Веганството - да споделим опит

• 185 726
  • 3 248
  •   1
Отговори
# 1 980
Веднага да си признава, който е изкупил нещата от Зоя.бг Simple Smile Гледам няма 5-6 неща.
Суровоядците са виновни.  Wink

Мег, какаови зърна не съм купувала, а cacao nibs. Тях съм ги слагала в кафемелачка. Мисля си, че и със зърната ще стане. Само трябва от време на време да спираш и да обираш от стените, тъй като е мазничко.
А ако ще го слагаш в блендер и той е слаб, може да ги накиснеш предварително.

Последна редакция: ср, 03 мар 2010, 18:18 от Вери

# 1 981
  • София
луда съм за маслини и паста от тях; консумирам почти всеки ден; най-много обичам натуралните (известни още като руси маслини), след това каламон и каламата (те са кафеви и не мога да направя разлика между двата вида), зелени и на последно място в предпочитанията ми са различните видове черни маслини (те са поне 5-6 вида); пастата се прави само от зелени маслини, само от каламата/каламон или комбинация от двете; в нито един магазин в сф не съм виждала паста от черни маслин - в буркан или в насипно състоянив; в пастата често се добавят босилек, чесънче, сушени на слънце домати и екстра върджин зехтин, продават доста и различни видове както в кварталния ни магазин, халите, хит, метро, пикадили; чета всички етикети на пастата внимателно и купувам тези, които нямат оцветители, овкусители и консерванти (гръцки са най-често); маслините си купувам насипни, избягвам вакуумираните, защото се купуват рядко и не знам колко време са седели в пластмосовото пликче

# 1 982
маслините си купувам насипни, избягвам вакуумираните, защото се купуват рядко и не знам колко време са седели в пластмосовото пликче
Ами тези насипните също може да са от пластмасовото пликче.  Wink
Нали знаеш, тарикати много.

# 1 983
Мег, дай сайта от който си си харесала нещата.Аз намерих един , но доставката от там ми се изчисли на близо 50 лири.Сравнявах цените с тези от Зоя, ами въртят се около тях.Едни продукти са по евтини, другои по скъпи.Разбира се на Английския сайт има повече неща.
Има весели формички за щоколад . Grinning

www.funkyraw.com

# 1 984
Мег, дай сайта от който си си харесала нещата.Аз намерих един , но доставката от там ми се изчисли на близо 50 лири.Сравнявах цените с тези от Зоя, ами въртят се около тях.Едни продукти са по евтини, другои по скъпи.Разбира се на Английския сайт има повече неща.
Има весели формички за щоколад . Grinning

www.funkyraw.com

Аз съм намерила едни, но не съм проверявала доставката. Утре ще пусна линковете, че са запаметени под Линукс, а сега съм с Уиндос Simple Smile

# 1 985
  • София
маслините си купувам насипни, избягвам вакуумираните, защото се купуват рядко и не знам колко време са седели в пластмосовото пликче
Ами тези насипните също може да са от пластмасовото пликче.  Wink
Нали знаеш, тарикати много.

така е, старая се да се информирам за прозиводител/вносител и си взимам само от места с голямо текучество на стоката, което означава често презареждане и оттам доклкото е възможно - най-пресни маслини, ако взимам "пакетирани", гледам да са в стъклено бурканче:)

# 1 986
Аз мисля, че точно насипните са по-кофти, защото няма как да знаеш какво има вътре.

# 1 987
  • София
Аз мисля, че точно насипните са по-кофти, защото няма как да знаеш какво има вътре.

няма как да се знае за всичко какво има вътре; да не би на картофите, ябълките, доматите и т.н. да има сертификат? гарантирано са по-пресни и вкусни, от всичко стояло в пликче или бурканче от месеци, поне на насипните веднага им личи дали са ги сложили днес или преди 2 дни; пък и какво толкова да има вътре? ако се притеснявате - занесете си в лаборатория и си купувайте само от конкретния прозиводител/вносител, консумирам главно натурални и те са си такива

# 1 988
Цитат
Да се организираме за някоя поръчка от Англия на такива неща?
Aз съм ЗА Simple Smile Много искам да ги пробвам тези годжи-берис и семена от тях, евентуално да засадя на двора. Гледах една фирма българска предлага сурово кашу, но доколкото си спомнях - за да се премахне външната обвивка на ядката, се използва висока температура и излиза, че никак не е сурово. Освен да взема едно пакетче (но не съм сигурна и за произход) и да видя дали ще покълне newsm78
Цитат
ако се притеснявате - занесете си в лаборатория
Аз имам притеснения (по-напред в темата писах) с едни сушени плодове на бълг. фирма, но се чудя като ги занеса в СРИОКОЗ за какво да поискам да ги изследват - миришеха на силен парфюм (явно са ги пръскали да не плесенясат). Писах на СРИОКОЗ - ни вопъл, ни стон.  ooooh! Close

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 01:04 от l`ange

# 1 989
  • София
Цитат
ако се притеснявате - занесете си в лаборатория
Аз имам притеснения (по-напред в темата писах) с едни сушени плодове на бълг. фирма, но се чудя като ги занеса в СРИОКОЗ за какво да поискам да ги изследват - миришеха на силен парфюм (явно са ги пръскали да не плесенясат). Писах на СРИОКОЗ - ни вопъл, ни стон.  ooooh! Close
l'ange, според мен само с писане не става, те и хората няма как да кажат от имейл дали нещо не е в норма; имаше много хубаво предаване по бнт или по бтв за това каква храна консумира българинът; репортерите бяха занесли различни проби в различни лаборатории, защото различните лаборатории тестват за различни неща; не им помня имената, но ако се поразтърсиш в нета ще излязат; та отиваш на място носиш си проба (не знам дали се заплаща нещо) и виждаш резултата; по принцип лабораториите вадят количествено измерение на резултата и дали това количество е в рамките на нормите според законодателството; лабораториите не казват дали нещо е вредно или не; интересното беше, че в края на предаването казаха малко статистика - българинът изяжда средно около 10 килограма консерванти, оцветители и подобрители годишно, което си е стряскащ факт

# 1 990
Ланж, годжи беритата са си най-обикновен лиций Simple Smile - има го в Китайския магазин до Пиротска и в някои диетични маказини.

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 12:38 от Meg!

# 1 991
Мда, и аз съм виждала Годжи берита в някои магазин.
Мег, тайна ли е сайта от който си си харесала туй онуй?
Ако не, давай го да зяпаме Simple Smile
И Жени да не се ослушва!

# 1 992
Дора, от Зоята си харесах неща, но при положение, че са изчерпани, мога да се включа към обща поръчка от Англия. Затова чакам Жени да пусне сайт Simple Smile

# 1 993
Ааа, аз разбрах че и ти нещо от вън си нацелила.
Значи Жени, чакаме теб....добра Жени, дай линка newsm47

# 1 994
Ами сега ще се опитам да намеря сайтовете и да проверя дали имат и каква е цената на доставката. Отново съм под Уиндоус Simple Smile Нямах време днес, че сутринта бяхме навън, а после малката падна от една люлка и ходихме да и сложат 1-2 шева... Чак сега сядам пред компа. Вие от какви неща се интересувате по-точно?

Общи условия

Активация на акаунт