Веганството - да споделим опит

• 185 340
  • 3 248
  •   1
Отговори
# 330
Ох, днес ми е ден за въпроси явно....
Много се притеснявам да комбиринирам други храни със захар - примено нещо си с мед, или пловоде в мюслито (хайде за тях знам, че ако са малко могат да се неутрализират с канела), също ядки със плодове...
Да не би просто да съм задълбала ненужно навътре?!

Сега като чета, май да се радвам, че ядките ми завъждат молци - значи не ги третират Simple Smile

# 331

Виви, замисляла ли си се защо няма тук из немско молци?
дали облъчват храната?  newsm78
Аз в немско бях завъдила молци  Mr. Green
Мен всичките ми зърнени са на Алнатура. Брашно, зърна пшеница, ръж  ползвам мноого рядко, а са отворени от няколко месеца. Но не ми се вярва да облъчват биото Rolling Eyes

Между другото, четох някъде една интересна статия колко био е био. Например на рибна консерва (не много по темата, ама затова се сещам сега), ако доматения сос е био, а рибата не (тя нямало как да е), се дава био печат.

Вери, в земята май пишеше, че прочиства.

# 332
Номерът е да не прекаляваш с "лошите" комбинации, Мег.
Имам една таблица кое с какво може да се комбинира от гл.т. на суровоядството. Нищо не спазвам стриктно.
Стремя се плодовете да ям и предлагам отделно. Динята и пъпеша / те са една група / и банана е хубаво да не се ядат с друг плод. Когато правя мюсли, слагам мед и малко сушени плодове / не винаги /. Най-много се старая нишестените да не ги комбинирам с ядки, семена и авокадо.

Знаете ли, че кестенът е ядка, а лешникът плод? Simple Smile Escorial ми е казвала, че бананът е билка.

За биото много често си мисля колко е био. Макар че тук уж контролът бил железен в това отношение.

# 333
Хм щом лешника е плод мога ли да го консумирам, сега съм на пречистване с плодове и чай Simple Smile

# 334
За мен си е ядка щом няма високо съдържание на вода. Simple Smile

# 335
Мили майчета, имам хем молба хем предложение.
Все с моите притеснения, че не доставям всичко необходимо на моето дете (и на нас) и, че все ядем едно и също ще съм много, много щастлива, а струва ми се и на всички ще е полезно, да направим едно примерно седмично меню с подробно описание на продукти и приготовление. Например: понеделник еди какво си, то съдържа еди какво си и е полезно за...
вторник и така. Какво ще кажете. Някой беше предложил рецептите да са в зелено, за да се открояват и намират по-лесно.
Много ми се ще да се затрупам с вегански рецепти и хич няма да се сетя за млечни (от, които ползвам предимно домашна козя изваря).
Дано Ви хареса идеята. Аз ще отсъствам за около две седмици и от сега запрятам ръкави да чета... smile3529

още съм тук  Joy
самоцитирам се
не ви ли хареса идеята
във вас ми беше надеждата да си разнообразя кухнята   chef
бях наточила зъби....жалко Embarassed

# 336
Одавна се каня да питам и все забравям... Въпрос за лененото семе - как го съхранявате и как го ползвате?

"Лененото семе е алтернативата на Омега-3 киселините за вегетарианци"

аз го меля с кафемелката със сусам и прибавям мед +сусамов тахан и хапвам   мммммм
(млян преди консумация, доколкото съм чела така е най-добре)

# 337
Вери, аз си мисля, че тук нищо Био не е истинско Био  Tired . Нямам как зеленчук поливан с флуорирана вода да е био  Confused ...

Лененото семе купувам смляно от магазина и съхранявам в буркан в шкафа. Обмислям да спра семето и да го заместя с ленено масло, нали в семето се образувал цианид  newsm78 .

# 338
   От био-пшеница преди година си бях завъдила неизвестни буболечици в шкафа с храните.
В гънката на пакета си бяха увили пашкулчетата - някакви пеперудки и бяха плъзнали навсякъде
микроскопични тъмно-кафяви точици. Единствено в бурканче елда с винтова капачка нямаше и
оттогава всичко пренасям в големи и малки буркани, събрани от разни храни. Само ядките не се
дореждат, че бързо ги ядем. И най-вече - редовна проверка и чистене на хранилището. Wink

# 339
Фотинакларос, аз ще споделя нашето седмично меню (но утре, че днес съм  Tired), но и на мен не ми харесва заради слабото разнообразие на чисто зеленчукови ястия.

Вери, ако не те затруднява да снимаш таблизата и да я постнеш (или пък на вашия сайт) - в момента съм между две противоречащи си гледни точки и преосмислям някои неща - искам да видя другата страна...

# 340
Ми аз веднъж споделих какво ядем в друга тема и някои момичета се уплашиха.  Confused Разбирам, че за някои е по-лесно с примерно меню, но си е и строго индивидуално. Отделно, че няма да съм много полезна в случая, тъй като се стремим към повече сурово.

Меги, мисля, че табличката я давах в Хармонията, но и тук ще я пусна:

http://qito.files.wordpress.com/2007/02/troph.jpg

# 341
Ми аз веднъж споделих какво ядем в друга тема и някои момичета се уплашиха.  Confused Разбирам, че за някои е по-лесно с примерно меню, но си е и строго индивидуално. Отделно, че няма да съм много полезна в случая, тъй като се стремим към повече сурово.

Меги, мисля, че табличката я давах в Хармонията, но и тук ще я пусна:

http://qito.files.wordpress.com/2007/02/troph.jpg

Вери, не се притеснявай, а споделяй. Кой харесал харесал, избор да има, пък всеки да си решава.

Да ви споделя ли моите бисквити за път... не, че са нещо впечатляващо, но ето:

1ч.ч олио (моето беше слънчогледово и то рафинирано, нали то уж било термоустоичйво)
1 банан (добре намачкан)
около 350 гр. кафява захар (смилам я с блендера) +2-3 с.л. мед, разтворени в 1ч.ч.топла вода
около 350гр. фини овесени ядки
1к.ч. брашно грахам
брашно типово за доизмесване за средно тесто ( да не лепне)
1/2ч.л. сода за хляб
1/2ч.л. канела
1ч.ч. смлени орехи
а и малко кокосови стърготини, а всъщност какво ви отмошението към тях, че аз си ги харесвам доста

Стават многоооооо курабийки.

Това си е чисто моя измишльотина. Приемам всякакви критики, давайте...
Разточвам тънак лист и режа с формички.
После по жение и при наличие на време може да се слепят с мед или смеската от сусамов тахан +мед+смлени сусам и ленено семе

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 10:23 от fotinaklaros

# 342
fotinaklaros ти веганско меню ли искаш?

# 343
fotinaklaros ти веганско меню ли искаш?

да, да

# 344
на какво попадах само:

няма човек без предразсъдъци - аз например имам предразсъдъци спрямо вегетарианците. Нещо не ми вдъхва доверие човек, който не яде месо, хахах, знам, че звучи смешно, ама какво да се прави. Иначе чуждите предразсъдъци рядко са ми пречели - те пречат повече на тези, които ги имат. Може би този, който ме дразни най-много е, че мъжа ти както и да се държи, трябва да го търпиш. Уж заради децата, ама всъщност е заради "какво ще кажат хората"

hahaha Joy

Общи условия

Активация на акаунт