Веганството - да споделим опит

• 185 315
  • 3 248
  •   1
Отговори
# 315
Aха, питам защото и аз съм любител на животните.Един от учредителите съм на точно това сдружение.Но и с бездомни кученца в беда също се занимаваме(до колкото ресурсите ни позволяват). Simple Smile
Почти всички в сдружението сме вегетрианци или вегани.Има логика, който изпитва състрадание към кучета и котета, изпитва и към всяко живо същество!

# 316
Като сте се разговорили за магданоза, преди време ви бях казала, че босилекът ми е започнал да изсъхва и да цъфти. Някъде прочетох, че трябва да се оберат всички връхчета. Обрах ги и сега започнаха да се появяват нови свежи листа Peace

# 317
Като сте се разговорили за магданоза, преди време ви бях казала, че босилекът ми е започнал да изсъхва и да цъфти. Някъде прочетох, че трябва да се оберат всички връхчета. Обрах ги и сега започнаха да се появяват нови свежи листа Peace

Виви, всички билки се остригват през определено време (около 2 седмици). Иначе изпърчават много нагоре и цъфват. Оставят се да цъфнат накрая на сезона, ако искаш да си събереш семенца за следващата година.

# 318
Здравейте, ще ви следя с удоволствие, защото съм почитател на здравословните манджи Simple Smile
Вкъщи отдавна не готвя месо, въпреки, че много рядко ядем. Обожавам зеленчуци и постоянно търся нови варианти за употребата им. Плодовете са ясни, постоянно ги има,  правим съ кълнове, салати всевъзможни Simple Smile
Още не съм ви изчела, така че се залавям Simple Smile

# 319
Купих си един босилек в саксия. Някой може ли синтезирано да ми напише как се гледа? Grinning Ама като за човек дето не гледа цветя(само поливам на свекървата 1 път седмично цветята). Саксията е със среден размер. Трябва ли да го местя в друга? Кога се полива и т.н.

# 320
знам, че не ми е за тук въпроса, но вие ще ми помогнете, сигурна съм  bouquet

днес изхвърлих половин пакет киноа и много ме е яд Close имаше червей вътре Sick случвало ми се е и друг път, макар и рядко, в зърнени разни... пакета е плътно затворен, явно е бил там от преди Close
има ли спасение или е въпрос на късмет?
може ли още при покупката да се установи наличието на вредители и нежелани гости???

# 321
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
в момента се боря с молци Tired
незнам от къде са дошли - за първи път ги хващам из хранителните продукти.
няма как при покупка да се види дали има яйца вътре или не  Tired

най-сигурно: слагай за 24- 48 ч. във фризера... Tired

# 322
Жени, и ние си купихме босилек в саксия. Не сме го местили. А го поливам, когато се сетя.  Embarassed Гледам живее още милото.  Laughing Пишман цветарка съм. А не е като да не съм живяла сред цветя и растения.

Софи, погледни го от хубавата страна: червейче --->вит.Б12.  Laughing Майтапя се. Не ми се е случвало скоро да намеря гости в зърнените.

# 323
в момента се боря с молци Tired
незнам от къде са дошли - за първи път ги хващам из хранителните продукти.
няма как при покупка да се види дали има яйца вътре или не  Tired

най-сигурно: слагай за 24- 48 ч. във фризера... Tired

Откакто в къщи влизат много ядки, и ни не можем да се отървем от молци (но пък един приятели с доста модерен стил на хранене, които не държат ядки, също се оплакват много от молците...)
Със зърнените нямам проблем, най-много брашната да завъдят гъгрици, но одавна не ми се е случвало...

Ако се сложат във фризера, ще останат ли сурови?

# 324
asyalein, Вери   bouquet мерси!
...най-сигурно: слагай за 24- 48 ч. във фризера... Tired
а така не се ли губят ценни полезности? и после ще може ли да покълне??

# 325
Одавна се каня да питам и все забравям... Въпрос за лененото семе - как го съхранявате и как го ползвате?

# 326
Мен досега не ми се е случвало да намирам червеи в зърнените. Вкъщи има много ядки, но няма молци. Преди години в едното жилище бяхме завъдили. Така и не разбрах откъде са. Чистих всички шкафове няколко пъти, но пак имаше, а ядки нямахме. Според мен си правят гнезда някъде.

Жени,аз имам 3-4 саксии с босилек. Оставям го да расте и от време на време обирам връхчетата. Така се разклонява настрани. Поливам като се сетя, през ден.

Мег, лененото семе го държа в пакета. Меля го преди употреба в някоя рецепта. По едно време пиех сутрин по една лъжица смляно с вода.

# 327
  • Universe
Одавна се каня да питам и все забравям... Въпрос за лененото семе - как го съхранявате и как го ползвате?

Meg!,  Hug меля го в кафемелачката преди консумация Peace

По-рано смилах целия пакет, и го държах в тъмно бурканче в хладилника. Бях чела, че ако е на тъмно и студено - не се разрушават ценните му съставки.

Ползвам за консумация в хляб, салати.

# 328
По едно време пиех сутрин по една лъжица смляно с вода.
Било полезно, но защо, не съм се поинтересувала.
Лененото семе го изсипвам в буркан. Меля преди употреба. Ползвам в крекери, бисквитки, салати, разбъркано със смлян сусам или тахан+мед. Последното намазано върху филийка, крекер или сухар е супер. Simple Smile

# 329
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

а така не се ли губят ценни полезности? и после ще може ли да покълне??

ценности не се губят, но не вярвам да стават за кълнене  Tired
аз подозирам, че молецът си го довлякох от Бг  Confused
в една сусамка намерих червейче и оттам се тръгна...

Виви, замисляла ли си се защо няма тук из немско молци?
дали облъчват храната?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт