаваш да го даваш от време на време, гледай да го преработиш - леко сварен на пара и пасиран (мисля, че така се правеше, но за всеки случай пусни ако искаш тема в Кърмаческия форум или порови там, ако намеря нещо, ще ти пиша пак).

# 329
  • Варна
Ха добра нощ!
И на Ния носът май нещо се позапушва. А аз най-откровено си се разболях. Гадост! С тази рязка смяна на времето и тоя вятър -на, подредих се!  И днес беше малък ужас вкъщи - сама с дребната, а тя иска на ръце и не признава кой болен, кой здрав Simple Smile За пръв път от пролетта си оставаме цял ден вкъщи.

Аз хубаво захраних с картоф, но малката не го ще!!! Добавих и малко АМ, но пак не иска. Едвам пробутвам няколко лъжички, а не искам да насилвам нещата. Какво правите в такъв случай? Няма как да смесвам с друго още, защото това й е първия зеленчук. Нали все трябва да го давам няколко дни, преди да въведа нов! Вие как го въведохте този пуст картоф?

А сега и с тоя глутен се вкарах във филм. То уж четеш, внимаваш и накрая пак издънка. Май някъде към 4 месец за пръв път правих овесена вода. От 10-тина пъти тя 4-5 да я е пила, но факт - дала съм глутен от рано, пък колкото и малко да е било Sad

Общи условия

Активация на акаунт