За предразсъдъците

• 9 038
  • 153
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Че майките, които извеждат децата си, когато са болни (грип, "сополи"... и други преносими болести) сред други деца, са безразсъдни
Я,открих си един предразсъдък,а именно към тези майки.Няма да го споделя,че ще е грозно. Naughty

# 91
Да! Относно некъдърниците! Неспоспобни на нищо , но с голямо , не ОГРОМНО самочувствие!
.... Дори и не могат да се аргументират .... Twisted Evil

# 92
Да,имам...Примерно създала съм си впечатление към различните групи хора...В повечето случаи се опитвам да избягам от тях,тръгвайки с добро към отсрещната страна,и давайки и възможност да се докаже...Но с хленчещи майки...просто нямам тази издръжливост...

# 93
Че майките, които извеждат децата си, когато са болни (грип, "сополи"... и други преносими болести) сред други деца, са безразсъдни
Я,открих си един предразсъдък,а именно към тези майки.Няма да го споделя,че ще е грозно. Naughty

Това не е предрасъдък , а нормална реакция към един безотговорен човек  Confused
Или щом моето е болно , няма лошо да зарази и другите , така де ... ужас ...

# 94
Дали го прави умишлено или неволно, за мен все е плиткоумна  Peace
Пресният пример за този предразсъдък беше следният случай: Качваме се с детето на детското влакче на Джендемтепе. В последния момент в същия вагон се качват три млади жени и две деца. Неволно дочувам въпроса на едната жена към другата " Ама тя болна ли е?"и отговорът "Не, ама от два дена има някакви сополи". Заглеждам се аз- малката със зачервен нос и видима секреция.  Shocked Реших поне, че вероятно и двете деца са нейни, та си позволява да ги извежда заедно, но уви по-голямото момченце беше на тази, която попита, а тя горката нямаше накъде да върви (влакчето вече беше в движение). Явно и като са се разбирали да излизат заедно въобще не си е направила труда да спомене на другата майка, че детето и не е съвсем здраво...Та предразсъдък е, че за мен такива хора са като цяло прости, а може би в работата и семейството... не е така, но в моите очи такова поводение граничи с умствена ограниченост.

# 95
  • Leeds, UK
Имам предразсъдъци относно циганите - смятам ги за мръсни, мързеливи, крадливи и  паразити, които ще ни изсмучат нас, дето им плащаме безкрайните помощи и това, че някой от тях / 1 на 10 000/ успява да стигне до средно или до висше и да работи нещо нормално, не е достатъчно да опровергае моите предразсъдъци. Съжалявам, но това е положението, не се гордея с това, но и не страдам особено.

# 96
няма човек без предразсъдъци - аз например имам предразсъдъци спрямо вегетарианците. Нещо не ми вдъхва доверие човек, който не яде месо, хахах, знам, че звучи смешно, ама какво да се прави. Иначе чуждите предразсъдъци рядко са ми пречели - те пречат повече на тези, които ги имат. Може би този, който ме дразни най-много е, че мъжа ти както и да се държи, трябва да го търпиш. Уж заради децата, ама всъщност е заради "какво ще кажат хората"

# 97
Имам предразсъдъци относно циганите - смятам ги за мръсни, мързеливи, крадливи и  паразити, които ще ни изсмучат нас, дето им плащаме безкрайните помощи и това, че някой от тях / 1 на 10 000/ успява да стигне до средно или до висше и да работи нещо нормално, не е достатъчно да опровергае моите предразсъдъци. Съжалявам, но това е положението, не се гордея с това, но и не страдам особено.

A...същата съм и аз.А ако тука има защитници на циганите да дойдат в люлин на кви са тумби и к'во мазало остава след тях..  #Cussing out

# 98
  • София
Всички имаме предразсъдъци и ако някой заяви категорично,че няма ЛЪЖЕ.
Например,когато някой ми каже,че няма висше образование,автоматично го слагам към категория по-глупави хора,а знам,че не е така,защото в често в последствие съм се уверявала,че хора без висше имат повече мозък от висшисти.
Като млада нашите са ми набивали индиректно, че не си струва да общувам (и респ. да се свалям) със хора без висше. Тогава се бунтувах, че си зависи от човека. Днес вече съм склонна да се съглася, НО това не значи автоматично, че всички висшисти са цвете. Да не говорим какви ВУЗ-ове се пръкнаха и какви хора ги завършиха  #Crazy
Примерно имам си едно наум за хората, които взимат пари назаем и после не ги връщат.
Говорят си двама евреи:
- Ти знаеш ли, че Моше станал педераст?
- Какво? Взима пари и не ги връща?
- Не бе, в добрия смисъл
Аз пък родих на 39 без 3 месеца. Къде да дам снимка?  Joy

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 13:42 от Cuckoo

# 99
Определено,с течението на времето и глобализиране на света,повечето предрасъдаци замират....Да не ви връщам в времето на соца,когато хапчетата анти-бебе или пушенето на жените примерно беше анетаме и хиляди други щороотии...Може би в малките градове се забелязват още някакви наченки на отживели предрасъдаци... 

# 100
Определено,с течението на времето и глобализиране на света,повечето предрасъдаци замират...
                         Точно обратното  Peace.

# 101
Това, което научих за себе си, прехвърляйки темата е, че нямам предразсъдъци към вегетарианци (даже съм омъжена за такъв), нито към хора без висше образование, нито към майките, които си пращат болните деца на детска градина (приемам, че иначе ще ги уволнят и им влизам в положение).

Затова пък се присетих, че имам едно наум относно мъже, които принуждават приятелките си да правят аборт, дори и момичето да е искало да си запази бебето. Такива мъже са ми най-противните възможни от всички.

# 102
Нямам предразсъдъци, имам критерии. Именно опитът ми показва, че правилните обобщения са едно огромно изключение.

# 103
Аз пък родих на 39 без 3 месеца. Къде да дам снимка?  Joy

Laughing Е, то това може да се наложи само, ако си от някое малко селце... В големите градове не е толкова голяма атракция  Wink

# 104
Друг предразсъдък, който забелязвам напоследък е за възпитаните хора. Тъй като простотията явно е заразна, когато един човек се държи възпитано, той се възприема или като превзет, или като смахнат, а в най-тежките случаи чисто и просто като будала.
На това мнение съм и аз, напълно...  Peace
Предразсъдъци може би имам, но ш момента не се сещам конкретни примери - може би имам такива за ромите, някой беше писал по-горе нещо подобно...
Като цяло не се дразня от предразсъдъците и закостенелите разбирания на никого, до момента, в който не се опитат да ми ги наложат или не започнат подмятания, клюки и т.н.
От такъв момент, нататък, си променям рязко отношението към такива индивиди и те просто ми стават безразлични...

Общи условия

Активация на акаунт