Веганството - да споделим опит

• 187 626
  • 3 248
  •   1
Отговори
# 90
А това в буркана на снимката мунго боб ли е? Simple Smile

# 91
Не люцерна. Grinning

# 92
Много жълта ми се вижда.  Зелена е люцерната. Или е от светлината така. Thinking

# 93
Ей, не бях виждала такива буркана/капачки за покълване - страхотно улеснение!
Аз явно съм нещо повредена, че освен магданоза и целината, и кълновете отлюцерна никак не са ми вкусни - в малки количества към салата или на филийска с друго са ок, но немога да ги ползвам много  Confused

Вери, мирси за идеите!!! На кварталния пазар идват хора от село и носят киселец, свежи лозови листа и друг зеленаж - май ще им стана абонат  Mr. Green

# 94
Такива бурканчета съм виждала по американските сайтове, даже без пластмасова част. Още по- еко. Много удобни изглеждат. Peace

Мег, магданоз и целина не съм покълвала. Не разбрах , вкусни ли са ти или не. Откъде си намери семенца?

# 95
Мег, магданоз и целина не съм покълвала. Не разбрах , вкусни ли са ти или не. Откъде си намери семенца?
Не, не, не ставаше въпрос за покълването на тези, а за изпулзването им за смутита.

# 96
Влече ме много веганството, но съм много лакома  Blush и си позволявам това-онова. Най-вече кисело мляко домашно приготвено и сирене, много рядко, но искам да ги спра. Обаче доста сложни ми изглеждат всичките процедури с ядковите млека, даже за покълването на семена ме примързява  Embarassed, ще ви следя и дано ми дойде акъла в главата, че много ме е яд на мене си   Thinking .

# 97
  • GYM
Хммм, прилича ми да си задържала вода. Сол слагаш ли към зеленчуците? Кафе пиеш ли? И по колко пъти на ден си хапвала? Хубаво е по малко и на често.
Сол слагам по малко на салатите вечер. Виж с маслините се поулях тия дни, може и от това да е. Хапвам по някой плод, съвсем начесто, просто това ми се яде. Инак, кафе пия, сутрин, повече по навик, отколкото по необходимост Whistling Ще ми се да го спра, ама много ми е вкусно - ароматно, горещо и горчиво кафенце Crazy
Ще се радвам да ме посъветваш нещо... Това, което мисля да наравя утре е да карам само на вода и чайове, нещо като прочистващо-разтоварващ ден newsm78 Дали е добра идея Thinking

# 98
Вода и чай...не знам. Мъжът ми беше седмица на вода, свали 8кг и след 2-3 дена си върна 4кг. Аз не бях много съгласна с това, което направи. Смятам, че за организма е стрес и вместо да се освободи от излишните сланинки, си ги запазва в случай на глад.
От escorial знам, че най-добре е разтоварващият ден да бъде на зеленчукови сокове.

Трябва да се подава качествена храна, за да се чувства организмът спокоен и за да може да достигне оптималното си тегло. Когато ти се яде и колкото ти се яде, без да се преяжда. Фактът, че ядеш 1 седмица сурово пак е един вид пречистване. Но отричам водата като такъв метод, но смятам, че може да се приложи на един по-късен етап.

Можеш да пробваш с чаша топла вода сутрин на гладно. След около 30мин плод или зелен нектар. Кафето прецени ти кога да го вместиш, щом като ти се пие. Хубаво е разни вредни навици сами да си отидат, а не да се лишаваме.

# 99
Много жълта ми се вижда.  Зелена е люцерната. Или е от светлината така. Thinking

Хайде да не се изложа сега,ама на пакетчето пише Алфа-Алфа,това не е ли люцерна на български Blush
бурканчето струва 4€ не е скъпо и за момента като прохождаща в кълненето ме устройва.
Ако е люцерна възможно ли е да жълтее защото я държа на тъмно?Първият път като кълних и я държах на светло,но и трябваше седмица да покълне,а на тъмно за два-три дни е готова.

# 100
Много жълта ми се вижда.  Зелена е люцерната. Или е от светлината така. Thinking

Хайде да не се изложа сега,ама на пакетчето пише Алфа-Алфа,това не е ли люцерна на български Blush
бурканчето струва 4€ не е скъпо и за момента като прохождаща в кълненето ме устройва.
Ако е люцерна възможно ли е да жълтее защото я държа на тъмно?Първият път като кълних и я държах на светло,но и трябваше седмица да покълне,а на тъмно за два-три дни е готова.

Като нищо. Вчера гледах как отглеждат цикория. За да не стане зелена, я гледаха на тъмно Simple Smile Но за кълновете е по-добре да са зеленички, за да има хлорофил в тях.

# 101
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Да, не е ензимно активна поради пастьоризацията.
Ето повече по въпроса

аз пак се връщам на маята.
четох в линка  Wink

защо маята в хляба може да доведе до дисбаланс на бактериите в червата след като хлябът се пече при около 200С, ерго доста по висока Т, отколкото при пастьоризация.
не вярвам маята в хляба да е все още ензимно активна след изпичане?  newsm78

bluelady♥D ,
аз изобщо не мога да гладувам и си правя разтоварващи дни от жито и ябълки.
хем не се хладува, хем се изчиствам  Peace
мисля, че се прави по 10 дни, но аз не издържам по толкова и правя между 3 и 5  Mr. Green
житото го варя Peace

# 102
Цитат
Като нищо. Вчера гледах как отглеждат цикория. За да не стане зелена, я гледаха на тъмно Smile Но за кълновете е по-добре да са зеленички, за да има хлорофил в тях.
Ясно,а аз точно от хлорофил имам нужда Confused значи следващия път на светло,благодаря тиJeniB
Хубав ден на всички   bouquet

# 103
Необходимо е да се кълни на ТЪМНО!!!
Ето линкове:
http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/2forum/index.php?topic=190.0
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.478.html
http://www.polezno.info/zdravoslovna-hrana-pchelen-med-kulnowe-dieti-171.html

Ако някой счита, че не съм прав - моля да пише! newsm78

# 104
Дали на тъмно или на светло, зависи от семената. Има някои които първо трябва де се покълват на тъмно, после на светло. Най-общо като тръгнат листенца, вече трябва да са на светло иначе хлорофилът няма да си свърши работата. Аз се водя по указанията то книгите на Спраутмен.

Общи условия

Активация на акаунт