Веганството - да споделим опит

  • 185 304
  • 3 248
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 1 947
   Кафявата елда, особено, ако е руска, е бланширана - не пуска "лиги" като се вари и
няма как да покълне. Суровата е бяло-зеленикава и мноого се лигави още при измиване. Simple Smile
   На киноата белите кръгчета смятам, че са кълнчетата, както се виждат и при боба,
и при лещата след сваряване. Ако я оставиш за покълване, ще видиш, че ще пораснат.

# 271
  • Мнения: 3 989
Да, моята кафява елда определено не е лигава.  Peace
Мег, и двата вида киноа са органик. Просто едната не е пълнозърнеста. Ярка птица, благодаря за разяснението за кръгчетата-кълнчета.   bouquet И аз в тази категория ги сложих, но не бях сигурна.
Клер, ако те интересува, купих я от Костко. 4 паунда за $10. Смятам, че е страхотна далавера, Crazy предвид цената на непълнозърнестата киноа в Хол Фууд и Трейдърс Джо.

# 272
  • Мнения: 2 185
Кюбит, ние нямаме карта за Костко, ама като гледам, щв трябва да се сдобием, явно има хитринки там.
Моята елда е дребна и кафява, със сигурност няма да стане за покълване, трябва да видя как ще я готвя.

# 273
  • Мнения: 3 989
Клер, ние си делим таксата за картата ($50 на година) с едни приятели. Заслужава си всеки цент. Имат много органик храна (всеки път винаги има нови предложения), винаги пресни плодове и зеленчуци. А разфасовките са прилично големи - ние хем сме 2-ма и е ок. А ти с твоите торти определено ще се радваш на цените на яйцата, крема сиренето и сметаната.
Най-важното за мен е асортимента на ядки (сурови и печени) и сирена без ренет, а за г-н Кюбит нутелата.  Sunglasses

Извинявам се на останалите за оф-топика.  Blush

# 274
# 275
  • Мнения: 4 392
Кюбит, много ясно, че ще питаме за рецептата след тази снимка!  HugИзглежда много добре. Heart Eyes

Мег, как покълваш суровата елда, че едва днес намерих такава?

От киноата само пълнозърнестта съм виждала значи. ..С тези кръгчета..

Препоръчайте ми нещо ново за покълване, че взе да ми писва все едно и също- пшеница, ръж, мунг, амарант, слънчоглед, люцерна, динкел...
Със сусам досега не съм имала успех.. Става лигав  и мухлясва.. Sick

# 276
  • Мнения: 3 989
Спиролина, много ще те разочаровам.  Embarassed Снимката не е на моята гозба, потърси онлайн снимка на сготвена whole grain quinoa и изкочи това, а рецептата даже не е вегетарианска.  Rolling Eyes
Но обещавам, че ще снимам моята следващия път.  Peace
Аз я сварих с лук и морков (2:1 вода както обикновено) като добавка към печени тиквички, чушки и патладжани, всичко поръсено обилно с една огромна връзка нарязан магданоз.

# 277
  • Мнения: 4 392
Аз я сварих с лук и морков (2:1 вода както обикновено) като добавка към печени тиквички, чушки и патладжани, всичко поръсено обилно с една огромна връзка нарязан магданоз.
Благодаря, ще го пробвам!  bouquet
Даже не съм забелязала, че не е вегетарианска. Загледах се в червената чушка. Добра идея- пиперка + киноа. Даже се замислям, дали не могат да се напълнят пиперки със зеленчукова смес с киноа. Thinking

# 278
  • Мнения: 2 185
СпирОлина може  Peace . Веднъж готвих киноа, задуших лук и морков и добавих доматен сос, после имаше вкус точно на пълнежа на пълнените чушки  Wink .

# 279
  • Мнения: 5 714
Спиролина, за покълване овес, грах, броколи, лук, репичка, синап, лимец /спелта /, леща, тиквено семе, просо, ако намериш пълнозърнесто...

За елдата питаш Меги, ама и аз ще си кажа.  Laughing
Преди: наксиване за 6 часа, след това изцеждане на водата, плакнене и оставяне да покълне за 1-2 дена. Сега с уреда не я наксиваме. Пак чакаме 2 дена да покълне. Поници не сме правили от нея.

При накисване лигави стават още лен, чиа, кресон. Когато вече искаме да изкарат кълнчета и за да не се получава желе, се слага парче ленен плат под зрънцата. Не съм пробвала, само съм чела.

На киноата не ми пише, че е пълнозърнеста, но когато съм я варила, е ставала същата като на снимката, която Кюбит е показала. А и щом ми покълва, значи е ок.

# 280
  • Мнения: 3 989
Много ме е страх от покълването. По-точно не желая да се занимая с процеса.  Embarassed Купувам си готови кълнове, колко са ок - не знам.  Rolling Eyes
И всеки път като ви чета, се чувствам мързелива заради което.  Blush Оправданието ми е абсолютната, тотална липса на място в кухненския бокс.  Crazy

Спиролина, аз съм "пълнила" тиквички и патладжани с киноа + морков, домат, лук. Както и Клер е написала за чушките. За жалост г-н Кюбит не обича чушки и гледам да си ги готвя набързо като го няма, което не е често, но не се оплаквам.  Heart Eyes

# 281
  • Мнения: 4 392
Спиролина, за покълване овес, грах, броколи, лук, репичка, синап, лимец /спелта /, леща, тиквено семе, просо, ако намериш пълнозърнесто...

За елдата питаш Меги, ама и аз ще си кажа.  Laughing
Преди: наксиване за 6 часа, след това изцеждане на водата, плакнене и оставяне да покълне за 1-2 дена. Сега с уреда не я наксиваме. Пак чакаме 2 дена да покълне. Поници не сме правили от нея.

При накисване лигави стават още лен, чиа, кресон. Когато вече искаме да изкарат кълнчета и за да не се получава желе, се слага парче ленен плат под зрънцата. Не съм пробвала, само съм чела.

На киноата не ми пише, че е пълнозърнеста, но когато съм я варила, е ставала същата като на снимката, която Кюбит е показала. А и щом ми покълва, значи е ок.

О, Вери,  Hug    bouquet  Лещата как я забравих! Отдавна не съм я покълвала. Blush Иначе от тези горните нищо не съм виждала тук, освен тиквени семки и просо, което "заложих" снощи..Но не го знам какво е. Дано да покълне.
И аз с машината нищо не накисвам предварително.
Ако знаеш как ви благославям с мъжа ти за идеята с пластмасовите кутии! Heart Eyes Поне 10 съм наредила. Лакомия! Joy Сега съм си купила една голяма прозрачна кутия и съм си направила още една "машина" Laughing. Там обаче пулверизирам ръчно. Искам салата само от кълнове.  chef

Clairette , Кюбит, чудни идейки!

Моят мъж, ако го оставя пък, само червени чушки ще яде. И бамя! Joy Трябва по- често да му ги правя, за да не се сеща за други зловредни манджи. Crazy

Наемотиконила съм се здраво май...  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 03:12 от СпирОлина

# 282
  • Мнения: 4 392

Аз бих я променила, защото не е добра комбинацията плодове/ зеленчуци на едно хранене, ако не се лъжа. newsm78
Не разбрах какво е това бялото отстрани. Прилича ми на майонеза..

Да ви кажа, аз какво откритие направих за червеното цвекло. Досега винаги съм го варила обелено и нарязано, както е дадено и в горната рецепта.
Но последния път го измих, сварих с кората и тогава го обелих. Е, все едно за първи път ядях червено цвекло!  Толкова вкусно беше! Heart Eyes  chef Пробвайте!

# 283
  • Мнения: 5 714
Спиро, грах на зърна си виждала. Аз за него ти говорех. Simple Smile Другите семена май ги има в Пикадили, но не съм сигурна.
Цвеклото винаги съм го варила необелено. Все си мисля, че ако го обеля, а и нарежа предварително, всички витамини ще отидат във водата. Ако ще се прави супа, си е ок.
Плод и зеленчук в едно не е подходящо. Плод с ядка също. Но понякога човек може да си затвори очите. Като за разните сурови сладости.  Laughing
Кюбит, ние също дълго време се кумихме и нямахме желание да си правим кълнове. Но това не е мързел. Simple Smile

# 284
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Тази вечер хапнахме просо със зеленчуци, супер. Само, че аз докато загрея, че millet е просо мина доста време и като признах тайната вечеря на мъжо падна голям смях. Но той, милия, ми е свикнал на експериментите.

Общи условия

Активация на акаунт