Веганството - да споделим опит

• 185 558
  • 3 248
  •   1
Отговори
# 2 205
Фотина, по принцип повече обичам да пиша, отколкото да чета - всеки според нуждите, нали не е нужно да си приличаме всички? Mr. Green И сега сериозно - пиша за проблемите, които  пряко ме вълнуват, за някои са битовизми, за мен са достатъчно важни, за да търся разрешението им. От линка, който ми даде поне стигнах до извода, че е по-добре да не я мажа с нищо, да не затруднявам самоизлекуването, особено след като не съм се консултирала с никакъв специалист. В темата не зная дали ще се пробвам да питам, защото не вярвам да получа отговор - не съм крайна в разбиранията си и открито го показвам, което не се харесва винаги във форума, малко въпроси и размисли посредата по някои теми и вече не си харесван, та не зная хората, които са запознати с конфликтите, свързани с кожни проблеми, дали ще ми обърнат внимание. Confused

# 2 206
Тези блендери на Кенууд май са най добрите в България. Вери е с Витамикс, сега проверих за 220В има само модел 5000 и е на цена 609$, с доставка до България + 280$.

# 2 207
Ей нали не се карате нещо,а? Hug
Аз имам Kenwood FP200, имам го от 3 години ,но го ползвам от близо една,даже по-малко,доволна съм,но ако имам възможност бих си взела и по-мощен  с повече приставки.Жени,Вери и не само вие кажете някои по-бързи,прости и лесни сурови рецепти,знам и за че има сайтове с рецепти,но можете ли да ме насочите директно към някои,които ще станат по-бързичко Praynig
Момичета искам да ви питам и още две неща,когато едно зърно покълне,дори и леко,а после се свари,има ли разлика от сварено непокълнало,често например накисвам леща и докато я сготвя тя е покълнала малко,има ли файда от това,или не щом е готвено.
И още нещо,моля ви тези ,които ядете гъби ,кажете как да ги избирам,какъв вид е най-добре,от къде,за какво да гледам и т.н.Много обичаме гъби и са много полезни,но ме е страх,а искам да дам и на детето някои ден

# 2 208
Фотина, по принцип повече обичам да пиша, отколкото да чета - всеки според нуждите, нали не е нужно да си приличаме всички? Mr. Green И сега сериозно - пиша за проблемите, които  пряко ме вълнуват, за някои са битовизми, за мен са достатъчно важни, за да търся разрешението им. От линка, който ми даде поне стигнах до извода, че е по-добре да не я мажа с нищо, да не затруднявам самоизлекуването, особено след като не съм се консултирала с никакъв специалист. В темата не зная дали ще се пробвам да питам, защото не вярвам да получа отговор - не съм крайна в разбиранията си и открито го показвам, което не се харесва винаги във форума, малко въпроси и размисли посредата по някои теми и вече не си харесван, та не зная хората, които са запознати с конфликтите, свързани с кожни проблеми, дали ще ми обърнат внимание. Confused

Деси, ако ми е безразлично за теб  и детето ти няма изобщо да се занимавам да водим някакъв диалог..........не е битовизъм, явно е, че имате проблем и тук ти търсиш някаква помощ и подкрепа........аз се опитвам да ти помогна, т.е. ако мога да те ориентирам ти да си помогнеш сама........дали има успех е друга работа.........ти ще си намериш пътя на решението на проблема....... Hug

# 2 209
Soleil*, и аз така мисля за мазането (заедно сме писали предния път), но чак като прочетох в ГНМ (линка от Фотина   bouquet), вярвам в частта за това, че разните лекове, включително и натурални, понякога удължават и/или стопират излекуването. Тенкю за съвета за кълновете! Hug Те като жива храна, са най-добре да се ядат пресни, но пък няма лошо и след размразяване - все ще има достатъчно полезности още в тях. Изследвания не правихме. Тя повръща само първия ден като се разболя - много обилно. После оздравя, но я събори отново, вече с разстройство този път, повръща един ден и на другия до обяд, т.е. онзиден, оттогава не е, също вчера не ака, а днес го направи, но не беше вече чак течно, пак светложълто на цвят (като при диария), но не чак вода, а просто редичко. Извинявам се за подробностите, ама ми е притеснение и затова. Дано тази алергия да е от диарията, и от друга майка чух, че е възможно. Praynig Че е много страшно на пръв поглед - лицето и, навсякъде, поне не и се е отразило на настроението, на състоянието, добре си е детето, не се и чеше, сърбежите и са от време на време явно, тогава дори си сваля чорапогащника и памперса да се чеше (нагоре не може да се съблече сама).

А тези роботи на Кенууд не мога да разбера сокоизтисквачката с преса ли е или пак центрофуга? Защото пише - цитрус преса, сокоизтисквачка - така не се разбира. За цитрусите е ясно, че ще е преса, но за сокоизтисквачката? По-скоро не, за съжаление.

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 22:07 от desi_sunshine

# 2 210
Цитат
l`ange, купувам ги на място. Нямам представа за онлайн магазини, които да доставят в БГ изгодно. Ние се връщаме септември и затова сигурно ще се заредя със семена от тук. Ако си в Сф, мога да ти донеса няколкo
Не се притеснявай, питах защото имам познати, които често ходят в Германия и могат да ми донасат.
Виждам, че пишете неволите си и аз да споделя тогава Laughing От както не ям месо и яйца (над 2 години) някак загубих виталността си и го няма онзи хъс в мен. Не мога да го обясня съвсем точно, защото това е усещане. Просто си мисля дали не ми липсва нещо, аз не водя никак здравословен живот. Не смятам въобще да се връщам към месото и яйцата, но се чудя дали има връзка. Аз си имам и здравословни проблеми от 4 години и може с тях да е свързано, но както знаем няма черно и бяло, а цялостно и нещата са комплексни. Освен да проверя Вит б12 как е нивото му, но ми е толкова тегаво да ме бодат (винаги ми пукат вена), че не се престрашавам. Някъде бяхме говорили за изследвания, но май е в друга тема - не си спомням. В София трябва да има лаборатории. За друго, което може да се провери - желязо предполагам. Трябва да погледна и старите изследвания. Знам, че е добре да отида на лекар, но ми писна от лекари, които знаят само 2 и 2, и как да предписват купища ненужни лекарства без да се опитат да вникнат в същината на проблема.

# 2 211
здравейте Simple Smile
моля дайте ми идеи за салата със суров нахут - киснах го 24 часа, сега се яде, приятен е. но ми се иска нещо да добавя, за цвят, вкус и аз не знам.. всякакви идеи ще са полезни  Praynig Hug

# 2 212
chugra, пусни жужълчу да търси.........той ще се справи........
има разни неща.......ще ти послужат за идея, а ти ще си направиш твоя салатка
......мисля, че спокойно свареният нахут може да се замени с накиснат.........стига да ви допада така....  chef

# 2 213
chugra, пусни жужълчу да търси.........той ще се справи........
има разни неща.......ще ти послужат за идея, а ти ще си направиш твоя салатка
......мисля, че спокойно свареният нахут може да се замени с накиснат.........стига да ви допада така....  chef

абе пуснах аз, още вчера като го сложих във вода, но повечето са с някакви меса или риби, или майонези. исках да питам вас кое добре се комбинира с нахута, щото съм много прохождаща в кухнята  Mr. Green  преди няколко дни на един пазар мернах една веге салата от нахут, но не я пробвах, имаше нещо лилаво и изглеждаше страшно апетитно! обаче не знам какво друго имаше (предполагам е било цвекло това), та затова тук питам  Wink

едит: много огладнях и реших да рискувам  Mr. Green  та ето какво сътворих
1 ч.ч. нахут накиснат от предния ден
3 стръка пресен лук
1/2 ч.ч. размразен грах, суров
4 репички
2 цветчета броколи
шепа кълнове от люцерна
шепа прясна рукола

за дресинг - имах размразен спанак, дето е бил замразен на кубчета. та бях сложила 3 кубчета във вода и стана като супа, ма много студена. за това сгрях 'супата' на котлон (без да кипва), добавих сол, сминдух, риган и черен пипер и като махнах спанака от котлона, сложих и зехтин.

с това залях зеленчуците и сега дъвча - много е вкусно! като гледам и колко е много като количество и довечера ще си я ям тая салата Simple Smile

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 15:26 от chugra

# 2 214
В сайта на Вери инфото е все за канадо-американски джаджи Simple Smile Темата в Земя на заем съм я чела.  Каква е разликата на Кенлууд 920 и 925? В амазон гледам 950. Това нов модел ли е? - http://www.amazon.co.uk/Kenwood-FP950-Multi-Libra-Processor/dp/B … 854148&sr=8-3

Деси, тези пъпки може да са от някакво лекарство, ако си давала. В края на болест също може да избият пъпки, които минават за 2-3 дни.

С този нахут не става ли да се направи хумус?

# 2 215
Аз я дадох темата, защото е с продължение. Има мнения за модел 925 на последните 2 страници. Доколкото разбирам, 925 е със стъклена кана. Има и едно отрицателно мнение за сокото на робота. А този 950 модел явно е нов. Не са го споменавали. Simple Smile

"С този нахут не става ли да се направи хумус?"
Става.

# 2 216
Вери и не само,наскоро питах,имаш ли някакво инфо за естествено  ферментиралите храни в домашни условия,аз напоследък много се ровя и както вече споделих,не е проблем да се ядат такива,даже напротив....
М/у другото преглеждам обстойно сайта ви,търся си бързи и лесни рецепти Simple Smile,изпробвах доста,има уникални неща,особено сладките  Blush....но трябва има раздел бързи рецепти,нещо като здравословен фаст фуд Simple Smile
Мислите ли ,че може нещо да се случи ако оставя фурната цяла нощ да работи,например да се прецака или да пресуша/изгоря крекерите Simple Smile,напоследък съм все повече навън и освен нощем докато спим не ми се събират 6-7-8 и повече  последователни часа вкъщи.
А иначе веганите взимате ли пробиотици?

И никой не спомена нищо за гъбите,никой ли не яде?

Мег като казваш,че нормално дозата ядки на ден е две шепи,това не означава ,че ако ядем повече или по-малко е лошо,нали?Аз сигурно правя толкова ,та и отгоре...М/у другото колко си висока,аз съм 176 и в момента съм 59 и се чувствам...не много добре,макар че бях точно толкова преди да забременея.

# 2 217
И никой не спомена нищо за гъбите,никой ли не яде?

аз ям всякакви, предимно сурови  Peace

# 2 218
Да, Норчи, знам, че си питала. Има въпроси още от 144стр. Писах, че ще се опитам да се включа, когато мога.
Инфо кой знае колко нямам за ферментацията. Както за всеки един процес или храна има и за и против. Кисело зеле си правим и ядем. Разни сурови туршии също. Кисело ядково мляко или сирене също ядем. Реджувелак, камбуча също сме консумирали. Кефир смятаме да си направим пак от ядково мляко. Така че нашето семейство е ЗА. Като видим или усетим, че с нещо не ни понася, ще ги спрем тези храни.

# 2 219
Аз пак ще ви питам за роботите Кенууд, които постнахте по-назад. Blush Сокоизтисквачката с преса ли е или с центрофуга?

Вери, значи кефирните (тибетски и подобни) гъби могат да виреят и в ядкови млека (растителни)? Тъкмо наскоро с една приятелка се зарибихме по такава гъба и се гласим да пробваме. Flutter

chugra, какъв е вкуса на прясната рукола, с какво може да се замени? Тук съм виждала само в Метро, но рядко имам път (възможност) да отида. Като се оправим с Настя може да си правим разходки с автобуса Simple Smile, но още не съм пробвала и не зная дали това ще е възможно, че каквато ми е палава. Whistling

Общи условия

Активация на акаунт