Чукна шеста месечинка МАРТенската ни дружинка!

• 19 858
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Добро утро!
Пак ли сме най-ранобудни?

Тази нощ пак сука Рая 4-5 пъти. Тъкмо ги смъкна на 1-2 и пак обратно... ooooh! Май и нейният нос е леко запушен, та и аз днес ще дам витамин С.

Тони, аз също си имам домашни дрехи - не толкова че са по-евтини или втора ръка, колкото са по-удобни. Както и аз, така и децата в къщи седят по анцуг - обикновено едно долнище и боди. Като храня Ники, бодито е закрито от лигавника, а анцуга и да му стане петно не ме е яд, защото е за у дома. Но засега нямаме петна де, макар че Ники бръмчи с пюре морков в устата и пръска навсякъде Simple Smile Но да ти кажа, че от джинси трудно се изпират петна по принцип.
М да... лошото е, че нашите анцузи са все нови и ако се лекьосат и за тях ще ме е яд. Нямам много дрехи дадени на заем, а и те също са хубави и не ми се иска да се лекьосат, та затова се замислям да купя 3-4 чифта евтини ританки и бодита и да караме с тях. Тя, Рая по принцип яде чисто, но онзи ден нещо се беше раздоказала и с ръка перна лъжицата, та се омаза така. Това, че лекето от джинсите ще излезе трудно си права - още жълтее малко. Днес пак ще пробвам с вениш и си купих течния персил сенситив да видим дали случайно няма да излизе. Crossing Arms

КаЯна, вижда се на снимките, че Боян е цял татко му, но пък Яна си прилича на теб. Дано с второто и мен да ме огрее. Mr. Green

Бухта, да се оправяте бързо и двете с Ния. За картофа не знам какво ка кажа - Рая си го ядеше с охота. Що не опиташ да дадеш като начало морков?

Аз пък тази сутрин взех да подреждам първите 230 хартиени Раени снимки, та ще ми отнеме 3 часа сигурно. Tired

# 331
Хайде ние първо да почерпим, че ставаме на 6 месеца (мале кога минаха newsm78)

Аз съм уморена много. Дребното се събуди в 6ч и яде на пресекулки до 7ч. После в 8ч и сега са с тати в кухнята да правят палачинки.

Слънце- не знам как си ги търпяла 6 години. Аз за 1 година луднах.
Да ви се оплача, че бабетката се прибра снощи от Бургас и сега пак си имам още едно голямо бебе. Само ходя след нея и бърша. А тя никак не пази. Не ми се мисли Елия като почне да ходи.
В този ред на мисли, ние решихме да си пуснем документи за зелена карта. Илия вече е бил там, има при кой да идем. Тук освен семействата, друго нямаме. Не ни пречи да опитаме.

Тони-
и аз карам вкъщи с домашни дрехи. Някой са ми дадени, някой аз съм си купила (просто си казваш, че са за цапане и готово).

Хайде за сега  Hug

# 332
  • Стара Загора
Честити месечинки на всички бебоци от най плодородната дата 13.   bouquet

# 333
Добро утро и от нас!

Elg:  Да ти е здрава и послушна малката мишка и да расте умно и още по-красиво детенце!    bouquet

Честито на тези от вчера, които са имали повод!   bouquet

По повод запека: понеже ние уж се бяхме оправили, ама ... Вчера пак изяде един термометър, после реших да ходя да купя от пюрето със сушени сини сливи, за които говорихме скоро. Давам аз, хапва си с охота.  Mr. GreenИзлизаме на разходка из центъра, че тати трябваше да обличаме. По едно си време почна да издава едни такива пискливи звуци (доволен). Това м/у другото го прави от една-две седмици, не знам дали и при вас го има този момент. Та тъкмо се зарадвах, че се поуспокои, че се въртеше като гламав из количката, и познайте какво. Докато чакаме тати да пробва едни дънки в LTB на Витошка, навеждам се аз ими понамирисва на беляяя. Викам - ние излизаме.  Mr. Green И така както беше ветровито, на пейките на Витошка се изкарват едни памперси, едни мокри кърпи, едни пликове.. Свалям аз гащите и беше такова мазало, едно ряяядко, ама до пъпчето се беше омазал!  Crazy
Добре, че имах кърпички под ръка, че иначе не знам. А в количка сигурно знаете колко е лесно да се преобуе едно наакано бебе. Беше голям смях, хората минават, гледат, усмихват се..  Mr. Green Нашия доволен, олекнало му на детенцето.

Та така: явно сушените сини сливи наистина вършат работа. Хем бяха със ябълки смесени. Сега съм накупила, та да видим как ще я караме.

За Аптамил Комфорт: имам една кутия, понеже майка ми беше купила още като се роди Миро, ама се чудя дали да я пробвам пак, щото първата, която отворихме я дадох за сладкиши обратно на мама. Не му хареса вкуса и това е.. ooooh!

Бухта: ние бяхме почнали с тиква заради запека и после съм мешала с картоф. Иначе никога досега не съм давала чист картоф. (С тоз наш запек с картофа съвсем ще се опечем..)
Както ти е казала Тони, пробвай с морков или пък с тиква. Водят се ниско алергенни и 2те, дано и вие да нямате проблем с тях.

Слънце: случката с луканката направо ме хвърли в тъча. Аз като знам с каква уста съм, хич нямаше да си замълча. Направо ти завиждам за хладнокръвието. Тегли им една на такива, то с тях няма оправия..  #Cussing out

# 334
СЗА благодаря ти много ще опитам с преработения банан още днес.Като се запече първия път махнах банана и Никол спря да яде после изобщо пюрета.Сега пак ще опитам.

Честита шеста месечинка на Елиа
Да са живи и здрави и другите бебоци от 13.
А има ли бебета на които изобщо не им харесват зеленчуковите пюрета?
Тук на пазара има само един вид само зеленчуци(всички други съдържат и месо) и не ни харесва, а вкъщи съм бъркала какви ли не балкочи и нищо.
Единственият начин да хапне зеленчук е да го смеся с плодово.

# 335
Ама съм забравана - как можах да забравя датата с толкова много родени бебчовци. ooooh!

Да са живи и здрави всички месечинковци родени на 13!

# 336
  • София
Честита половин годинка на най-голямата група! Да са здрави и усмихнати всички!  Hug    bouquet 
СЗА, и аз това си мислех - да ходя при друг, ако него го няма. Добър д-р е, ама не ми се ходи до Плевен  Embarassed
Анастасия, и аз съм преобувала много омазано бебе навън. Стана ми неудобно, че на съседната пейка едни тийнове пиеха бира и ядяха чипс, ама какво да правя  Crazy Embarassed
За петната - кумата ми каза, че упоритите ги почиства първо с Тест, препарата за съдове  Crazy След това - в пералнята.  Peace
Нещо ми е нервозно  Rolling Eyes
Така и не казахте кой изпуснах на срещата вчера? А снимки има ли?  Blush

# 337
Elwing, ми бяхме ние с тати, Зеленкото и Калин, Дидето с бебо, каката и тати, Мънки с Илийката и моята приятелка с дечкото, който ни избяга, та го търсихме. Снимки има, но чакам да ми ги изпрати моята приятелка, че ние не снимахме. Ще кача като дойдат. Peace

# 338
Честити месечинки и от нас с Алекс на Яна на КаЯна, Дариян на Нагаина, Елия на Елг, Марта на Инкогнито, Александър на Хели-хели, Светослав на Ради и бебе, Ана на Поли Уоли!   Gift newsm67 bigdance2

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 15:27 от АлЕкС-мама

# 339
  • София
 Честито на вчерашните и днешните месечинковци - много здраве и щастие им пожелавам  newsm67

Благодаря за пожеланията за бързо оздравяване на Тео. Той от вчера вече няма температура и се надявам скоро и коремчето да му се оправи. Тази нощ беше ужас просто - будеше се на всеки час и само мрънкаше в просъница. Единствено сукане го успокояваше и на сутринта гърдите ми приличаха на празни кесийки, а обикновено сутрин съм напращяла здраво.

Тони аз имам един неуспешен опит ( с приликата разбира се), Боян няма нищо общо с мен, така че те водя, другия път и при теб ще стане Mr. Green
Дано при нея стане, щото при нас не се получи. Постоянно ми казват, че  децата все едно не са от мен - и двамата приличат на татко си, особено пък дребното. Може пък третото да вземе нещо и от мен (пола например Wink )

Вероники А къде е тази Бяла къща с бодита на Картърс - на мен са ми любими още от баткото, а сега намирам в едно магазинче до нас, но за 12 лв?
Става въпрос за Даяна и Ники в Хаджи Димитър. Те по принцип си шият техни дрешки, но напоследък зареждат и на други фирми и то на доста добри цени.
 Вчера ходих до там и сега давам отчет. Бодита на Carter`s имаше само с къс ръкав три моделчета. В горната част не са с копчета, а с прихлупване. За девойки имаше и с дълъг ръкав много сладки. Аз си взех ританки за 5лв. и гащеризон (с презрамки) за 8лв. Целите гащеризончета с ританки са 10лв. Имаше и комплект от панталонче(кафяво) със суичер (бяло и жълто на черти) за 14.50лв.
 Взех и едно коледно боди с дълъг ръкав на някаква марка Sonoma, от която имаше много готини бодита за момиченца. Друго, което се чудех дали да взема, беше тънък дънков гащеризон с бяла блузка с дълъг ръкав за 17лв. На същата цена беше и комплектче с джинсов гащеризон в кафяво.
 Бяха докарали и страшно много стока на Caramell, май veselina_s_p им беше фен  newsm78. Бодитата с дълъг ръкав са по 6 лв., гащеризончетата по 10лв. Зимен космонавт за 25лв., якенце за 20лв. и комплект елек с качулка и панталонче за 18лв. Всичките зимни неща ги има и в розово, и в синьо.

SZA, и на моите момченца режимът е като вашия  Peace

Tony, все забравям да те питам дали си пробвала да даваш на Рая да пие от чаша с накрайник, щом не иска биберон? Ако вече хваща добре, даже може и сама да се обслужва. Спомням си, че Ники по това време някъде сам си държеше чашката.

Слънце, мила, дано лечението повлияе и да се похвалиш следващия месец  Hug

беба, радвам се, че се разминахте само с уплаха и Стефан е добре

Аз отскоро давам сок, но не прясно изцеден, а от бебешките на HIPP и Gerber. Педито ми твърди, че те са автоклавирани (може и да бъркам думата) и не дразнят стомаха на бебоците. Тео ги понася добре и му харесват.

Стига съм писала, че стана много дълго, а и имам още едно ДДС да правя освен всичко останало, което ме чака вкъщи.
 Приятен ден!

# 340
Честити месечинки на големия отбор бебоци родени на 13ти  Hug
Момичета, после ще наваксвам с четенето, сега влязох да ви кажа, че само днес в Била има отстъпка 10% на всички бебешки пюренца и сокове. На касата дават отстъпката, иначе на цените на рафтовете не отбелязано. Не разбрах дали има отстъпка за АМ и кашите.

# 341
Честита месечинка на всички месечинки да са живи и здрави!Днес Радостина за пръв път спа до 11 без да става.Ние сме на Врачеш при свекара на гости че правят покрива сменят някакви цигли и сме тук от петък вечер.Скука че не познавам хората и няма къде да отида но днес си отиваме newsm44.Леле какъв ужас заваля а те още са на покрива горките теса 10 човека ама къщата е голяма.Ох дано да успеят.....

# 342
Ох забравих да питам незнам как да си променя линйката за детето newsm78

# 343
Tony, все забравям да те питам дали си пробвала да даваш на Рая да пие от чаша с накрайник, щом не иска биберон? Ако вече хваща добре, даже може и сама да се обслужва. Спомням си, че Ники по това време някъде сам си държеше чашката.

Опитах - да, но тя не се сеща, че трябва да засмуче, както междувпрочем и от биберона, а от накрайника не капе. Тя от чаша без нищо като че ли пие най-добре, т.е. ближе с езиче, но поне усеща вкус и си иска пак. Peace

vesi_petrovska, просто си направи нова и дай новия линк към нея.  Peace

# 344
Мале,Веси,сън до 11 часа!? Shocked Ние до 11 сме се събудили вече от първата дрямка за деня и мрънкаме за втората в 12 часа. Mr. Green
А за колажа,15 септември ли остава крайния срок?Че нямам търпение вече. Blush

Общи условия

Активация на акаунт