Чукна шеста месечинка МАРТенската ни дружинка!

• 20 562
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Тони, аз пера с персил Сенситив откакто се е родила Мира  Peace Нищо до сега не ми е ставало на петна. Аз не разбрах ти защо се притесняваш, че ще стане така  newsm78
А аз попринцип нещо много лкьосано го накисвам веднага във вода и гела, за да се отмие основното  Peace Ако е по-упорито петно вече си ползвам и по малко Вениш  Wink
Ами защото преснах от него директно върху петното, ама сега като изпере пералнята ще видя резултата.

Благодаря и на Дума и Вероники за отговорите. Май и аз ще мина само на него. Така и така вече Рая има и по-тъмни дрехи, които не мога да сложа в светлото и пране, та май ще и правя по 2 перални и на нея. Peace

# 601
Честит имен ден на всички малки и големи именници! Да си носите със здраве името и да ви носи много късмет!   bouquet   bouquet   bouquet
Есме, да ти е жив и здрав мъжа и много да ви слуша и глези!
Аз почнах да давам пилешко на Хип с ориз и зеленчуци (защото е най-малко като грамаж 125гр) и в него пише, че има сол. Принципно мислех сол да не давам и аз до годинка, но уви в наше село само месни няма. На едно място ми обесниха, че 80гр. бурканчета на Сънвал не зареждали тъй като не били на сметка.
За петната от пюрета аз първо ги запирам с ператен сапун и после в пералната.
Сега един въпрос за АМ. Вече трета кутия отварям и хвърлям почти пълна, та да питам мога ли да замешам разтворено АМ с намачкан банан или сварена ябълка и да дам за следобедна закуска? Каша още не съм въвела. Кофти ми мирише АМ и не си представям да си го слагам в кафето, та дайте идеи как да го употребя?

# 602
БОДЛИВКЕ, имаш предвид в онлайн магазините ли?

Тони, сетих се още един трик за петната - веднага да го натъркаш хубаво с мокра кърпичка. Аз така процедирам още от баткото и сега с повръщанията на Ники и не съм имала проблем никакъв да излязат после, пера със Сано.

Айде, аз отивам да взема баткото от детска, днес му е първи ден. Направила съм му сладкиш с крема сирене за посрещане Simple Smile Малко съм бясна, защото са разпределили деца от една друга детска в нашата уж временно, та сега групата е 30 деца и отгоре  #Cussing out

# 603
  • София
 Здравейте:)
 ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЧКИ!!!СПЕЦИАЛНИ ПОЗДРАВИ НА СОФИЯ НА НИКИТА!
 Честит рожден ден на мъжа на Есме и на майката на Десис!
 Днес много почерпки, много чудо! Скромна почерпка от нас, затова че хемоглобинът на Влади е вече 109 Grinning

Имам и едно питане - Влади яде картофчето намачкано с вилица, кърма и вода не добавям, защото не му допадна, та затова чисто. Така запек ли ще предизвикам? Моля дайте съвет!

# 604
Елле, не е задължително да се появи запек  Peace Всяко стомахче реагира различно  Wink
Браво на малкия за хемоглобина. И нашия беше 109. Педито каза, че е на долната граница, но за сега няма да дава капки  Peace

И ние отиваме да ис вземем каката от градина.
СЗА, при вас уж временно са над 30, а при нас постоянната бройка е 33 деца  Laughing  Crazy

# 605
Хайде и аз да почерпя за рождения ден на мъжа ми! Става на цели 33!

Честит празник на Окич, Бухта, Софи, Софи и Любомира!
Честито и на всички софиянки и мъжа на Есме и майката на Деси!

Наш Тоби пълзи, така че вече очите ми са не на 4, ами на 16. Все се блещя да не си пъхне нещо в устата.
А вие ме сра-зих-те с гърнетата! Нямате грешка! И аз почвам...с Риша Mr. Green
Голям срам, че сме все до кривата круша. Може пък да се амбицира покрай Тоби.
Тони_ст, и Тоби още не е на каша. Педката ми каза да не бързам. Дадох му да опита, а за минута стана на червени петна. Изчезнаха след час, а той беше весел през цялото време, но на мен много терсене ми стана. Sad

# 606
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!!! МНОГО ПРЕГРЪДКИ И ЦЕЛУВКИ ОТ НАС!!!

ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ РОЖДЕННИЦИ И МЕСЕЧИНКОВЦИ!!!

*Elle* БРАВО НА ВЛАДИ.Пожелавам ви вече да нямате проблем с хемоглобина.

Аз до сега проблем с петната от храна съм нямала,но успях да боядисам едни жълти дрешки на малкия с едни негови дънки.Изпрах ги тогава всички дрешки на ръка,малкия се разплака и отидох при него,и докъто се върна вече се бяха омазали яко.Дайте идея с какво да ги махна петната?  С вениш не става newsm78

На мамите с ревливи бебчовци Hug и търпение WinkДано скоро се укротят Peace

Хайде отиваме да папкаме и после вън,че да не изпуснем времето!

# 607
SZA, благодаря за съвета - много ще ми е полезен навън. В къщи веднага я събличам и запирам, но то тези петна станаха на гости...та това с кърпичките ще ми е много полезно. Peace

Дез, ама Тоби стана на петна от кашата?!?! #Crazy Леле, ако и на Рая и подейства така сигурно и аз ще се побъркам. Добре, че му е минало бързо на детето. Hug Утре сме на консултация и ще видя какво ще каже педиатърката, че нали на мен за първи път ми се случва да захранвам, та си се придържам стриктно към нейните препоръки.

nani_v, аз така посиних леко на тати 2 чифта чорапи, но с течение на времето и пране след пране се поизбелиха. Е, вече ги носи само в къщи, ама е факт че се поизбелиха. Peace

# 608
  • София
Дез, да ти е жив и здрав мъжът!  Simple Smile
Ел, браво за Хб  Hug Нашият е 124 , даже по-висок от на батко му  Crazy Нещо, което ме притесни в изследванията му е, че има кристали в урината  newsm78 , педито каза, че не е страшно, но аз се чудя дали да не потърся и друго мнение или поне да повторим изследването.  Rolling Eyes
Зеленко, има само месни пюрета и на Хип, но са с някои от тези съставки, които си описала, мисля даже и с лук бяха. Пак да питам - къде намирате пюрета и каши Сънвал? А че има пюрета на Плазмон даже и не подозирах  ooooh!
За солта съм на мнението на Веселина.  Peace
Александър хич не хареса бисквитите на прах на Плазмон  Rolling Eyes , пробвах да му ги дам с пюре от круша - направо се втрисаше, опитах го - и на мен не ми хареса, като тебешир ми стоят. Какво ще ги правя сега  Tired Crazy

# 609
  • София
Здравейте пак от нас. Благодаря на всички, които ми влязоха в положението и се включиха със съвети и коментари! Освен сутринта, цял следобед обикаляхме с прибежки и припълзявания из бебешките магазини и супермаркетите (че се пада в неделя месото, а няма да сме в София) и в крайна сметка поне временно реших проблема, който ни създаде педиатърката с проклетото месо. Значи купих пуешко на ХИПП и пуешко с тиква пак на ХИПП и в събота го почваме. След това нали между различните меса се прави пауза, та ще включим още някой зеленчук, и после - заешкото. С него още го мъдря, но ще имам още време да пообиколя. До тук заешко без сол, независимо чисто или с друго, намерих само на Гербер (заешко с моркови), но пък то има царевична скорбяла, за която тепърва ще се образовам що за чудо е. ХИПП-ското картофи с копър и заешко има сол и лук, а Плазмон-ското само заешко има сол, царевично нишесте и слънчогледово олио.

Дума, супер е нашата количка за смотаните ми ръце, ама не е за БГ условия!!! Онзи ден ходих да я рекламирам, защото й падна едното капаче на задната гума, а пък багажникът само за 2 (две) седмици при много, много, много внимателно каране, вече е с дупчица  Shocked Shocked Shocked За капачето явно е всеобщ проблем, защото като се обаждаха и казаха "и пак капаче..."  ooooh! Сега чакам да ми се обадят да видим какво ще правят с рекламацията. И още имай пред вид, че гумите са малки и всички неравности се усещат. Аз преди с трактора не съм правила разлика между настилките на тротоарите, а сега специално си правя сметка откъде да мина Simple Smile
ЕДИТ: току-що се обадиха, капачето е дошло, да ида да ми го сложат, а за багажника ще отговорят след празниците, че някакъв шеф бил отпуска...

Елвинг, Плазмон има в Бейби Мол-а. Имат и плодови и т.н. пюрета, но има много простотии в тях  Whistling Там има и Сънвал - в мола. А пък онзи ден набарахме едно магазинче близко до БИЛЛА, което е много добре заредено - пълната гама на хубава цена, там има и Сънвал. ХИПП 125 гр. зеленчуково е 2,05 лв. в това магазинче, пиша ти да си прецениш цената. За сравнение в БИЛЛА е 2,09 лв. - среден асортимент, в Бейби Мол-а е 2.20 лв., в Цар Лъв е 2.10 лв., в Т-маркет е 1.95 лв., но има съвсем малко видове, в Кауфланд е 1.95 лв., но пак не са цялата гама, в ХИТ е 2,19 лв., във Фантастико - 2,09 лв., Пигги'с хаус - 2,05 лв. Имам и още цени на различни местенца, но из "квартала" са тези.

И честито на всички именници, месечинковци и рожденници   bouquet  bouquet  bouquet

# 610
Тони_ст, аз сглупих и му дадох млечна. С безмлечна трябвало, но аз не смятам да се цедя, така че ще пробваме каши по-късно или никога.
Хем му дадох Нутрилон каша, с АМто, с което съм правила на Риша и то без проблеми.
Веднага го снимах, за да покажа на докторката, или не дай Боже при усложнения, но се размина.

# 611
Тони, сетих се още един трик за петната - веднага да го натъркаш хубаво с мокра кърпичка. Аз така процедирам още от баткото и сега с повръщанията на Ники и не съм имала проблем никакъв да излязат после, пера със Сано.

И аз го прилагам това  Peace Става, но зависи и от какво е петното  Wink

За пусналите дрехи. Аз, като направя такъв гаф, ги накисвам в АСЕ за цветно пране  /в зелена, а ен бяла опаковка/  Peace Първо киснат 10 мин. или какъвто беше там срока. После прилагам и дозата, която се слага директно върху дрехите в пералнята  Peace На Мира бях посинила и аз едни дрешки с дънки на каката. Така се изпраха. Но й пуснах дрешките да се изперат два последователни пъти след това за всеки случай  Peace

Зеленко, аз като гледам твоя модел по улиците, масово майките го бутат без багажника  Peace По-добре го махни директно, поен да не се тормозиш как да я буташ  Wink

# 612
  • София
 Дума, сладкият картоф определено е скъпичък, но пак един картоф ми стига за 4-5 пюрета, щото слагам и други неща и си струва. Той е по-дълъг от нашите и леко червенее отвън. Вари се по-кратко и ми се струва, че е по-лек. Ако го вариш с моркови, например, първо сложи морковите, че на тях им трябва повече време.
 Веселина, всъщност за какво и е лигавникът на Любомира? Grinning Grinning Grinning GrinningОбичаш да переш повече неща ли? Аз определено си мисля като пусна Илийката да се храни сам да продължа практиката с голия обяд. Grinning Иначе е много сладка момата с всичкото пюре по нея. Grinning

# 613
БОДЛИВКЕ, имаш предвид в онлайн магазините ли?

Aхам,и ти май беше фенка на М&С,попаднах на тази тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=423624.345

Дез дано е инцидентно това с обрива  Rolling Eyes и честит празник на половинката ти!  bouquet

shushi_13 и Еlwing освен като пориготвяте сладкиши да ги употребите..  chef

За петната-ако не се справи праха,напръсквам петното с Меглио(обезмаслител за печки),досега всичко е излизало. Peace

dуМа да свиркаш ако има нещо инресено в Даяна и Ники че и ние сме се запътили натам.. Simple Smile И да нацелуваш зетко-шишко,пу-пу все така да си хапва от пюретата на мама! Hug

Ех,детски градини..ние ще отписваме каката от градината при свеки,че ни е много далече.Едва изкара първа група там(виждахме си я само за уикенда Tired)Сега щеше да е втора група. На 19-ти са новите класирания след отпуските,в тукашната детска незнам дали ще има шанс..
Ако не спеше на обяд бих я дала на предучилищна,но сигурно от догодина-малко да го оттренираме,иначе тя всичко си знае като правила и задължения. Grinning

# 614
Веселина, всъщност за какво и е лигавникът на Любомира? Grinning Grinning Grinning GrinningОбичаш да переш повече неща ли? Аз определено си мисля като пусна Илийката да се храни сам да продължа практиката с голия обяд. Grinning Иначе е много сладка момата с всичкото пюре по нея. Grinning

А, ти да не мислиш, че всеки път е така  Laughing Това й беше за първи път и скоро няма да я огрее пак  Mr. Green
Но да ти кажа имаше смисъл от лигавника, защото нямаше нищо извън него и физиономията естествено  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт