Веганството - да споделим опит

  • 185 727
  • 3 248
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 2 132
asyalein Не съм я правила, но пише, че маслото се разтапя - Разтопете маслото на слаб огън, сипете в него меда и бъркайте докато получите еднородна смес.

СпирОлина ми щом се разтапя маслото, сигурно ще може направо нещо течно да се използва Thinking

# 166
  • Мнения: 1 947
   Здравейте!
   Можете ли да ми дадете идея за сос, с който се заливат запарени или сурови зеленчуци,
подобно на млечен или сметанов сос, но вегански? В сайта на Вери из последните рецепти
има нещо подобно (с броколи, точно за броколи искам), но не е това, което искам. Мерси!

# 167
  • Мнения: 5 714
После ще драсна по-така.
За соса нещо с кашу или коноп. Овкусено с магданоз, копър, чесън...
За пуканките от амарант- вместо краве масло, кокосово.

# 168
  • Мнения: 3 989
Ася, Мег, и моя амарант става лигав, но сякаш не толкова както го описвате вие.  newsm78 Ама пък знам ли за кой колко е лигаво.  Wink Но сух не е със сигурност. Честно казано, не мисля, че ще повторя след като изразходя този пакет.

Вери, с нетърпение чакам подробности за соса.

# 169
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
   Здравейте!
   Можете ли да ми дадете идея за сос, с който се заливат запарени или сурови зеленчуци,
подобно на млечен или сметанов сос, но вегански?
орехи, чесън, сол, зехтин и малко оцет.
разбива се пасатора да стане като майонеза  Peace

JeniB , интересува ме брашното не се ли обработва термично?  newsm78

Кюбит, и аз не бих си купила друг пакет  Tired

# 170
  • Мнения: 957
Цитат
още малко ми остана, сега мъжът ми е купил киноа Thinking
asyalein аз си купих от Алнатура киноа със сушени зеленчуци,само вода се добавя на мен много ми хареса Peace


Момичета вижте какво открих за бананите  Confused

http://www.bg-fen.com/index.php?topic=31696.msg98715#msg98715

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 00:35 от Bergkristall

# 171
  • Мнения: 3 989
Ееее, хайде сега...  ooooh! Колко хора умират, защото ние ползваме интернет, за да гледаме филмчета за бананите, преизразходваме излишна енергия с което ... писах, писах, па изтрих. Безмислено е.  Tired


Бергкристал, не е към теб горното.  Peace

# 172
  • Мнения: 2 132


JeniB , интересува ме брашното не се ли обработва термично?  newsm78

Ми явно, не . Като взема едно брашно и ги пробвам, ще пиша.

# 173
  • Мнения: 19 999


Момичета вижте какво открих за бананите  Confused[/color]
http://www.bg-fen.com/index.php?topic=31696.msg98715#msg98715
На самите кашони от банани пише химикалите, с които ги обработват. Слагат им и още нещо, но не мога да си спомня името на химикала.

# 174
  • Мнения: 68
Следя темата с интерес
Преди години от незнание бях загазил със здравето и пожънах невероятни успехи  със соковата терапия на Норман Уокър.
Трудно ми беше да свикна в началото само на сокове. Близо 2 години се чувствах прекрасно, после прекратих експеримента.
Сега след натрупани хиляди страници информация от месеци пак се захванах със зеленчуковата терапия.
Има ли сред вас нулева кръвна група вегани и как се справят с трудността.? Нулевата кръвна група е скарана със зърнените култури. При мен най поносим е овеса, тоест овесената каша. Ще ми помогнете ли с идеи как да я овкуся ? ( без подслаждане )
До седмица ще имам и поръчково изработена машина за кълнове с голям дебит за да си правя хлорофилови пресни сокове от люцерна, овесена трева, боб мунг, леща и други. Ще споделя с вас как е качеството на живота с тези силно препоръчвани хлорофилови сокове. Чакам майстора да я изработи вече 3 месеца. Зимата наближава, градинските зеленчуци ще се заменят с парникови вносни химикали изглеждащи като зеленчуци и се подготвям от рано.  

# 175
  • Мнения: 2 132
Това с кръвните групи изобщо не е доказано. Само някаква хипотеза е и то я подкрепят малко хора. Аз съм нулева група и съм била 4г веган. Не виждам къде е проблема със зърнените.

# 176
  • Мнения: 3 869
Аз поради липса на време и знаеки какво има на кварталния пазар, често използвам замразени зеленчуци. За себе си стигнах до извода, че това е по-малкото зло пред чудесиите по пазарите през зимата... Не е свежо, не мога да ям само зърна и ядки...

# 177
  • Мнения: 5 714
За соса нещо с кашу или коноп. Овкусено с магданоз, копър, чесън...
За пуканките от амарант- вместо краве масло, кокосово.
Не за пуканките, а за алегрията.  Laughing

За соса, нещо пдобно е, което е дала Ася.
С кашу, примерно: 2ч.ч. от него, 1ч.ч лимон. Това е основното. В блендер или с пасатор се разбива на крем. В оригиналната рецепта, която сме пробвали, са дали за това количество: 3 стръка целина, 1/2 ч.ч. чушка, 1/4ч.ч. лук, по 2с.л. мащерка и магданоз, 1с.л. чесън, 1/4 ч.ч. домат. Всичко се блендира с кашуто.

С коноп, а сега се сещам и с кедрова ядка също ще стане, защото те са по-мазни и най-хубаво стават на крем.

Една друга рецепта, която escorial е дала:

1 ч.ч. кашу
1/2 ч.ч. тиквени семки (аз ползвам покълнали и изсушени)
малко сол
вода на око

Блендира се всичко, докато се получи гъст сос.

Майонеза с бадеми:
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=238.0

В нашия сайт също мисля има разни "майонезени" и други истории- В сосове и дрсинги.

Със сусам също съм правила сос:
1/2 чаша сусам
2-3 скилидки чесън
сока на 2 лайма (1 лимон)
щипка алпийска/келтска/хималайска или морска сол
2-3 с.л. екстра върджин зехтин
10-12 стръка магданоз

Заинтригувахте ме с този амарант.  Laughing Аз до сега не съм купувала. Тук има и една зърнена култура: Teff, много дребни зрънца. Мерак ми е да я пробвам.

Виви, не знам защо се получава така с киноата. И при мен се случва, когато не мога да трая вкуса на покълната киноа. Мисля, че някъде бъркаме при покълването. От миналата седмица сме с нов уред за кълнове; онзи, който ви го показвах по-напред. Simple Smile Зимата и ние като Лампионов сме решили да наблегнем на кълновете. В момента в уредчето сме заложили: слънчоглед, люцерна, черен синап и още две, които не ги знам на български. Любими кълнове са ми първите две, леща и боб мунг.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 20:31 от Вери

# 178
  • Мнения: 3 869
Бързам да ви кажа за киноата Simple Smile Правих една доза вчера за мляко, но ми дойде повече и отделих половината за покълване, ама нали съм на работа и не мога да я гледам, плакна и пр. само я измих и я сложих в един затворен контейнер за кърма в хладилника - процесът на покълване драстично се забавя така, а тази вечер я намерих в превъзходно леко покълнало състояние и с много свеж аромат Simple Smile

# 179
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Тук има и една зърнена култура: Teff, много дребни зрънца. Мерак ми е да я пробвам.


аууу за жалост това го няма при нас...
от брашно от teff се прави типичния етиопски хляб injera Crazy, който обожавам....

Общи условия

Активация на акаунт