Веганството - да споделим опит

  • 185 588
  • 3 248
  •   1
Отговори
# 1 200
  • Мнения: 2 185
На кое казвате червена леща, на оранжевата ли  Embarassed ?

# 1 201
  • Мнения: 5 714
Да, тя по-скоро е оранжева.

# 1 202
  • Мнения: 2 132
Колко време трябва да кисна елдата, за да стане мека и да може да се яде без да я варя?

# 1 203
  • Мнения: 1 048
Момичета благодаря ви много  Hug

M_Nik ,специално мерси за зелето,днес ще пробваме да сложим малко.
А за банана-жива палма си е,помня че трябва да се яде зелен ,но не помня защо,ще потърся инфо и ще дам.
И все пак някой намирал ли е банани от по-близичко?Направо се хванах в чудо с тях.

JeniB кафявата омеква много бързо,за няколко часа.Но зелената(поне при мен) за повече от 12 часа пак си е твърда,дори  и след 24 нещо не ми се получава,и кълновете не ми се получиха newsm78

# 1 204
  • Мнения: 2 132
nor4y за банана знам същото каквото са ти писали. Яде се хубаво узрял. В една книга имам инфо и там са дали даже рисунки на молекулите когато е неузрял и какво става като узрее. Ще потърся книгата, за да ти препиша точно.
А от къде по-близко банани?
Къде продават тези сушени плодове и зеленуци Серена в Пловдив?
За елдата питам за зелената.

# 1 205
  • Мнения: 1 849
Бананите не растат по палмите. Бананът е трева, стъблото, но която напомня палмовите клони.[/quote]
Това го взех цитат от един сайт, по-скоро защо се ядат узрели..., а не дали са тревисти. Иначе и на мен ми приличат на палми, но ако трябва да сме точни (особено втората снимка на първия сайт):
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BD
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=flowers&Number=19 … mp;sb=5&part=

За зелето хубаво са обяснили тук: http://www.recipemagician.com/recepti/turshii-i-sladka/kiselo-zele-po-ungarski/

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 11:30 от M_Nik

# 1 206
  • Мнения: 1 048
Дано сте прави за бананите,и без това така ги обичам повече...

За зелето и аз четох в сайта на Вери,ама се чудих как се пада на кг newsm78А солта на кристали ли или да я смеля Embarassed

Серена има в Мега Марина и Кауфланд.

# 1 207
  • София
  • Мнения: 2 348
Хайде последно за бананите , че не стига, че не съм вегабка, пък най-много спам пускам:) Тази снимка дето съм я дала, мъжа ми я е снимал отдолу и неможе да достигне плодовете. Той казва, че има ниски, има и високи. А твоята снимка ми се струва, че е от български двор (като гледам част от къщата - точно българска), та може на по-хладно и сухо да не може да порасне до реални размери.

# 1 208
  • Мнения: 1 048
Извинявам се,че много ще се отклоня от темата,но чие дете скоро беше болно..май на ОП,ако не се лъжа....Кажи какво прави за да се оправи,моя сладур има 38,3 а хомеопата ми е казала да не давам нищо до 38,5-39....Знам,че е добре да пиива топла вода,макар че той почти не пие вода,предимно суче,масажче и не знам какво друго....Моля,ако може някакъв съвет

# 1 209
  • Мнения: 561
Споко, Норчи, според нашата хомеопатка до 40 градуса не се сваля температура. Моето дете беше болно скоро с 39 градуса, само сучеше, не пиеше вода, изкара го за един ден с хомеопатично лекарство.

# 1 210
  • Мнения: 1 048
Споко, Норчи, според нашата хомеопатка до 40 градуса не се сваля температура. Моето дете беше болно скоро с 39 градуса, само сучеше, не пиеше вода, изкара го за един ден с хомеопатично лекарство.
Ама аз не давам нищо,а пти нашата ако има над 39,се дава последното лекарство 3 дни по схема....

# 1 211
  • Мнения: 2 132
Някой ще идва ли на 20-ти на национална вегетарианска среща в София? Simple Smile Ето тук може да прочетете инфо - http://www.vegebg.org/forum/index.php?showtopic=285&st=0

# 1 212
  • Мнения: 5 714
За зелето и аз четох в сайта на Вери,ама се чудих как се пада на кг newsm78А солта на кристали ли или да я смеля Embarassed
Количествата там са за 3 литров буркан. Самите зелки не знам по колко килограма са.

За детенцето ти, Норчи, достатъчно е, че суче. никога нищо досега не съм давала на Ясен при Т.

Жени, зелената елда става мека за около 12 часа. Поне при нас е така.

# 1 213
  • Мнения: 1 048
Извинявам се,че ви занимавам пак...и аз мислих да минем без нищо,но сме с 39,2 вече и ще даваме хом.л-ло

# 1 214
  • Мнения: 957
Питах в готварската тема,но никой не ми отговори Sad моля ви вас за отговор Praynig
правих симити по рецептата от Веселия готвач,някой от вас правил ли ги е?С нахутена мая.
http://www.receptite.com/recepta.php?r=13343
Защото при мен маята не се удвои както пише в рецептата,надигна се съвсем малко. ConfusedАз въпреки това ги направих,но останаха вътре малко тестиви ConfusedИмате ли идея защо и дали има нещо което да не съм направила както трябва!? Confused

Снимка тук
Хубава вечер  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт