Веганството - да споделим опит

  • 185 355
  • 3 248
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 5 714
Мег, мерси. И аз така знам, с изключение, че се прави 3 пъти.

sophiepp, според мен на елдата и е достатъчно да изкара малко кълнче. Пониците са, ако ти се хапва нещо зеленичко. Simple Smile
Тревата на пшеницата не сме я правили на сок, защото нямаме хубава машина. Ядем я на салата. Иначе съм я виждала като украса под яйцата за Великден. Simple Smile

# 256
  • Мнения: 344
sophiepp, според мен на елдата и е достатъчно да изкара малко кълнче. Пониците са, ако ти се хапва нещо зеленичко. Simple Smile
...еми така се случи че остана, но нищо - тъкмо ще видя пониците как стават и вкусни ли са
 Peace

Тревата на пшеницата не сме я правили на сок, защото нямаме хубава машина. Ядем я на салата. Иначе съм я виждала като украса под яйцата за Великден. Simple Smile
ще я опитам и нея Wink

мерси за разясненията  bouquet

# 257
  • Мнения: 405
   Соята и аз не я харесвам и си намерих една книжка - Италианска веганска кухня.
Нямам търпение да споделя рецептите. Без соя, без заместители на млечните и яйцата...

Ярка птица, може ли да споделиш как се казва книжката?

# 258
  • Мнения: 1 947
   Cucina vegana на Heike Kügler-Anger. Не съм изпитала рецептите,
а просто ми хареса идеята, защото обожавам италианската кухня.
Днес направих полента с подправки и беше много вкусно: Задушава
се лук в зехтин, за 125г грис се добавя 0,5 л вода и сол на вкус, завира,
добавя се грисът и се бърка кратко, сваля се от огъня и се добавят ситно
накълцани магданоз, риган и босилек (може и сухи), постоява така 10 мин.,
докато хубаво се ароматизира и после се разстила да изстине и се нарязва.
Принципно я пържат или пекат после полентата, но ние си я хапнахме така,
с маслини, домати и кълнчета. В рецептата имаше и сухи домати към лука,
но нямах.
   Нали може да си пишем и НЕСУРОВИ рецепти? Аз обичам и готвено все още. Simple Smile

# 259
  • Мнения: 405
Зву4и интересно.
В къщи италианската кухня също е на по4ит, така 4е ве4е я поръ4ах. 4акам с нетърпение.
Благодаря.   bouquet

# 260
  • Мнения: 5 714
  Нали може да си пишем и НЕСУРОВИ рецепти? Аз обичам и готвено все още. Simple Smile
Суровоядството е в друга тема. Simple Smile
Ние също имаме 1-2 дена несурови.

# 261
  • Мнения: 2 185
Момичета, снабдих се със семена за покълване, но не знам дали съм избрала правилните защото имаше различни видове...белени, небелени, дано не съм се объркала. Та взех си Unpeeled wheat, Mung beans, греча деревенская  Crazy . По принцип знам, че пшеницата и мунго боба стават за покълване, но дали съм взела правилните видове. За елдата не знам дали ства за покълване, ох, много ми е объркано.
Бихте ли ми казали кое как се покълва или да ме препратите да чета някъде  Praynig .

# 262
  • Мнения: 5 714
Clairette, пшеницата точно небелена трябва да е. Елдата е важно да е сурова /зеленикава на цвят / и да са и цели зрънцата.
Иначе кое и как, ето това M_Nik даде като инфо:

Мисля, че тук е добре обяснено повечето, има и таблица за колко време пониква, на светло или тъмно:
http://surovo.hit.bg/3_2.htm
http://surovo.hit.bg/3_3.htm

# 263
  • Мнения: 2 185
Мерси Вери, заемам се да чета, ако възникне нещо пак ще питам. Елдата ми е кафява...май няма да стане  Sad .

# 264
# 265
  • Мнения: 957
Честит празник момичета!Човек писа в друга тема че днес е деня на Вегетарианството.

# 266
  • Мнения: 4 392
Веганите имат празник на 1-ви ноември обаче. Laughing Hug

# 267
  • Мнения: 2 132
Веганите имат празник на 1-ви ноември обаче. Laughing Hug
Точно това щях да пиша  Grinning

http://www.worldveganday.org/

Последна редакция: чт, 01 окт 2009, 11:06 от JeniB

# 268
  • Мнения: 3 989

Хм... В такъв случай, аз по магазините съм виждала само печена.  newsm78 И съответно съм купувала такава. Трябва да се разтърся онлайн за сурова. (Макар че сякаш имам някакви спомени за светла, но дали е било тук или в .де не помня.)
Има ли голяма разлика във вкуса като се приготви?

Аз искам да споделя, че купих пълнозърнеста киноа. Преди това не се бях замисляла каква купувам, нa опаковката не пишеше изрично, че е whole grain. На тази пишеше, но на пръв поглед не забелязах разлика. Чак като я сварих разбрах, че е друга. Появиха се едни малки тънки и бели кръгчета (ама го обясних и аз  Blush). С малко повече взиране, може да ги видите тук.
На вкус не намирам разлика, но определено вече ще купувам от тази, а не от предишния вид.  Peace
Вие каква киноа купувате?

# 269
  • Мнения: 3 869
Кюбит, много добре те разбрах за кръгчетата, понеже и на мен ми направиха впечатление още при първото варене... Но в БГ друга киноа, освен органик, не може да се намери, така че логично е да е пълнозърнестта.
За елдата не знам - имам био-елда и тя е светла и по-едра, а другата е доста дребна и кафява, но не съм пробвала да я покълна. Ако не стане, ясно ще е, че не е жива....

Общи условия

Активация на акаунт